Приятели

• 3 335
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте! Аз съм момиче,което бързо се сприятелява и бих казала,че имам 3-4 близки приятеля около мен. Но напоследък осъзнавам,че една моя приятелка просто ме наранява с неща,които прави. Говори с човек,който аз не харесвам (и тя ,но да) и най-вече ме лъже къде и какво станало. Мислех си,че всичко ще се оправи,но вчера видях,че моите уж 2 верни приятелки са на рождения ден ,на който аз също трябваше да съм поканена. Осъзнах,че те не са ми казали къде ще ходят, защото са знаели,че аз няма да отида на рождения ден. Та въпроса ми е какво да правя с тези уж верни приятели? Дали има смисъл приятелството ни?

# 1
  • SF
Ми няма смисъл, но трудно ще ми повярваш. Предстои ти да мелиш много по-сериозни проблеми с приятелки и приятели. Засега се справяй с тези, които имаш.
Ще дойдат години, в които, ако не си поканена на Рожден ден, ще го оцениш като голям плюс. Сега си в годините, когато всичко е голяма драма. Наслаждавай им се колкото можеш. Лесно можеш да си избереш други приятели. Само не мисли, че ще са за цял живот. Животът отлично ги пресява вместо теб.

# 2
Не са длъжни да ти дават отчет за събития, места и хора, от които така или иначе не се интересуваш, нито е задължително да имате еднакви вкусове и интереси за всичко. Порасни.

# 3
  • София
Приятелствата се базират на интереси. С времето човек отсява тези, с които има общи интереси и оставя другите в графата с познатите.

# 4
Не са длъжни да ти дават отчет за събития, места и хора, от които така или иначе не се интересуваш, нито е задължително да имате еднакви вкусове и интереси за всичко. Порасни.
Така е. Не са длъжни да ми дават отчет. Но не нараниха като ме излъгаха

# 5
  • София
Звучиш като тийнейджърка, в тази възраст приятелствата са нестабилни. При късмет би могла да запазиш някоя приятелка и за след пълнолетие.

# 6
Някоя от тези приятелки плете интрига зад гърба ти и се опитва да те изолира от компанията. Няма нищо лошо да продължиш да контактуваш с тях, но в никакъв случай не ги смятай за верни дружки, и особено ако около тях се натоварваш негативно, директно можеш да им обърнеш гръб.
P.S.: Имала съм случай да присъствам на рожден ден в заведение, където присъстващите близки приятели бяха поканени да си платят половината сметка Simple Smile

# 7
Какво да ти кажа, типични женски приятелства, пълно е с намеци, недомлъвки, клюки, кой какво казал, караници и сдобрявания. Така си остава за цял живот, тук-таме намираш приятелка, ама е по-рядко от диамант. Опитай се да не си слагаш дреболиите на сърце, защото ако си много сръдлива, никой няма да иска да общува с теб.

А според теб защо те излъгаха?

# 8
  • SF
Няма нищо лошо да продължиш да контактуваш с тях, но в никакъв случай не ги смятай за верни дружки, и особено ако около тях се натоварваш негативно, директно можеш да им обърнеш гръб.

Това лавиране изисква много опит, а на тяхната възраст нещата са оцветени или в черно, или в бяло. Това са времената, в които се ползват изрази като "най-добра приятелка", "бест френдс евър", купуват се сърчица, делят се на две, всеки носи своята половина...
Голяма загуба на време и енергия е да се приучваш отсега да държаш хората под око и отношенията на една ръка разстояние. Да си живее живота и да си сменя често компаниите, защото сега има този шанс. С годините става по-сложно.

# 9
Това е много хубав въпрос. Изглежда склонна да прави драми. Такъв човек го изолират, да, но не непременно защото приятелите не били истински.

# 10
Какво да ти кажа, типични женски приятелства, пълно е с намеци, недомлъвки, клюки, кой какво казал, караници и сдобрявания. Така си остава за цял живот, тук-таме намираш приятелка, ама е по-рядко от диамант. Опитай се да не си слагаш дреболиите на сърце, защото ако си много сръдлива, никой няма да иска да общува с теб.

А според теб защо те излъгаха?
За да не ми стане тъпо на момента

# 11
  • SF
Тук не е е добре да се поставят диагнози и да се критикуват непознати хора. Без да сме снели анамнеза и да сме провели нужните изследвания, не е редно да правим личностни заключения. В тази възраст най-успешното решение на проблема е бягството от проблема. Лъжата е най-познатия инструмент да се спести неудобството от ситуацията. Всички ученици лъжат, че им е лошо, за да не ги изпитват. По-натам в живота ще си дадат сметка, че всички са знаели за лъжата им, но са ги лъгали, че им вярват.

# 12
За да не ми стане тъпо на момента

Един вид благородна лъжа значи... Виж, и те не са знаели как да постъпят, че да не те засегнат, решили са, че така ще е по-лесно и за теб, и за тях. После се е разбрало, пак ти е станало тъпо, ама такъв е животът. Ако намеренията им са били добри - не се сърди.

# 13
Съсредоточете се върху нещо по-разумно.Детските приятелства идват и си отиват.

# 14
Според мен не са искали да им се сърдиш, че им се ходи и ще отидат, независимо от твоето решение.
Защо се чувстваш наранена? Ако не бяха отишли, по-добре ли щеше да ти е?
Не им се сърди толкова, не са преценили добре, а са искали да се забавляват. Това е детинско поведение, но в него няма злоба, завист или лоши чувства.

Общи условия

Активация на акаунт