Приятели

• 3 336
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • USA
Ти си на 16 г, такива са приятелите на тая възраст. Ще срещнеш с годините други !

# 16
Всички сме били тийнейджъри, ама да ти кажа ми звучиш като егоцентрична лигла. Все едно си мислиш, че всички трябва да се въртят на пета около теб, но не ми е ясно защо? Говорил бил някой си с някой си друг, който ти не харесваш… ти сериозно ли? Дори и за 16 годишна това е прекалено. Не си центъра на света.

# 17
И на мен ми избоде очите, че разочарованието произлиза, от това че т.нар. приятелка говорила с човек, когото главната героиня НЕ ХАРЕСВА!
Я вземи да пораснеш и да осъзнаеш, че никой не е свързан с тебе през кръста и хората си имат собствени мисли, идеи, познанства и всеки може да говори и да прави ккавото си иска.

Вероятно и затова не те канят на рождени дни и не ти казват, че ще ходят. Звучиш обсебващо и като човек, който е изискващ, контролиращ и се сърди за най-малкото.
Трудно ще ти е в живота с такъв характер.

# 18
  • out of space
Ти си на 16 г, такива са приятелите на тая възраст. Ще срещнеш с годините други !

Ти пък. Такива приятелства са за цял живот! Ако си паснат хората и ако имат някакви общи интереси.
С моята най-добра приятелка официално се запознахме като бях на 15 години. Със скандал. Поисках й запалка, а тя ме прати на не хубаво място. Знаехме се от поне 2-3 години, обаче аз я харесвах, тя мен очевидно не особено.

Та, 30 години по-късно все още си правим ежедневен поне двучасов брийфинг по телефона и поне веднъж в седмицата се виждаме да пием и да се смеем/плачем/или каквото там дойде.

# 19
  • SF
Как разбрахте, че е на 16?

# 20
  • USA
Как разбрахте, че е на 16?

от предните и питанки, миналата година бешена 15

# 21
Намери си хора с които се чувстваш добре. На тези просто им кажи : Чао! За момент е по- добре да си сам, подобни " приятелки" могат да станат опасни за теб в един момент.

# 22
Намери си хора с които се чувстваш добре. На тези просто им кажи : Чао! За момент е по- добре да си сам, подобни " приятелки" могат да станат опасни за теб в един момент.
Не разбрах какво точно са направили приятелките, та да ги слагате в кавички, и защо са опасни? Тийнове, които ходят по купони и общуват с други тийнове... Тя каква им е, че да изисква от тях да не си позволяват да казват и правят нищо, което тя да не одобрява? Чак пък такава наглост... На мен някой да ми иска очет с кого общувам и на чий купон ще ходя, веднага му бия шута. С тая нагласа да диктува кой какво с кого и как май ще има дълго време да търси хора, с които да се чувства добре...

# 23

Ще дойдат години, в които, ако не си поканена на Рожден ден, ще го оцениш като голям плюс. Сега си в годините, когато всичко е голяма драма.

Именно, идва един момент, в който като ти пишат за излизане се правиш даже, че не си видял съобщенията, хаха.
Майтапа настрана, авторке, ще разбереш по един или друг начин, че никой не е длъжен да се съобразява с твоите чувства, хората които се съобразяват го правят от любов. Няма нужда да страдаш по тези, които не се вълнуват.

# 24
  • София
Не разбирам къде е драмата. Те са поканени на рожден ден, на който ти нямаше да отидеш. Нима очакваш и те да не отидат, за да са солидарни с теб? От друга страна и аз може би щях да направя същото - бих отишла, без да те уведомявам, по простата причина, че не съм длъжна да се отчитам на когото и да било къде съм и с кого съм.
А не са ти казали, за да не наранят чувствата ти. Ако ти бяха казали преди това, предполагам, че пак щеше да се тръшкаш и да ги изкараш виновни.

# 25
Авторке, момичетата са постъпили дипломатично - според възможностите си. Не виждам причина за драми освен възрастта на участниците. Кой с кого си общува, среща и празнува е въпрос на лични предпочитания, както и на ред други съображения, някои от тях от съвсем практичен характер. Хубаво е човек да преодолее склонността си към свръхреакции навреме и още на етап редовни събития като рождени и имени дни, новогодишни празненства итн, че като дойдат тези, дето не са всяка година, като сватби и кръщенета, ще настане истинската драма.

# 26
  • SF
На 16 светът изглежда по-различен. Всичко е на всяка цена! Best best friends!
Когато бях на 16 в мен се влюби едно момче. Не му отвърнах на чувствата и не му станах гадже, защото го гледах, слушах, мислих и реших, че не искам той да е баща на децата ми! Simple Smile
Но акълът ми е бил толкова, че му отказвах среща с лъжа: ще пътувам с нашите, ще имаме гости, ще имаме контролно по математика, на състезание съм.... Не можех да му кажа истината за децата и че не се виждам негова жена.
Вероятно и той е разбирал, че не съм пътувала никъде, а съм излизала с други приятели, вероятно и него са го съветвали по-възрастните, но продължаваше да се мотае около мене и да се надява. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт