Психология на изневярата

• 21 527
  • 465
  •   2
Отговори
# 120
Първо, без да ме замеряте с камъни ще напомня на не малка част от участниците, че балът им е сниман на фото лента.

Второ, на гадже, което те дразни, а това при по-дълги връзки почти със сигурност означава и че минимум се оглежда, винаги е късно да изневериш и чувството е прекрасно. Дразни - бута, дърпа, куца, върти очите.

Трето, това със сметките е най-смешното нещо, което съм чел напоследък. Изневярата е дълбоко таен акт. Само че жените, които не мислят за това докато не ги гони куче и не минават по въжен мост не могат да го разберат. Искрено съчувствам на мъжете им, че брака им се държи само на обстоятелството, че по-богат, красив и надарен не е напънал както трябва половинката им. След това в редките случаи в които риска се реализира съчувствам и на новия приобретател, но малко, защото е доказано прост.

Завиждам на хората, които имат мерак, дръзновение и вдъхновение да изневеряват за удоволствие и само за удоволствие. Контрапункт е изневяра по тест с 50 въпроса проверявани с шаблон. Само като си представя, че това е рутинен стереотипен мисловен процес залегнал в главите им и работещ постоянно и ми става лошо.

Секса е удоволствие на първо място. Ако половинката функционира правилно, особен смисъл няма. Да не забравяме обаче, че щом харесваш хората по начало, риск винаги има. Тоест, си социално активен и можеш да допринасяш активно във взаимоотношения, то тези взаимоотношения могат да носят удоволствие, колкото и елементарни да са.

По тези причини в малкото теми в които коментирам подобни въпроси винаги казвам, че трябва да се избира достатъчно внимателно. Това е гаранцията за спокойствие. Всичко друго са чупки и стойки и се получават точно едни смесени сигнали, които са крайно нелепи и в крайна сметка злепоставящи. - теста с 50 въпроса... само че някои не се усещат. Жокер: такова нещо не трябва да има.
Хубавите били "намкаквиси" и са и не са, само че имат способности и познават живота, те могат да си подбират кой да ги "накефи" измежду десетки пропуснати като не вписващи се в шаблона на счетоводителките.

В крайна сметка всичко опира до харесване, желание и способности.

Да не забравяме, че има не малко патологии,  комплекси и извратености сред хората. Участва, но по някаква си нейна или негова сбъркана логика се филмира и накрая зорлем прави катастрофа и трагедия.

# 121
Моя близка-мъжът и не е спирал да изневерява,от както са заедно и в момента също има сериозна връзка от повече от година.Освен това няколко пъти я е удрял.
Тя търпи ,ревнува,прави скандали,разправя се с другата жена...
Казва,че го обичала...
Съчувствах и ,но така и не я разбрах.
Мазохизъм е това.
Предполагам си мисли, че това е повсеместно и всички мъже са такива. Тоест, тя няма да намери различен, защото такива не съществуват - най-много добре се прикриват.
А това убеждение възниква у жени, които са видели същото в родното си семейство и са видели същото убеждение у майка си и баба си: че такива са мъжете.
Даже може подсъзнателно такава жена да се насочи към типаж като баща си. Как да го остави!

# 122
Моя близка-мъжът и не е спирал да изневерява,от както са заедно и в момента също има сериозна връзка от повече от година.Освен това няколко пъти я е удрял.
Тя търпи ,ревнува,прави скандали,разправя се с другата жена...
Казва,че го обичала...
Съчувствах и ,но така и не я разбрах.
Мазохизъм е това.
Предполагам си мисли, че това е повсеместно и всички мъже са такива. Тоест, тя няма да намери различен, защото такива не съществуват - най-много добре се прикриват.
А това убеждение възниква у жени, които са видели същото в родното си семейство и са видели същото убеждение у майка си и баба си: че такива са мъжете.
Даже може подсъзнателно такава жена да се насочи към типаж като баща си. Как да го остави!
Сестра ми е горе-долу същата. Хвана мъжа си в собствената спалня/легло с любовницата му. Направи голяма глупост да послуша майка ни (лека и пръст) да не се развежда, че имали две малки деца. Заминаха за друга страна, но и там продължи стария си начин на живот: пиене, харчене на изкараните от него пари, жени и т.н. От няколко години не работи,  а разчита на социалните помощи, които му дават и на глупавата си съпруга. Сестра ми работи на три места за да плаща наем, сметки, поддържа на домакинството.
Баща ни (лека му пръст) не изневеряваше на майка. Като се замисля в рода ни няма разводи, приказки за изневери. Но свекървата на сестра ми е бита дълги години. Един ден бяга и дори на синовете си не казва къде е. След 4-5 години им казва. И двамата и синове са пияници, лентяи и мързеливци.

# 123
За битници, хипари и пияници ли ще си говорим? Както казват съвременните изследователи на народопсихологията и някои чалгари, народът има какво да еве, а също и ракия. Тоест, добре си живеят.

# 124
И друг виц от  народопсохологията. Питали американеца, италянеца и българина коя обичат повече - жена си или любовницата. Американеца отсякъл - Жената! Италянеца - Ооо страст, ооо любов! Любовницата! А нашия докато си сипвал ракия казал - И двете ги е**м , ма най-обичам мама!

# 125
  • София
Изневерявал съм, но никога емоционално и в много малко от случаите в които съм имал възможност. И все пак се е случвало често. Никога никой не е разбирал за това, може би защото само емоционалната изневяра може да те издъни, а хората, които го правят са глупави. Лично мнение

# 126
Изневерявал съм, но никога емоционално и в много малко от случаите в които съм имал възможност. И все пак се е случвало често. Никога никой не е разбирал за това, може би защото само емоционалната изневяра може да те издъни, а хората, които го правят са глупави. Лично мнение

аз по-скоро бих разбрала емоционална изневяра, а така едва ли не целенасочено нараняваш партньора си, без да имаш чувства

липсва ли ти нещо във връзката, че се налага да изневериш?

# 127
  • София

аз по-скоро бих разбрала емоционална изневяра, а така едва ли не целенасочено нараняваш партньора си, без да имаш чувства

липсва ли ти нещо във връзката, че се налага да изневериш?
Не знам дали ми е липсвало нещо. Просто си изпитвам някаква вътрешна потребност. Явно съм сбъркан нещо. Сигурно нещо в детството. Просто обичам жените, обичам секса и чувствам, че не правя нищо нередно. Не го правя за спорт, не обичам секса за веднъж. Просто бързо се насищам и почвам да им намирам кусури

# 128
Ей, затова ще си прелиташ от цвят на цвят, и в крайна сметка ще си вечно сам. Такива мъже, нито могат да създадат връзка, нито да я съхранят. Ааа, и добре, че не си ми мъж, щото щеше да си убит с камъни 😆, при това публично.

# 129
  • София
Ей, затова ще си прелиташ от цвят на цвят, и в крайна сметка ще си вечно сам. Такива мъже, нито могат да създадат връзка, нито да я съхранят. Ааа, и добре, че не си ми мъж, щото щеше да си убит с камъни 😆, при това публично.
Аз по принцип искам да съм сам, но понякога колкото и да не искам сериозни отношения, просто се случва. Имам и непоносимост към ревниви жени, ама до сега не съм попадал на такава, дето не е поне малко

# 130
И нормалните жени, не искат да срещат, такива като теб. Жените, докато не бъдат предизвикани, могат да бъдат в съвсем хармонични отношения. Но, такива като теб са в състояние да те докарат до лудост и безрасъдни постъпки Не се притеснявай, ще си останеш сам.

# 131
Има нещо много сбъркано в човек, който не може да се спре с изневерите.

# 132
Комплекси и единствено комплекси.

# 133
Комплекси, нарцисизъм, егоизъм и липса на топки.

# 134
  • София
Може и комплекси да са. Не съм психолог. Като ученик бях мнооого комплексиран и се притеснявах да говоря с момичета, въпреки, че минавах за красив и те сами ме заговаряха. Бях много задръстен. Много

Общи условия

Активация на акаунт