Психология на изневярата

• 21 475
  • 465
  •   1
Отговори
# 180
Това, в което вярвах на 20, коренно се промени на тридесет и нещо си. Не смесвам нещата, любовта и съвместният живот са едно, секса е друго. Аз винаги съм го приемала за спорт, но на 20 мислех, че ще ако ми се случи да ми изневери гаджето ще дойде края на света. Сега на фона на всичко, което ми мина през главата за тези години, бих се изсмяла над младото си аз. В най-трудните моменти да е до мен, да ми помага и да ме разбира, това ми трябва. Аз се отнасям по същия начин. Дали изневерява не искам да знам изобщо , нито пък смятам, че трябва аз да съобщавам такива случки. Това се прави с цел разтоварване. Защо аз да се разтоваря и после да се прибера и да натоваря друг с някакво ненужно съобщение " слушай скъпи, видях се с едно гадже днес и решихме да си наемем стая".

# 181
Аз лично приемам изневярата като неуважение към партньора. То в днешно време изневярата стана масов спорт, но това не я прави нещо нормално.
Ако ми изневерят и разбера, може би бих простила, но доверието към партньора ще отиде на кино. А връзка без доверие от моя страна и без особено уважение от негова - за мен конкретно такава връзка няма да издържи дълго.

# 182
  • София
Това, в което вярвах на 20, коренно се промени на тридесет и нещо си. Не смесвам нещата, любовта и съвместният живот са едно, секса е друго. Аз винаги съм го приемала за спорт, но на 20 мислех, че ще ако ми се случи да ми изневери гаджето ще дойде края на света. Сега на фона на всичко, което ми мина през главата за тези години, бих се изсмяла над младото си аз. В най-трудните моменти да е до мен, да ми помага и да ме разбира, това ми трябва. Аз се отнасям по същия начин. Дали изневерява не искам да знам изобщо , нито пък смятам, че трябва аз да съобщавам такива случки. Това се прави с цел разтоварване. Защо аз да се разтоваря и после да се прибера и да натоваря друг с някакво ненужно съобщение " слушай скъпи, видях се с едно гадже днес и решихме да си наемем стая".
Много хубаво звучи, но повечето хора приемат изневярата, като някаква страшна обида, предателство, дори липса на любов. Аз съм моногамен и винаги съм бил, но съм изневерявал. Ако на мен ми изневерят се надявам да не научавам, защото трябва да мисля как да се правя на обиден, за да не се обиди жената до мен, че го приемам за нормален процес от живота, въпреки, че винаги съм го казвал и показвал. Много малко хора обаче са склонни да разберат апатията към такъв акт и автоматично го приемат за липса на чувства

# 183
Много хубаво звучи, но повечето хора приемат изневярата, като някаква страшна обида, предателство, дори липса на любов. Аз съм моногамен и винаги съм бил, но съм изневерявал. Ако на мен ми изневерят се надявам да не научавам, защото трябва да мисля как да се правя на обиден, за да не се обиди жената до мен, че го приемам за нормален процес от живота, въпреки, че винаги съм го казвал и показвал. Много малко хора обаче са склонни да разберат апатията към такъв акт и автоматично го приемат за липса на чувства

ами виж, ако жена ти има същото разбиране като теб, всичко е ок
Ако не, става вече проблем

# 184
Ами точно - хубаво е да си с партньор със сходни възгледи. Акоо единият изневерява, а другият търпи или също изневерява, но връзката си продължава - ок, намерили са се, не им пречи, живеят си добре.

# 185
Е, как си моногамен, пък изневеряваш. Нещо не зацепвам.. Сигурно е от недоспиване.

# 186
  • София
Е, как си моногамен, пък изневеряваш. Нещо не зацепвам.. Сигурно е от недоспиване.
Не приемам секса за разтоварване за изневяра. За мен е просто физическа нужда от удоволствие. За това се считам за абсолютно моногамен, когато съм във връзка. Не ме интересува дали съм прав. Да не би все ще съм в активна сексуална форма. За мен любовта е за душата, а секса за тялото. На душата си не мога да изневеря. Там общуването е на друго, много по възвишено и според някои вярвания вечно ниво

# 187
  • Пловдив
След като никой няма право над тялото ти и бракът не пречи на секса с други, защо изневеряващият не седне с половинката си и да каже, че мисли да спи с други? И за да е честно спрямо половинката, тя също да е свободна да спи с други, демек да си отворят брака. Много често единият се праска с други, но не търпи половинката да прави същото и не би простил изневяра. Всичко това показва, че чисто и просто изневеряващият е пълен комплексар.
Не знам има ли такива жени да стоят във връзка без секс. Трябва все пак са получаваш нещо на среща. За мен дори и да предлага отношение и стабилност не съм сигурна дали бих била в такива отношения. Няма ли секс , няма и връзка.
Да повторя - има хора, които не искат да правят секс. Събудете се малко и спрете да гледате в една посока само.

Не приемам секса за разтоварване за изневяра. За мен е просто физическа нужда от удоволствие. За това се считам за абсолютно моногамен, когато съм във връзка. Не ме интересува дали съм прав. Да не би все ще съм в активна сексуална форма. За мен любовта е за душата, а секса за тялото. На душата си не мога да изневеря. Там общуването е на друго, много по възвишено и според някои вярвания вечно ниво
А може ли и жена ти така - да не ти изневерява духовно, ама иначе на първично ниво туй в онуй си е разрешено?

# 188
  • там, където ми харесва
Ако ми изневеряват си го връщам , което съм го правила де. Говоря от личен опит.

# 189
Туй в онуй и само толкоз е тегава работа. Сексът събужда чувства и обратното, кофти емоции с мъжа водят до неприязън в леглото и постепенно замиране на активността. Той, сексът, се случва главно в мозъка, иначе не си струва събличането.

# 190
Не е само до кофти емоции. Ако единият е с по-ниско либидо от другия и секса е рядко, изневяра "туй в онуй", изневяра ли е?

# 191
Фактически е изневяра, а практически е още по-зле. С паралелна връзка (щото на партньора либидото няма да се повиши автоматично, след като му избият рога) лека полека се развива привързаност към източника на удоволствие, неизбежното сравнение между този и онзи и скоро вече тайните срещи са много повече от "туй в онуй".

# 192
Много точно казано. А и да седиш с някого, при положение, че имаш хубав секс навън...абе за какво го имате тоя човек вкъщи? Аз си представям, че за някакво магаре, което може да носи още и още ... рога, отговорности, товари... докато умре Simple Smile Кой е луд да стои в тази роля Simple Smile

# 193
Абе като е толкова готино, само не разбирам защо всички кръшкачи се крият, не може ли просто да кажат на половинката - отивам да се праскам с един кой/ коя си, ще се върна за вечеря?

# 194
Защото има шанс да им бият шута или да им изневерят. Или и двете.

Общи условия

Активация на акаунт