Само след някой час Европа ще почва от БУРГАС

• 16 462
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
Ще се включа и тук. Носи си всичко - шишета, биби, ако е нужно и АМ си вземи, залъгалки, дрешки. Шишетата, които си взела би трябвало да могат да се стерилизират във вряща вода за около 5 мин.(ако нямаш стерилизатор), а тръбичките са уж против колики, не ги махай. Най-вече се въоръжи с търпение и кураж и всичко ще е наред. Ако забравиш нещо ще ти го донесат после, това е най-малкото. Това се сещам аз, другите мами да добавят каквото се сещат. И още веднъж - УСПЕХ!

# 226
  • Den Haag
Здравейте, момичета мисля да запиша малкия на детска кухня, тази до училището "Кирил и Методи" и искам да ви питам знаете ли какви документи са необходими за записването, какви бурканчета  и колко, от колко часа работи и дали сте доволни от храната за бебета? Grinning
Благодаря предварително   bouquet

# 227
Здравейте, момичета мисля да запиша малкия на детска кухня, тази до училището "Кирил и Методи" и искам да ви питам знаете ли какви документи са необходими за записването, какви бурканчета  и колко, от колко часа работи и дали сте доволни от храната за бебета? Grinning
Благодаря предварително   bouquet
Всяка кухня продава купончета 2 пъти месечно,дано някой знае графика на точно тази кухня.Първият път трябва да носиш акта за раждане,за да ти издадат карта,с която ще купуваш купончета.Заверката е през ден-в понеделник заверяваш за сряда.Храната дават от 11:30 до 12:30.От 6 до 9 месеца искат 4 бурканчета от пюре и 2 от по-големите(като за сладко).За над 9 месеца бурканчетата са 4 от по-големите и 2 от пюре.Първият път носиш всичките,а след това вече носиш празен комплект,а вземаш пълен.А бурканчетата от пюре трябва да са от тези с постоянна капачка,а не като на "Ганчев" капачките.
Май това е всичко,дано не съм пропуснала нещо,че ми е малко стара информацията.Ако има нещо ново,другите момичета сигурно ще ме поправят.Цената последно беше 9,60лв. за 10 купона(за две седмици).

# 228
Купони там се продават всеки втори и четвърти вторник от месеца.
Аз лично съм доволна от кухнята,а и малкия много я харесва! Ако има още нещо питай.  bouquet Hug

# 229
  • Den Haag
teodorastamova и Veselushka Благодаря ви   bouquet  bouquet  bouquet
А как разпределяте храната през деня? Grinning

# 230
Аз давам първо супата, но на Дидко не му стига (в супата не слагам сухар) и половината от яденето (другата половина я хвърлям Embarassed). Следобед давам десерта.  Чувала съм че някой дават супата вечер, а яденето на обед! Поздрави!

# 231
Точно така правех аз - манджата за обяд ,десерта за следобедна закуска,а супата вечер.Пробвала съм да давам всичко за едно ядене-първо,второ и трето,както по принцип казват,че трябва.В крайна сметка Алекс не изяждаше нищо,така че минах на този вариант.

# 232
  • Бургас
Здравейте момичета! Simple Smile
От много време не съм писала тук но имах някои сериозни жилищни проблеми и хич не ми беше до форуми и интернет. Иначе бебче се развива добре. Занем, че ще е мъж и име си измислих. От няколко дни събирам багажа за болницата и ми е много забавно и приятно! Simple Smile Много сладурски нещица накупих и почти си избрах кошара и количка. Вече нямам търпение бебенце да се появи и да се запознаем! Simple Smile В другите две бургаски тема вече оревах за това, че няма да се уговарям с доктор а ще разчитам на тези които са на смяна. Как мислите?
Посъветвайте ме нещо и за болницата ако се сещате. Ще съм благодарна на всяка помощ. Разбрах, че е добре да си нося аз шишета и си купих две, но са пластмасови и не знам например дали тези шишета могат да се стерилизират и как става това. Да махам ли тръбичката вътре и биберона .... Нищо не знам ... Sad

От мен мога да добавя - помпа,ако нямаш поне си набележи някоя за да могат да ти я купят.Аз нямах и понеже малкия не беше при мен до втория ден и не можах ръчно нищо да направя започнах да вдигам температура и помпата ме спаси, а пък и ако имаш желание да кърмиш ще ти е от полза.

Фотоапарат !

Чехли за баня и за стаята , мокри кърпи / от тези за бебета,но имай и за теб/ -  имат много приложения ,за почистване например.Вода,нещо за хапване - може би няма да имаш апетит ,но все пак.

За стерилизирането -  много трудно - с таблетки може,но трябва да имаш съд,може и да ти ги стерилизират акушерките ,незнам.Тръбичките на шишетата по-добре не ги носи,защото ако  случайно се съгласят да ти ги стерилизират ,едвали ще искат да ги мият и чистят , а пък и коликите са на по-късен етап и тези тръбички с нищо не помагат.Отделно,че коластрата е най-полезна и евентуално ако се наложи изкуствено хранене ,то няма да е веднага и дотогава ще могат да ти донесат шишета. По мое време/ппреди 2 г. точно/ носеха едни стъклени техни на бебетата,които не искат да сучат,но това го казваш сутрин и си го записват -  не носят за всички.

Еднократни чаршафи
,ако раждаш нормално - вземи си повече от три,защото моите ги изразходих много бързо.

Това е,което се сетих за сега, ако изскочи още нещо пак ще пиша.

# 233
  • Бургас / Славейков
wish искам да ти кажа, че аз също не съм си наемала лекар, така че не се притеснявай, няма да си първата.Реших ,че ако всичко е наред с бременноста ми и съм здравноосигурена, че няма да плащам .Отидох си когато му дойде времето  и независимо, че не съм си наемала лекар  родих нормално и бързо ,така че мое мнение е това  и да си наемеш някой  доктор незначи, че ще родиш бързо и лесно и че на бебето всичко ще му е наред .Знам че повечето няма да са съгласни с моето мнение .Но аз си го изказах .Благодаря.

# 234
  • България
Здравейте мами от Бургас. Аз живея тук отскоро и очаквам моето бебе през май. Искам да ви попитам някоя от вас знае ли дали в града се провеждат курсове по йога за бременни и къде?
Може на лични да ми пишете.

# 235
Здравейте момичета! Simple Smile
От много време не съм писала тук но имах някои сериозни жилищни проблеми и хич не ми беше до форуми и интернет. Иначе бебче се развива добре. Занем, че ще е мъж и име си измислих. От няколко дни събирам багажа за болницата и ми е много забавно и приятно! Simple Smile Много сладурски нещица накупих и почти си избрах кошара и количка. Вече нямам търпение бебенце да се появи и да се запознаем! Simple Smile В другите две бургаски тема вече оревах за това, че няма да се уговарям с доктор а ще разчитам на тези които са на смяна. Как мислите?
Посъветвайте ме нещо и за болницата ако се сещате. Ще съм благодарна на всяка помощ. Разбрах, че е добре да си нося аз шишета и си купих две, но са пластмасови и не знам например дали тези шишета могат да се стерилизират и как става това. Да махам ли тръбичката вътре и биберона .... Нищо не знам ... Sad
Мила, по-добре не носи шишета
не искат да ги стерилизират
а пък ако раждаш нормално мисля че няма и да ти трябват
аз бих добавила доместос да си носиш - на мен ми свърши добра работа hahaha #Crazy
това съвсем сериозно
за тръбичките - на д-р Браун предполагам си взела
в магазина трябваше да ти обяснят - без тръбичките са безполезни - бибата влиза навътре и астава........... оливане
та там също трябваше да те светнат точно как да ги стерилизираш - има си специално на тази марка стерилизатор за МВ който има място за всичка - и за клапите и за тръбичките
много дълго се обяснява с писане - ела 1 ден на гости и ще те светна
аз съм доволна от шишетата - малко пипкава работа е миенето ама са много здрави
аз си оправих проблема с миенето - дългото мие за норматив - имаме 7 такива и още 3 - справя се безупречно - ще го цаня някъде мияч на шишета hahaha Joy

# 236
  • Бургас
Привет и от мен
Мила вземи си и йод или Бивацин спрей за да можеш да си правиш промивки,а храна и вода задължително си носи.Вземи и термометър незнам дали са ти писали в списъка и тампони за кърмата също,а може и кремче за зърната да си вземеш,че при мен беше ад и течеше кръв.

Успех ти желая от все сърце и да се похвалиш с едно здраво и красиво бебче

# 237
Здравейте бургаски майчета
А за нормално раждане с епидурална какво ви е мнението в нашата болница?
И изобщо дали ще има кой да ми я сложи правилно?

# 238
В другите две бургаски тема вече оревах за това, че няма да се уговарям с доктор а ще разчитам на тези които са на смяна. Как мислите?

Ами мисля, че не е лошо да се поразходите до Поморие, да видиш там как са нещата. Близо е, особено ако имате кола. Сестрата на Амелия скоро ражда там, и е възхитена от отношението на лекарите, и специално на доктор Димитрова. По-спокойно било и не искат пари въобще  Wink

Здравейте бургаски майчета
А за нормално раждане с епидурална какво ви е мнението в нашата болница?
И изобщо дали ще има кой да ми я сложи правилно?

Ами съмнявам се. То най-вероятно ще трябва сама да си намериш анестезиолог и да му платиш за да ти я сложи. И сигурно трябва да имаш предварителна уговорка с лекар, на когото да платиш и отделно на болницата да платиш, че този лекар идва, ако не е на смяна. Хилядарка някъде ще иде ми се струва, ако това има значение де. Има ли някой от форума, който е раждал с такава упойка тук?

# 239
Благодаря ви за съветите. Записах си всичко исега пак излизам на покупки. Багажа ми е почти готов, а днес прах малките дрешченца. Довечера ще ги изгладя и ще ги прибера и тях. Simple Smile
Толкова се вълнувам и нямам търпение вече....

Общи условия

Активация на акаунт