Боледуване на децата ни-тема 71

• 34 568
  • 822
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Изписа Панцеф или Клацид,в аптеката срещу нас имаше поне едното Клацид
Мимка дано да го пие,че Клацид  е отвратителн на вкус а Панцеф е сладичък.

# 106
  • Varna
Малката пие в момента Зинат. Какво му е? Помогна и, по антибиограма е. Малко е гаден явно, че се мръщи ама няма как. И във Варна ги намерих лесно.

# 107
Симона, просто горчи. А има къде къде по-вкусни антибиотици от същата група.

# 108
Клацид малко мирише на ягода сякаш аз си близках много ми загорча на мен,тя го изпи малко се потресе едно такова, но няма драма 😇може ли после да й дам малко да пие нещо сок,мляко дадох и да близне близалка..много ми загорча на мен😵

# 109
Да,може.Само така пиеше Клацида- с приготвен сок и близалка.Сокчето отмива ако има останал антибиотик в устата.След това и близалка.

# 110
Ще заредя значи  😁
За Клацид един стар коментар.
(Аз явно гранулки съм опитала 😵)
***Детския Клацид (знам го от опит уви) има едни гранулки, които горчат, АКО ги дъвчеш и затова не бива да се сдъвкват. Иначе самото сиропче съм го близвала и аз и не ми е загорчало, а малката също не се е оплаквала***

Иначе 5-7дни трябва да го пие ....
После мисля да дам ш.с 6 имам спомен че са за детоксикация
А кои са сладките Аб 😁

# 111
Мими - ксимебак (портокал), фоксеро (банан), панцеф (ванилия). Зимата и клацида са ни най-долу в категорията за вкус.

# 112
  • shumen
Моя Ксимебак не го харесва заради вкуса на портокал,а Клацида не го пие никак.Но той АБ пие много трудно и не е критерии за това кои е вкусен.

# 113
Пак ли изчезнаха антибиотици за децата?
Моята, на 5г., вчера й беше последния прием, 7- дни. Прави тест за скарлатина в лаборатория ( не даваше да й се бръкне в гърлото, даже счупи първата клечка), отрицателен. Домашните за ковид и грип - също. Ако беше скарлатина трябваше да го пие 10 дни, а в упътването пише до 7 да се държи.
И всичко това. след три дни на градина. Зарази и татко си и баба си, те са с болки в гърлото, отпадналост, но без темп. До 37.00. От днес и аз не се чувствам добре.
Много ми прилича на ковид. Тестът й го направих на първи ден от симптомите, може би рано.....
Продължава със секретите, кашляне, сополи. А днес темп. й стигна до 37.00.
Тя е с нормална около 36,5.

За For kids сиропа, и аз питах тук. Направи един курс и “ О чудо”, боледува два дни без лекарства, до следващия път ( след седмица), когато вдигна почти 39.00 и стигна до антибиотик. Това около месец след като го пи. Струва “добри” пари, за мен без ефект.
Сега съм взела Биозин с коластра. Нямам големи надежди, но поне ще си е вкъщи засега.

# 114
Мими, а защо този аб? Аз не разбрах, ларингит ли имаше? Тох е вирусен най - вероятно. Црп пускахте ли?

# 115
  • shumen
CasaDelSol,има такъв вирус сега.Т няколко дни,кашлица и хрема.
Ние ходихме на гърлен секрет.Ще е готов в Понеделник,ако няма нищо,а ако има във вторник след обяд.
Мен обаче нещо ме хваща.От снощи ми е ту топло,ту студено и носа ми се запуши.Сега пих парацетамол и легнах и дано го пресека още в зародиш,че ми писна от болести.

# 116
Ларингит да и следобед и вечер ми вдигаше малко т малко над 37 и кашля постоянно..направо няма минутка спокойствие милата.
Црп не сме
Аз също бях за Аб
Надявам се скоро да подейства.

Сега кашля доста влажно,дано се чисти.😇

Много ми се събра момичета вече не издържам с тези болести,кашлици,отпуската ми мина по лекари и лекарства ,днес погребахме и свекърва ми,просто искам да споделя😭

# 117
  • shumen
Мими,съболезнования за свекърва ти!Влезли сте в черна серия и дано скоро излезете.Ние от ноември до януари все бяхме така-болести,лекари и за капак и баба ми почина и погребение.

# 118
Мими, съболезнования за свекърва ти. Нека почива в мир!
При ларингит така се кашля, могло е да избегнете АБ според мен.
Моята явно от цъфтежите пак й се обостри алергията и почна да накашля сухо, алергично, както си кашляше 1 год. Давам Зиртек по препоръка на професорката, ще видим. Вече съм отчаяна, никой не може да й помогне да спре да кашля. А "бяло, русо, светлооко дете, нормално е" и "ще го израсне", грам не ме успокояват.

# 119
И за моята дъщеря така казват, Мартина...и мен не ме успокоява. Ще го израсте, ама дали и кога??? И дотогава какво..ще се тъпчем с противоалергични и още един куп лекарства.
Ето сега пак мина на Пулмикорт, иначе без него е загубена. Сопол има още, уж намалява, но не спира тоя проклет сопол. И кашля, кашля...с Пулмикорта горе долу бива, ама без него абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт