Боледуване на децата ни-тема 71

• 35 456
  • 822
  •   1
Отговори
# 180
Пръскам и Тантум Верде и Орофар и Ефизол му давам, но няма особен ефект.

И ние бяхме със зверска болка в гърлото- нищо от изброените не помагаше.Бяхме на антибиотик - на четвъртия ден  ,след като го започнахме я отпусна.Беше и с Т - заради нея давах Нурофен- но и той не повлияваше болката в гърлото.Тестове не сме правили.

# 181
  • Враца
Тони, леко да минава варицелата. Ужасно е, но поне веднъж се кара.
Добре де, аз пак имам въпрос за тия секрети. Синът ми е добре, няма температура вече, има лека хрема, ПКК му е добре, ЦРП му е 2.74 и ако излезе някаква бактерия в секретите какво трябва да направя? Да давам антибиотик? Има ли смисъл, ако не му създава проблеми? Може ли да е причина за често боледуване?  Хич не искам да давам антибиотик без нужда, а той е и с алергичен ринит и антибиотични капки не искам да слагам. Задължително ли се лекуват бактериите в носа и гърлото или има значение количеството и симптомите?

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 16:22 от AneliqDi

# 182
Anelia, много вероятно да боледува повече като има бактерия. А иначе какво правим - ако няма симптоми или са леки, капки през носа. Иначе си е заразно детето, разнася бактерията навсякъде и при вас носителство, при други пневмония. Аз винаги лекувам.

# 183
Тони, леко да минава варицелата. Ужасно е, но поне веднъж се кара.
Добре де, аз пак имам въпрос за тия секрети. Синът ми е добре, няма температура вече, има лека хрема, ПКК му е добре, ЦРП му е 2.74 и ако излезе някаква бактерия в секретите какво трябва да направя? Да давам антибиотик? Има ли смисъл, ако не му създава проблеми? Може ли да е причина за често боледуване?  Хич не искам да давам антибиотик без нужда, а той е и с алергичен ринит и антибиотични капки не искам да слагам. Задължително ли се лекуват бактериите в носа и гърлото или има значение количеството и симптомите?

Блягодаря. Без симптпми не давам нищо. Така или иначе няма оттърване от бактериите.

# 184
И аз като Димитрова лекувам винаги. И дъщеря ми не си ходи постоянно с изолирани бактерии, досега каквото е имала сме го лекували успешно.

# 185
На мен проф. Переновска ми каза, да не слагам нищо друго в носа, освен ФР. Бактериите са нормално носителство, ако не правят проблеми  и висчки ги имаме. Без симптоми не бих лекувала, еле пък с АБ.

# 186
  • shumen
Аз,ако не му създава проблеми не лекувам още повече с АБ.
Анелия,ако има бактерия 3 дни,ако няма за по малко са готови.
Тони,леко да я изкарате варицелата.
Нашия гърлен секрет излезе.Минахме и през педи и е с леко зачервено гърло и от там кашлицата.Каза,че този път АБ няма да изписва,а за гърлото Хексоралетен и Голдисепт за пръскане за 7 дни.След това да мине поне 10 дни и да го заведа в друга лаборатория,че в тази нещо и било съмнително.

# 187
Момичета, много ми е гадно. Тъкмо беше започнал трета седмица градина. Сега варицелата ще му смъкне много имунитета. До другия Четвъртък е карантина. Но след тлва ще го задържа още една седмица. От друга стеана св успокоявам, че ще я изкара веднъж завинаги.

# 188
Момичета, много ми е гадно. Тъкмо беше започнал трета седмица градина. Сега варицелата ще му смъкне много имунитета. До другия Четвъртък е карантина. Но след тлва ще го задържа още една седмица. От друга стеана св успокоявам, че ще я изкара веднъж завинаги.
Тони, детето ти е едно от най-леко боледуващите в темата. Със сигурност и варицелата ще мине леко при него. Спокойно! Hug

# 189
  • shumen
Тони,спокойно.Ще мине леко.

# 190
Че кой пуска секрет без симптоми? Винаги когато е бил някой с бактерия сме били на антибиотик. Но нямаме практика да се изследваме, ако не сме видимо болни.
На моя последен секрет пишеше с черени букви бактерията, количество не пишеше, ама то беше ясно, аз бях с рани в гърлото. И лекуването с капки на бактерия не го разбирам, в нашето семейство явно ме действа това, винаги сме на антибиотик првз устата или венозно.

# 191
Под симптоми имам предвид жълти или зелени сополи. Професорката ми каза за тях нищо да не слагам.

# 192
Под симптоми имам предвид жълти или зелени сополи. Професорката ми каза за тях нищо да не слагам.
Това е интересно. А ако сопола създава проблеми? Проф. Переновска е лекувала братовчед ми преди 10-тина години и родителите му бяха много доволни от нея, но той точно от един сопол правеше спазми и на тях пък беше казала да си лекуват сопола още в началото. Не с аб капки, обаче.

# 193
И ние с ларингитна кашлица от през ноща ..отварях прозорци лудите ревове да ги затворя ..накрая пи вода и се промени кашличката ..

# 194
На нас ни каза, че бактериите са нормално носителство и ако не правят проблеми, само ФР в носа, никакви АБ капки.
Но моето е с респираторна алергия, нищо общо нямат бактериите към нейните проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт