Египет /Тема 14/

• 57 255
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Не искам да плаша никой, но преди 1 г. имаше инцидент с акули в Хургада в района на Сал Хашиш.
Вероятно е рядкост, но все пак колко процента има вероятност да има вероятност да се появи ?
Има ли мерки за това?

# 121
  • Sofia
Не искам да плаша никой, но преди 1 г. имаше инцидент с акули в Хургада в района на Сал Хашиш.

Няма как да уплашите никого, защото, допускам, всички знаем за тези събития. Simple Smile

# 122

Няма как да уплашите никого, защото, допускам, всички знаем за тези събития. Simple Smile

Вероятно е така, но знаете ли има ли някакви мерки които властите предприемат в такива случаи?

# 123
  • БУРГАС
Имате ли отзиви за Marom port resort.

# 124
  • Beyond the Frontiers

Вероятно е така, но знаете ли има ли някакви мерки които властите предприемат в такива случаи?
Преди две - три страници го коментирахме.
Какви мерки очаквате? Това са диви животни в естествената си среда. Ние се врем там. Плажовете бяха затворени за известно време. Това е.

Бях в Jaz Mirabel. Чудесен комплекс, абсолютно класически Джаз хотел. Голяма територия, приятни стаи, добра кухня, активна анимация, добро обслужване...
Кеят е затворен, ползва се този на Steigenberger. Пеша или с голф количка се ходи.
Широк и дълъг пясъчен плаж, но е по-скоро по-едрия, зърнист пясък. Има си малка лагуна, за плацикане и шнорхелинг става.
Има безплатен Wi-fi по цялата територия, но не и в стаите.
Пред хотела има търговска зона с магазинчета.
Хубав хотел е. И в момента имам хора там и са супер доволни.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 15:23 от Galactic Voyager

# 125
Здравейте,
може ли отзиви от отсядалите в Rixos Sharm El Seigh За пръв път ще бъда в хотел от по- висок клас и се чудя дали пак ще има екстри и дали бакшишите трябва да са двойни…
Също ме интересуват условията за шнорхелинг от плажа- дават ли маски, спасителни жилетки или да си носим от бг.Чета концепцията на хотела, но отзивите от вас ще са ценни.
Пътуваме на 7 май ,, по женски ,,😀

# 126
Здравейте, има ли вариант на круиз по Нил без пирамидите и Кайро ?
Бях попадала на такъв или ако има екскурзия до там да е по желание плаж или пирамидите в деня от програмата.

# 127
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, има ли вариант на круиз по Нил без пирамидите и Кайро ?
Бях попадала на такъв или ако има екскурзия до там да е по желание плаж или пирамидите в деня от програмата.

Абакс имаха такъв. Но в момента не.

Здравейте,
може ли отзиви от отсядалите в Rixos Sharm El Seigh За пръв път ще бъда в хотел от по- висок клас и се чудя дали пак ще има екстри и дали бакшишите трябва да са двойни…
Също ме интересуват условията за шнорхелинг от плажа- дават ли маски, спасителни жилетки или да си носим от бг.Чета концепцията на хотела, но отзивите от вас ще са ценни.
Пътуваме на 7 май ,, по женски ,,😀
Хотелът е чудесен. Наистина високо ниво. Можете да ползвате и територията на другия Риксос, карат ви с голф колички. Храната е много, много добра. Не помня другаде да съм виждала толкова морски дарове на all inclusive, дори в Риксос Белек. Като стаи не е чак такъв лукс.
Собствена анимация, всяка вечер дискотека на плажа, Сънсет парти...
Имате и вносен алкохол в цената, което го няма по принцип в Египет.
8 a-la-cart ресторанта. Направете си резервации още първия ден.
Само японския ресторант се заплаща.

# 128
  • Горна Оряховица
Обещах да дам отзиви за Jaz Mirabel beach. Определено е отрицателен отзива. При настаняване помолих за тиха стая на удобно място, получихме я, но от там започнаха проблемите. Към 8 вечерта ни настаниха, понеже полета и трансфера закъсняха доста.Стаята беше не добре изчистена...даже хич. Бельо и кърпи само за 2ма, а не за 4. Чакахме до 22.30, докато ни донесат кърпи и чаршафи. Банята беше мръсна, кърпите миришат зле, чашите не измити, старите мебели не ги коментирам. Ресторанта не може да обслужи човекопотока и хората изчакваха за маса тази вечер. Сладките не ги бива въобще, храната като цяло й липсва разнообразие и не е много вкусна. Шезлонг, ако не си заемеш сутринта с кърпа, на обяд нямаш шанс. Къпахме се в басейна с топла вода, морето също беше топло, но плажа не е нещо особено. Персонала рядко говори анлийски. Плочките около байсена са много хлъзхави и е задължително да си с чехли, а не на бос и мокър крак. Все още не сме водили децата на детския клуб, не остана време днес.
Исках за утре да направя екскурзия до Петра с canarytours, но ми вързаха тенекия. Разбрахме се по whatsapp,днес дойде човек от друга фирма, изпратен от тях, за да вземе парите и да се разберем...започна да ме мотае за следващия ден, а не за този за който се бяхме разбрали, явно нямаха други хора за екскурзията и накрая се разбрах с alladin travels. Дано нямам проблеми с тях. Предишното ни ходене в Хургадс беше в stella di mare, хотела и храната бяха доста по-добре от Jaz Mirabel определено.
Другоо...кърпи за басейна дават ежедневно, вода в бутилки зареждат в стаята ежедневно. Залената площ е хубава и поддържана. Пързалките не са нещо особено и отново няма места ако не заемеш в момента на отварянето.
При 7 нощувки имаме 1 безплатна вечеря в алакарт ресторант по избор. Ние запазихме в Италианския, ще видим как ще е Simple Smile

# 129
Ако някой може да отговори в Жасмин палас има ли коралов риф, как е морето има ли камъчета?

# 130
  • Луната
Ако някой може да отговори в Жасмин палас има ли коралов риф, как е морето има ли камъчета?
Носете си акваобувки, освен пясък има и камъни/корали! Заливът е плитък 300-400 м и е до коленете, след това става дълбок. По кей се стига до по-дълбоко - има и стълба.. Гмуркаха се на по-дълбокото да гледат за корали. Иначе се предлагат специални екскурзии за дайвинг - към хотела, по плажа /много бяха нахални!/, към агенцията с която сте също може да ви предложи.

# 131
  • Варна
Днес се прибираме към България и се включвам да дам отзиви за хотел Титаник бийч в Хургада.
Има собствен аквапарк, който е приличен, но работи само от 10.00 до 12.00 и после от 14.00 до 16.30. Има топъл басейн с морска вода.
Шезлонгите са мисията невъзможна.
Има собствен пирс с коралов риф, доста навътре в морето.
Храната е прилична, без да е нещо особено. Има нещо като плажен ресторант за похапване, когато не работи основният ресторант. Там има плодове, салати, месо, пица, сладолед.
Коктейлите в лоби бара просто не стават.
Нашата стая беше много хубава, но други се оплакваха от нереновирани стаи.
Интернет има около рецепцията и лоби бара, в стаите е много слаб.
Има комари, мен ме нахапаха още първата вечер. Носете си репелент.
Бяхме на две организирани екскурзии с Тез тур с местни гидове. Единият говореше много добре български. Бяха добре организирани и доста точни за моя изненада, постоянно ни брояха и съдействаха.
Приятно изкарване на всички.

# 132
И аз да дам отзив за нашата завършила почивка в Jaz Makadina, върнах се със стомашен вирус, който започна последната вечер в Кайро. Само за съвет носете си активен въглен. Нищо друго, вкл и техния местен Антанил не помага.
Хотела е 3.5/5 - за мен минуси имаше много, но ние сме доста претенциозни. Като изключим в нашия случай объркани стаи за едното семейство , което отне половин ден да се реши казуса, други минуси са храната, която беше просто ОК, и като цяло чувството за хаос в организацията, бавно обслужване, но това е обичайно за дестинацията
Основното оплакване е към Онекс- няма толкова слаби екскурзоводи, и на Руски и превода, под всякаква критика, препускане ис музея за 1 час, за сметка на техните парфюми и др, само един местен екскурзовод, който говореше перфектен български и естествено само един рейс от четири беше удостоен от адекватен гид. Добре че съм била и преди.
Доста съм разочарована

# 133
Може ли малко инфо за стомашния вирус? Какви са симптомите, предполагам, че от храната сте се заразили?

# 134
Може ли малко инфо за стомашния вирус? Какви са симптомите, предполагам, че от храната сте се заразили?
Честно казано не знам от какво, защото само на мен от 7 човека ме хвана, температура 38.5 и разтройство, които не се повлияваха от абсолютно нищо, а аз съм от хората които носят но две чанти лекарства, на детето между другото също имаше един ден само температура и хрема основно, неговото може и от басейна да е. Ако можете спестете си обядите на екскурзиите в техните ресторанти! Не е от храната в хотела!

Общи условия

Активация на акаунт