Египет /Тема 14/

• 57 499
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, трябва ли виза за Хургада, ако не се ходи до Кайро, Луксор и т.н.

# 181
  • На планетата Земя
Не трябва.

# 182
Според мен е задължително.Ние в момента сме в Хургада още на летището преди да минете проверка трябва да си купите виза .

# 183
  • София
Трябва виза за Хургада, без дори да те питат ще ходиш ли до пирамидите или само ще лежиш на плажа. Едната от проверките при излизане от летището е точно за виза.

# 184
  • София
Ние се прибрахме миналата седмица. Бяхме по програма Хургада и Кайро на Онекс и още на летището ни таксуваха по 28 долара. Питахме защо не е по 25, както е обявено по табелите - казаха 3 долара за обслужване.
За първи път бяхме в Египет. Резервацията беше за Long Beach и след като ни закараха, оставихме багажа и ни казаха, че можем да закусим и после на рецепция да ни дадат ключовете. Служителят каза, че сме настанени в стандартна стая, която щяла да е малка за семейство с две деца и ако искаме по-голяма, трябвало да си доплатим по 10 долара на вечер. Бях предупредена от агентката, че след като резервацията е потвърдена от хотела за четирима човека, трябва да имаме 4 легла. Казах на рецепцията, че ваучерът ни е за четирима човека и е платен. Казаха тогава да чакаме до 14 часа, когато е настаняването (имаше три часа дотогава). След 20 минути обаче ни викнаха и ни дадоха ключовете, натоварихме се багажа на една акумулаторна кола и ни закараха до една от почти най-горните къщички, доста отдалечена от всичко (комплексът е на голяма площ), имаше и строежи на нови вили до тях. Вътре беше захабено, старо, имаше три легла в две стаи и казаха, че ще донесат походно, за което обаче нямаше място. Починахме си малко, легло не бяха донесли, отидохме до рецепцията да искаме да ни сменят стаята с по-нормална. Пак говореха за доплащане, представителят на Онекс ми обясняваше по телефона, че след като хотелът е потвърдил резервация за 4 човека, значи трябва да ни настани и четиримата. Накрая предложиха да видим друга стая (всъщност са двуспални студия в къщички). Тази беше по-нова, с ремонтирана баня, по-наблизо и в стаята вече щеше да има място за походно легло (което донесоха чак късно вечерта след напомняне). Впоследствие разбрахме, че повечето от групата са се пазарили и доплащали на рецепция за преместване от крайните къщички. Та почивката започна с местене на багажи в жегата и дълги разправии. Иначе сме доволни от храната, комплекса, забавленията, плажа горе долу. Посетихме и единия алакарт ресторант, доволни бяхме. Трудно се намираха шезлонги около централните басейни и плажа. Казаха, че има два отопляеми басейна, но си бяха студени. Резервирахме си 3-часово сафари с aladdin travels и ни хареса, особено на децата (на 17 и 11, само единият кара, не може под 16 г.), въпреки че беше доста раздрусващо на моменти, емоции с камилите. Все пак, ако бяхме отишли на по-дългото, което е 6 часа, щеше да ни е в повече. Със същата фирма ходихме и до Луксор единия ден с гид, който говореше добре български, но се забавихме много с ходенето до банановия остров (който не си струва особено), доста се изморихме и връщането ни се стори вечно. В Кайро бяхме с руско-говорящ гид с превод на български. Наистина малко претупаха обиколката на музея и пирамидите за сметка на многото предложения за допълнителни платени разходки, посещение на ателие за папируси и дълга презентация в магазина за масла. Все едно сме отишли на шопинг, а не на екскурзия. Pyramids park resort в Кайро си беше добър, но ни настаниха в две отделни стаи в двата края на сградата, за една вечер беше ок. Като цяло сме доволни, интересно ни беше - информацията, досегът с друга култура и континент. Само риф не видях, защото искахме да почиваме и не отделихме време за такъв тип екскурзии (на децата не им се ставаше рано), но другият път Simple Smile

# 185
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, трябва ли виза за Хургада, ако не се ходи до Кайро, Луксор и т.н.
Визата е задължителна за цял Египет. Изключение прави само Шарм Ел Шейх, който е изключителна зона, безмитна зона.

Тази ситуация с Лонг бийч явно им е практика. Което е адски дразнещо и неприятно. Туроператорът продава такива стаи и за толкова хора, колкото му е позволил хотелът с договор. Няма как да закараш 5 души в стая за 2...И те много добре го знаят, ама за да накарат хората да платят още, се почват глупостите...

# 186
  • На планетата Земя
Извинявам се, че подведох с визата. Чета Хургада, мисля за Шарм ... не мога да изтрия мнението вече.

# 187
  • София
Неприятна е ситуацията, дано Онекс да си преразгледат договорите.

# 188
Много неприятно. Ние също ще пътуваме с Онекс, но хотелът е Stella Gardens.
Аз през цялото време си мислех, че сме с Абакс и направо ми се сви сърцето като видях, че договора е с Онекс. Преди години имаха лоша слава. Надявам се да са се подобрили.

# 189
  • Beyond the Frontiers
Лонг бийч се продава от всички. И този филм съм го имала с всички. Не е проблемът в туроператора или договора. Номера правят от хотела.
Не съм имала оплаквания от Онекс.

# 190
Благодаря за успокоението за Онекс!

# 191
Здравейте,
Подарявам две карти на Ориндж. Картите за момента са запазени.
Останали са ми и около 1000 египетски паунда, аз не успях да си набавя от БГ а се оказа, че е най изгодно за пазаруване и таксита.
Потвърждавам, че Онекс са надеждни колкото и другите, друг е въпросът, че измамите започват още от служителите на летището - взимат по 3 долара отгоре за виза (уж за обслужване) за това се оглеждайте къде точно е гишето за визи.

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 18:53 от maxpainus

# 192
Тоест съветваш ни сами да отидем да гишето за визи и да не оставяме тази работа на служителите на Онекс?
Заминаваме в петък и се чудя трябва ли да взимаме по-топли дрехи за вечерта извън суичер и тънки якета?
При положение, че кацаме в Кайро, как протича организацията с екскурзиите - първо оставяме багажа в хотела и тогава отиваме на пирамидите ли?
От Декатлон ли са си купим маски за гмуркане или там е по-изгодно?
За картите ще пиша на лични, ако още са свободни.

# 193
Служителите на Онекс няма как да ви чакат преди паспортния контрол. Ще ви посрещнат след като излезнете от летището. Тоест визите са си ваша работа а не на фирмата която и да е тя. От летището тръгвате към музея и пирамидите а багажа ви ще е в автобуса (възможно е да имате обяд). Късния следобед ще е настаняването и т.н.
По един суичър е напълно достатъчно. Аз си носех маски и плавници и нямам идея за цени. По екскурзиите с дайвинг и шнорхелинг ви се полагат безплатно.
Препоръчвам да си вземете репелент за комари от тук, а аква обувки може и от там, но не са качествени.

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 15:22 от maxpainus

# 194
Аз съм доволна от Онекс, така че пътуващите с тях приятно изкарване. Вземете си и репелент за комари, за контакта в стаята. Когато чистеха при нас отваряха и вечер беше пълно с комари.

Общи условия

Активация на акаунт