Египет /Тема 14/

• 57 518
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте. Може ли да ми дадете информация (по-скоро локация на картата) за платен паркинг около летище София, където да можем да оставим колата за седмица, тъй като на 03.05 летим към Хургада сутрин рано?

# 211
  • Beyond the Frontiers
Здравейте. Може ли да ми дадете информация (по-скоро локация на картата) за платен паркинг около летище София, където да можем да оставим колата за седмица, тъй като на 03.05 летим към Хургада сутрин рано?

https://sofia-airport.eu/bg/na-letishteto/parking/
https://sofiaparking.com/
https://parkandtravel.bg/

# 212
Момичета, а какво най-много си заслужава между:
1. Orange bay.
2. Райския остров.
3. Остров Утопия.

# 213
Нямах време досега, но исках да споделя за нашите впечатления от Royal Albatros Moderna в Шарм, където бяхме за априлската ваканция.
Скрит текст:
Със смесени чувства сме (обобщавам за три семейства с деца, които бяхме заедно). Не е лъжа, че имахме по-високи очаквания, но не се оправдаха.
Като за начало и при нас врътнаха номера със стаите и след разправии на рецепция и загубен половин ден се добрахме до реновираните стаи, каквито бяха уговорени с агенцията. Особен проблем създадоха на едното семейство, което беше заплатило за стая с настаняване за трима възрастни и едно дете, защото де факто едното им дете влиза в категория възрастен и съответния ценови клас, а те ги настаниха в двойна стая с един неразтягащ се диван… Преместиха ги в стая с двуетажно легло и спалня в последствие. Но всичко се случи с многократно ходене до рецепция, чакане за преместване на багажа, разправии като цяло.
Относно старите стаи: ами, те не бяха просто вехти, а мухлясали, със старо, изгнило обзавеждане , диван с дупки, прогнили врати, които едва се затварят. Банята беше потресаваща също. Самото помещение миришеше адски зле - на спарено, потно и мухлясало. Възглавниците и завивките също. Беше зле почистено. Отврат във всяко едно отношение. Да, може за някои да не е особена работа, но пък аз държа на комфорта си и стаята ми е важна, както и да получа това, за което съм платила.

Храната - нищо особено. Уж има не знам си колко ресторанта, но всичко е накуп и просто се движиш от помещение в помещение, които са разделени тематично - морски, италиански, арабски, но доста от нещата се повтарят - ориз, картофи, разни пържени меса, техни специалитети някакви, паста, пица, салатен бар, плодов бар, сладкиши, омлети, палачинки и понички за закуска. Готвят ужасно мазно с някакво олио, просто се потрисах като гледах как обилно се изсипва бутилката при приготвяне на омлета. За рибния ресторант - основно сьомга и паеля, но пък там си беше на късмет - ако пред теб мине някоя нахална рускиня да обере скаридите и после само оризче остава Trollface
Имаше само един ресторант а ла карт, платен, но май не работеше, защото никога не видях хора в него, което е и разбираемо, при такъв ОИ пакет все ще си намериш какво да ядеш, не си заслужава допълнителния разход.

Част от персонала бяха изключително груби, държаха се без причина агресивно. За сметка на това пък други бяха супер учитви, закачаха се с децата, знаеха как да си заработят бакшиша. Особено този, който ни чистеше стаята беше голям сладур. С малка финансова стимулация като се запознахме (след като сменихме стаята) и после всеки ден ни оставяше чисти кърпи във формата на всякакви животни. То не бяха слончета, змии, лебеди обилно поръсени с цветенца. Чаршафите ни сменяше през ден.

Иначе комплексът е огромен, солидно ходене си падаше като пообиколиш насам-натам, до плажа, по кея и обратно, басейните са 5 или 6 има студени и топли, за децата пързалки, аквапарк също, на плажа не сме имали проблем с намирането на шезлонги. Има дълъг кей или както там се казва и може да се шнорхелува на няколко места по средата на по-плиткото или в края на по-дълбоко. На мен лично ми беше студено на 22 градуса Т на водата и само един път влязох, но си заслужаваше. Някакъв човек беше влязъл с парче хляб (не знам дали е позволено) и всякакви животни се бяха струпали да хапват, нагледах се на много яки рибоци.

Две думи и за местният представител на Емералд - Джойс. Агентът им беше също много агресивен и неразбран, особено се озлоби като му казахме, че не искаме да ползваме услугите му (т.е. няма да ходим на никакви екскурзии) и ни накара да попълним някакви декларации, че се отказваме от услугите му и ако излезем от хотела било на собствена отговорност и той  не можел да гарантира какво може да ни се случи навън. Беше много грубо от негова страна. Просто целта на престоя ни беше да прекараме една седмица лежерно в рамките на хотела и точка. Това момче обаче не го разбра и се държа безобразно. Накрая се опита да ни изкара нас, че сме го обидили и не сме го уважавали като специалист. Голяма драма сътвори, но без ефект.

Това е в общи линии.
Не съм си спестила критиките когато напускахме и ни помолиха да попълним анкета, но едва ли някой ги чете тия неща.

Въпреки че някои местни много се постараха да ни вгорчат престоя, си изкарахме страхотно и знам, че догодина най-вероятно пак ще сме в Египет за априлската ваканция. За нас това е идеалният вариант за този период. След някоя и друга година като порасне детето и може да понесе разстоянията за  екскурзиите ще разгледаме с удоволствие забележителности, но за сега само за почивка ще ходим.

Разочарованието тази година дойде от това, че миналата година в Хургада бяхме в не толкова популярен хотел Sunrise Garden и всичко беше супер - стаята отговаряше на това, което сме платили, храната беше по-добра, персонала учтив. Просто очаквах малко повече от Албатрос.
Следват няколко снимки.
Скрит текст:

Приятна почивка на тези, на които предстои!

# 214
  • Гражданин на света
Мили момичета и момчета Simple Smile преди време помолих тук в темата някоя добра душа, която ще ходи в Египет да ми вземе картуш, но така и никой не ми съдейства. Моля отново - съпруга ми си загуби неговия и много го е яд, бих искала да го зарадвам. Няма никакъв проблем да изпратя паричките предварително. Благодаря Sparkling HeartSparkling HeartKiss

# 215
Мили момичета и момчета Simple Smile преди време помолих тук в темата някоя добра душа, която ще ходи в Египет да ми вземе картуш, но така и никой не ми съдейства. Моля отново - съпруга ми си загуби неговия и много го е яд, бих искала да го зарадвам. Няма никакъв проблем да изпратя паричките предварително. Благодаря Sparkling HeartSparkling HeartKiss
Привет! Пиши ми на лично ще ти съдействам. Ако е рекъл Господ на 3.05 трябва да съм в Хургада и на 10.05 в Сф

# 216
  • Beyond the Frontiers
В магазин Клеопатра почваха от 6 евро нагоре сребърните картини с 5 букви/йероглифи. Един ден се поръчва, на другия ден се взима.

# 217
В магазин Клеопатра почваха от 6 евро нагоре сребърните картини с 5 букви/йероглифи. Един ден се поръчва, на другия ден се взима.
Благодаря Galactic Voyager Flowers Hibiscus Точно там мислих да отида след като ми даде този съвет. Blush

# 218
  • На планетата Земя
Интересно ми стана как точно изглежда този каршуш, можете ли да покажете снимка? Нещо рамкирано?

# 219
  • София
Интересно ми стана как точно изглежда този каршуш, можете ли да покажете снимка? Нещо рамкирано?
Медальон е. Сребърен или златен.

Можеш да преведеш какво пише: Simple Smile

# 220
  • На планетата Земя
Аааа, медальоооон, сега разбирам! Благодаря ти, Таня!

Аз от кораба си купих един пръстен, влюбих се в него, а не съм по украшенията. Няколко дни го мислих и накрая го взех, сега не го свалям и го чувствам изключително специален!

# 221
  • Стара Загора
Здравейте! Ще съм благодарна ако някой може да ми отговори ....
На 7.05 ще пътуваме за Египет,но поради здравословен проблем на мой близък няма да мога да отида.
За тези почивни дни не мога да питам в агенцията дали би могло някой друг да отиде вместо мен?
Има ли възможност да се промени договора или ако на някой се е случвало нещо подобно да пише......

# 222
  • Луната
Здравейте! Ще съм благодарна ако някой може да ми отговори ....
На 7.05 ще пътуваме за Египет,но поради здравословен проблем на мой близък няма да мога да отида.
За тези почивни дни не мога да питам в агенцията дали би могло някой друг да отиде вместо мен?
Има ли възможност да се промени договора или ако на някой се е случвало нещо подобно да пише......
Вижте дали в договора нямате застраховка отмяна на пътуване.
Най-добре е да се свържете с агенцията Ви след празниците и те да Ви кажат /ако нямате застраховка/ дали можете да предоговорите условията

# 223
  • Стара Загора
Нямаме застраховка отмяна на пътуване за съжаление....

# 224
  • Beyond the Frontiers
В толкова кратък срок е въпрос на добра воля. Ако има кой да пътува на ваше място, подайте данните му към фирмата. Ако има дежурен ще ви отговорят днес. Ако няма във вторник.
Възможно е да има малка глоба, но зависи, кой е туроператорът.

Отказ без неустойка със сигурност няма да бъде одобрен.
Застраховката отмяна на пътуване касае медицински проблем на самия пътуващ, евентуално на роднина по първа линия - дете, брат/сестра, родител. Но не при всички застрахователи.

Общи условия

Активация на акаунт