Египет /Тема 14/

• 57 519
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • София
На мен преди 2 год. Тез тур, в съвсем кратък срок преди пътуването, което отменихме за всички пътуващи,  поради тежък здравословен проблем на родител, се съгласиха да върнат парите за хотела, но не и за самолетните билети. Попитахме, ако преместим датата за след 1 месец, но неустойката за самолетните билети беше горе-долу колкото е цената им, така че отказахме тази опция.

# 226
Здравейте,

Кой според вас е по-добрият изпор за хотел измежду Sunrise Aqua Joy Resort  и Stella di mare beach? ще пътуваме 2ма възрастни.
И двата са хубави. Сънрайз е в самата Хургада и с повече атракции. Стела е в Макади и е по-спокоен като хотел.
[/quote]

Благодаря Ви за отговора! Видях, че в темите много се коментира и Desert Rose и сега малко се разколебах и не знам къде да резервирам. Ако бяхте на мое място какво бихте направили?

# 227
  • Beyond the Frontiers
На мен преди 2 год. Тез тур, в съвсем кратък срок преди пътуването, което отменихме за всички пътуващи,  поради тежък здравословен проблем на родител, се съгласиха да върнат парите за хотела, но не и за самолетните билети. Попитахме, ако преместим датата за след 1 месец, но неустойката за самолетните билети беше горе-долу колкото е цената им, така че отказахме тази опция.
Извинявам се, но това че за вас е направен компромис, не означава, че винаги и от всички се прави.
Просто трябва да се пита.
Надявам се не го приемате като заяждане. Просто много често доводите на клиенти са: ама аз прочетох в един форум, ама ваши колеги, ама един човек каза...
А просто не винаги е възможно да се помогне.

Radityy, аз предпочитам Desert rose, но той е малко по-скъп. Иначе в Стела стаите не са по-нови или луксозни. Сънрайз е мисля по-нови като база.

# 228
Здравейте,

Кой според вас е по-добрият изпор за хотел измежду Sunrise Aqua Joy Resort  и Stella di mare beach? ще пътуваме 2ма възрастни.
И двата са хубави. Сънрайз е в самата Хургада и с повече атракции. Стела е в Макади и е по-спокоен като хотел.

Благодаря Ви за отговора! Видях, че в темите много се коментира и Desert Rose и сега малко се разколебах и не знам къде да резервирам. Ако бяхте на мое място какво бихте направили?
[/quote]
Нямам впечатления от другите, но за Нова година бяхме в Дезърт роуз и препоръчвам с две ръце. Никой от групата нямаше забележки

# 229
Здравейте Simple Smile Прави ми впечатление за септември- октомври във всички сайтове на агенции се предлагат само 3 хотела в Хургада (с кацане в Кайро (Перлите на Египет)). Това нормално ли е или с приближаване на месеците се очаква предлагане и на други хотели?

# 230
  • Гражданин на света
Мили момичета и момчета Simple Smile преди време помолих тук в темата някоя добра душа, която ще ходи в Египет да ми вземе картуш, но така и никой не ми съдейства. Моля отново - съпруга ми си загуби неговия и много го е яд, бих искала да го зарадвам. Няма никакъв проблем да изпратя паричките предварително. Благодаря Sparkling HeartSparkling HeartKiss
Привет! Пиши ми на лично ще ти съдействам. Ако е рекъл Господ на 3.05 трябва да съм в Хургада и на 10.05 в Сф

Писах на лично, но чак днес. По ред причини до днес не успях да вляза в темата и да видя, че ще получа помощ. Дано не е късно и pampinela види съобщението. Стискам палци и благодаря Hands FistHands FistHands FistFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 231
Мили момичета и момчета Simple Smile преди време помолих тук в темата някоя добра душа, която ще ходи в Египет да ми вземе картуш, но така и никой не ми съдейства. Моля отново - съпруга ми си загуби неговия и много го е яд, бих искала да го зарадвам. Няма никакъв проблем да изпратя паричките предварително. Благодаря Sparkling HeartSparkling HeartKiss
Привет! Пиши ми на лично ще ти съдействам. Ако е рекъл Господ на 3.05 трябва да съм в Хургада и на 10.05 в Сф

Писах на лично, но чак днес. По ред причини до днес не успях да вляза в темата и да видя, че ще получа помощ. Дано не е късно и pampinela види съобщението. Стискам палци и благодаря Hands FistHands FistHands FistFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Докладвам, pampinela го е видяла и ще свърши работа.

# 232
  • Beyond the Frontiers
Здравейте Simple Smile Прави ми впечатление за септември- октомври във всички сайтове на агенции се предлагат само 3 хотела в Хургада (с кацане в Кайро (Перлите на Египет)). Това нормално ли е или с приближаване на месеците се очаква предлагане и на други хотели?
Има, има повече хотели....ама днес всичко се срина, че се сменят цените...утре.

# 233
Здравейте от слънчева Хургада! Пристигнахме и се настанихме в Desert Rose. Хотелът е огромен! Не сме го разглеждали целия, веднага бански и бам на лагуната, но и това което видяхме на път за плажа е нещо огромно.
Искам да изкажа огромно благодаря на Galactic Voyager. Не я познавам! Не съм платена! Не правя реклама! Благодарение на нея сега се кефя на мах. Използвах услугите й и резервирах през нея. Признавам си, че на моменти имах моменти на съмнения. Проверявах я, през ФБ, през Гугъл, в търговския регистър дори, но ето сега пиша фром дъ бийч. Някой ще каже ами защо си усложняваш живота и не резервира през голяма фирма. Доверих й се, защото Galactic Voyager е винаги активна, кооперативна, съветваща и съдействаща. Затова реших да резервирам през нея.
 Огромно БЛАГОДАРЯ Galactic Voyager
От Хепи Кастъмър

# 234
  • Beyond the Frontiers
😆🙂ами аз от проверки не се притеснявам.
Абсолютно съм привърженик на мотото: проверката е най-висша форма на доверие.

Благодаря, че все пак сте отделили време да пишете.

Египет е "моето" място. Ако имам информация, нямам проблем да я споделя и с удоволствие си говоря с всеки по темата.

Ето от 2-ва дена освен темата за "черната" Клеопатра, навсякъде се тръби, че новият музей ще отвори през ноември...ама последното вече 3-4 пъти се случва.

# 235
  • София
Ще се радвам много ако някой сподели мнение за JAZ MIRABEL BEACH в Шарм. Благодаря ви предварително!

# 236
  • Beyond the Frontiers
Ще се радвам много ако някой сподели мнение за JAZ MIRABEL BEACH в Шарм. Благодаря ви предварително!

В тази тема ще прочетете различни мнения.
От моята гледна точка е един от добрите варианти. Голяма територия, голям плаж, много басейни. Читава храна, читава анимация, читава база.
За мен съотношение цена качество като за Египет е перфектно.
Горе долу еквивалент са Coral sea, Hilton Sharks bay, Charmillion. Албатрос също са добри.
Моето сравнение е на база посетени близо 70 хотела в Египет в последните 3 години. Няма да коментирам други дестинации в Африка.

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 22:58 от Galactic Voyager

# 237
На нас екскурзоводът ни каза, че новият музей ще отвори през декември Simple Smile.

# 238
  • Beyond the Frontiers
На нас екскурзоводът ни каза, че новият музей ще отвори през декември Simple Smile.
То за тази част на света +- 1 месец нищо не е.

Днес и колега от египетския офис потвърди, че ноември отваря...Чудо, чудо.

# 239
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тия дни посетихме Фараонското селище. Simple Smile
Скрит текст:

Колебаехме се и дълго го отлагахме, защото мненията за него са от едната до другата крайност.
От "пълна бутафория" до "прекрасно място". Оказа се и от двете по малко. Simple Smile
За малки деца би било интересно. Както и за хора, които няма да могат да обикалят храмовете нагоре по Нил.

Лично за мен най-ценна се оказа гробницата на Тутанкамон.
Били сме в долината на Царете, влизали сме в истинските гробници, но това е нещо съвсем друго - възстановката е на 100% -  влизаш през тунела, слизаш по шестте стъпала към гробницата и вътре са всички предмети и артефакти, открити там - включително саркофазите и  мумията.
Разположението на помещенията, положението на предметите... всичко е както когато е било открито през 1922 година.

Разходката с лодка също ни беше интересна, повече заради растителността и птиците, които се виждат, отколкото заради театъра, който се разиграва за всяка лодка.
не искахме разходка по Нил - не знам за колко часа и на какво разстояние е, но за нови гости на Кайро сигурно е по-удобно да съчетаят двете - селището и разходка по Нил със или без обяд.

И работилниците са интересни - Simple Smile виждаш как стъкларят издухва стъклените бутилчици за масла, как ги украсява...
Цените на сувенирите са много прилични.
ще опитам да кача малко снимки по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт