Египет /Тема 14/

• 57 535
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте мацки, някой ползвал ли е airbnb за резервация на нощувки? Дъщеря ми става на 18 години и много ми се иска март 24 г. да си организираме едно пътуване, но да не е на хотел. Искам да организирам повече гмуркане, плуване с делфини около Хургада, може и круз по Нил, неща на които бихме се изкефили. Приемам всякакви препоръки

# 241
Здравейте от слънчева и гореща Хургада! Вчера беше много горещо едно листенце не трепваше, ноктите на краката ми изгоряха дори, но днес излезе силен вятър. Надявам се  да спре до утре.
Аз искам да охуля Аладин, не са чак толкова коректни. В сайта им изрично е записано, че гмуркането в Хургада е:
Цената:
Възрастни 18 $       
Деца до 5 години безплатно     
Деца от 6 до 12 години 50% отстъпка
включени в цената:
Транспорт;
Цялото оборудване за Гмуркане в Хургада (маски, перки и бутилки с кислород)
2 спирки за гмуркане на две различни места;
Неограничен брой вода и безалкохолни напитки на борда;
Обяд на лодката;
Опитен инструктор.

Четем по-надолу какво НЕ е включено:
не са включени в цената:
туристи, почиващи в райони ( Сахл Хашиш Макади бей Сафага) плати + $ трансфер
Снимки и видеоклипове от екскурзията
Лични разходи

До тук чудесно! Няма дребен шрифт, няма забележка на автора, няма препратка с допълнителни условия и т.н.
 Конткатвам го аз  през вайбъра и казвам 2 възрастни и 2 деца, които попадат в болднатия текст по-горе!
Аладинчо: Деце 9 $ без гмуркане
Аз: Я пак? Може ли да ми покажете, къде точно е записано, че 50% за деца до 12 години е без гмуркане, защото в цената дори е вкл и акваланг
Аладин вече сменя ценовата листа и ми пише:
9 година само шнорхлинг 9$
11 година с акваланг 18$
11 година без акваланг 9$
Което отново е в противоречие с горе написаното, че в цената е включено всичко и за деца е 50% отстъпка.
Пожелах му приятна вечер!  То пък за мой късмет много силен вятър днес 😝. Викам си: “Човек, когато губи не знае какво печели! “
Бъдете внимателни, защото колкото и да е коректен един или друг, все някога се дъни!

# 242
  • София
Ние ходихме на екскурзия до Луксор с Аладин с гид на български език. Всичко беше коректно при нас. Писахме им по вайбър и цените, които ни дадоха и които платихме в последствие бяха същите като обявените на сайта. Доплащаше се само за банановия остров, но то си го пишеше на сайта.

# 243
Ние ходихме на екскурзия до Луксор с Аладин с гид на български език. Всичко беше коректно при нас. Писахме им по вайбър и цените, които ни дадоха и които платихме в последствие бяха същите като обявените на сайта. Доплащаше се само за банановия остров, но то си го пишеше на сайта.
Точно, ако беше описано в сайта, че за деца С и БЕЗ е различна цената нямам нищо против да си доплатя. Но  той/ тя да сменя цената в движение, защото директно го питам адже ба, къде точно го е написал, за мен лично е “ако мине номера”.

# 244
  • София
И ние сме разочаровани от Аладин. Ходихме април месец с тях до Белия остров и Рас Мохамед от Шарм. Не са ни искали различна сума от посочената, но организацията беше под всякаква критика. Час и половина чакахме да се качим на лодката, после един час, докато тръгнем. Спряхме за гмуркане и шнорхелинг на едно много малко рифче и дори не ни позволиха да го обиколим. Накрая и с автобусите имаше объркване. Миналия път бяхме с Джой и, въпреки че платихме поне два пъти повече, бяхме много доволни.  
Но може да е инцидентно, особено имайки предвид всички положителни отзиви, склонна съм да им дам пак шанс другия път. Като цени са супер.

# 245
Организацията и осъществяването на екскурзията до Луксор беше супер, но Orange Bay беше под всякаква критика - стояхме часове наред без да се случва нещо, после изведнъж почнаха да бързат и ни подкараха под строй, съкратиха времето на острова и се прибрахме с над два часа закъснение. Някои туристи се оплакаха и настана скандал. А на прибиране си минаха през всички за бакшиш. Не получиха много. Храната беше направо мизерна, сипваха ни по една лъжица ориз и макарони, и някакви полуготови шницели. В хамама също беше голямо мотаене и претупване, а не бяха никак натоварени.
Някои туристи си бяха платили морската екскурзия през Абакс и бяха изключително доволни - много по-хубава яхта, организация и храна.

# 246
За Аладин и аз. Като цяло всичко беше точно, но изненадата ми дойде от другаде. Уговорката беше да чакаме "автобуса" на главната порта на хотела. Трябваше да ни заведе до мястото, където правят шоуто с делфини. В уречения час излизаме аз и детето на улицата и аз почвам да се оглеждам. Веднага ме пресреща един младеж и ни кани да се качим в някаква кола, най-обикновена, без обозначение на турагент или там за каквито се водят. Той също с най обикновени дрехи, не можеш да го различиш от хората от улицата. Ако не ми беше цитирал номера на стаята, може би нямаше да се кача при него. Някъде на изхода на Хургада спря и ни прехвърли в друга още по-очукана и обикновена кола, шофирана от друг младеж, който не говореше английски. Аз почнах вече да се притеснявам и да питам какво става, защо сменяме колите, кога ще стигнем. Тръгнахме с другия. Той отпраши някъде по магистралата навътре в пустинята. Аз вече бях убедена, че ни отвличат, мислите ми препускаха лудо, сърцето ми щеше да изскочи, но гледах да не го показвам, да не стресирам детето. Моя грешка, че за първи път се довериш така сляпо и дори не проверих къде аджеба е тоя делфинариум. По мое мнение трябваше да е някъде в града, близо до морето. И когато не говорещия английски младеж сви в една отбивка, а наоколо само строителни отпадъци и бурени вече бях сериозно обляна в пот и в прединфарктно състояние. Не можете да си представите какво облекчение почувствах когато в далечината най-накрая съзрях една сграда и силуетите на седалките на т.н.делфинариум. Та така де, не ни отвлякоха, но ужаса ми тогава беше съвсем реален. И в този ред искам да попитам (също съм срещала десетки положителни отзиви за Аладин, и затова се спрях на тях) така ли процедират винаги? Имам предвид нямат ли някакво лого? Поне по една тениска с лого да бяха облекли. Мога и веднага да направя сравнение с друга дестинация, където отново ползвахме местен човек за допълнителни екскурзии, но там той дойде с фирмена кола, взе ни от рецепция (а не от улицата) и беше с дрехи с логото на агенцията, която представлява.

# 247
  • Sofia
А аз пък да попитам, че ми стана интересно... Simple Smile Само тези "Аладин" ли са единствената агенция, оперираща в Египет, че само те биват споменавани в темата?! Няма ли и други известни?

# 248
И аз това се чудя! В Google излизаха доста сайтове, предлагащи допълнителни екскурзии, ама нали тук само Аладин се спряга, затова и аз чрез тях. Във ФБ се коментираше един друг Аладин Дарвиш мисля, незная имат ли нещо общо двамата. Ако някой е по-запознат нека каже, моля. И за да не спамя излишно, ще оставя кратък отзив за Titanic Palace. Хотелът за мен е много подходящ за деца, всякакви забавления, много приятен детски басейн с топла вода и много пързалки за най-малките, голяма детска площадка, прилежащ аквапарк. Плажа ми допадна, морето е винаги плитко мноооого навътре, почти изчезващо в часовете на отлива. Възрастните вече имаха проблем, ако искат да поплуват, масово се топяхме като хипопотамчета, полегнали на една страна за да ни покрие водата поне донякъде. Водата в морето заради плитчината също беше много топла. Бяхме там в периода 15-22 май. Храната в хотела беше абсолютно поносима и европейска бих казала, нищо уау, но винаги имаше какво да хапнеш, винаги имаше и някаква морска храна/риба. Стаите бяха ОК, но дотам. Специално нашата имаше само и единствено един душ отгоре, който пръскаше вода в радиус от 2м, та къпането на дете или миенето на крака си беше живо приключение. Анимацията в хотела също беше много добра! Много зеленина, много басейни, огромна територия на хотела. Съседната сграда на хотела е болница, което вече го отбелязвам като плюс, защото ни се наложи да я посетим след като асистанс компанията по застраховката ни от БГ вдигнаха ръце и казаха да се оправяме сами.

# 249
Ние пишем за Аладин Травел. Аладин Дервиш е друга фирма.
Да, със сигурност има и други, но в темата се спрягаше тази, а и моя приятелка ги беше ползвала есента, и беше доволна.

# 250
  • София
Аладин Дарвиш е от друга фирма Canari tours, за която съм чувала много добри отзиви. Малко по-скъпи са от другите Аладин, но може откъм организация да са по-добри.

# 251
Аз идвам да дам един съвет, т.к. съм меко казано скандализирана от случващото се.

На летището интернета е $6 за 60gb. Екскурзоводката от Бохемия обикаляла и на всички разказвала да не си купуват от летището - скъпо било, щели да ги измамят.

Бам, в колата за транспорт до хотела - $10 за 60gb... Далаверка още от летището..Rage

# 252
На нас пък ни казаха, че на летището в Кайро не продават, а само на това в Хургада. Не ни даваха да си купуваме сувенири от Пирамидите, защото били скъпи и после щели да ни заведат на друго място... После ни предложиха скъпи карти за интернет, картуши за 15 долара и яздене на камила за 10. Вече бях прочела, че в Хургада има по-ниски цени за картуши, а язденето на камила беше включено в цената на Сафарито в пустинята, което струваше 15-16 долара.
Посещението на музея на папирусите и фабриката за парфюми в Кайро бяха пълен фарс. Всички 'парфюми' бяха абсолютно фалшиви. Занимавам се с етерични масла от години и лесно познавам кое е натурално и кое химия. Тези си бяха химия, а цените бяха доста високи.

# 253
Привет! Сигурна съм, че има и още клиенти на Аладин, които също имат не толкова so exciting мнения за тях, но просто или не пишат или не участват във форума. Добре е да има и от двата вида мнения, тъй като не са чак толкова топ и всеки, който чете да си вземе правилното решение, дали е готов да жертва допълнително средства, време и нерви.
Отосно Desert Rose.За мен хотела е топ. Голяма зелена площ, много барове,страхотна лагуна, невероятен риф, с разноцветни малки рибки. Мъжа ми каза: Чувствам се като в National Geographic 🤣. Басейн не ползвам. Тъй като съм привърженик на морската вода.
Като минус мога да кажа само, че обзавеждането в стаята е старо, но за мен не е проблем, тъй като стаята се ползва само за съхранение на багаж, спане и къпане. Санитарията в банята е от Идеал Стандарт и Видима 🤣. Платихме 5 долара бакшиш при настаняването и съответно това даде резултат. Гледката е градина, ама градина, не задната улица, която обслужва сервизните бусчета. Тъй като тераса е към градината, която граничи с един от баровете имаме WiFi. След плаж, докато се изчакваме за банята,на тераската вадим пушилките за комари и цъкаме WiFi-то с приятна гледка и напитка.
Платихме 2 долара на момчето, което чисти стаята и този се скъса да прави патки, лебеди, надува балони, листа мета по леглото и повече тоалетна хартия 🤣🤣🤣. Хартията им е еднопластова.
@Храната има всичко. Някой от българите казаха, че им еднообразна. Аз лично съм +5 кг отгоре! Признавам си, че аз съм луда по сладко и тесто, плодове и салати. Не съм привърженик на меса и риба, ям ги, но мога и без тях. Всеки има своите приоритети, разбира се! 😊
Аз съм доволна от хотела!

# 254
Със +5 килограма ме загуби Joy
Аз цяла година гладувам, едва сваля някое кило и да отида да проваля всичко за седмица - мерси. Май ми трябва хотел с лоша кухня Joy

Общи условия

Активация на акаунт