Египет /Тема 14/

• 57 517
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
ЗДравейте, съобщават за някакви размирици в Судан .Евакуират хора. Какво е положението в Египет в момента?

# 196
  • Beyond the Frontiers
ЗДравейте, съобщават за някакви размирици в Судан .Евакуират хора. Какво е положението в Египет в момента?
Нормално е. Судан си е Судан...

Египет има една от най-многобройните армии в света...

# 197
Здравейте, в края на седмицата се прибираме от Египет. Понеже сме си накупили един куп статуетки и разни други сувенири (касови бележки естествено няма), ме интересува има ли проблем с внасянето на такива продукти?

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 01:56 от Sjilx

# 198
  • На планетата Земя
Няма проблем.

# 199
  • Варна
Имам въпрос за визата - от организаторите на събитието в Хургада са ни подали този сайт за електронни визи https://visa2egypt.gov.eg/eVisa/  Престоя е само в Хургада,  нужно ли е освен тази електронна виза да се купува и от летището друга?

# 200
На летището в Хургада имате мноого време преди да ви излезне багажа, така че не виждам причина (освен ако електронната е по евтина) да не ви лепнат визата на място. Дали ще излизате от Хургада няма значение, визата си е 25 долара.

# 201
  • Варна
Относно по-топлите дрехи. Аз лично няколко сутрини направо си умрях от студ, но съм зиморничава. Все пак бих си взела суичър и то по-плътен. Освен това и във влака и в автобусите яко набримчват климатика. Шамията ме спаси на няколко пъти, оказа се мултифункционална - когато ти е топло - на главата, когато ти е студено - увиваш се до веждите и тракаш зъби като мен Simple Smile
Комари при нас нямаше, но се прибрахме вечерта преди Великден, може да се е сменила ситуацията.

# 202
  • Beyond the Frontiers
Като знам, какви пари дадох последния път за спрей за комари...Еми предпочитам да си нося. А дали има или няма е малко на късмет.

# 203
Нашата почивка в Long Beach Hurghada също приключи. Сега чета, че било практика да настаняват българите в ужасни стаи с цел да си доплатиш за хубава. И ние го преживяхме. Резервирахме Delux стая. Двама възрастни с дете на 5 и на 1г и половина. Звънях в агенцията седмица преди пътуването да заявя бебешка кошара, защото беше ранен полет и бебето щеше да е събудено в 5:00. От там ми казаха: “На място да поискаме”. Писах мейл и на хотела(без отговор). Стаята държахме да е чиста и здрава, затова ни препоръчаха делукс, понеже е реновирана. В крайна сметка ни настаниха в една стая в покъртително състояние. До 21:00 вечерта чакахме за допълнително легло и кошара. По едно време(след още три ходения до рецепция)намерихме допълнително легло пред вратата, което сами “инсталирахме”. Кошара се появи към 22:00(бебето заспива в 19:00). Така и не я отворих, защото беше цялата в прах и мръсотия. На рецепция ми казаха, че това съм резервирала и реновираните стаи били €50 евро отгоре. Пътувахме с Емералд и ги избрахме по препоръка на познати, защото винаги реагирали при проблем. За щастие това очакване се оправда. На следващия ден ни преместиха в реновирана стая без доплащане, но не ни донесоха допълнително легло. Казаха да избираме между него и бебешка кошара. Щяло да стане тясно, пък да спим трима човека на две единични легла не е тясно.  Избрахме кошара и ни донесоха онази мръсната, но забърсана, която се оказа и счупена. Матрак за кошарата също няма. Честно казано, нямах нерви за повече разправии и бакшиши(за нещо, което сме си платили вече)и така приключи сагата със стаята.
Хотелът е за хора без изисквания и очаквания. Нисък клас. Избрахме бюджетна почивка, не очаквахме лукс, но не очаквахме и подобни неуредици и преживявания. Следващия път ще заложим на веригата Jaz или Albatross вероятно. 
Плюсовете на хотела са храната. Наистина много разнообразна и много вкусна. Само аз имах еднодневни стомашни неразположения, а се притеснявах за децата 😂
Друг плюс на хотела е зеленината. Много красиви и поддържани градини. Идеално за разходка. Детската площадка е под навес и може да се ползва по всяко време на деня. Плажът също много ни хареса.
Решили сме есента отново да почиваме в Египет(сега ни беше за първи път). Въпросът ми е какви са основните разлики между Шарм и Хургада?
Плажовете в Шарм Ел Шейх ми изглеждат скалисти… хотелите не толкова зелени… нямам представа. Не сме гмуркачи, а с деца. Ще се радвам някой, който е бил и на двете места да сподели мнение.

# 204
Mellon, нямате се представа колко пъти се разправях в Jaz Makadina, за стаята, за интернета, за алакарт ресторант резервация, за всичко с хиляди мъки, просто в Египет 5* хотел няма. Изключвам Риксос и Steigenberger (не всички стават също)

# 205
  • Beyond the Frontiers
Mellon, нямате се представа колко пъти се разправях в Jaz Makadina, за стаята, за интернета, за алакарт ресторант резервация, за всичко с хиляди мъки, просто в Египет 5* хотел няма. Изключвам Риксос и Steigenberger (не всички стават също)
За съжаление това е нещо, което се случва в цял свят. За това и има отзиви от уау до ууу.
П.П. стаите в Риксос или Щайгенбергер в Египет не са нещо много в повече спрямо тези в Джаз. Говорим чисто като база. Точно при тези хотели плюсовете са в други неща.

# 206
  • София
Galactic Voyager
[/quote]
П.П. стаите в Риксос или Щайгенбергер в Египет не са нещо много в повече спрямо тези в Джаз. Говорим чисто като база. Точно при тези хотели плюсовете са в други неща.
[/quote]
Тъй като ние се насочваме към Риксос с деца, може ли да обясните в какво са плюсовете на този хотел?

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 10:05 от Контесата

# 207
Здравейте,

Кой според вас е по-добрият изпор за хотел измежду Sunrise Aqua Joy Resort  и Stella di mare beach? ще пътуваме 2ма възрастни.

# 208
За съжаление това е нещо, което се случва в цял свят. За това и има отзиви от уау до ууу.
Точно отзивите ме объркват. Примерно, Long Beach има по-добра оценка в букинг от Jaz хотелите, но си давам сметка и че повечето хора, които оценяват имат по-занижени или коренно различни критерии за качество и очаквания. В автобуса към летището една жена от нашия хотел каза: “Хотелът беше топ, но храната не струва.” Викам си: “Боже!(не съм набожна, но при силен шок) В един хотел ли бяхме наистина???” С мъжа ми сме ценители на хубавата храна и там определено беше качествена, вече другото е въпрос на вкус. Аз съм работила на рецепция в студентските години в Маджестик и фронт офис в друг хотел на Слънчев бряг. Имам представа как се случват нещата и защо не се случват. Истината е, че дори нещо дребно може да ти съсипе почивката, ако е важно за теб.
Аз също се интересувам от Риксос, ако може да споделите разликите с по-ниския клас, в случая Jaz. Честно казано като гледах снимките на Риксос и не си представих моите деца насред това спокойствие. По-скоро, ако сме без тях, бих се насочила на там, но може да разсъждавам в грешна посока. В Long Beach истериите им не се набиваха на очи и уши 😂🤣😂

# 209
  • Beyond the Frontiers
Mellon 😆😆😆 няма такава опасност и в Риксос.
Всъщност Аква стаите са втора линия, там където е и аквапаркът. Тази част е по-нова и ако човек държи на по-хубава стая, ще е доволен. Плажът идва на сериозно разстояние, но пък има шатъл непрекъснато. Плюс, че когато има силен вятър (което е често в Шарм), отзад, в тази част на хотела той въобще не се усеща.
Риксос е синоним на качество в туризма. Тук говорим за изключително добра храна. Сравнявам Риксос Белек и Риксос Шарм. Абсолютно с нищо не отстъпва този в Египет. На съвсем обикновен обяд имаше кралски скариди на скара, миди, октопод, калмари...аз след тази част друго спрях да гледам и търся...
Риксос имат и собствена анимация и екипи. Шоутата им са си само техни.
Плюс, че реално са едни от малкото хотели, където има вносен алкохол и то качествен такъв, включен в цената.
С други думи висок клас обслужване, храна, забавления.

Подобна е и ситуацията в Щайгенбергер. На малко места съм виждала бар за welcome drink с 5-6 вида фреш, няколко вида вода - с лимон, с мента и т.н.

Здравейте,

Кой според вас е по-добрият изпор за хотел измежду Sunrise Aqua Joy Resort  и Stella di mare beach? ще пътуваме 2ма възрастни.
И двата са хубави. Сънрайз е в самата Хургада и с повече атракции. Стела е в Макади и е по-спокоен като хотел.

Общи условия

Активация на акаунт