Египет /Тема 14/

• 57 241
  • 753
  •   2
Отговори
# 630
Някъде в предишните коментари прочетох че в Египет долари преди 2006 год.  не се приемат. Вярно ли е ?
Аз бях чела даже за емисии преди 2013та

# 631
  • На планетата Земя
Всичко приемаха. Ако не вземат, щяха да останат без бакшиш. Дадохме малкото останали стари банкноти без проблем.

# 632
  • Beyond the Frontiers
Аз съм споделяла, че кеш автомата ми смени без проблем доста стара банкнота.

# 633
  • Earth
Здравейте пътешественици,

Четох темите назад, но не можах да открия това което търся и ви питам вас.
Някой празнувал ли е Нова Година в Шарм и какви са отзивите ? Бихте ли ми препоръчали хотел ?

Ние бяхме миналата година в Jazz Mirabel Beach. Доволни сме като цяло. За мен лично водата в морето (ходихме с лодка на шнорхелинг и тогава и преди това май, и след това април) беше учудващо топла. В хотела има отопляем басейн, та детето също беше доволно.

Благодаря ви за отделеното време. Но може ли малко повече информация за това между кои хотели сте се колебали, какво не ви допадна и кое ви хареса най-много.

# 634
  • София
Здравейте пътешественици,

Четох темите назад, но не можах да открия това което търся и ви питам вас.
Някой празнувал ли е Нова Година в Шарм и какви са отзивите ? Бихте ли ми препоръчали хотел ?

Ние бяхме миналата година в Jazz Mirabel Beach. Доволни сме като цяло. За мен лично водата в морето (ходихме с лодка на шнорхелинг и тогава и преди това май, и след това април) беше учудващо топла. В хотела има отопляем басейн, та детето също беше доволно.

Благодаря ви за отделеното време. Но може ли малко повече информация за това между кои хотели сте се колебали, какво не ви допадна и кое ви хареса най-много.

Честно казано нямам спомен между какво сме се колебали точно за Нова година. Били сме по друго време в Jaz Aquamarine в Хургада и Coral sea holiday в Шарм. За момента от трите хотела Aquamarine като територия и обслужване най ми хареса. Но пък там ни беше най-гадната стая.
За самото празнуване на НГ не ми хареса организацията за вечеря, беше голям калабалък и хаос. Но към храната нямам забележки, както и към шоуто/дискотеката след това.

# 635
Днес се прибрахме от Риксос, отново сме изключително доволни. За децата е рай.
Използвахме Аладин на място за плуване с делфини и мога да им похваля организацията, защото имах притеснения, но всичко беше ок.

Здравейте, предстои ни почивка в Риксос през ноемрви, може ли да споделите подробности относно престоя си в хотела, дали ползвахте някакви външни забавления и като цяло подробности около ваканцията си. Има ли нещо по специфично? Съпругът ми има рожден ден по време на нашият престой и искам да съм малко по - подготвена какво да очаквам. Освен всичко, това ще е първата ни ваканция в Египет-пътуваме с две деца - момичета на 13г и 16г.

# 636
  • Sofia
Морски поздрав от слънчева Хургада! 🌞
Скрит текст:
И специални благодарности на Galactic Voyager за съдействието и бързата реакция! 🤗Страхотна е! Подробен отзив, като се приберем, живи и здрави. Simple Smile

# 637
Здравейте, за върнахме се от нашата почивка в Египет. Това което ще споделя си е само мое мнение и мои впечатления. От туроператора съм много доволна, всичко беше много добре организирано , полета и трансфера до хотела минаха идеално. Екскурзията до Луксор и Пирамидите беше с много хубав и удобен автобус. И така впечатлението ми от Египет: струва си да отидеш да видиш тези велики паметници на  древността. Съвременен Египет,  поне градовете през които минахме са жалко подобие на цивилизация. Много различна култура  далече от моите разбирания. В хотела първото впечатление е много добре , но като отидеш по стаите, се сблъскваш с арабския манталитет.  Работят само мъже, разбиранията им за чистотата е много далеч от моето. Само искат бакшиш и "замитат под килимчето" въпреки че всеки ден оставяхме бакшиш кърпите само се сгъваха, не се смениха нито веднъж. За чаршафи не разбрах дали се смениха, ние не се завивахме. Много беше горещо. За египтяните жената не е човек, контактуват с мъжете.Постоянно те дрънкат за бакшиш.  Храната е много, разнообразна е, но далеч от моя вкус. Не сме останали гладни, но не изпитах удоволствие от храненето. Стомасите ни оцеляха, което е най важно, понеже се притеснявах за детето.На връщане на летището ни провериха сигурно 4 пъти, самолета закъсня с излитането защото решиха да ни проверяват отделно жените, отделно мъжете. Като че ли ще изнесем кой знае какво.По пътищата ня всяка кривка има полиция, на изхода от града те спират на входа също, и висиш.И не бързат за никъде. Много бюрокрация. В Кайро има един постоянен прах във въздуха.

# 638
  • Beyond the Frontiers
🙂Интересно е, да погледнеш през очите на някой, който отива за първи път. На мен повечето неща вече не ми правят никакво впечатление и даже не ги коментирам.
Проверките сигурност на летище са отдавна така. И за това е 3 часа преди полет трансфера до летище.
Отделните проверки жени - мъже също са нещо нормално. И поне аз за последните 15 години все така ги помня.

# 639
Здравейте, за върнахме се от нашата почивка в Египет. Това което ще споделя си е само мое мнение и мои впечатления. От туроператора съм много доволна, всичко беше много добре организирано , полета и трансфера до хотела минаха идеално. Екскурзията до Луксор и Пирамидите беше с много хубав и удобен автобус. И така впечатлението ми от Египет: струва си да отидеш да видиш тези велики паметници на  древността. Съвременен Египет,  поне градовете през които минахме са жалко подобие на цивилизация. Много различна култура  далече от моите разбирания. В хотела първото впечатление е много добре , но като отидеш по стаите, се сблъскваш с арабския манталитет.  Работят само мъже, разбиранията им за чистотата е много далеч от моето. Само искат бакшиш и "замитат под килимчето" въпреки че всеки ден оставяхме бакшиш кърпите само се сгъваха, не се смениха нито веднъж. За чаршафи не разбрах дали се смениха, ние не се завивахме. Много беше горещо. За египтяните жената не е човек, контактуват с мъжете.Постоянно те дрънкат за бакшиш.  Храната е много, разнообразна е, но далеч от моя вкус. Не сме останали гладни, но не изпитах удоволствие от храненето. Стомасите ни оцеляха, което е най важно, понеже се притеснявах за детето.На връщане на летището ни провериха сигурно 4 пъти, самолета закъсня с излитането защото решиха да ни проверяват отделно жените, отделно мъжете. Като че ли ще изнесем кой знае какво.По пътищата ня всяка кривка има полиция, на изхода от града те спират на входа също, и висиш.И не бързат за никъде. Много бюрокрация. В Кайро има един постоянен прах във въздуха.
В кой хотел бяхте? Благодаря за споделеното!

# 640
Bibim, не знам в кой хотел сте били , но  от това , което прочетох явно сте направили компромис с хотела Три пъти сме били в Египет в хотели от Jaz веригата и смея да твърдя , че храна , отношение , чистота всичко беше на високо ниво !

# 641
Bibim, не знам в кой хотел сте били , но  от това , което прочетох явно сте направили компромис с хотела Три пъти сме били в Египет в хотели от Jaz веригата и смея да твърдя , че храна , отношение , чистота всичко беше на високо ниво !

Е то тя казва, че са различни и далеч от разбиранията и. Аз мога да дам пример с едно посещение в Мароко (може и да съм писал вече) преди няколко години - аз, жена ми, сестра ми и майка ми. Навсякъде бяхме заедно - ресторанти, кафета, хотели еднакви. Аз и жена ми бяхме очаровани, страшно много ни хареса Мароко. Майка ми и сестра ми ужасени и потресени. А всичко беше еднакво.

# 642
  • Sofia
Нас пък никой не ни врънка за бакшиши, но ние оставяхме. Даже на едно от момчетата в хотела, като му връчихме доларче за пръв път, му стана малко неудобно и със свенлив глас попита защо му даваме. Simple Smile
Отделно, аз пък съм с точно обратните впечатления, напук на предварителните ми очаквания – огромно уважение, заради това че съм жена. Изслушваха ме много повече, сравнено с мъжа ми.

# 643
Явно всеки си прехвърля вътрешните усещания в реалността. Била съм 2 пъти в Египет и да много е различно. Но в крайна сметка моите очаквания не са били нещата да са така както някъде в Европа. Такова отношение от персонала каквото съм получила в Египет не съм получавала никъде другаде. Ако човек се абстрахира от присъствието на военни и полиция мисля, че преживяването ще е супер приятно. Все пак това се прави с цел сигурността на туристите. И другото много важно е какви са очакванията, а те би трябвало да бъдат съобразени със съответната дестинация. В Африка не можем да очакваме това, което бихме получили в Европа например.

# 644
  • Beyond the Frontiers
Е, то точно това му е особеното на бранша.
Туроператорът/ агентът продават обещание за преживяване, услуга...Ако се сформира грешно очакване - лошо.
Да не говорим, че за един и същ хотел може да чуеш от-до оценка.

Всяка държава си има собствена политика и параметри, според които оценява хотелите. Няма общовалидни такива за цял свят. И тези параметри са примерно: площ на стаи, брой контакти в стая, дали дават халат или не, дали има козирка и колко метра е тя на входа ...
Т.е. един хотел чисто технически може да изпълнява изискванията за 5 звезди, но нивото на услугата да не е и за 3 звезди.
Не случайно някои големи туроператори си имат вътрешна, собствена система за оценка - слънца например (при немски туроператор мисля съм го виждала).

Иначе хубави и лоши хотели има във всяка дестинация.

Общи условия

Активация на акаунт