Египет /Тема 14/

• 57 103
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Desita764, моля, споделете кой е хотела и в кой курорт.

# 646
  • Sofia
Вчера бяхме в Луксор и Карнак - уникално е! Невероятно и мистично не можеш да го преразкажеш или покажеш, трябва да се види! Египет е страна на контрастите, може да те грабне, може да те разочарова, но не те оставя безразличен! Ако някой все още се колебае, да скача смело. Simple Smile
Скрит текст:

# 647
Имам въпросче: От хотела или от агенцията, с която пътувахте от България. Цена, времетраене?
Вчера бяхме в Луксор и Карнак - уникално е! Невероятно и мистично не можеш да го преразкажеш или покажеш, трябва да се види! Египет е страна на контрастите, може да те грабне, може да те разочарова, но не те оставя безразличен! Ако някой все още се колебае, да скача смело. Simple Smile
Скрит текст:

# 648
  • Sofia
Kоntesa Maria, екскурзията ни беше с Абакс, цена 215 лв./възрастен, деца по-малко. Гидът ни беше Стоян - този човек го препоръчвам с две ръце и два крака. Уникален е! Изключително ерудиран  познавач на египетската история и сладкодумен разказвач. Същевременно е много спокоен и благ, с персонално отношение към всеки. Наистина е уникален, благодарение на него имахме едно невероятно и незабравимо пътуване назад във времето, което пожелавам на всеки. Simple Smile
Екскурзията е цял ден, тръгнахме в 4,45 ч. и се върнахме в хотела около 21,30 ч, но си заслужава всяка минута. Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 16:46 от Crystal_Noir

# 649
Приключи и нашата почивка в Египет. Тъй като доста бях чела в темите преди да отидем, бях подготвена за мръсотията и типично страна от третия свят в градовете извън хотелите. Но мъжът ми не знаеше почти нищо и беше доста потресен Grinning

Първо да предложа карта за интернет към Etisalat с оставащи малко над 30 ГБ интернет. Беше 55 ГБ, като е използвана от два телефона и гледане на телевизия по час и половина на ден. Нямам представа за колко време е валидна, но ако някой ще пътува скоро и има желание, ще я пратя по куриер Simple Smile

Накратко, бяхме в хотел Bellagio Beach Resort в Хургада. Малък, компактен хотел с достатъчно пързалки за децата, поне според мен. Има пясъчен плаж, усеща се отлива. Но има и наблизо плитчини с корали и рибки, които бяха обстойно изследвани от мъжа и децата Simple Smile Мога да намеря кусури, но цялостното впечатление е добро.
Ходихме на няколко екскурзии с Аладин и освен едно недоразумение, всичко беше топ. Първо бяхме на полудневно сафари сутринта. След това ходихме до Райски остров с едно гмуркане (тук Аладин не бяха предали информацията кой ще се гмурка и кой иска само шнорхелинг към дайвинг центъра, но много бързо реагираха и оправиха нещата). И третата "екскурзия" беше моторна лодка до залива на делфините. Тъй като беше доста бурно морето не можахме да плуваме с тях, но поне видяхме няколко. След това отидохме до едни плитчини и оследвахме подводния свят поне час и половина на спокойствие.
После тръгнахме към Кайро доста рано през нощта. Нямахме проблеми с пътуването в автобуса. За един ден разгледахме пирамидите, сфинкса и фабриката. Тук имаше няколко неща, които не ми допаднаха, но те определено не са към туристическата агенгия. Първо във фарбиката с маслата и парфюмите, когато приключи демострацията, нямахме възможност да разгледаме на спокойствие продуктите, а винаги имаше представител залепен за нас и само ни питаше "ще вземете ли". Това изключително много ме подразни. Също така супяха да ни омаят, за да купим някакви продукти, но едното масло (от черен кимион), което много много го препоръчват чак вкъщи разбрах, че има само 2 месеца оставащи срок на годност, от общо 2 години... Тук знам, че е моя грешката, че не погледнах още там срока (а обикновено на всичко го гледам, ама пусто му, някак си се доверих).
Другото, което  никак не ми хареса е язденето на камили на пирамидите. Ние сме двама възрастни с 3 не много големи деца. Платихме си в автобуса за 3 камили. Нямам представа на кого се дават тези пари. Но човекът, който водеше камилите, беше толкова нагъл за бакшиши, че като му дадохме отделно 3 долара (по долар на камила, въпреки, че беше само един водач), толкова се ядоса, че не са 10, че се уплаших да не подплаши камилите и да се разбягат. Такава ярост беше изписана на лицето му, че направо ни скапа удоволствието. През целия път към наобратно към точка А само повтаряше как като се върнем трябва да му дадем още бакшиш, че този е много малък. А самото яздене беше не повече от 10 минути..
То май не стана много кратко Grinning
Цялостното ни преживяване беше хубаво и се радваме, че успяхме да посетим тази доста различна страна и да се "докоснем" до едно от чудата на света!
И не на последно място много благодаря на Galactic Voyager за организацията и съветите за пътуването! Определено ще бъде нашият туристически агент и за бъдещите екскурзии Simple Smile

# 650
Някой почивал ли е в хотела Coral sea sensatori? Мнения за хотела и най-вече ни интересува рифът

# 651
Приключи и нашата почивка в Египет. Аз останах доволна, но и моите очаквания не бяха кой знае колко високи. Бяхме в 4* хотел, не сме оставяли бакшиш на момчето, което чистеше стаята, като през повечето време не сме се и засичали. Даже предпочитах да не ми чисти стаята всеки ден и оставях табелка "do not disturb". Хората са наистина много бедни и получават заплати по 50-70 долара на месец и разбирам защо искат да изкарат някой и друг долар и се пазарят за всичко... Оставяли сме бакшиш на персонала може би два пъти. Навсякъде има военни и даже се качват и пътуват в автобуса заедно с туристите по време на екскурзия. Ние си организирахме екскурзия до Луксор с Аладин, те бяха точни и дойдоха в уреченото време (4:30 сутринта), но ми направи впечатление, че не знаеха кой е Аладин като фирма, а бяха някакви наети превозвачи, нямаха тениски с лого или каквото и да било на Аладин като фирма. Иначе там нещата бяха точни, нямам забележки. На пирамидите не сме имали проблеми със снимки или каквото и да било, хората не ме закачаха като видят, че не им обръщам много внимание, не са били досадни или настоятелни да ми предлагат качване на камили и т.н. Хотелът ни имаше изключително красив коралов риф и невероятни рибки, супер за шнорхелинг. Пак бих отишла в Хургада или някой друг курорт в Египет, горещо препоръчвам Simple Smile

# 652
  • София
Хотелът ни имаше изключително красив коралов риф и невероятни рибки, супер за шнорхелинг. Пак бих отишла в Хургада или някой друг курорт в Египет, горещо препоръчвам Simple Smile
Soft_Rain, а кой беше хотелът ви?

# 653
Здравейте, интересувам се от хотел Xperience st. George - Шарм ел-Шейх. Дали има някой отзиви за него.

# 654
  • София
Здравейте, и нашата почивка в Египет приключи.Disappointed
 Финално избрахме хотел Albatros Palace. Впечатлението ни от комплекса е много добро. Чистота, обслужване, напитки, плаж, риф всичко беше ОК. Непрекъснато ни даваха анкети за обратна връзка. Кораловият риф, до който се стига по понтон е само за гости на хотела и ми направи впечатление, че връщаха хора от други хотели. Точно в началото на понтона имаше охранител и се чудех защо е поставен там. На рифа има голямо  разнообразие на риби, които може да видите на дълбочина от 1-1,5 метра. Видяхме различни разноцветни риби от малки до големи, а черешката на тортата  беше в последния ден, когато видяхме и Lion fish. В хотела има няколко ала-карт ресторанти, които посетихме. Препоръчвам Мароканския ресторант. Единствено не останахме много доволни от храната като цяло. Беше безсолна и безвкусна. В сравнение с храната в Desert rose не ни допадна. За сметка на това напитките са ОК. Има едно кафене, в което предлагат напитки подобни на тези в Starbucks. В ресторантите на закуска също предлагат различни кафе напитки, а не стандартното шварц кафе от кани.  Коктейлите също са добри.Като цяло си изкарахме чудесно.

# 655
Хотелът ни имаше изключително красив коралов риф и невероятни рибки, супер за шнорхелинг. Пак бих отишла в Хургада или някой друг курорт в Египет, горещо препоръчвам Simple Smile
Soft_Rain, а кой беше хотелът ви?
Sphinx Resort - не е нищо особено, но аз съм доволна като цяло от храната и напитките.

# 656
  • София
Има ли някъде списък на хотелите в Египет, които предлагат външен отопляем басейн и оферта за Нова година 2024?

# 657
  • Beyond the Frontiers
Офертите са налични за Нова година вече.
Всички 5* имат външен отопляем басейн. И повечето 4*.

# 658
  • София
Някой дали има отзиви за Royal regency club, Amphoras Beach и/или Jolie ville golf&resort в Шарм? Чудим се накъде да се насочим за НГ. Гледах и Албатросите. Били сме в два Jaz хотела и Coral sea (в Шарм) преди, ама нещо много са им скочили цените сега.

# 659
Здравейте, да разбирам ли че новият музей най- после ще бъде отворен през ноември

Общи условия

Активация на акаунт