Египет /Тема 14/

• 57 276
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • Beyond the Frontiers
Galactic Voyager, по принцип за след декември имах предвид какви са очакванията ти за цените. Дестинацията и хотела са избрани-Desert rose,  нямат конкретни дати. Просто се чудех дали има смисъл да изчакаме или да резервират за началото на Декември
Там е малко тегаво...Става по-хладно, хората по-скоро искат да пътуват за Нова година...Много често падат програми заради недостатъчно записвания...Ако дебнете last minute по принцип има голям шанс да има, но ако чакате за Desert rose по-скоро не. Няма много смисъл.

# 586
Здравейте, хрумна ни гениалната идея да си направим една почивка в Египет. До преди 2,3 дни никога не съм и мислила, че ще пиша в тази тема. Първо попаднах на Темата за Тунис, но бързо се вразумих. Видях, че полети от Варна имат Абакс, Емералд и Онекс. Ще съм много благодарна да предложите кои хотели да разгледаме. С деца на 4 и 10 г. сме и аквапарка е задължителен, wi-fi също, ако храната е читава и хотела е бюджетен ще забравим за Анталия (едва ли). И последно ... По кое време не е страшна жега, но и басейните са топли? Виждам, че Galactic Voyager е на ти с темата и ще съм много благодарна за мнението й и на всички останали разбира се.

# 587
Здравейте! През октомври ще посетим Египет за първи път(Кайро+Хургада). Можем ли да се доверим за екскурзията до Луксор на Аладин травелс, или да платя на туроператора( при който цената е двойна). Притеснява ме, че екскурзията с гид на български при Аладин е във вторник, а ние си тръгваме в сряда. Т.е. ако нещо се обърка и екскурзията не се състои, няма да видим една от главните забележителности за които отиваме. Благодаря!
https://aladdin-travels.com/language/bg/product/%D0%BB%D1%83%D0% … 0%B5%D1%82%D0%B5/

# 588
Здравейте, хрумна ни гениалната идея да си направим една почивка в Египет. До преди 2,3 дни никога не съм и мислила, че ще пиша в тази тема. Първо попаднах на Темата за Тунис, но бързо се вразумих. Видях, че полети от Варна имат Абакс, Емералд и Онекс. Ще съм много благодарна да предложите кои хотели да разгледаме. С деца на 4 и 10 г. сме и аквапарка е задължителен, wi-fi също, ако храната е читава и хотела е бюджетен ще забравим за Анталия (едва ли). И последно ... По кое време не е страшна жега, но и басейните са топли? Виждам, че Galactic Voyager е на ти с темата и ще съм много благодарна за мнението й и на всички останали разбира се.

Ако целта на пътуването е повечко време прекарано в хотела, с вкусна храна и добър сървис и сравнявате с Анталия, може и да има разочарование после. Египет става за ол инклузив, ама поне според мен фокусът трябва да е и върху забележителностите. Иначе хубав хотел съм препоръчал горе, изпълнява изискванията, но не е бюджетен - Steigenberger Aqua Magic.

# 589

Здравейте! Изпарих ви ЛС.

# 590
  • на последния етаж
И аз се включвам в темата за препоръки - колебаем се дали Тунис или Египет да посетим за седмица в края на октомври/началото на ноември. Нямам никаква представа къде времето е по-подходящо, към кои хотели да се насочим, късно ли е за резервация? Двама възрастни и две деца, на 11 и 14.

# 591
Здравейте,

Планираме пътуване до Шарм от 17.09.2023 с агенция Океания Турс.
Може ли да ме ориентирате дали все още е доста топло там по това време или е поносимо? Водата топла ли е? Предупредиха ме да гледам дали денят не е къс по това време на годината,виждам, че се стъмва в 20ч.
Някой с мнение за хотел IL MERCATO RESORT?
И последно - мнение за агенция Океания Турс?
Благодаря!

# 592
  • Beyond the Frontiers
Тунис е на север. Краят на октомври е ОК на остров Джерба. Но си есен.
Египет е доста по на юг. Октомври е оптимален като температури.
Тунис е по-евтин и доста по-скромен като хотели (има разбира се изключения). Египет предлага повече като качество, история и естествено морско разнообразие, но цените са по-високи.

Ако искате хубав плаж и сравнително бюджетна почивка Джерба/ Тунис. Ако искате история, рифове, повече атракции - Египет.

Здравейте,

Планираме пътуване до Шарм от 17.09.2023 с агенция Океания Турс.
Може ли да ме ориентирате дали все още е доста топло там по това време или е поносимо? Водата топла ли е? Предупредиха ме да гледам дали денят не е къс по това време на годината,виждам, че се стъмва в 20ч.
Някой с мнение за хотел IL MERCATO RESORT?
И последно - мнение за агенция Океания Турс?
Благодаря!
Агенцията си е читава. Времето ще е топло. Чудесно ако отивате с цел гмуркане/ шнорхелинг.
Вижте някой друг хотел.

# 593
Благодаря Ви!
Отиваме с цел почивка в хотела и плаж. Най-много да отидем на екскурзия до Кайро.
Този хотел дали е подходящ за нашата цел - PROMENADE RESORT BEACH SIDE?

# 594
В 3дна от фейсбук групите, дама направила резервация за Дезърт роуз за октомври са я уведомили, че няма места и трябва да смени хотела. Аз ли нещо не разбирам или за Египет има друг начин за резервация. Защо плащаш месеци по-рано като не ти гарантират място и не е ли редно да проверят и резервират след като ти си платил, а не месеци след това.

# 595
В 3дна от фейсбук групите, дама направила резервация за Дезърт роуз за октомври са я уведомили, че няма места и трябва да смени хотела. Аз ли нещо не разбирам или за Египет има друг начин за резервация. Защо плащаш месеци по-рано като не ти гарантират място и не е ли редно да проверят и резервират след като ти си платил, а не месеци след това.
Как така? През коя агенция е станала резервацията? И коя е групата в фейса?

# 596
Онекс тур  групата е ще почивам в Египет.
Аз имам резервация със същата агенция за същия хотел, но за ноември и се чудя дали ще получа и аз същата изненада.

# 597
Ние ходихме в Египет миналата година в Palm Royale в Хургада и горещо го препоръчвам. Малко по-скъп е, но си заслужава - храна, плаж всичко ни хареса на цялото семейство.

# 598
  • Beyond the Frontiers
Ние ходихме в Египет миналата година в Palm Royale в Хургада и горещо го препоръчвам. Малко по-скъп е, но си заслужава - храна, плаж всичко ни хареса на цялото семейство.
Със сигурност е супер. Но и значително над ценовата категория на коментираните тук хотели.

Аз имам резервация със същата агенция за същия хотел, но за ноември и се чудя дали ще получа и аз същата изненада.

Абсолютно е възможно. Без значение, с кой туроператор сте.
Хотелите често практикуват overbooking (като авиокомпаниите). Т.е. приемат повече резервации, от колкото имат капацитет. Причината е, че винаги има определен % анулации, а все пак всеки хотел се стреми да има максимална заетост. В определен момент като видят, че са се надценили много, започват да отказват резервации. Хубаво е, че се случва по-рано, а не да го разбира клиент при пристигане на място. Защото и това се случва.

# 599
В такъв случай не трябва ли агенцията да предложи по-добър хотел на клиентите си, за да ги компенсира, а не да заменят 5 с 4.
Със сигурност е супер. Но и значително над ценовата категория на коментираните тук хотели.

Абсолютно е възможно. Без значение, с кой туроператор сте.
Хотелите често практикуват overbooking (като авиокомпаниите). Т.е. приемат повече резервации, от колкото имат капацитет. Причината е, че винаги има определен % анулации, а все пак всеки хотел се стреми да има максимална заетост. В определен момент като видят, че са се надценили много, започват да отказват резервации. Хубаво е, че се случва по-рано, а не да го разбира клиент при пристигане на място. Защото и това се случва.

Общи условия

Активация на акаунт