Банята - тема 43

• 37 783
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
1. Гаранция нали има, обадете им се!?

2. Вратата стои ли открехната, защото на банята за да съхне й трябва свеж въздух?

3. Проверихте ли да не е запушен отдушника?

Имам 2 вентилатора на ММ моторс от 4 години и работят в норма.

# 676
Честита баня! Хубава е! И си признавам, че видях къде е ревизионната вратичка. Толкова ли съм над нещата?

# 677
  • София
Аз писах, че моя майстор си носеше мостри, избрахме на място, той ди записа, отиде и купи. Той и лайсните ми избра и купи😅

За вентилатор, не знам, не знам дали може да се разчита на кой да е да изсуши скоростно баня след къпане, без да позабършеш🤷‍♀️

# 678
  • София
Бяхме се навили да купим вентилатор Пакс, но когато го видяхме наживо, се усетихме, че с тези големи дупки май няма да ни върши работа. Блокът ни е стар, и ако вентилаторът няма клапа, предполагам ще мирише много силно от отдушника.
ММ моторс имат с клапи и последно към тях се насочихме... Има ли друг вариант, цената не е от голямо значение.

# 679
Здравейте, минавам да дам съвет никога да не си купувате вентилатори на българската фирма ММ Моторс. Пълен боклук са. Банята ми не се изсушава, ако ще и 5-6 часа да бучи въпросния вентилатор. Датчиците за влага никакви ги няма. В нова баня почнаха да ми мухлясват фугите заради тези боклучави вентилатори. И сега дори не мога да го сменя, защото според мъжа ми всички били еднакви и докато не се счупи нямам шанс. Все пак ако някой има препоръка за читав вентилатор ще съм благодарна на отзиви. При вас за колко време изсъхва банята? Приблизително, знам че факторите са много. Благодаря

Ако вентилаторът върти има само две причини да не изсушава:
- няма приток на сух въздух към банята
- не се отвежда навън влагата заради запушена вентилационна шахта
Първото се оправя с оставяне на вратата отворена. Дебитът на вентилатора е малък и може и да няма отворен прозорец.
Второто можеш да провериш със свещ или запалка пред отвора на шахтата - ако има тяга пламъкът ще тръгне към нея.

Е, сещам се и за вариант да сте обърнали клапата на обратно...

Аз бях 5 години с ММ и си работеше прилично, макар да беше малко шумен. И нямаше автоматика. После нещо изгря и го смених с нов, от който съм много доволна - сам си тръгва, сам си спира и практически не се чува.

https://freshbulgaria.bg/bg/product/fresh-intellivent-2-0

Якото е, че има и избор на цветни панели освен стандартните бял и черен.

https://www.alni.eu/products/ventilacziya/ventilatori/paneli-za- … -intellivent-2-0/

П.П. Както са ти писали, едно забърсване мнооого помага. Ако банята е без душ кабина и цялата е във вода ще ти е нужен индустриален вентилатор за да изсуши бързо.

П.П.2
Бяхме се навили да купим вентилатор Пакс, но когато го видяхме наживо, се усетихме, че с тези големи дупки май няма да ни върши работа. Блокът ни е стар, и ако вентилаторът няма клапа, предполагам ще мирише много силно от отдушника.
ММ моторс имат с клапи и последно към тях се насочихме... Има ли друг вариант, цената не е от голямо значение.

На всеки вентилатор може да се монтира клапа. Всъщност скъпите могат и без, защото имат режим на постоянно леко въртене, но аз все пак на моя Интеливент му сложих и клапа.

# 680
  • Sofia
Поръчах и купих от балтийски сайт от онези ревизионни вратички с двураменна панта, които ги продаваше Парошоп (но вече ги няма). С доставката ми излезе около 350 лв.
Би ли оставила линк? Моите са такива, но ги купих, когато още можеше да доставиш нещо, преди войната - искам да разгледам за подходяща, че планирам да скрия една ниша.

Майсторът и меринджеят казаха, че "няма да стане"
Ех, сладууур. Предполагам, те е отрязал в началото. Защото определено се плани предварително, прави се конструкция с UA профили или както при мен се ползва за основа структурата на тоалетната чиния, върху която да стъпи вратичката (която си е прилично тежка, особено при моите размери 90х60см Grinning ).
Но за мен това беше no-go - ако откаже вратичката - със сигурност го гонех, ако ще да трябваше да чакам още 9 или 12 месеца Simple Smile

Имало 2 проблема - 1) плочките са хоризонтални с ширина 33,33 см., а височината на ревизията е 40 см., т.е. трябвало да реже парчета; и 2) плочките са 7 мм., а ширината на ревизията - 14,5 мм., как щял да ги залепи наравно с ръба. По втория проблем му беше предложено (не от мен), да залепи цяла плочка отдолу и върху нея декорната. Аз поставих условие да не се мърдосва и да напасне вертикалните линии на квадратчетата, както и да купи някакво яко монтажно лепило, защото с лепило за плочки нямаше да хване на тънък половин мм. слой. Знам, че е завъртял плочката на 90 градуса, защото иначе трябваше да реже (то можеше да стане лесно, ако беше отделил парчетата, които е рязал тогава покрай дупката, ама май нямаше особена мисъл поне 1 ход напред при него).
Хич не ми се коментират безумията, но тези вратички задължително се планират като размер, точна локация спрямо плочките. Специално за вратичките на Практика трябва плочките да излизат определено разстояние извън рамката на самата вратичка. Така, че примерно ако имаш две плочки високи общо 60см, то подходяща вратичка като височина може да е между 40 и 50см. За това което остава от едната страна обикновено може да са 5-10-15см, докато от страната на пантата не повече от 5 см. Т.е. има си изисквания, които се планират за да се разположи на точното място, че да паснат фугите, да може да се отваря изобщо и да се подбере точния размер.
На моя майстор му извадих душичката.

За мивката - я лепих със силикон. Обаче провери дали изобщо е фиксирана, т.е. дали сега не е просто сложена не особено добре мивката, вътре в шкафа и за това да ти се получава тази фуга. Ако трябва да се намести добре преди да мажеш.
При мен мивката беше отишла леко напред около половин см, съответно положих първо силикон под мивката и натиснах с едно дръво/перваз мивката към стената, а перваза се опираше в срещуположната стена. Т.е. беше запъната мивката, за 24ч докато изсъхне. След това внимателно с хартиено тиксо облепих ръба на мивката и шкафа, след което фугирах с бял силикон и стана идеално Simple Smile

# 681
Мандаринка, много е хубава банята.
Аз само не разбрах, как така, ти планираш, рисуваш, плащаш и накрая: "това не може, онова не може" Такъв нагъл майстор ще го изпидуркам още на първия ден🤨

Имах вентилатори ММ и си бяха екстра доста години.

# 682
  • София
Здравейте, минавам да дам съвет никога да не си купувате вентилатори на българската фирма ММ Моторс. Пълен боклук са. Банята ми не се изсушава, ако ще и 5-6 часа да бучи въпросния вентилатор. Датчиците за влага никакви ги няма. В нова баня почнаха да ми мухлясват фугите заради тези боклучави вентилатори. И сега дори не мога да го сменя, защото според мъжа ми всички били еднакви и докато не се счупи нямам шанс. Все пак ако някой има препоръка за читав вентилатор ще съм благодарна на отзиви. При вас за колко време изсъхва банята? Приблизително, знам че факторите са много. Благодаря

Не съм сигурна, че е от вентилатора на ММ. Нашият е такъв и нямаме никакви проблеми с банята и изсушаването й.

# 683
Джулиан, линкът към ревизиите е
sanluk.eu
Латвийци са, сайтът е доста кофти, но ще се справиш (в английската версия). Аз избрах стоманена.
Моята струваше 116 евро (без ДДС) и такса доставка 33 евро (без ДДС) и върху тотала удрят българското ДДС (както е по евродирективи). Та тоталът ми е 179 евро.

А ето и видео (примерно) как се инсталират подобни ревизии
 https://www.youtube.com/watch?v=92hygU00uQs&ab_channel=%D0%9F%D0 … D0%BB%D0%BA%D0%B0

# 684
Мандаринка, не успях да видя банята, а толкова четох за нея. Може ли снимки на лични? Не съм майстор, не съм дизайнер, прост потребител съм;) и няма да ги споделям с никой.

# 685
Уф, и аз не я видях...

# 686
Следих интригата с банята, майстора и неволите на Мандаринка с такова участие, а днес работя от 6.00 сутринта и не успях да я видя...
Моля, Мандаринке, и на мен на лични, ако може или пък в определен час тук да пуснеш пак - в нещо като времеви прозорец за невидялите.

# 687
Уф, то и аз не я видях, но със здраве да я ползвате и майстор да не се налага да виждате!

# 688
Относно вентилатора Simple Smile Винаги оставям леко открехната вратата за да има приток на свеж въздух, освен това сега и прозорците в нас са отворени денонощно, та има от къде да смуче. Винаги обираме с мопа след къпане, но само пода. Ще тествам утре със запалката да видя какво става Simple Smile Може пък нашия да е някакъв куц. Гаранцията мина, но вече веднъж е сменян. Нищо де здраве да е. А тези фреш интеливент дали могат се изключват? В един магазин ми казаха че Пакса върти нон стоп, което не ми харесва, иначе и в сайта им си пише, че може да се сложи клапа.

# 689
Всичко може, но е по-добре да не се изключва, а да си е все включен, защото тогава когато усети влага си тръгва сам, после си спира, а и ако се изключва нещо му се бърка автоматиката. Можеш обаче да го държиш включен, но да не активираш функцията на непрекъснато въртене, макар тя да харчи смешно малко ток и просто ще ти осигурява перманентно леко проветряване, което е много "здравословно" за банята.

Общи условия

Активация на акаунт