Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 599
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Българското училище до края на юни, нищо не е. Бели кахъри. Тук сме до края на юли, а когато ваканцията се измести от 1 юли, започват от средата на август.
Не познавам дете, което да иска да ходи на училище. Знам, че има такива еднорози, но всички най-късно в 3 клас, са се осъзнали.😁

# 136
  • Пловдив
В Пловдив утре няма училище за децата. Голяма радост е у дома. Вече им е втръснало училището, а са до края на юни, милите.
а моята установи, че без ходене на училище е скучно!

# 137
Петокласнички и седмокласник от различни градове също са се обаждали за бомби. Обяснили, че не им се ходи на училище. Rolling Eyes

# 138
  • София
А защо няма да учат утре в Пловдив?
Ако е заради заплахите, директорката в нашето училище не се впечатлява и децата ходят, нищо че има получен сигнал по мейла за бомба.

# 139
Още ли пращат бомбени заплахи? Мислех, че са ги хванали.

# 140
  • Пловдив
А защо няма да учат утре в Пловдив?

Заповед на кмета.

# 141
В Пловдив до днес нямаше бомбени заплахи.
Няма как да не предприемеш мерки и вместо утре директорите да се чудят какво да правят при нова заплаха
и да изкарват децата навън, по-добре да не се учи.
За един ден нищо няма да им стане.
Надявам се след изборите всичко да приключи и най-вече да намерят виновниците.

# 142
colibri,
Това е кремът:
Скрит текст:

# 143
  • Deutschland/HE
Благодаря! Друг е кремът, който изпращах. Сега ще прочета и за този.

# 144
Като сте на вълна кремове, знаете ли след ниацинамид дали е задължително да се ползва слънцезащита, както след ретиноиди?
И ниацинамид сутрин и вечер ли се маже?
Имаме изписан такъв крем, но аз тотално забравих препоръките за честотата на мазане.

# 145
Здравейте!
Дъщеря ми е на 9г и забелязвам много признаци на пубертет. Омазняване на косата, пъпки по лицето, изпотямане с лоша миризма. Много се притеснявам,че е твърде малка. До колко е нормално не знам. Мисля да я заведа на ендокринолог.

# 146
  • София
Съвсем нормално е. Вече по-рано навлизат в пубертета. Не всички на 9 г имат признаци, но много деца ги имат. Изброените признаци + окосмяване на пубиса и промяна в поведението ги има и при моята 9-годишна дъщеря. Педиатърката ми каза, че е в реда на нещата.

# 147
Провокирана от друга тема във форума се замислих, че не съм подготвила дъщеря си за опасностите от извратеняци, педофили и т.н. Трябва спешно да поговоря с нея за тези неща, а аз самата се чувствам неподготвена. През ума ми не е минавало да и кажа да не се качва в асансьор с непознати, това го четох в темата, за която споменах
Моля ви да споделите вие какво сте обсъждали с децата. Явно аз трябва да се ограмотя, преди да говоря с детето

# 148
Аз съм облагодетелствана. При профилактичния преглед на 10 г. им раздават брошури, че тялото си е тяхно, никой не може да ги докосва без разрешение и какво да се прави в такива случаи - особено в автобуса, на улицата. Отделно от първи клас говорим, че с непознати не се говори, не се ходи никъде, включително асансьор. Моите деца от 2 клас се прибират сами от училище, а от 5 клас (10 г.) пътуват сами до новото си училище с автобус. Отделно в училище се водят разяснителни кампании.

# 149
  • Mars Hotel
Нямам спомен точно кога и как съм започнала да говоря за това с дъщеря ми, но знам че беше още в детската градина, когато се бяхме разбрали, че ако някой й каже "Майка ти ме помоли да те взема/ заведа при нея", тя ще пита за "кодова дума", която само двете знаем. И си я повтаряхме много често, за да не я забрави. Малко по-късно вече и за педофили сме говорили, и за кибертормоз, и за пращане на снимки и т.н. Смея да твърдя, че е подготвена, но да пази Господ.

Общи условия

Активация на акаунт