Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 704
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Къси летни рокли с презрамки и разкроена пола, в бяло, черно или в десен на ситни цветчета, са много модерни сред тийновете. Леки къси гащеризони също. Комбинират се чудесно с бели кецове и детето ще си ги носи цялото лято. За измислени балове по никое време не е нужно да се изхвърляте с бални тоалети.

# 361
А тук нямаме такива грижи / " бал " по никое време Joy /.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 15:52 от cardhu

# 362
Баш измислени са.

# 363
Сега вече “бал” и след 7- ми клас ли се прави? 🤪

# 364
  • Пловдив
След 1-ви клас, след 4-ти , след 7-ми , след 12 клас..... Confounded Празненства да искаш, само пари да имаш да харчиш. Подаръци за госпожите за Коледа, за 8 Март, за завършването на всеки клас...Аман!

Пуберката ще е на лагер в началото на Юли, за първи път. Треска я тресе, мен два пъти повече. Иска да ѝ махам космите на краката. Под мишниците вече започнахме. Купуват се бански, рокли....

# 365
  • Mars Hotel
Не се. Моята завърши седми клас миналата година и нямам абсолютно никакъв спомен да е била облечена с нещо специално на завършването. Толкова бяхме луднали покрай кандидатстването и НВО-тата, че изобщо ми се губи последния ѝ учебен ден. Помня само, че ходиха с класа и класната на пицария, това беше.

# 366
Моята още не е стигнала до епилацията, иначе има тънички безцветни косъмчета по краката, които само тя си вижда. Все още няма окосмяване под мишниците, чак леко взех да се притеснявам дали е наред, защото чета из нета, че може да се дължи на ниски хормонални нива.

# 367

Тоалет за завършване на 7ми клас /моля за насоки, искам/е нещо семпло, но и по-различно ото ежедневно

Такова нещо за сефте чувам. Дано да не се превърне в поредната безумна традиция. Като изпращането на абитуриенти в детската градина.

# 368
Не разбирам. 12 клас е абитуриентският бал. След 7 клас е просто тържество. Нормални дрехи. Сигурно не дънки и шорти, но рокля или нещо не толкова всекидневно. Вие бална рокля ли търсите? То въобще има ли? Мисля, че някои хора много се впрягат. С кеф ходя с дъщерята на пазар, пък дори да дънки и потник. С удоволствие би си избрала и по-официална рокля, но не бална.
Имам познати с деца, завършили 7 клас наскоро, за балове и дума не е ставало, просто тържество.

# 369
Има и официални дрехи, Дени, но е трудно да се намери нещо хем красиво, хем младежко, хем подходящо за специален повод. Търсих тази пролет за нашата девойка за бала на първородния. Тук семействата присъстват на баловете и облеклото на всички трябва да е адекватно. Е, поне десетина рокли поръчах и върнах, докато намерим подходяща. После пък обувки... Драма. Намерихме вече, спокойна е, но беше трудно.

# 370
Става въпрос за България, аз оттам имам познати, завършващи 7 клас. Никой не прави бал като абитуриентският. Просто тържество.

# 371
Голяма тъпотия са тези измислени "балове".
Миналата година,имаха празненство.Преход към колежа Избра си нормална рокля Дори не мога да кажа,че е официална.От снимките видях,че всички са били така.Частно училище,извън България.

# 372
"Келеш бал" се нарича, и не са бални тоалетите, но не са и ежедневни. И градината като завършва а беше същата простотия, че и по-голяма, но добре че на повечето родители вече им омръзна от тържества, тоалети, подаръци, ресторанти, че този път за другите неща е по-леко.

# 373
Това се прави на децата да им е кеф, защо така негативно гледате на нещата?

# 374
  • Mars Hotel
Ами не знам - както писах горе, ние не сме правили. Няма и нужда, според мен - завършването на седми клас не е нещо, с което детето ми да се гордее, всички го правят. Все едно да ѝ поръчам официална рокля и за издаването на първата лична карта.

Общи условия

Активация на акаунт