Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 698
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Нормално празнуване в нормални облекла няма да попречи на децата да им е кеф. Момиченца с рокли като тортички и момчета в ризи и папионки, придружавани от изнервени поохарчили се родители не правят празника по-весел. Скоро попаднах на официални снимки на дечица, завършващи детска градина - в тоги и академични шапки. Смешно към тъжно.

# 376
Щом за някои родители е повод за празник, че златното яйце е завършило детска градина, 7 клас или каквото и да е, нека! Даже, ако им е много голям кеф, може и заем да теглят. Кеф цена няма! Нали така?

# 377
  • София
Защо пък да не се съберат децата да се почерпят за края на 7 клас, все пак след това ще се разделят, ще сменят училището, не е като да е нищо. Не мисля, че във въпроса ставаше дума за официална рокля от Мечо-Омуртаг, а за тийнейджърски тоалет.
Предстои 7 клас на дъщеря ми,  не знам как ще е, но ако се събират да празнуват, няма да е лошо.
За тоалет не знам дали мога точно да помогна, но тези дни купихме много прилични дрехи от Reserved. Имаше много хубави неща.

# 378
  • Пловдив
Значи, за мен, от края на 7 клас по-голям празник няма. Приключва тази грандиозна недомислица НВО с всички съпровождащи я нерви и стрес. Моето дете е много над нещата, но познавам деца и родители, които са пред тотален колапс, нервен срив и ходят с дефибрилатори под мишницата. Събраха се децата на пицария. Плисирана пола, потник и Nike Air Jordan на краката. Всъщност само обувките я вълнуваха....... Това беше. Масово бяха рокли Н&М и Бершка. Какви асеновградски рокли си представяте, не схващам.

# 379
Съжалявам, че въпроса ми предизвика "бурни" коментари. Но хората сме различни, та дори тези, които сме в Бг се различаваме, та камо ли с тези, които са извън нея.
Няма лошо да се почерпят, нагласен, но де да можеше да е в границите на разумното Sad Ще има деца с извънземни тоалети, и други със съвсем обикновени....за жалост, но винаги е било така и явно така ще бъде и за напред. Жалко, даже много жалко, че приоритетите на хората се свеждат само до материалните и повърхностни неща.....

# 380
В общи линии-"голо на голямо".В България така се избиват комплекси /говоря за извънземните тоалети на златните чада,завършили 7 ми клас или детска/

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 20:02 от red soul

# 381
С предишното ми дете се черпехме, но не защото е приключило 7 клас, а защото го приеха в желаното училище. Със сегашното ще е по същия начин. Стига всичко да мине успешно. Признавам си, че сме много изнервени и аз на моменти направо превъртам. Учителката й по математика е от старото поколение и това хич не допринася за положението. Дъщеря ми се оплаква, че влиза в час, изпява си урока и излиза. Кой разбрал- разбрал. Всяка вечер сядаме и решаваме задачи заедно. Това й помага, но мен ме уморява. На работа ангажименти, в къщи домакинстването няма край и за капак вечер вместо да си седна на чаша винце и да релаксирам аз доказвам кои триъгълници са еднакви и по кой признак. И тем подобни.

# 382
  • София
Дъщеря ми не е имала бал нито след първи, четвърти и седми клас, което само ме радва. След седми клас се събраха приятелки от класа и отидоха в Хепи да се почерпят. Специални тоалети не е имало.
Обаче завършването на детската градина беше парад на суетата, защото майките активистки в групата така решиха. Няма да разказвам, тъй като не си заслужава.
Дрехи в моловете колкото искате и за всеки вкус, при това не безумно скъпи.

# 383
  • София
Не познавам деца, които са имали дори "уж бал" след седми клас. Стандартни сбирки, за завършване на поредната учебна година. Дъщерята ще е седми клас септември, надявам се да не сме от тези с бал другата пролет.

# 384
  • София
И аз не се сещам за деца около мен,които са имали бал след 7 клас.
За завършването на 7 клас дъщеря ми имаха изпращане в училище,класната им раздаде дипломите и отидоха да се почерпят.Облеклото беше една идея по-официално от ежедневното и толкова.
За епилация комбинира посещение при козметик и епилатор.

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 17:55 от Ali97

# 385
И аз не се сещам за деца около мен,които са имали бал след 7 клас.
За завършване на 7 клас дъщеря ми имаха изпращане в училище,класната им раздаде дипломите и отидоха да се почерпят.Облеклото беше една идея  по-официално от ежедневното и толкова.
За епилация комбинира посещение при козметик и епилатор.
И при нас ще е така.
И ще имат екскурзия до Банско на 26.06.
А на 30.06 ще е самото събитие.
Но сега наистина по-важно е НВО.

# 386
Това с баловете ми е много мечкарска работа, дори след 12 клас.
След градина имаха празник, без разточителства.
След 7 клас всяко дете си беше избрало как ще е вечерта, която също не бих нарекла бал. Имаше деца и с дънки, и с ежедневни рокли (ние) и с такива малко по- официални.
Когато завършвах нашия випуск беше първият, който не направи бал, а отидохме само на екскурзия. Чак директорът ни се беше разсърдил Satisfied

# 387
  • София
Ние след 7ми клас направихме купон на класа на една вила на едно от децата, с класната и родители, с голям двор, ди джей, хапване, пиене, яздене на кон. Уникално хубаво беше!

# 388
Това с баловете е някакъв абсурд, парад на суетата.
Тържество по случай завършване е приемливо. И тук на тържествата някои деца са неглиже, други издокарани.

Както споменах, сестрата на мъжа ми вече е в нас от седмица, но с щерката не чувствам някаква осезаема промяна. Радва се, но поради езиковата бариера нямат какво толкова да си кажат. Обаче така жестоко ми се зъби това дете, не е нужно да знаеш български, за да разбереш, тона, мимиките, жестовете ѝ са достатъчно красноречиви, умирам от срам. За всяка моя дума има реплика. Толкова не можа да се научи, че не е приемливо такова държание към майка. До такава степен съм отчаяна, че вече нямам сила, върша всичко механично.

Лелята я заведе на пазар, накупила ѝ разни мазила за 80 евро. Стана ми малко тъпо, щото пак аз излизам лоша, никога не бих  дала подобна сума за боклучета. Обаче на щерка ми пак не ѝ стига, всеки ден ми мрънка за разни страшно необходими за нея козметики… Това дете няма насищане.

# 389
  • Mediterraneo
Аз лично гледам негативно на подобни измишльотини, защото така само се стимулира консуматорството. Направо ме втриса от такива изцепки и се радвам, че съм далеч от тях.

Общи условия

Активация на акаунт