Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 695
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Да не говорим какви подаръци се купуват на учителите. Приятелка ми разправя ш аз останах в ступор.
Тук понякога децата носят подарък на учителите. Бонбони.

# 391
  • Mediterraneo
Моята завърши гимназия. Подариха на класната си пакет масажи, около десетина евро на човек излезе подаръкът.

# 392
  • София
Малката ми дъщеря е 7ми клас.
Няма да имат бал разбира се. И каките не са имали.
За класния ще подарим ваучер за екскурзия. Събираме по 50 лв от родител, но досега за 3 години нищо не сме му подарявали.
За учителката по немски взехме киндъл, по 20 лв от дете, но и на нея това е първият подарък за 3 години.

# 393
Да не говорим какви подаръци се купуват на учителите. Приятелка ми разправя ш аз останах в ступор.

Мдам, аз за изпросен климатик съм чувала. За вкъщи, нали.

Аз също съм в чужбина и т.к. децата са в international schools, често по тяхна инициатива носят на учителите предмети, типични за съответната страна. Беше голям майтап, когато един американец бъзикнал сина като се върне от коледна ваканция да му донесе бурканче лютеница, че много вървяла със стековете на барбекюто. Grinning Детето прие всичко много присърце и в багажа имаше 3 големи!!! буркана лютеница, освен тези за нас.  Grinning Също така и телешки суджук. Joy

# 394
  • София
А как приемате да се подари на учител на второкласник бутилка алкохол от целия клас? Наскоро видях такава снимка и останах доста изненадана от избора на родителите.
ТиЛи, и ние вероятно ще носим в Китай пак лютеница. Още я споменават от преди 5 години.

# 395
Ние подарихме чаша за кафе с чинийка. Изрисувани с моми и момци с бг носии. Госпожата беше във възторг.

# 396
А как приемате да се подари на учител на второкласник бутилка алкохол от целия клас? Наскоро видях такава снимка и останах доста изненадана от избора на родителите.

Как?!??? Задавих се с водата! Grinning Че се и увековечили! Ох, не мога!!!
А на отварянето на бутилчето има ли снимка? Rolling Eyes

# 397
За първи път чета за "бал" в клас, различен от 12-ти. За нормално приемам след приключване на един етап - детска градина, четвърти, седми клас, когато децата се разделят да се организират и да си празнуват сами /ако са малки - родителите ще ги организират/. Но това е празник за децата и класните им ръководители, не за родителите и роднините до девето коляно... Сега се търсят поводи за празнуване явнооо, та покрай завършването на детето и родителите си спретват парти...

# 398
Аз доколкото разбрах, съфорумката се притеснява, че трябва да купува някаква суперспециална рокля, не толкова, че ще кани роднини.

# 399
Здравейте,
Отдавна не съм ви чела, но последните няколко страници не прочетох да сте обсъждали :
Тоалет за завършване на 7ми клас /моля за насоки, искам/е нещо семпло, но и по-различно ото ежедневно
Аз не виждам някъде да е спомената думата "бал". Жената пита просто за тоалет, дори е уточнила нещо семпло.
За мен няма нищо лошо в края на седми клас децата заедно с госпожата (господина) да отидат да се почерпят някъде. Все пак става въпрос за завършване на един етап от живота им, който тук в България никак не е маловажен. Повече няма да са заедно в училище, да не кажа и че повечето дори няма да се видят в живота от тук нататък. Също никъде не виждам да се споменава събирането и черпенето на роднини и т.н.
Че тук таме има преувеличаване на събитието и разни родителски изцепки това е отделен въпрос.
Колкото до тържествата в детската градина за мен това е повече състезание между учителките, от колкото да се прави заради децата. И също го приемам като приключване на даден етап от живота, който може да бъде леко по обран от към изхвърляне и подаръци.

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 15:05 от Бобец

# 400
Да, съфорумката е в търсене на тоалет за детето си, но темата се разшири с празнувания и подаръци, тази част ми беше изненадваща. Хубаво е детето да е облечено не съвсем ежедневно, но и не супер строго официално. Важното е то да се чувства добре в облеклото си и да има настроение за празнуване.

# 401
За "бала" иска рокля или гащеризон, тъй като обикновено в ежедневието се носи основно с дънки. И мисля сандали с ниско дебело токчета, но не съм сигурна какво ще реши накрая. Трудно е, но да кажем, че се вслушва до някъде....офф, така да ме е яд на тази тъпа тенденция с тези балове, така ме Обретенова, колко по-важни са матурите и кандидатстването, пък то...ще губим време,пари и нерви, в избор на тоалети,които ще са излишни след това. ....

Това е посътт, на  който реагирах с питане за "балове" след 7- ми калас.

# 402
Може би все пак @_ni трябва да уточни какво има предвид под "бал". Но според мен едва ли става въпрос за истински бал, като тези при завършването на 12-ти клас.

# 403
  • София

Как?!??? Задавих се с водата! Grinning Че се и увековечили! Ох, не мога!!!
А на отварянето на бутилчето има ли снимка? Rolling Eyes

ТиЛи, бива ли така пък ти да пиеш вода по това време?! Simple Smile
Снимка на отварянето нямаше.

За "бала" в 7 клас, така както при голямата си дъщеря, така и при малкия бих избрала напълно спортно-елегантни дрехи, с които да му е удобно и после да може да си облича отново.
Какви са тези глупости, кви 5 лева?! Да не завършват Харвард, че да каним роднини до 10-то коляно?
Другите, които имат пари в излишък и малко мозък да се показват с тоалетите си, щом само с това разполагат.

# 404
  • Пловдив
Е, то "бал" не в буквалния смисъл.

За завършването на първокласничката, една майка искаше да се раздават свидетелствата в ресторант. Да бъдело по-празнично за децата (или пък за нея:confounded:). Доста добре си беше и в класната стая.
 За петокласничката, група майки се ентусиазираха, че трябва да се вземе подарък за госпожата, пък и почерпка за децата...
 Ами не го разбирам това.

Общи условия

Активация на акаунт