Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 642
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Когато беше дъщеря ми в детската градина, имаше няколко майки с неадекватни идеи за подаръци. Като приключиха с градината, направихме албумче и това беше подаръка. Госпожата се разчувства и беше видно,  че подаръкът е удачен. Ама това екскурзии, златни бижута.......неуместно.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 16:43 от cardhu

# 541
Вече сте платили.
На ваше място бих отказала да участвам в групов подкуп и бих подарила красив букет за завършване на учебната година. Толкова.

# 542
Ами в този клас от самото начало се взимат еднолични решения от едни родители и останалите родители се оставят пред свършен факт,нищо не мога да сторя,освен да дам парите.

Следващия път не се оставяй.
Постави предварително въпроса,
че искаш решенията за подаръците да се обсъждат, преди да се взимат.
Това с цепенето от колектива си е манипулация.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 18:14 от 𝐁𝐥𝐨𝐨𝐝𝐲 𝐌𝐚𝐫𝐲

# 543
Доста честа практика е да се събират пари за такива подаръци. Дразнещо е, но въпреки това и аз давам пари, заради някакво чувство за общност. Да не се цепи детето от колектива, което е глупаво. За радост е само в детската градина и начален курс, с нетърпение чаках да ги преминем, за да спре.

# 544
И аз си мислех,че ще спре с времето,ама уви.

# 545
Реагирайте! Мълчанието се приема за съгласие и организаторите ще прекаляват всяка година необезпокоявани, измисляйки все по-неуместни подаръци за все по-големи суми.

# 546
Да кажат майките от други държави, аз за Франция мога да кажа. Бонбони подаряват децата и то не всички. Групови подаръци не се правят. Тук в началните класове всяка година учителят е различен / и децата ги разбъркват всяка година в паралелките/. И ние всяка година даваме по нещичко българско.
И дори един бонбон да получи госпожата, получаваме имейл с благодарности.

# 547
И ние събирахме по 30 лева за подарък екскурзия и аз дадох. Не ми се виждат много 30 лева, то един хубав букет да вземеш пак е толкова… В 5-6 клас почти никакви подаръци не сме подарявали, така че сега реших, че е ок.

# 548
Хора,не казвам,че са много 30 лв , а че подаръкът е неуместен.

# 549
Въпросът не е само до сумата. Неуместни са такива подаръци. Ама сякаш доста учители вече си ги намират за удачни и си ги очакват. А то е жалко.

# 550
Ако някой не иска да дава, не виждам проблем. И при нас двама-трима отказаха да дадат. Все пак нищо не е насила.

# 551
Вече сме ги дали.
Както и за екскурзията на 26-ти.
Плюс изпращането им.
Давам,въпреки че класната ако помните забрани на моето и още няколко деца да отидат на море.
Парите не са проблем за подаръка.

# 552
  • София
лисичке, напълно съм съгласна, че подаръкът е неуместен. Трябва да познаваш много добре един човек, за да подариш подобно нещо. Изникват куп въпроси - има ли желание да пътува сама и ако не - ще трябва зорлем да се набута с пари за придружител; ходила ли е в Кападокия; иска ли да ходи точно там; лети ли със самолет; ако е с автобус - понасят ли й толкова часове лашкане в него; и най-важното - ще й трябват поне още 500-1000 лв да добави от себе си, защото това не е ол инклузив почивка. Това е, без извинение, баси тъпия и необмислен подарък. Аз нямаше да дам пари! Когато нещо не ми харесва, действам самостоятелно и изобщо не ми пука какво ще си помислят другите.

# 553
Проблемът е между родителите, при които едни взимат решения, а другите само ги изпълняват. На тези, последните, им се чудя какъв е проблемът да поставят въпроса пред всички и да кажат, че не са съгласни с така поставените условия, защо изобщо си мълчат( още повече, че това е практика, а не изолиран случай).

# 554
Вече сме ги дали.
Както и за екскурзията на 26-ти.
Плюс изпращането им.
Давам,въпреки че класната ако помните забрани на моето и още няколко деца да отидат на море.
Парите не са проблем за подаръка.
защо е забранила

Общи условия

Активация на акаунт