Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 291
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
За тампоните - ob мини прокомфорт - https://www.ob-tamponi.bg/ob-procomfort. Ползвах от много рано, защото тренирах и нямах голям избор. Удобни са, сега уж са с ново, копринено покритие, но и навремето си бяха ОК. Първите няколко пъти е много неприятно, особено докато се усетиш как трябва да се постави, за да не се усеща, но после се свиква.

# 646
рони, а от кой сайт го взе?

# 647
Сега погледнах. Грийнреволюция.цом
Понеже плановете бяха да дойде по време на синьото им училище, докато чакат резултатите от нво (ходиха и на бяло, и въобще, отглеждат ги добре и по предназначение), взех едни, че е жаба. Останаха неползвани засега.
https://greenrevolucia.com/product/menstryalni-bikini-za-plyvane
Добавих линк.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 09:17 от рони

# 648
Явно не мога да се справя с този сайт, там не видях бански.

# 649
  • София
Миналата година аз поръчах бански от сайта, който Мьос беше пуснала по-назад. В български сайт не намерих. Така и не се ползваха, а детето доста дръпна за една година и се чудя сега дали да взимам пак, макар че морето сме го планирали далече от цикъла й. На тази възраст обаче не е супер редовен, та не знам , в чуденка съм.

# 650
Ще ги погледна там.

# 651
Какво точно представляват тези бански? Имат допълнителна платка или нещо подобно? Не мога да се ориентирам от снимките. От една страна, се чудя дали не седят като памперс и всъщност удебеленият плат издайнически да подсказва какво се носи. От друга страна, се съмнявам, че не протичат и абсорбират напълно.
Имам опит само с тампони във вода. Случвало се е да излизам от водата и светлорозови вадички се стичат по бедрата ми. Помня, че като тренирах, си носех тъмна кърпа и я слагах възможно най-близо до стълбичката на басейна. Сменях тампона точно преди влизане, а на излизане чеврвъсто се хвърлях да се увивам с кърпата. А, бе, неприятна работа.

# 652
Имат слой, който попива и друг, който не пропуска течност навън. Стоят като нормален бански, не личи че са специални. В дни с тежък цикъл не са пробвани, но в леките дни се справят без забележка.
Докато рових за подходящ модел за  дъщеря ни, попадах и на бански, на които си личеше че са от специалните - имаха един специфичен шев отпред. Сега не ги намирам за илюстрация.

# 653
Здравейте, в ученическите си години тренирах сериозно плуване и използвах тампони Тампакс ( тогава се намираха доста трудно). Те се поставят доста лесно тъй като се поставят във влагалището посредством една пластмасова конзулка и дефакто се изтласква навътре без да се използва друг натиск...

# 654
  • Mediterraneo
Аз харесвам тампони с апликатор, но си трябва опит за тях, понякога не усещаш добре поставянето с апликатора. Но пък е чисто и бързо с него.

# 655
Мен това приспособление ме ужасява, никога не съм пробвала Joy

# 656
  • В царството на игрите:)
Мен това приспособление ме ужасява, никога не съм пробвала Joy
И аз първо го гледах като индианец пишеща машина, но наистина е супер удобно.

# 657
  • На морето!
Ще взема и аз да си взема и да пробвам, за да обясня на девойката, когато се наложи.

# 658
  • София
А аз винаги съм се чудила как този тампон излиза, след като се напои и стане тройно по-голям. Говоря при девойките разбира се, аз нямам такъв проблем.

# 659
  • В царството на игрите:)
А аз винаги съм се чудила как този тампон излиза, след като се напои и стане тройно по-голям. Говоря при девойките разбира се, аз нямам такъв проблем.
Той тампона пак е с конец като другите и излиза по същия начин Simple Smile Само влизанет е по - различно Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт