От кой матрак сте доволни? - Тема 10

• 86 806
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Еднолицевите са с вградена скара от дъски, но нямат талашит, не е плътен слой - завършват с нетъкан текстил (спунбонд) или каквото там друго наименование има... Дишат си и те.
Затова и се разкърцват - от дъските.
Вече дали е пружини, пяни разни, кокос или каквото и да е - няма отношение към "еднолицевото". Рамката е водеща - вградена или отделна.
И нашият е двулицев латексов, белгийски от първите - на 20+г е няма никаква деформация, миризма или каквато и да е повреда.

# 511
Добре де, еднолицевите матраци как дишат като отдолу са плътни, ламелите също губят еластичност и хлътват и става дори по-зле, губят се качествата на матрака. Аз пак ще кажа, че за мен по-добро от латекса няма, всички тези пяни, дунапрени и т.н. изкуствени неща изобщо не ми вдъхват доверие.

Как ще са плътни  само рамка дървена има ,  по средата е плат.
Виждала ли си отдолу изобщо еднолицев с вградена рамка  ...не е вградена плоскост!

# 512
  • София
Има е с плоскости https://mysleep.bg/product/antistress-orthopedic
Едно време си спомням нашите детски бяха някакви такива, може би по-дълбоки даже

Иначе, да повечето в момента са с вградена рамка с ламели.

Но има и еднолицеви от пяна, които нищо вградено нямат, просто само от едната страна имат мемори и за това ги водят така.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 08:10 от Angel_Dust

# 513
Със сигурност всичко има на пазара.
Масово е това, скара - и то си има причина.
https://mysleep.bg/product/bamboo-orthopedic
Това с осб-то и разни фазери се ползва повече за дивани, не толкова за легла.
Но всеки може да си спи както и където си иска, демокрация 😉

# 514
Не давам отчет. А обясних защо съм стигнал до извода да предпочела такава рамка. Защото ти не четеше по-горния пост.

Човек да сподели мнение и тук и някоя госпожа да му се репчи....

# 515
Имам три мнения или повече. Матрака струва 317, на половин цена, спалнята 350,рамката 112 с доставката. Купих доста чаршафи ранфорс, жената да ги шие за децата и внучката120 лв за 4 комплекта. Отделно 98 лв за протектор и завивка 4 сезона. 240 лв щори Гардиния, и т.н. Та затова се вдигна бюджета и реших да се доверя отново на фирмата, която си я знам и тя изработва рамките.
Кому е нужна тази информация?
И една тайна да ти кажа — нищо особено не си накупил, евтинджоци си навзел.

# 516
Боже, коя си ти да ми казваш какво съм взел. Взех чаршафи от Турция внос да спестя половината разходи и си заслужава. Жена ми не седи във форумите да обсъжда чуждите покупки, а шие. Матрака memo care
беше на 1/2 цена. За него дадох мнение. Спалнята е по поръчка. Другото е каквото си харесах. Споделих за да ме разберете, че след ремонт на бебешка стая, стая за гости нямах пари за месеца. Толкова сте заядливи, че няма накъде. Да не сподели човек нещо. Фукайте се вие със скъпи вещи, аз съм нямал за цел това. И скъпите вещи няма да ги отнесете в гроба.
Сбогом!

# 517
  • Стара Загора
Точно това имам предвид, едно време почти всички легла бяха така, единични, присти и т.н. Ако леглото е на крака и празно отдолу, тогава има смисъл да е с решетка, но ако е с ракла пълна с багаж, както са повечето легла, няма голяма разлика. В крайна сметка леглото се ползва 8 часа и после има 16 часа да се проветрява, диша и т.н., а двулицевите матраци могат да се обръщат периодично.

# 518
  • София
Чак пък повечето да са с ракли... 🤷‍♀️ 😂
Според мен повечето не са, тез ракли до мм ли ги тъпчете, няма въздух вътре ли?

По принцип също зависи от материя на матрак, чаршафи, общ климат в стаята, склонност към потене по време на сън... Комплексно е.

# 519
Здравейте!
Момчето ни е на 6год. Трябва да му вземем по- голямо легло(82/200).
Може ли да ни препоръчате добър матрак подходящ за подрастващото му тяло. До около 300-400лв
Предполагам :Твърд, ортопедичен и  да е антибактериален.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 00:09 от vikito87

# 520
  • Стара Загора
Ние и за единичното легло взехме латексов

# 521
Ще съжалявате. Първо латекса мирише доста повече време от матрака. Второ в него има пори дупки, в които се развиват доста повече акари, причиняващи алергия.
Аз три месеца търпях вонята на латексовс възглавница, със охлаждащ латекс който е мит. Пълна простотия. 75 лв за боклука.

# 522
  • Пловдив
Матрак Нани или Магнифлекс да избера, до около 2000 лева. Също така много противоречиви мнения чета за твърдостта. За проблеми във врата, оказва се, съветват да е по-мек матрак, а аз искам по-твърд. Сменям матраци горе-долу на 5 години.

# 523
  • Out of the Mix
Помисли и за iSleep, аз съм със Supreme. Цена 1-5-1-8к според това откъдето го купуваш. Това за 160/200.
Чуден е. Среден, по-скоро към мек, не твърд.
Иди в шоурума на вносителя на Околовръстното и полежи. Tова за София.
А, сега виждам, че си в Пловдив, за там не знам.
Единствено го бие на Магнифлекс Diamante, който е 2.5 пъти по-скъп, но не чак толкова в пъти по-качествен.
За Comfort Dual изобщо не си струват 1000-те лв. отгоре. Като лягах и застана настрани, не ме държеше в изправено положение и стабилно тялото, някак се накланяше.
Лежах дълго и на 3-те, ходих по няколко пъти преди покупка. С лежане става и тестване.
5 г. не е ли малко скоро да изхвърляш матрак, при положение, че високият клас им дават 20-30 г. гаранция, "доживотна". Не че ще ползвам матрак 30 г., но това е друга тема.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 16:26 от Revoker

# 524
  • Пловдив
С астма съм, с котка на всичкото отгоре, имам коболт прахосмукачка, тупам, пера ама все имам чувството, че не е ОК. Не, че е параноя на тема чистота, но като че ли, по-скоро, не мога да намеря точно това, което търся и сменям.......

Общи условия

Активация на акаунт