От кой матрак сте доволни? - Тема 10

• 78 572
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте!
Знам, че в темата е много изписано, но доста трябва да се чете. Имам матрак на НАНИ ''Сирена Мемори'' 160 на 200. Нещо не се спи много добре на него. Бихте ли препоръчали нещо уникално за хубав сън. Зная ,че всичко е индивидуално, но все пак някой може да даде хубав съвет.
Благодаря!

# 691
Например Тирената на Нани. Или Модената - те са по-меки от масовите твърдаци с ала бала мемори имаме в състава си....и като легнеш- като нар.
 Не знам...трябва да си пробваш на терен, няма как иначе...

# 692
Всички това искаме - да спим удобно. И ние търсим нов матрак. Някой има ли мнение за Парадайс/Paradise матраците? Гледаме Кашмир и Белвю. Кашмир ми се стори леко твърд, Bellevue по-комфортен, но дали не е леко мек се чудим...

# 693
  • Out of the Mix
Здравейте!
Знам, че в темата е много изписано, но доста трябва да се чете. Имам матрак на НАНИ ''Сирена Мемори'' 160 на 200. Нещо не се спи много добре на него. Бихте ли препоръчали нещо уникално за хубав сън. Зная ,че всичко е индивидуално, но все пак някой може да даде хубав съвет.
Благодаря!
Дай малко повече насоки какво ти е...твърд ли, мек ли...Rolling Eyes

Среден по-към мек сякаш погледни isleep Supreme.

По-мек Magniflex Comfort Duel, като тук има опция за 2-3 различни твърдини и на двете страни, всеки от спящите да си натъмани твърдината, затова е и с 1к отгоре цената. Все едно имаш 3-4 матрака в 1.

Отиди и лежи 1-2 пъти и на двата в различни дни по няколко пъти и си прецени.
В София в шоурума на Magniflex на Околовръстното в Младост ги има.
Не залитай по Diamante Duel, неоправдано скъп е.

От същия клас е Nani King Line, но на мен не ми беше удобен.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 16:47 от Revoker

# 694
Здравейте!
Благодаря!
Дай малко повече насоки какво ти е...твърд ли, мек ли...Rolling Eyes

Среден по-към мек сякаш погледни isleep Supreme.

По-мек Magniflex Comfort Duel, като тук има опция за 2-3 различни твърдини и на двете страни, всеки от спящите да си натъмани твърдината, затова е и с 1к отгоре цената. Все едно имаш 3-4 матрака в 1.

Отиди и лежи 1-2 пъти и на двата в различни дни по няколко пъти и си прецени.
В София в шоурума на Magniflex на Околовръстното в Младост ги има.
Не залитай по Diamante Duel, неоправдано скъп е.

От същия клас е Nani King Line, но на мен не ми беше удобен.

Благодаря, за отделенето време и за подробният отговор.
НАНИ ''Сирена Мемори 160 на 200 се води балансиран, значи мисля че към по мек ще е по добре, защото този ми се струва твърд. НАНИ пишат за този матрак следното:  Модел със златен медал за комфорт + НАНИ иновации от 21 век.

Не вярвам да е от подматрачните рамки.

# 695
Здравейте преди известно време питах за три модела,така и не съм решила … . Търсим си твърд матрак спим скупчени в средата. Някой в темата питаше за Парадайс Кашмир . ,ще споделя …Бяхме първите в България (така поне каза този който дойде да отчете проблемите с матрака на място) които му направихме рекламация на 4я месец след закупуването,понеже се беше изтърбушил … наложи се да ни сменят ядрото,разбирайте целия матрак ,същото се случи и със новия след около 5-6месеца … после
Взехме Нани Хавай алоха … мухляса толкова зверски ,че в един момент спяхме във вода докато се усетим , в стая която се отопляваше денонощно върху подматрачна рамка и на 30см от земята без да има багаж под спалнята ,въртеше се на две седмици. Та … сега просто не знам какво да търся и да купя първоначално пак скочихме към скъпото .. Магнифлекс … но направо изпитвам ужас от поредното разочарование … за доста пари, и двамата не можем да спим на прекалено меко … та като втора опция загледах и Нани Ултрафлекс и Фреш мемори… ще се радвам ако някой от Вас има скорошни отзиви за някои от горепосочените… отворена съм и за нови предложения… какво е мнението Ви за матраците на isleep например?

# 696
Бонбон911, ние спим на този:
https://magniflex.bg/vivo
Ползваме го от година и за момента няма деформации или поява на плесени. Спалнята ни е 180/200.
Имам калъф, от стария матрак, чиято горна част се отделя и се пере в пералнята. Та, в този калъф аз сложих два отделни матрака Vivo (90/200). Над двете части имам около 6-7 см латекс (от стария матрак). Получи ми се добре. Двете части не се усещат като отделни.

Плюсът на двата отделни матрака е, че всеки си ги върти както му е удобно — имат по-мека и по-твърда страна.

# 697
Аз имам 3 матрака Сирена мемори,но на 20 г.Много ми харесват.Сега понеже ми се налага смяна установих ,че новите Сирени мемори са по -твърди ,като Сирена мемори дуо флекс е най-мек.По-мек и на него се спрях е Модената.Бахама има при родителите ми.Той също е мек и хубав,но там като недостатък за 2 год.ползване мога да отбележа,че горната бяла част на калъфабнещо в края сякаш се сплесква..Не точно това,но нещо подобно. Иначе удобното е ,че си го нагласят кой на колко твърдо иска да спи.Не много твърд е и Алоха-та.Но за мен специално сякаш Модената на този етап ще става.Искам мек,без пружини дори и покет.
Не мога да коментирам I Sleep ,защото при мен размерите са нестандартни ,а те нямат.
Ходих и налягах в Матро тяхна марка.Ами всички са по -твърди.
Отивайте и пробвайте,защото аз в нет-а едни харесах,а като пробвах на други се спрях.

# 698
Бонбон , Твърд матрак не се ли избира по-лесно? Магнифлекс масажио, Виво, Пиер Кардин..,на Нани Сирена Фреш са все твърди.  Аз питах за Парадайс Кашмир и Белвю, на нас ни е трудно да намерим балансиран матрак, който да не подаде и да стане ... мек.

# 699
  • София
Ами... Това, че една фирма води един модел... Уравновесен ли писахте... Странно описание на матрак... Не значи непременно, че търсите по-мек... Ходите и лягате и пробвате... Имаме парадисо на магнифлекс и натюркомфорт... И двата са ми мн удобни, втория малко повече... Но наистина е много индивидуално... Но за мен има и друго, колкото по-дебел, толкова по-удобен😁

# 700
Балансиран писа.

# 701
  • София
Да... Мерси, че не можех да намеря втори път поста докято писах отговор... Което мак е странно, в смисъл обикновено са твърд, мек, среднотвърт... Но от марка до марка от модел до модел, разлика има. От това в какво се състои това балансиране също. От това върху каквонстои матрака също... Та да не се ограничават да търсят мек задължително.

# 702
Мек значи. По-мек. Ниво на твърдост..в сайта на Нани така го пишат под знака за твърдост.

# 703
Скоро ще се наложи да сменям матрак. Бих си взела същия, обаче го купих преди 20 години и вече не се произвежда Sad Пък и е с покет пружини, а аз вече искам пяна.

Преди време бях тествала в един магазин матрак, който по същество е твърд и човек не потъва в него при сядане, лягане и натиск. Обаче повърхностния слой - 1-2 см, беше уникално мек. Цената беше над 2000 лв за моя размер 160х200. Търся нещо, отговарящо на това описание, ама с по-човешка цена.

# 704
Магнифлекс Парадисо или Магнифлекс Ривиера ? Май се спрях ходих и тествах .. сега въпроса ми е към тези от Вас които имат някой от тях… моля споделете мнение ..

Общи условия

Активация на акаунт