Като две капки вода - сезон 11 - НЕДЕЛЯ, тема 3

• 43 130
  • 970
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ама моля, Христо Гърбов беше 4 ти в някое си класиране. Смях и позор, че тя и Яна се справя по-добре от него. За Дара, и аз не мога да разбера защо е това отношение. Не може са сложиш Гърбов пред Дара в това предаване.
Ако е изградил образа си добре, няма никакви проблеми да е пред когото и да е от участниците. Специално за снощи Гърбов се справи добре, докато Дара не беше много на ниво.

# 511
За мен и Дара и Гърбов вчера бяха ок. Даже Дара на определени места докарваше едно към едно. Визията куцаше много, за да допринесе за образа. Допълвам -  Гърбов не беше по-добре от Дара, защото му куцаше хореографията в образа и визия. При него нямаше толкова пеене в случая, вкарваше много речтатив, а в оригиналното изпълнение няма толкова.

# 512
  • София
Иска ми се да харесам Дара, но този очевадно платен или договорен вот на "публиката" ми идва в повече и ме отблъсква. И също мисля, че играе, мисля, че всичко в нея е един обмислен ПР.

# 513
  • София
Аз имам леееки съмнения относно "падането" на образи. Според мен те не се падат, те са избрани предварително, може би още преди началото на шоуто се знае на кой какво ще му се 'падне". На Гърбов няма как да му се падне Уитни или Марая, падат му се леки,лежерни образи, даже почти с речитатив, Има и недоразумения, като това Яна да е Майкъл Джексън, но това е защото се залага на танцуването, а не на пеенето...примерно
 Другото което виждам е, че когато се въртят образите на бутона и хоп на някой му се пада да пее като Кали, а можеше на Кали да й се падне да пее като Кали....

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 11:20 от elix

# 514
  • София
Чета тук някои мнения,че Дара била ощетена.Определено не го мисля.
Пресен пример-когато спечели със Селин Дион.
Първо й сложиха една точка отгоре грешно( не,че имаше значение,защото и при равен вот,тя имаше превес със зрителския вот).
Второ-не дадоха на Христо П. да даде 5 точки,а той снощи ги присъди на Владо,което го прави победител -голяма каша,която не беше изчистена някак.
Нямам нищо против момичето.Не само тя,но и всички останали са усърдни и дисциплинирани.Единствено Христо Гърбов е решил ,че е на събор по художествена самодейност,не полага усилия,най-малкото да си научи текста.Дори снощи отново не спря да чете кю-то.
Моите фаворити са Владо,Тома и дуета.Последните ме карат да се усмихвам винаги.Тома и Владо са перфектни,нямат лош образ.Снощи Влади ме докосна дълбоко.Страхотно беше,че ни го пуснаха и втори път-беше още по-добър.

# 515
И още малко от нестандартното ми мнение за цялото предаване.
Първите сезони наистина стремежът бе за дубликат, за успешна имитация, това включваше и пеенето. Последните сезони сякаш всичко това е на заден план, новата задача е да е шоу тип-смешки. Затова и водещите са такива, каквито са, затова сценарият е такъв, затова и самите образи вече са повече смешни, не казвам винаги гротескни, но са си смешни. Колкото и Фънки да обяснява, че не са на певчески кОнкурс, няма как да пропуднем факта, че се имитират певци. Защо не се имитират клоуни, артисти, акробати, гимнастички, а точно певци, и защо се разиграват клипове тогава? И не, образът не е само - ама ти вложи душа и си уловил нещо си там. Ми не, аз лично вчера в образа на Фреди нищо не видях. Други са видели. Ама не това е в основата, за да заприлича на като две капки вода образа. И се гледа-визия (грим), пеене (тембър, бленда, специфики на конкретния изпълнител), хореография/танц/поставен клип. Няма как само с едно-постара се, значи заслужава да се мине. Или само защото на някой му е харесало как Владо е изпял Фреди, или Дара-Селин Дион. И двамата нямаха копиран образ така, че да кажем, че са като две капки вода. Гърбов и да се старае, за да не изглежда несериозен, няма как да докара ни един образ, гласът му е особен и това няма как да се промени. Той и вчера си пя с неговия си глас.
В предния път Яна като Милена го докара мнооого добре, например. Точно като копие, единствено пак се бяха изложили с грима. Фънки отправи забележка, че нямало нужда ръката да е на ухото и постоянно, само че, явно никй не е казал от менторите това на Яна. Видели са оригинала, кйто е даден-концерт някакъв, и там Милена, щото имали проблеми с озвучаването, си държала така слушалката явно, ама щом гоним оригинала, съвсем резонно явно и Яна така го отигра. Но пък нямаше кой да имитира с нея концертния вариант явно, и я бяха оставили сама да си пее хваната за ухото.
ПП. Помня рекламата на първия сезон някога. Беше именно как преобразяват лицето на участник на Майкъл Джексън. Не е да не може, значи.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 11:41 от фаастък

# 516
Малка страна сме. Те знаменитостите свършиха. А и да са останали няколко- не езадължително да се натискат за това шоу. Съгласна съм за грима- би компенсирал много проблеми на този формат, но струва пари и време. Които продуцентите явно не искат да дават. Същото като с роялтите за песните. Повечето снощи бяха отпреди 50 години. Даже не знам дали не са им изтекли правата. Но колко са тези, които са живи и имат спомен от подобни изпълнения, колкото и да са "култови". Така че с толкова икономии и незабравянето да се рекламира някакво си вино- толкова. Видя се обаче ,че публиката все пак иска да гледа знаменитостите. Няма значение колко далеч са от двете капки. Предишните опити с непопулярните лица не оправдаха очакванията, а и още ми е неприятен спомена за журито със С.Маринова и т.н. Така че на фона навсички тези "компромиси" получаваме най-доброто на тази цена.

# 517
То това ни е ясно. Само си пиша аз иначе, как беше, а какво стана.
Онова предаване/шоу с неизвестните си беше друго, имаше доста прилични копия, просто Капките носят друга слава, която датира все пак от началните сезони.
Единствен факт неоспорим е, че образи, които са като две капки вода, нямаме. Дори при участници, които имат някакви данни и изпяват и изиграват нужното, там се дъни гримът.

# 518
  • София
То, ако е 1:1, няма да е шоу. Публиката трябва да се разсмее, да се разплаче, да се развълнува и даже да се възмути...

# 519
И това е така Simple Smile
Ама нали двамата смешници-водещи са за това Simple Smile
Огромна драма лично за мен е липсата на адекватен грим, това е. Щото може да се получи много як образ, ако е пипнато външно, да има прилика визуално. Па и да виеш или кукуригаш (ох, Яна вчера се измъчи с това Бутай Бутай Бутай Simple Smile От там насетне кат не мож да пееш-не става. Като пееш-ще се класираш по-напред. И така.

# 520
Яна като не може въобще да пее, защо участва в това предаване?
Ясно за хонорара, обаче то си е мъчение за зрителите.
А тя има самочувствие, че може да пее и танцува...

# 521
Яна изпя Милена много добре. Но не реализираха концертния вариант, а я оставиха да си държи ухото сама на сцената, също и нямаше удачна дегизировка, а само една перука и чорапогащник на дупки. Гърбов също не може да пее. При него е трудно да си представиш образ, отново поради липса на хубав грим и дегизировка. Той има характерни изразени черти-опулени очи, гърбав нос, специфична уста, които, ако не се маскират добре с маска и грим, няма никакъв шанс да се преобрази човека.

# 522
И това е така Simple Smile
Ама нали двамата смешници-водещи са за това Simple Smile
Огромна драма лично за мен е липсата на адекватен грим, това е. Щото може да се получи много як образ, ако е пипнато външно, да има прилика визуално. Па и да виеш или кукуригаш (ох, Яна вчера се измъчи с това Бутай Бутай Бутай Simple Smile От там насетне кат не мож да пееш-не става. Като пееш-ще се класираш по-напред. И така.

вярно е, вече въобще не ги докарват образите.

# 523
Показвам изпълнението на Адам на БР в Австралия(който иска да го чуе).Аз тук си го харесах,много ме развълнува неговото изпълнение и най вече гласът му-3 октави.От тогава съм му фенка.
Скрит текст:

Дара на мен пък ми е прекалено сериозна за толкова младо момиче,някак не се отпуска.А Керана ми е в другата крайност-много хилене,жестикулиране.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 16:15 от Amber*

# 524
Гримьорите са тотал щета. Провалят цялото изпълнение. Не мога да се развълнувам, че "пее" Фреди, като виждам... Митко Калайджиев. Та то е смешно. Прав беше Фънки за неудачния грим. Как да се справят участниците, като гримьорите ги саботират? Та 50% от успешното изпълнение е гримът. Иначе аз съм фен на дуета, много им се радвам. Вчера ми хареса Тома най-много.

Общи условия

Активация на акаунт