Любители на кучета - 134

• 34 255
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
Айк, вече не посяга към акита ( чужди или негови), но през първата година само строг контрол помагаше. Банана го ядеше, но налиташе и на ла@ното си. Дебнех го като луда. Миналата година в Сицилия беше попаднал на кравешко ( надуших го като се появи след 10 минутно викане) Два часа по-късно точно до официалната порта в старата част на Ното буквално осра пейзажа. Не искам да помня как го почистих с един пакет мокри кърпи под развеселените погледи на минувачите.
И да, у дома също ММ е по-обичания.

# 271
Здравейте, кажете нещо за бабезиоза моля... Някой ако е минал през това.

# 272
  • под тепетата
Ей, още не се е стоплило, а гадовете вече пускат болести! Дано бързо оздравеете, Borisa!
 И какво сега- закуси ли, изми ли си лапите, че днес било  празник!

Честита Цветница!  Зайко каза всички именици да почерпят!

# 273
Честит празник на имениците!
Обичам Цветница! И аз празнувам днес. Simple Smile

# 274
Честит празник! Имениците да се чувстват поздравени-живи и здрави 💐
Тайра го мина това, но рано хваната.
Има ли симптоми кучето?
Ветовете не изписаха ли лечение?
Биохимия пуснаха ли?
Малко повече информация ще е добре да се даде.
Аз и да кажа лечение, вие няма как да и вливате системи и да и биете подкожно витамините и антибиотиците.

# 275
  • Пловдив
Честит празник! Честит Вход Господен в Йерусалим!
Всички празнуващи, бъдете здрави и благословени!
Bubbles, честит имен ден!
Скрит текст:

# 276
Честит празник! Имениците да се чувстват поздравени-живи и здрави 💐
Тайра го мина това, но рано хваната.
Има ли симптоми кучето?
Ветовете не изписаха ли лечение?
Биохимия пуснаха ли?
Малко повече информация ще е добре да се даде.
Аз и да кажа лечение, вие няма как да и вливате системи и да и биете подкожно витамините и антибиотиците.
да, има биохимия, пкк и куп други. Лежа на системи два дни, рано е хванат но сега си е вкъщи. Не ми дадоха никакви лекарства. Само лежи. Но яде, пие вода. Тромбоцити супер ниски...

# 277
Заведете го на друг лекар, който ще го лекува. Минахме през това, кошмар е. Излекувахме го, но година след това се наложи да го приспим, заради неврологичните усложнения от болестта. Не го казвам, за да Ви плаша, а за да вземете мерки. Желая Ви бързо оздравяване.

# 278
Това е несериозно.Как ще го лекуват два дни и ще го ставят 🤦
Търсете друг лекар.Освен, че бързо се развива, не се лекува и без антибиотици.Бабезията не е шега работа.

# 279
  • Варна

Честит празник на всички от две "цъфнали трънки"

# 280
Първо 😌
Второ 😍
Трето 😂

# 281
Честит имен ден,цветенца!
Здраве и красота за вас и близките ви!

Стискам палци за кученцето с бабезия,дано се излекува. Знам,че е трудно диагностицирането,дано попаднете на добър специалист!

Споделям един полезен  семинар в Пловдив,на 30 април,неделя,организиран от фондация Лео.
Водещ е Милена Георгиева,собственик на развъдник на малиноа, основно изнасят за чужбина,служебни кучета. Харизматичен лектор с познания и опит.
Темите- рефлекси и инстинкти,обуславяне на поведение,динамичен стереотип.
Срещу дарение от 30 лв.към фондация Лео,може да се включите. Залата не е голяма,местата са ограничени, заповядайте!

https://dog-bg.com/seminar-osnovni-ponqtiq-pri-formiraneto-na-po … heto-30-04-2023g/

# 282
  • София
Здравейте, може ли някой са сподели мнение за премахване на зъбен камък? Водих кучето си на доктор и ми казаха, че трябва да му отстранят 6 зъба…. Процедурата се правела и с интубиране. Много съм притеснена. 🥹

# 283
  • Пловдив
Не знам отстраняването на зъби при кучето дали е различно от това при котки. Но на моят котарак му махнаха всички зъби на долната челюст.
Три дни беше на обезболяващо, няколко седмици на мека храна и вече яде и гранули.

Дано всичко е наред при вас.

# 284
  • Пловдив
Яденето на акита ,особено собствените ,въобще НЕ "им е в природата".
Докато кучето си върши работите в къщи ,където и да е, ще го прави ,за да "почисти" .Освен ако няма някакъв недостиг на минерали.
Тогава обикновено ядат котешки и/или птичи куришки.
Блек и той го правеше от време на време като беше бебе и не излизаше още.
Kато престане да ги върши работите в къщи ,ако продължава,пускате кръвна картина с изследване и на електолити - КАлции,Магнезии,Калии ,хлориди и фосфати .Ако нещо е недостатъчно - коригирате диетата или давате добавки .Обикновено , калции и фосфор изискват завишен прием при подрастващите и качествените гранулирани сухи храни го осигуряват.
(В птичите куришки има доста фосфор ).
Въргалянето в такива ,особено от тревопасни ,както писа Тинтина вече им е в природата ,особено засилено при ловните породи.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 11:04 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт