Алое Вера на Форевър 4-та тема

• 16 592
  • 156
  •   1
Отговори
# 150
  • Стара Загора
Здравейте, имате ли информация лосионът за тяло кога ще бъде наличен?

# 151
Здравейте! Знаете ли кога ще пристигне новата партида от Форевър Дейли? От офиса казаха, че ще е на 24.09 и ще му звъннат, за да ми изпратят 2 опаковки от нея, заради рекламация на натрошени от последната партида, но не са ми звъняли още...И още един въпрос - какво бихте препоръчали за нисък феритинин и бременност - 18,64 е. Желязото е добре. Четох, че алое манго е добре да се приема в тази ситуация. Иначе се пие алое бери+др добавки, които са подходящи по време на бременност. Освен него какво друго още може по време на бременност, за да се покачи по-бързо. Приема се железен препарат на хапчета, който е предписан от хематолог.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 14:06 от Antoniq Anastasova 640243

# 152
Като допълнение към лекарството бих добавила витамин С, В12 и алое, с уточнението, че алоето се включва след 4-тия месец от бременността ако дамата не е пила досега алое. Бих препоръчала да се консултира и с лекар, преди да се включат. Имам опит с този проблем, но предвид деликатното състояние /бременност/ трябва да се подходи с особено внимание.

# 153
5 месец е, пие алое от години. B12  пие от години, в метилирана форма, заради тромбофилия. За това не може да пие нашето Б12. Взема в момента  и нашето витамин C, зелени поля и др  добавки на Форевър, които са подходящи за бременни . Интересува ме дали може да приема в момента  и нещо друго  специално за вдиганене на феритинина от нашите добавки.

# 154
Здравейте! Имам въпрос относно възобновяващото масло. От години го ползвам, но виждам, че съдържа ретинол. А той не се препоръчва по време на брвненност. Но маслото се препоръчва при стрии и като цяло много жени го ползват и по време на бременност. Дали е безопасно?

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 15:35 от Antoniq Anastasova 640243

# 155
  • Варна
Здравейте! Имам въпрос относно възобновяващото масло. От години го ползвам, но виждам, че съдхржс ретинол. А той не се препоръчва по време на брвненност. Но маслото се препоръчва при стрии и като цяло много жени го ползват и по време на бременност. Дали е безопасно?

Аз не съм била бременна и не знам, не съм час, но какъв е проблема да се прилага витамин А (ретинол) върху кожата, по време на  бременност? Ако е хранителна добавка и трябва да се пие, по-може да има някакви причини да е противопоказен, но ретинолът стимулира производството на колаген и затова е подходящ при стрии и въобще е хубав за кожата.

Едитвам се.
Отворих да прочета. Само че за вреда се говори за големи дози. С маслото според мен няма как да се предозира, а и не съм чула някой да е имал проблем с плода от нашето масло.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 15:39 от Gaburata

# 156
Защо е вреден ретинолът да се прилага върху кожата по време на бременност

Ретинолът (форма на витамин A) и производните му (ретиноиди) не се препоръчват по време на бременност, дори когато се прилагат локално върху кожата. Причините са следните:

❗ 1. Риск от тератогенност (увреждане на плода)
Витамин A и производните му са тератогенни – т.е. могат да причинят вродени дефекти при бебето.

Това важи най-вече за перорални ретиноиди (като изотретиноин, използван при тежко акне), но има опасения и за локалните форми, макар рискът да е по-нисък.

Проблемът е, че ретинолът се абсорбира през кожата, макар и в много по-малки количества, и няма сигурни доказателства колко безопасна е тази абсорбция по време на бременност.
2. Липса на достатъчно изследвания

Етични съображения пречат на провеждането на клинични проучвания върху бременни жени.

Следователно, няма категорично "да" или "не", но медицинските препоръки са предпазливи и препоръчват избягване на ретинол през бременността.
Заключение:

Не използвай ретинол по време на бременност, дори в козметични продукти без рецепта. Консултирай се с дерматолог или гинеколог за подходяща и безопасна грижа за кожата в този период.

Общи условия

Активация на акаунт