Октомврийски мами 2023-тема 2

• 46 723
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Искам да попитам всички, които са 35+ (аз още ги нямам навършени),дали са правили някакви генетични изследвания? Като разберат,че съм бременна и започват да ти пълнят главата,че съм вече в рискова възраст.....Естествено другият  ще го изговоря и с лекаря, но да се допитам и до вас 🙂

# 106
Прогестерон не се спира от раз в първи триместър за да не тригърне аборт, а изследванията би трябвало да покажат завишен резултат с текущ прием. Б12 и Д ще са завишени изкуствено също. Тях ги пусни ако последните ти изследвания са отпреди повече от 2 месеца (без пауза в приема).

АА прогестерона/утрогестана поетапно ли се спира в такъв случай?

# 107
  • Замък сред облаците
Да, с постепенно намаляне на дозата за по 2-3 дни плавно. След 13гс може и от раз защото вече плацентата е развита. Обичайно докторите казват в 12гс да почнеш да намаляш и до седмица, седмица и нещо спираш хапчетата.

# 108
Да, с постепенно намаляне на дозата за по 2-3 дни плавно. След 13гс може и от раз защото вече плацентата е развита. Обичайно докторите казват в 12гс да почнеш да намаляш и до седмица, седмица и нещо спираш хапчетата.

Благодаря ти! Аз го слагам вагинално по 2 таблетки вечер. Постепенно намаляване би било по една таблетка няколко дни и после спирам....?

# 109
  • Замък сред облаците
Аз като слагах циклогест миналата зима минах от 2 на ден на 1 на ден за няколко дни и след това по 1 през ден за последните песари 😁

# 110
Аз като слагах циклогест миналата зима минах от 2 на ден на 1 на ден за няколко дни и след това по 1 през ден за последните песари 😁

Златна си наистина! Много благодаря! ♥️

# 111
Искам да попитам всички, които са 35+ (аз още ги нямам навършени),дали са правили някакви генетични изследвания? Като разберат,че съм бременна и започват да ти пълнят главата,че съм вече в рискова възраст.....Естествено другият  ще го изговоря и с лекаря, но да се допитам и до вас 🙂

Аз тъкмо навърших 35. Към момента не ми е споменавана такава необходимост, правихме само ПИД на ембриона, понеже съм със ЗЕТ. Дали е необходимо да инициираме нещо по темата, ако нямаме лекарска препоръка?

# 112
Абе малко с тъп въпрос влизам, ама...От както слагам овулите на Гинексид, понеже са тройно по-големички от Утрогестана лесно влизат, но се опитвам и по навътре да ги побутна (разбирайте пръста ми е не повече от 6-7 см 😁) и напипвам нещо меко, предполагам м.шийка 🤔
Никога преди не съм я търсила, нито проверявала и нямам идея какво е усещането, и сега просто ми е странно.Случва ли се и при някоя друга? 😁

Гостенче не ги слушай.Ако имаш притеснения направи изследване, ако не-карай го леко и се радвай на бременността си.

# 113
Мисля, че в България всички над 35г ги водят рискови.. доста остаряло схващане според мен. Леля ми ражда в Англия на 41 за пръв път и й се бяха изсмяли като ги попита след феталната дали трябва нещо по-специално предвид възрастта й. Според мен, ако няма нищо притеснително на ФМ и АГ-то не те насочи специално към допълнителни изследвания, си живей спокойно и се радвай на бременността.

# 114
Да и на мен ми пълнят главата с разни глупости познати,бременни и небременни,за момент се бях замислила за пренатест,ама съм на 29 и реших да не се филмирам и да се доверя на лекарката ми и нейната преценка,а тя дума не ми е обелвала.

# 115
Не е от личен опит, но моя колежка роди преди две години на 40 години второ дете, 10 години след първата и бременност. Всичко и беше наред, докато не направи БХС и излезе с висок риск на Даун. Лекарят и я наплаши изпрати я на втори БХС, но така и не я изпрати на Фетална морфология. Каза и директно да направи амниоцентеза  в София, която е на 300 км от нашия град. Всичко беше наред след изследването и роди живо и здраво дете, но притесненията, които изживя тогава бяха кошмарни.
В същото време аз бях бременна с дъщеря ми на 22 години и всичко беше наред докато не отидох на фетална морфология в 22 седмица и ми казаха, че вече не голямата възраст, а малката възраст е проблем и аномалии се появяват основно при млади бременни жени, което за мен до ден днешен е някакво абсурдно изказване. Лекарката ми каза, че детето ми ще се роди или със муковисцидоза или със синдром на даун и това след като отхвърли категорично синдром на Даун по всички показатели. А причината за диагнозите беше, че не можа да визуализира жлъчен мехур. Тоест тя видя кухина, която прилича на жлъчен мехур, но при пускане на доплер излизаше, че от там минава кръв и няма как да е жлъчен мехур. В последствие се оказа, че пъпната връв е била отпред и за това е отчетен поток на кръв, но до ден днешен не ми го побира акъла защо трябваше да ми се причини всичкия този стрес...
Та за мен - доверете се на лекарите си, ако тях нещо ги притеснява, ще ви изпратят на допълнителни изследвания. Възрастта според мен вече не е фактор за нищо и няма нужда да си причиняваме още повече притеснения от тези, които вече имаме

# 116
  • Замък сред облаците
Много трудно се попада на адекватни лекари, а за лекарската етика даже няма и да коментирам…
БХС и ФМ са си задължителни за ваше спокойствие и сигурност за бебето, при необходимост неинвазивен пренатален тест, чак в краен случай инвазивен…. Възрастта играе роля откъм изчерпване на хубави яйцеклетки и  просто трябва да се следят морфологиите и изследванията без пропуск за всеки случай, не е пречка за здраво бебе и лека бременност. Но пък е идеален претекст да ви наплашат и да вземат пари.
Аз винаги съм за необходимия минимум и даже малко отгоре, но това плашене и грубости са скандални…

# 117
Пак с едно питане идвам...
АГ каза да намаля Дуфастона вчера на 2 хапчета на ден. Мен ме достигаща и вчера и днес пия по 2 хапчета и половина. Да пия ли още два дни по 2 и половина и тогава да ги намаля на две или утре да ги намаля на две хапчета?

# 118
  • Замък сред облаците
На 2 ги намали днес. Той дуфастона е 10мг хапчето, не е страшен. Вече утрогестана и циклогеста са по 200-400-800мг  ден дозите, там разликата е по-драстична.

# 119
Пак с едно питане идвам...
АГ каза да намаля Дуфастона вчера на 2 хапчета на ден. Мен ме достигаща и вчера и днес пия по 2 хапчета и половина. Да пия ли още два дни по 2 и половина и тогава да ги намаля на две или утре да ги намаля на две хапчета?

Защо те кара да ги намаляваш? До колкото имам спомен ти си към 9 г.с

Общи условия

Активация на акаунт