Октомврийски мами 2023-тема 2

• 46 721
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
При мен се случва нещо странно: когато съм гладна започва да ми пада рязко кръвното, премрежва ми се погледа, вие ми се свят чак и след като ям, ми минава. Вчера направих грешката да не обядвам, просто защото не бях гладна и до вечерта вече не бях на себе си. Явно ще трябва да започна да увеличавам калориите вече.

# 91
При мен се случва нещо странно: когато съм гладна започва да ми пада рязко кръвното, премрежва ми се погледа, вие ми се свят чак и след като ям, ми минава. Вчера направих грешката да не обядвам, просто защото не бях гладна и до вечерта вече не бях на себе си. Явно ще трябва да започна да увеличавам калориите вече.

По принцип не трябва изобщо да огладняваме, и заради бебето, и заради себе си. По - добре дръж в себе си ако си навън нещо малко, бисквита или нещо подобно, но не гледай да огладняваш. Аз през 2 часа гледам да гриза нещо, защото иначе получавам едни болки горе над пъпа. Вечер почти не мога да вечерям, но гледам да боцна нещо. За това пък сутрин отварям очи и съм мъртво гладна😆

# 92
  • Замък сред облаците
Пада кръвната захар явно, не е кръвното.

# 93
Момичета, вчера пусках втори път НК клетки след първото вливане на Интралипид , което беше преди 20 дни. Днес ми излязоха резултатите и от 19 миналия месец сега са 21 (реф. стойности 9-15). В момента съм на още едно вливане. Тъкмо си мисля, че няма какво да се обърка и нещо изскача. Та въпроса ми е някоя от вас знае ли на какво се дължи това повишаване, вместо да спада се вдига нагоре😔

# 94
Видяхме мъничето днес на контролен преглед, седмица 10+2. Нормално изглежда всичко, ръчичка се показваше и краченце.
И аз да кажа, че с тези изчисления не схващам, вече е започнала 11та седмица, 10та е завършена.
Следя си ги, че ми е интересно да си чета всяка седмица какво предполага като развитие и тн., но в този случай не знам 10та ли гледам, 11-та ли….Grinning

След 2 седмици точно съм на ФМ и тогава докторът каза, че ще ми назначи и изследвания за БХС.
След днешния преглед се поуспокоих, доволна съм, че прецениха да ми пуснат и един междинен, да не чакам 5 седмици между последния и ФМ на 5ти април чак.

# 95
Видяхме мъничето днес на контролен преглед, седмица 10+2. Нормално изглежда всичко, ръчичка се показваше и краченце.
И аз да кажа, че с тези изчисления не схващам, вече е започнала 11та седмица, 10та е завършена.
Следя си ги, че ми е интересно да си чета всяка седмица какво предполага като развитие и тн., но в този случай не знам 10та ли гледам, 11-та ли….Grinning

След 2 седмици точно съм на ФМ и тогава докторът каза, че ще ми назначи и изследвания за БХС.
След днешния преглед се поуспокоих, доволна съм, че прецениха да ми пуснат и един междинен, да не чакам 5 седмици между последния и ФМ на 5ти април чак.
Браво за ползотворния и носещ добри новини преглед ❤️ чети си вече за 11та седмица, защото 10та си я минала 😁

# 96
Благодаря ти kikssi.
Пожелавам само добри новини на всички!
Така и не засякох друга бременееща от чужбина, но може и да съм пропуснала.
Ако има и други да споделят как вървят нещата. Не че е невъзможно да се добереш до доктор, ако искаш набързо един преглед, но и не става отиваш и веднага те преглеждат. Та и доста ми е уплашено и за това.
Иначе още термините не си ги знам точно на езика и днес се опитвах да преведа биохимичен скрининг, в крайна сметка се разбрахме.

# 97
Здравейте и от мен! Аз отново се лутам в тези седмици и не знам какво се случва 😀 много нелогично ми се струва. Миналата седмица бях при лекаря, защото имах единично кафяво зацапване и ми взе микробиология и ми каза, че съм в 11 + 3. Днес бях за резултатите, всичко е отрицателно, дори ми показа как бебчо се върти и прави салта , уникално чувство. Но го измери и каза, че отговаря на 13 седмица и премести термина с 2 дни. Има ли място за притеснение, всяка седмица ми казва различна седмица и то се мести с по 2 седмици. Ембриончето беше 3.83 см.

# 98
Не знам как отговаря на 13 седмица,като при мен вчера беше 4.31см и отговаря на 11+1😄 Не се впечатлявай изобщо от тези измервания,щом всичко му е наред и прави салта,не го мисли

# 99
Аз също си задавам подобен въпрос, след днешния преглед. По календар трябва да съм 9+6 г.с., но реално е 3.95 см. и отговаря на 10+6 г.с., т.е. върви седмица напред.

Докторът сподели, че е супер, но аз се чудя дали това забързване не влияе на нормалното развитие?

Между 1 и 10 април трябва да отида на скрининг и до тогава ще го мисля непрекъснато.

Иначе е супер готино усещането да видиш движещи се ръчички и крачета на нещо толкова мъничко. ❤

# 100
  • Замък сред облаците
Не се впечатлявайте от размерите. Също варират според ръста на родителите. Освен това и от ехографиста - а му е трепнала ръката, а е 1-2 мм/см разликата.

# 101
Здравейте и от мен! Аз отново се лутам в тези седмици и не знам какво се случва 😀 много нелогично ми се струва. Миналата седмица бях при лекаря, защото имах единично кафяво зацапване и ми взе микробиология и ми каза, че съм в 11 + 3. Днес бях за резултатите, всичко е отрицателно, дори ми показа как бебчо се върти и прави салта , уникално чувство. Но го измери и каза, че отговаря на 13 седмица и премести термина с 2 дни. Има ли място за притеснение, всяка седмица ми казва различна седмица и то се мести с по 2 седмици. Ембриончето беше 3.83 см.

Аз днес също бях на преглед и всичко беше супер. Отговаряше си на седмицата 12+1 и беше 5,64см. И ние видяхме нашето как се изтласква с крачета и вдига ръчичката все едно ще води хорото🤣🤣🤣🤣🤣

# 102
Момичета, някоя с алергия към полени? Моята започва, досега през годините съм пила ериус. Чак в четвъртък ще питам имунолога. Може ли да споделите опит, някоя запозната и да има моя проблем?

# 103
  • Замък сред облаците
Аз нямам алергия, но има шанс да ти се размине. Заради намалената имунна система е възможно да имаш късмет и да не реагира на дразнителите. Но не е правило това, може пак да си се прояви. Питай АГ за препоръка.

# 104
  • Варна
Аз имам разни алергии и опрявям с Ериус също. Ще ми е полезно да кажеш какво са ти препоръчали. Винаги може хомеопатия да взимаш и да се надяваш да помогне Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт