Отговори
# 45
Здравейте мили мамчета.
Честита Нова година! Здрави и щастливи да сте през цялата година. С пижелание за много збъднати мечти и вълшебни мигове.
Новата година посрещнахме в къщи, беше много забавно. Бебчо се държа геройски и успя да я посрешне буден , но кака му си я проспа геройски нищо не беше в състояние да я събуди , дори и миенето на очите Simple Smile
Ние бяхме малко болни. За малко да заразя бебка, но овладяхме положението , за съжаление май ще отложим ваксината , но здраве да е.
За захранването и аз смятам да започвам вече, но да видим какво ще каже чичо доктор. Предполагам с зеленчуково пюре.
Приятен ден на всички.

# 46
За много години!!!
Желая на всички много здраве,щастие и късмет,сбъднати мечти!

Ирини ,хубава теми4ка!
Ние днес си изпратихме тати Ники за Германия и ми е адски мъчно Sad
Плануваме да ни вземе на4алото на февруари,но в тия студове...../ох,искам да сме си ве4е заедно тримата/
За бебко- те4е му нослето от 3 дни ,пръскам Стеримар,дано му премине до 8-ми когато е 3-я прием на Пентаксима.
Ве4е 6-ти ден сме на пюренце,плодови избрах за захранване/мислех след 5-я с оризова каша/
mari_anka ,бебе Мити хапва разли4но,на 3,4,5 4аса,зависи по кое време на деня е,сега забелязвам 4е от както въведох пюренце издържа пове4е време.Не се притеснявай,води се по бебо.
Усмихнат ден!

Последна редакция: вт, 02 яну 2007, 12:15 от Sesiliq

# 47
Здравейте!!!

bgЧестита Нова Година, европейски мами и бебета. Да сте живи и здрави и много щастливи. Нека 2007г. бъде испълнена с емоции и много късмет... santa2

Ирини страхотна темичка, пак си сътворила. Благодарство!!!  bouquet

# 48
Здравейте,милички! Hug
Наистина сте ранобудни!За наш срам ,ние днес спахме тримцата до 12ч.като видях часовника не ми се вярваше  #Crazy.Хапнахме и бяхме до била да напазаруваме.Чак сега стигнахме до пиенето на кафенцето,то отиде малко следобедно.
Марианка и аз го имах този проблем с Арен близо 1 седмица,но всичко се оправи сега е гладен пък на 3часа.Просто давай водичка или чайче каквото и се иска не я насилвай.
Арен пък вече изобщо не се засища от млякото ,непрестанно е гладен тук от няколко дни ,а ако му дам например 200мл му идва свръх много и повръща.Така,че реших да започвам да го захранвам по мъничко и му слагам в едното от храненията в млякото по 1-2 лъжици оризова каша и с по-голяма дупка на бибата.Услажда му се и го държи сит.Днес накупих от Била на хип пюрета пише морков,морков и картоф,тиквички и картов и тиква с морков.Да си имаме ,че в магазина до нас избора е свръх беден.
Какво мислите за проходилките по принцип.За или против сте?Купили ли сте или мислите да взимате на вашите бебоци?
Ирини и ние от вчера си имаме една чучулига в къщи.Голямо пеене и бърборене пада.До сега не е бил чак толкова разговорлив Арен!
Хубав ден!

# 49
Денис, и аз днес към 12 пазарувах в Била. Само че мъжете ги пратих на разходка в Южния парк. И аз се застоях пред щанда за детски храни и купих общо взето всичко, което има разхлабващ ефект - сок и пюре от сливи, от круши, от праскови на различни марки. Дадох около 30-40 мл сок от сливи на Хип. Спаси вече "борави" с лъжичката професионално  Laughing Отваря с устичката като пиле и чака, а ако не му дам започва едно каране нареждане  Party
Дали от сока, или от факта, че днес му беше 5-ти ден, но Спаси се изака  Simple Smile Много съм доволна.

Моето състояние обаче се влошава. Болките в гърлото ми стават все по-непносими, даже и ушите ме болят. Наливам се с чай с мед, смуча стрепсилс , н оподобрение няма. Даже тежестта от гърлото ми слиза към дробовете и вече започнах да кашлям. Е, оплаках се  Confused

# 50
Честита нова година - пожелавам ви много щастливи мигове и по-безпроблемно ежедневие . Дано винаги сме толкова сплотени и така многобройни и се надявам все така да сме отзивчиви една към друга  Hug
Здравейте, мами Simple Smile . Аз се завърнах от пътешествието.Изкарахме чудесно и днес се домъкнахме тук . Много красива темичка , irinii , отново печелиш овациите ми за перфектно изпълнение Simple Smile   bouquet .
Теди вече е по-добре Simple Smile , почти оздравя , но има още сополки . Бях изумена , че ме забрави само за 4 дни и когато я взех тя се разплака  Shocked #Crazy . Милата , сега спинка , толкова е порастнала само за тези няколко дни .
Сега ще лягам , защото имам чувството ,че са ме били цял ден , толкова съм уморена , а утре не ми се мисли колко имам да чистя и пера и багажите да оправя и ужас  Joy Simple Smile . Радвам се , че ви виждам всички отново на линия  Hug

# 51
  ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!! [/color]
ЖЕЛАЯ МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ, ПРЕЗ НОВАТА 2007 ГОДИНА!!!

Бебко беше послушен и ние с тати си легнахме в 3.30 ч., но Жорко реши, че ще ни вдигне в 4.30 ч, после в 6.00 и в 8.00 ч. Така се отказах от сън тия дни.

Нещо пръстчето на едната ни ръка се е подуло и е червено. Не мога да измисля от какво може да е. Бях му рязала ноктите преди 4 дни. Мисля да скоча до педито утре, т.е. днес.

# 52
ЧЕСТИТА НОВА 2007 ГОДИНА!!!  newsm51
Ние днес се завърнахме от голямото ни пътешествие   Grinning Бяхме на Велинград , заминахме на 30.12. , събрахме се голяма компания -около 30 човека  Tada Беше страхотно и 3-те вечери. Първата вечер си направихме маскен бал, на Нова Година бяхме подготвили различни игри от телевизионния екран, като Сделка или НЕ, Горчиво , имахме си Дядо Коледа, Снежанка Grinning А снощи положението беше по-спокойно, имаше малко танци и по леглата  Mr. Green Светли беше много спокоен и доволен, на връх нова година бяхме в стаята и го кърмех и така я посрещнахме, любимия дойде с две чаши шампанско и това беше най-прекрасната ми нова година с любимите ми същества Heart Eyes Имах много помощници за Светли, но не смеех много да го оставям, беше ми едно свидно за него, но добре си изкарахме. През деня на разходки, вечер за малко в ресторанта, преди да слезнат всички (заради цигарите и силната музика), после в стаята , къпане, папане и когато заспи слизам с бебефона и така се редувахме с таткото. Хотела в който бяхме беше много хубав. Чисто нов, ние бяхме първи  Grinning Стаите бяха много уютни и топли, ресторанта не беше готов, но така пък собствениците се съгласиха да сме само ние и да няма други хора. Ние си пазарихме всичко за 3-те дена и си го приготвяхме там, носихме си музика, украса, много добре се получи. И ние бяхме много доволни и собствениците останаха доволни от нас  Grinning Ами това е за нашето новогодишно преживяване  Grinning
Ирини, пожелавам ти да се оправиш бързо с тази настинка  Hug И да попитам за тези пюренца  newsm78 започнахте ли да давате вече? Не съм в час нещо, ще разгледам и предната тема, ако сте писали, че аз не съм влизала..  Sad Сега не мога да разбера, трябва ли да давам пюренца сега? Аз мислех да започна с оризова каша към края на 5-ия месец, ама сега чета, че давате сокчета, пюренца, а захранването ще почвате по-късно  newsm78 Трябва ли да давам нещо или е по желание.
Сега лягам, че направо съм капнала....

# 53
Привет на всички септемврийски мами, за много години!   bouquet

Аз имам един въпрос към всички, които все още кърмят и са изцяло и единствено на кърма- колко често храните вашите бебета и по колко време сучат (приблизително)?
А нощем на колко часа горе- долу се будят за кърмене?
Аз все имам чувството, че моята дъщеря яде много често за възрастта си- все още яде на всеки 2- 3 часа, рядко прави по- големи паузи. Затова пък много рядко яде повече от 10-15 мин, понякога и 5-7мин. я наяждат и спира. Но май пък затова огладнява пак толкова скоро след това...не знам, има ли някой друг като мен така, или аз съм единствената, която все още храни толкова често? 
...Включително и през нощта- като я нахраня преди заспиване в 8 вечерта, после яде към 11-12, после към 2, към 4-5 и после към 6-7. Та се чудя докога ще е така.
Има ли и други мами като мен?  Wink

# 54
Добро утро от нас!
Ивелина -радвам се ,че сте си изкарали весело новогодишната нощ.За захранването -всичко е по твое желание и преценка,води се по бебо.Аз започнах със сок от ябълка заради прекалено честотото ни акане и факта ,че Дария не може да се нахрани само с кърмата.Аз още не съм давала пюре ,но мисля тия дни да започна по малко ,че ми се иска да и въвеждам храните бавно ,а не изведнъж ,т.е. всяка нова храна по схемата : 1 л. ,после 2 л. и т.н.
Доколкото разбрах ирини също е захранила заради проблеми с акането 9при нея обаче е точно обратното).Така че изборът си е само твой.
Пожелавам ви приятен ден а аз изчезвам на работа.

# 55
  • Русе
сега по БТВ започва Бон-Апети,Иван Звездев ще готви за бебета.зеленчукова крем супа и пюре с  пилешко месо.

# 56
Добро утро!
Муцката хванах го наи-сетне това предване! Laughing Много интерестно разказва тази жена и разбираемо!
Иринидано бързо се оправяш мила.Не пускай тази гад към гърдите,че по-трудно се гони Heart Eyes

ive1ina явно сте изкарали страхотно.Много се радвам  Hug Не се тревожи за захранването.Ние коментираме усилено това тези дни.Но дали трябва или не всеки преценява според бебо.Моята причина да започвам,е че Арен не се засища от млякото и иска все по-големи количества от които повръща.Аз лично дадох малко оризова каша по коледа.След което той ми отказваше 2 дни упорито да пие мляко!Спрях и продължих само с мляко,но започна от глад да се буди нощем и да огладнява на час и половина.Реших да слагам в едно от храненията по 1-2 лъжици оризова каша и с по-голям биберон да я пие.Хареса му и се засища.Накупила съм си зеленчукови пюрета вчера,защото мисля след някой друг ден да започвам да му ги въвеждам бавно ,едно по едно,като почна с 1 л. Като мисля пюрето да му е допълнение към млякото,което не искам да замествам изцяло.Просто ще пие малко мляко и после малко пюре!Пюретата няма да разбърквам заедно с млякото!Това ми е горе долу плана за сега!
Desssy пръстчето от някое нокътче може да се е зачервило.
Хубав ден !  bouquet

# 57
  • София
MrsG, и ние сме изцяло на кърма. При нас положението е следното:Сутрин след 7 ч. не ядем. Понякога до 11, до 12, а понякога чааак до 3 ч. следобяд Shocked После се започва ядене през 2, 3 часа, а понякога и през 1 час. Яде също към 12-1-2 през нощта, после към 5-6-7, всичко зависи кога последно е яла вечерта. Суче десетина минутки, понякога по-малко, понякога на интервали около 1/2 час виси на гърдата. Въобще това хранене на "поискване" ми прилича на едно хаотично хранене. Досега наддаваше отлично, но последният месец беще болна и повръща и беше наддала само 400гр.
Принципно съм привърженик на спазване на часове на хранене и когато поотрасне , ако имам късмет, може да успея да въведа. Само че както мисля да я давам на майка ми след годинката (като тръгна на работа), а тя е човек , който обича да тича с лъжица след дете по цял ден - едва ли ще успея.  Laughing

# 58
Здравейте милички!!!

От тази моя Данайка, нямах грам време тези дни да пиша. Само влизах набързо да попрочета нещичко и тива беше. Тя както гукаше по мъничко(чак се бях претиснила) сега пък като се отпуши да гука, фа произнася някакви си срички, както Спаси на Ирини, че чак неможе да и спре устата. Брат ми казва, че цяла ария изпълнява Даная. Толкова е сладка, като започне, иде ми да я изям. Много са и интересни цветята в къщи. Онзи ден ги загледа и като почна едно гукане. Joy Паднах от смях. Всеки ден в нещо ново се заглеждаме, нещо ново ни е интересно. Има си Даная в кошарката една кукла, мъничка, което съм я вързала за решетката и виси точно до нея отстрани. Тя стои там от както се е родила Даная. Не и обръщаше внимание, а като си легнеше си пипаше мечетата по обиколника на самата и кошарка. Много им гукаше и така докато заспи. А, сега от 3-4 дена, като и стана интересна тази кукла и като я започна, пипа и краката, смее и се, гука и подмята я като я хване за краката и още малко май ще купуваме друга, че тази май няма да оживее дълго време. Grinning
Не ви ли се струва, че много бързо пораснаха, нашите малки бебенца? newsm78 Незнам само така ми се струва ли...?
Сега за храненето: Даная вече 7-8 дена яде плодово пюрета. Купувам и различни и гледам да са смесени. Защото например само от праскови запича или обратното само от сливи разхлабва. Гледам да са асорти с банан или ябълка с тиква. Яде и морков с тиква. Много и харесват. Преди в началото когато започнах на 3 навършени месеца, не и се нравеха много, много . Мръщеше се една такава, видимо си личеше че неиска. Сега когато пак и предложих, започна сама да си отваря устичката и така си папка сладичко, направо ще я изям от целувки... Joy
Даная сиака по 3 пъти на ден, до сега не ми се е запичала, даже и пюренцата не и влиаят нещо на акането. От както и давам не се е променило.
ivelina чудесно си изкарала Нова година, направо супер. Много се радвам, че и малкия е бил послушен. Че, как няма да излага мама... Grinning
За Нова година си бяхме в къщи. Но за сметка на това ни беше много забавно. Само дето в 23:55ч. точно преди да започне да говори президента ни изключиха кабелната, е може ли такова нещо... #2gunfire Просто думи нямам. Crossing Arms
Това е засега от нас. Ако имам време по късно пак ще ви пиша.

# 59
здравейте септемврийчета!
Ивелина, браво за страхотното изкарване на празниците. Обичам такива организирани веселби и разнообразия  Peace Относно захранването - както Денис писа последната седмица коментираме тази тема, провокирани най-вече от моя пионерски опит да давам пюре от тиква наСпаси, заради нередовното му изхождане. Ако нямахме този проблем аз щях да го захраня с каша от ориз - поне 10 дни - бавно и постепенно,  а пасле щях да включа още зеленчуци - тиква, морков и картоф. Но всичко това запича и аз минах направона домашно приготвено пюре от тиква. Давах му 5 дни, 1 ден не съм давала нищо, а вчера дадох малко сок от сливи. Не бих нарекла това, което правя захранване, защото не е систематично и не цели въвеждането на храни, а по-скоро раздвижването на перисталтиката на Спаси. Същинското въвеждане на храни планирам да започне не по-рано от 15-20 дни, когато вече "ще гоним" 5 месеца.
Казо, само искам да споделя,че навсякъд където съм чела пише, че соковете не засищат - напротив даже обострят глад в стомахчето. Затова даването на сокове не се брои за хранене, а просто за въвеждане на различен от млякото продукт. Когато храната не достига се дават пюрета и оризова каша. Надявам се не го приемаш лично, просто споделям какво знам аз по темата  Peace
Mrs.G, ние сме само на кърма - без вода даже. До към края на 2ри месец Спаси също се будеше точно на 3 часа. Слагах го д аспи към 8-9 и той започна да е буди чак към 2 през нощта. Постепенно изместих часа за лягане и така той започна да прави пауза от 6-7 часа - сам. Сега си ляга към 22.00 /масажът му е в 21, а после следва баня и хранене/ и се буди за първо хранене към 6 /е понякога и в 4-5, но много рядко/, хапва за 10 минутки и пак заспива до 8.30. Спаси всъщност сам започнада прави тази пауза, но аз му помогнах при определянетона часовата зона. Вярвам, че скоро и при вас ще се подредят нещата. Относно храненето през деня - сутрн хапва към 9, а после пак хапва към 10.30-11.00 и заспива. Когато сме навън прави пауза от по 3-4 часа, но в къщи се храни максимум на 2.5 часа.
Мама Капи, добре завърнала се. Направо съпреживях усещането ти, като си си гушнала съкровището, а то се е поразплакало... Embarassed Хайде да оздравявава напълно вече.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт