Отговори
# 60
Хайде най-накрая и на мен ми остана малко време да влезна да ви честитя новата година.
ЧНГ мили, нека новата година ни донесе много здраве, щтастие, успехи, сбъднати мечти и усмивки покрай малките ни бонбончета.
Вече цяла година заедно изживяваме най-голямото чудо на света и аз и Марти ви чувстваме много близки. Hug
Марти праща по една виртуална целувка на септемврисйките си приятелчета.

# 61
Irini - и аз съм чела ,че сокчетата не засищат.Аз го давам само заради запичащия ефект.А въвеждането на пюренцата (които засищат) ще започнем след около седмица. Wink

# 62
Привет милички,
ЧЕСТИТА НОВА 2007 ГОДИНА НА ВСИЧКИ! БЪДЕТЕ МНОГО МНОГО ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ И НЕ СПИРАЙТЕ ДА МЕЧАТЕТЕ!
Днес ви черпя за рождения ден на нашия тати, който замина още на 1.1 за Лондон и сега ни е мъчно, че не сме заедно да празнуваме, но като се върне другата седмица Laughing Laughing  party023  cook Heart Eyes
Ивелина, страхотен купон сте си направили.
Ирини, супер темичка си псретнала отново, и бързо да оздравяваш. В предишната тема пишеш, че сте монтирали столче за кола - не е ли рано за бебоците ни да се возят в абсолютно седнало положение, или това столче не е такова?
Денис, за проходилката не съм твърдо "за", но мисля, че ще я използвам по малко най-вече за да осигуря за себе си време за почивка Simple Smile Смятам, че без нея е по-добре за прохождането.
Ние бяхме тук в София, имахме малко гости, като един приятл ни изненада с ролята си на Дядо Коледа Wink после оставихме Ян на баба му, ходихме в бара на един друг приятел в центъра, в 00:00 ч бяхме на площада, беше готино с тези фойерверки и после пак в бара на танци и питиета. Супер беше
Ние от 10-ина дни се кърмим нон стп на около 3 часа, вкл през нощта, а поне месец и половина досега Ян си спеше по 7-8 часа. Не знам каква е причината, но се надявам да е временно явление, не че ми пречи, но.. Wink
За захранването мисля да изчакам до навършени 5 мес, въпреки че всички около мен само ми повтарят, че мн закъснявам с пюретата Confused Не се впрягам особено.
Иначе сме Ок, Ян е мн сладък, смее се, не изпуска нищо от това, което се случва около него, е , проблемът с дневните заспивания си го имаме.
Дечицата ви остават ли сами докато са будни? Че ние не търпим особено. Ян си играе около 10-15 мин макс. с играчки, активни гимн и т.н, и после почва да им се ядосва и да плаче. Иска само соц. общуване, особено се кефи да ни изучава и говори докато хапваме или когато имаме гости.
Хайе целувки на всички, че се завръщам на цирковата арена Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 яну 2007, 14:35 от Chochy

# 63
Честита 2007-ма! Пожелавам ви богатство от здраве и любов

Ние изкарахме нова година скромно, но много приятно у дома с дечицата:)

Бобо е само на кърма. Храним се минимум на 2 часа, а нощем правим 6-7 часови почивки.

Денис, аз проходилка си имам и смятам, че умереното и използване не вреди. А са такива сладурчета закичени в нея. Следят те и се чувстват самостоятелни:) А в бънджитата са като маймунчета. Повечето бебчета мноко им се кефят, надявам се и Бобо, щтото Ичи изобщо...

Ох това захранване... Бобо явно има много мързелива мама, хич не бързам, ама вие много заразителни бре девойки Simple Smile А той милия като хапваме така ни следи с очички и примлясква, само дето не може да каже искам и азззз Simple Smile

# 64
За храненето - и ние, когато сме си в къщи ядем по-честичко - на 1.30-2-3 ч, зависи от него. Но понякога спи и по 4 часа. За нощната пауза не мога да се оплача, защото си спим по 12 часа, а сега последната седмица е на 9 часа. От 20.00 ч. до 5-6 сутринта.

Лошото е, че докато съм била на лекции последните 2 месеца и половина, бабите са го научили все на ръце да заспива и с биба и сега това стоене на гърдата не го оценява винаги. даже сега ме и хапе. След като се наяде иска гуш и наръце заспива. Как го оставиш почва да скимти, а не да плаче, личи си, че е от глезотия, а не от глад. А като го гушнеш човечето малко така се упокоява, че ....... направо гот да ти стане.

Пръстчето вече го мажем с реванол и спирт  - компрес, по препоръка на педиатърката.

# 65
Хайде и ние да се отчетем за днес Simple Smile
Рая от днес като че ли е по-добре, почти не кашля и хремата и намалява, започнах да и слагам по няколко капчици сребърна вода в нослето, пък ще видим резултата.  Днес трябваше да ходим на детски рожден ден, но току що ми се обадиха, че рожденникът  е болен от варицела. Момичета, колко беше инкубационния период, защото бяхме контактни и трябва да наблюдавам и сина ми и Рая? Дано да ни се размине Praynig

MrsG, Рая е изцяло на кърма и не мога да ти кажа по колко пъти в денонощието се храни. В началото сама си направи режим на 3 часа включително и нощем, а сега няма такъв. Яде по начесто, като нощем понякога е на 3 часа, друг път прави 7 часова пауза. Продължителността на кърменето е доста кратка. Суче повече от 5-10 минути само вечер и когато заспива, а понякога и 2-3 минути са и достатъчни. Но това не ме притеснява, нали качва добре детето, а като започна да я захранвам и въведем по-засищащи храни нещата ще се променят...

За проходилките - със сина ми ползвахме активно някъде от 8-9 месец. Удобни са и мъниците много ги обичат, защото достигат до всъкъде. Но това е и най-големият им недостатък. Къщата трябва да е обезопасена и въпреки това някой непрекъснато трябва да ги наблюдава, защото си е доста опасно. В много страни са забранени точно поради тези причини.  Мисля, чу ще вземем за Рая , но задължително трябва да може да се застопорява на едно място. Така, когато не можеш да наблюдаваш детето непрекъснато ще знаеш, че е в безопасност. Сега се сещам, че ще имаме нужда и от кошара. Нейната помощ е безценна, защото има период в който това е единственото място, където можеш да оставиш детето и да не се притесняваш, че може да се нарани.

Направо ме заразявате и мен с това захранване! Grinning Ние се подготвяме усилено, накупихме си всякакви пюренца, кашички, лъжички, чиниики, столче за хранене... остава само да започнем с папането. Като гледам как се очертават нещата май ще почнем с оризова каша. Рая вчера ака 2 пъти и от 4-5 дни нямаме пропуск Grinning Слагам я всеки ден в столчето за хранене и доста и харесва, то има няколко позиции за сядане, няколко мелодии и става на люлка с електромоторче и  3 скорости на люлеене. Много е готина! Така че скоро време ни очаквайте в отбора на захранените Laughing
muckata пак го пропуснах това предаване Sad Но от много места чудам доста добри отзиви за него. Направи ми впечаетление това например, че е добре зеленчуците  за бебоците да се варят на пара, така запазват повече от полезните си съставки.  Не се бях сетила...

# 66
  • София
stes - и аз мислех да купувам скоро столче за хранене. Би ли казала вашето какво е и откъде го взехте?

# 67
Хаиде доиде и нашия ред да се отчетем Wink
MsGr-и ние сме изцяло на кърма,Дари напоследък папка близо5-10 мин и се почва едно дърпане,хленчене.........Почвам да се притеснявам какво ли му стана на това мъниче ooooh!-миналия месец бяхме качили 450гр. а сега направо незнам.А вие мами какво мислите дали има място за притеснение newsm78.Пак един въпрос към мамите които кърмят: от двете ли гърди давате да папкат бебчетата или само от едната-данеби в това да е проблема?
Ириниоправяи се бързичко-стига с тези настинки -ох намери се кои да ти каже Blush аз съм със сериозна кашлица от две седмици и ....... от време на време пия от Проспана на Дари Blush
Ивелинарадвам се че сте си изкарали незабравимо първата нова година на бебчо-супер  bouquet
И ние сме от бебчетата които необичат да стоят самички-във фитнеса и където и да било другаде издържаме 10-15мин. и послеее изкаме само в ръчичките на мама Wink-няма проблеми но неупявам да си свърша домакинската работа-но какво да се прави Wink
Преборихте ли се с лапането на ръчичките -и ако е така моля даите ми съвет ooooh!-когато сучем изкаме да има и пръстче в устичката че ако може и цяла ръчичка-абе голяма борба е нашето хранене Laughing
Е толкова засега от нас че много май ви досодихме Blush
PS: Относно дерматита за мамите които ги вълнува за щастие маи имаме подобрение-има ефект ваната с хума и след това третирането на засегнатите участъци с Линолафет-надяваме се и вие да сте се преборили с проблема-а за всеки случаи съм взела и Елуком-но Naughtyне съм я тормозила все още с него и дано не се наложи Praynig
Много целувки от нас Heart Eyes

# 68
  • София - Бургас
Здравейте и от нас с Карина!
 Честито рождество Христово и честита Нова Година!
Пожелаваме ви много здраве, радост, щастие, усмивки, много късмет през новата година и много, много любов!

Ние вчера се прибрахме от Ахтопол.Изкарахме страхотно празниците и дните през които бяхме там.Времето беше пролетно и 90% от времето прекарахме в разходки по плажа и в двора ( тъй като там имаме къща ).на Карина много и хареса, е разбира се бе обградена от внимание от баба и, дядо и , пра дядо и  и разбира се от нас с баща и.Ние също си починахме подобаващо и не ни се тръгваше.новата година посрещнахме с " гръм и трясък".Съпругът ми изкупи всички пиратки, бомбички, ракети и флоерверки с които " взривихме града", играхме хоро, танцувахме и .. абе.. веселихме се!За съжаление празниците бързо, бързо се изнизаха и вече сме тук - в мрачна и студена София!Грижите веднага ни заобиколиха и живота с пълна сила нахлу в своя ритъм.
Страшно се разочаровах в моменто в който се качих на кантара и разбрах, че съм качила 12 кг.Това е ужасно, тръгнах 50 кг. за морето, а се върнах 52кг.Тази мисъл не ме напусна през целият днешен ден.Чувствам се "кофти".Всички мами слабеят след като родят, а аз.... какво правя.И се чудя дали някога въобще ще вляза във форма?Или само се заблуждавам?с ...времето.....?
 Чета в постингите ви, и усещам за гореща тема относно ЗАХРАНВАНЕТО.Ето как постъпих аз:
Реших да въведа нов вкус на Карина точно на Нова година.На 1.01. на обяд тя вкуси първата си лъжичка пюре от ранни моркови.Пет дни преди навършването и на 4 месеца, аз започнах с захранването.Реших да въведа първо зеленчукови пюрета, тъй като знам, че децата които започват с плодовите, след това се мръщят на зеленчуковите.Всъщност и на мен ми се искаше да дам оризова каша и купих такава, но чак в къщи прочетох, че е с гултен.И така, кашата отпадна и започнахме с пюре.Днес Кари хапна третата си лъжичка от него и в интерес на истината май и харесва!

# 69
базел, това е нашето столче, купихме го от Штъркел - http://chipolino.com/catalog.php?lang=bg&year=2006&categ … ry=112&type=1 последното на картинката само разцветката ни е по-свежа и на живо изглежда още по-хубаво.
Момичета, вижте на какво попаднах - http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=2442 и се изкушавам още сега да го поръчам. Някой от вас ползвал ли го е? Аз имам кухненски робот, който е голям и ще ми е доста неудобно да го ползвам за 1 картоф, примерно и мислех да купувам пасатор или блендер, но това ми изглежда още по-добър вариант.

Последна редакция: ср, 03 яну 2007, 17:10 от stes

# 70
lillka ,
аз кърмя Спаси от 1 гърда на хранене или по-точно от1 гърда на 3 часа.Например ако в 9ч го храня от дясната и той си поиска отново в 10.40 - пак му предлагам дясната,  лявата давам чак в 12, т.е. когато са минали 6 часа почивка за гърдата. Охмай объркано го обясних, но така го храня. За пръстчето - когато го кърмя спаси си слага ръчичката върху лицето и по-точно нослето и устата, а когато мудавам нещо с лъжичка, задължително си вкарва пръста. За ръчичките - ами аз мисля, че те тепърва ще си ги лапат повече и въобще не мисля да се боря с този му навик засега. Просто като го видя с ръка в усата му я вадя и толкоз.
Стес, точно казах на мъжа ми, че искам да купим столче и майка му ни звънна да съобщи, че за утрешния мини рожден ден е купила вече столче, което хем ме зарадва, хем малко  Confused, защото исках аз да си го избера, но ако не ми хареса - просто ще вземем ново. Относо уреда, за който питаш - не знам дали да взимам..  newsm78 Все още не сме наясно как ще се хранят мъниците - с домашни пюрета, с готови пюрета, с детска кухня... Смятам след като го захраня и се ориентирам, тогава да действам. Иначе аз имам страхотен кухненски робот, който има всякакви приставки за мелене, кълцане, пасиране, миксиране... имам и отделен пасатор и тиквата я приготвях  с него .
Калея, аз съм с 10 кг над нормалните си килограми, така че не си го слагай на сърце. Решила съм д амина на разделно /вече сериозно! Rolling Eyes/ Знам, че без да взема мерки /поне селекция на храната, която приемам/, докато кърмя няма да мръдна надолу.
Чочи, и Спаси мрази да стои сам и да се занимава с  играчките си повече от 15 минути.Иска да бърбори и да му се бърбори, да го занимаваме или просто да го гушна и да си върша някакви неща, а той като маймунче да е залепен за мен... Не се тревожи - не си сама  Hug Wink

Днес в 13.00 дадох на Спаси около 30мл сок от сливи и след 1.30ч - памперсът беше пълен. Явно си има ефект от тези сливи!!! Grinning

# 71
Mrs.G, Мони е само на кърма. През деня и ние се храним на 2-3 ч и яде по 5-10 мин., но вечерта като го нахраня към 9 изкарва до 4-5, а понякога и до 6 ч. Явно си е до дете. Мони от както се е родил винаги е прескачал нощното хранене в 12 ч, така че при нас няма голяма промяна в сегашния ни режим на хранене. Разликата е, че прави малко по-дълга нощна пауза.
lillka, аз на всяко хранене давам само от една гърда да яде, а на следващото давам другата независимо колко време е минало от предното хранене. При нас пък от няколко дни голямо смеене пада докато се храним. Пуска гърдата и ми се смее, гугучи, гледаме в очите и аз хем гледам да съм сериозна за да не го разсейвам, хем и на мен ми става смешно. Абе забавляваме се.  Joy А ти как го кърмиш, че се притесняваш за качването?

# 72
MrsG, ние сме само на кърма, храним се по 5-6 пъти на ден на около 2,5 – 3 – 4 часа (различно), вечер заспива около 23.00 и се събужда в 7, но ние сме си така още от както се е родила. Разликата е само, че преди ни отнемаше около 1 час на хранене, а сега средно 15-20 минути. Не мисля, че има от какво да се притесняваш за малката хубавица, явно е на принципа „на често и по малко”,  само дето ти сигурно не се наспиваш добре.
lillka, аз винаги съм давала и двете гърди и тя си ги изцоква. Не знам дали е правилно, но така си започнахме от начало.  breastfeeding
Chochy, моята Никол през повечето време си стои в шезлонга и там сама си приказва, разглежда и най-вече си смуче палеца, но трябва все пак да има някой в стаята и да знае, че не е сама. Най-обича да ме гледа като гладя, пускам музика и танцувам пред нея с ютията, а тя се залива от смях.  1ironing  rotfImbo Като й сложа на дръжката на шезлонга дрънкащи играчки за количка им говори и ги удря. На лампата съм й завързала балони. Когато й омръзне да гледа, сама си заспива. Понякога, разбира се, иска внимание и тогава си приказваме, носим се и т.н. Особено вечер заспива по-трудно.
Mucka, и аз гледах Иван Звездев, свекърва ми ме събуди сутринта по телефона, да ми каже, че ще го дават.
Денис, на нас ни подариха проходилка и мисля да я ползвам, но няма да бързам.
kaleia, и аз пълнея след раждането бавно и славно, а ти за тези 2 кг не се притеснявай, ако са само от новогодишното похапване, до няколко дни и след няколко ходенета до тоалетна  Laughing ще си пак във форма. А на лято и на есен като тръгнем да бягаме след нашите съкровища така ще се вталим...
Хайде чао и целуви от нас, че стана много дълго  Embarassed

# 73
И аз се чудя как да процедирам -домашно приготвени пюрета или готови.За сега съм се ориентирала към готовите HIPP или Hame (мисля че така се пишеше) особено в началото когато количествата са малки.После ще видим.Стес -благодаря ти за линка за уреда на Кико.Може и да опрем до него.
Калейа ти 12 кг. ли си качила или 2 ,че се притесняваш толкова?Аз съм още + 8 и няма надежда да ги сваля.Трябва зверски глад и спортуване а в момента не става.Ще му мисля на пролет ,дано се вталя за морето през лятото Joy

# 74
  • Sofia
Честита Нова Година мили майчета, здрави да сте и вие и семействата ви и да ви се изпълнят късметите от баницата Heart Eyes

При нас вече окончателно се установи диагноза лактозна непоносимост. Трябва да спра кърменето, сега вече ми е много мъчно. Малкия не му е приятно да пие от шишето, мъчи се и плаче. Най- кошмарно е през нощта - не иска да яде и не може да заспи веднага след хранене, голяма мъка е.  А и не му харесва вкуса и максимума, който изяжда е 90 мл, но с мъка. Последно доктора каза да не захранваме рано, сега до 6тия месец само на нисколактозно мляко Нестле АЛ 110, чак след това ще пробваме с лактозно. Може само водички да пие, напълно трябва да избягваме соковете, дори може да се наложи и до 1 година.

Иначе досега бяхме на кърмене на поискване. През 2-3 часа, беше и през нощта.

Стес, дано да се разминете с варицелата Praynig Относно уреда - аз няма да взимам нищо по- специално понеже имам пасатор и сокоизтисквачки безброй.

Проходилка - твърдо съм за прохождане без. Така проходи Виктор, не съм имала грижи никакви.

Общи условия

Активация на акаунт