Отговори
# 75
И аз малко късно,но да се похваля с малката ми Йоана,родена на 31.08.2006  в 11:20.Тя тежеше  2900гр и беше дълга 49см. Simple Smile

# 76
Няколк пъти пиа и тодоста дълго и накрая нищо  #Cussing out Но както й да е .
Не съм писала скоро защото няма нищо ново около нас.Освен,че май ни бяха излязали гъбички,но с едно мазане с дактарин изчезнаха.Сега сме в нещо като стачка.Суче по 5-6 минути и започва да се дърпа и плаче.От самото начало я кърмя от двете гърди,но почвам да си мисля че не и стига.Взела съм мерки,обаче и се наливам с чай.Преди се хранихме през 3 -3,5 часа и нямахме нощно кърмене,но от около една седмица се кърмим и вечер,а през деня правим паузи от по 2-2,5 часа.Ако сме навън обаче спинка.За захранването мисля да почакам,ако ависи от мен.Иначе си имаме столче за хранене(подарък от брат ми)и чинийка и прибори(пак подарък от коледния ни празник.От една очароателна мам със сладко бебе).Моята бебка търси опора за да се надигне да седне.З асега не и разрешавам,но не се знае кога ще се докопа за нещо по стабилно и ще се изправи.
На болните мама и бебчета бързо оздравяване и непозолявйте да се доразболеете повече,а вземете мерки. Praynig
Стес уреда е много хубав,но  и аз имам робот и отделно пасатор,така че няма да бързам засега
А за проходилката ще помислим малко.Май ортопеда успя да ме разубеди малко,но пък незнам още не съм решила.
Лека вечер Hug

# 77
Здравиейте и от нас!Днес нямах никакво време да пиша,а вие обсъждате само интересни темички!
За Нова година-изкарахме страхотно на ресторант с  10 приятели,но ние се прибрахме към 3 часа,защото той тогава се събужда,но прекарахме много хубаво и времето мина бързо Embarassed
За захранването-и аз мисля да започна със зеленчукови пюрета!Исках да ви попитам,давате няколко лъжички и след това давате кърма(аз мисля ,че така се процедира) или обратното newsm78Калея,мисля да захранвам така,както ти си го описала по същите причини!Наистина се запалих много и нямам търпение,избрала съм си 8 януари,ще сме навършили 4 месеца Grinning,какви лъжички купихте вие за бебоците? newsm78Весито,съжалявам да прочета това,което ви се случва,ние сме с теб и знам,че ще се справиш с трудностите! Hug  bouquetMrsG-ние сме само на кърма и се храним горе-долу през 2,5-3 часа,през нощта още спи само по4 часа и то от 22.30 до 2.30 и после ooooh!,хранене ,игра,после пак хапва и спи от 5.00 до 7.00,откъде има енергия -не знам! newsm78
Ами това е засега от мен,исках да ви пиша още много неща,но нямам време,отивам да се къпем и храним!
Липсвахте ми през почивните дни,във форума беше едно пусто,сега е друго,прегръдки на всички! Hug

# 78
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Докато се наканя да пиша ми дава ,че има 5 нови отговора  Laughing Днес май доста момичета и бебоци се отчитат  Laughing
Днес май се напъва да ми идва менструацията, не е ли доста рано  newsm78 Чак се притесних, да не ми намалява кърмата  Sad Има ли други кърмещи мами с мензис???
За захранването - хич не ми се щеше преди 6 навършени месеца, но поради много слабото наддаване на Мария, много е вероятно да започна с оризова каша още този месец, но най-рано на 4 и 1/2 мес. Първо ще се косултирам с педиатърката дали според нея е необходимо.
Аз кърмя  от едната гърда , като предлагам и другата, но тя много рядко искаше. Но в последно време започна доста често да похапва и от двете. На следващото кърмене започвам с тази, с която съм завършила.
На варицелата  мисля, че инкубационният период е 2 седмици.

cveta80   добре дошла   bouquet  Разкажи нещо повече за беба и за себе си  Simple Smile
Vesito   - съжалявам да чуя за потвърждението на диагнозата  Cry Дано бебко свикне с вкуса и да си хапва доволно в скоро време. Аз имам подобни притеснения, дори смятам ,че е почти сигурно ,че Мария има придобита лактозна непоносимост. Когато и давам  обаче, акото и стана перфектно на вид  Laughing Реших да спра и пак започна да зеленее. Другата седмица и това ще трябва да обсъдя с докторката, дано не се наложи да отбивам. При таб как точно доказаха? И дали това води до бавно наддаване    ?
Проходилка   смятам да ползвам, въпреки, че знам че има доста доводи против , но така съм си решила.
Лека нощ от нас  Hug

# 79
  • Варна
Привет сладури,
Марти заспаи реших да драсна някой ред. Преди акаше през ден,а от 3 дни ака всеки ден и то по 2 пъти и аз не знам от какво се получи,защото не съм опитвала да го захраня.Може би е от Бифидуса, който пие отдавна и ни помага за коликите,които да чукна на дърво отшумяват уж.За захранването за сега съм решила вече да е с оризова каша,но има вероятност като ви чета и да си променя мнението.Ще видим.Днес съм проспала Иван Звездев, но видях рецептите от сайта му.Говорите за проходилки и си спомних ,че като ходихме на преглед при ортопеда ,той каза на 5 месеца да се слага да седи , а на 6 месеца в проходилка.И аз мисля че е голямо удобство а и интересно за детето.Хайде момичета лека нощ от мен,че баткото иска да му обърна внимание и на него.Прегръдки

# 80
  • Varna
Инкубациония период на варицелата е 21 дена.Детето е заразно 1-2дена преди да му избият пъпките и 9дена от появата на първата пъпка трябва да е в карантина.Големият ми син изкара много тежка варицела преди 20дена,но на Красчо му се размина.А двете ми деца бяха в непрекъснат контакт.Дано да ви се размине Peace

# 81
Добър вечер и от мен! Grinning
И аз преспах Весито, а Мими отдавна е в леглото, макар, че още не е заспала (това е част от проблема ни - трудното заспиване). Видях се мъничко свободна и веднага съм при вас. Wink
За захранването твърдо съм решила да е при навършени 6 месеца, дано устискаме. И аз съм се насочила да започна с оризова каша.
За проходилката незнам какво да кажа. Ортопеда ни е твърдо против. Каза ни го и когато Мими беше бебе. Издържах до 9-тия месец и после взехме една назаем уж само, за да видим как ще реагира детето. И... си остана у дома. Беше удобно, защото тя можеше свободно да се придвижва и да се върти около мен, а аз успявах да си сготвя примерно. Мими обожаваше да е извън проходилката и да я вози държейки я за облегалката. И така обикаляхме стаята. Все си вървях след нея, за да не падне. Сега на квартирата, обаче ни е много тясно и изобщо няма място детето да се движи с проходилка. И незнам. Не съм решила още какво ще правя.
Учих Мими да върви в парка с колан за прохождане и бабите все ми се възмущаваха как съм го вързала горкото като кученце hahaha А колана е толкова удобно нещо... Не оставаш без кръст, докато помагаш на детето да прави първите си самостоятелни крачки.
cveta80, добре дошла и от мен! Hug Включвай се активно в нашите дискусии, ще видиш колко много ще ти хареса. Wink
Ох, и аз си имам килограмки за сваляне. kaleia, след празниците и аз съм +2 отгоре Thinking Но, твърдо съм решила, започвам диета! Колкото и да ме убеждават околните, че изглеждам чудесно, аз така не се харесвам Crossing Arms
walentin нещо ми се губи и направо съм се притеснила за нея. Че с тези проблеми дето ги има с Нели... Моля се всичко да е наред Praynig
Лека нощ, хубавици, до утре!  bouquet

# 82
Алина, на мен вчера ми дойде и аз имах същите притеснения за кърмата, но щом не съм единствена се успокоявам, че може би е нормално.
Тъкмо се чудех какво ли забравих да питам.  newsm78  Много гадно след 60 дни лохии си мислех, че поне докато кърмя ще ми се размине менструацията, но уви.
А и още нещо да питам родилите с епизиотомия усещат ли шевовете по време на секс? Аз усещам нещо, не е болка, не мога да го опиша точно. Чудя се дали и кога ще отмине и дали е нормално  newsm78

Последна редакция: ср, 03 яну 2007, 22:52 от tonitta

# 83
Здравейте мамчета!
Захранването- аз също ще захранвам след 6 пълни навършени месеца. Изчетох тонове по темата за кърменето и съм убедена, че така е най-добре за бебчо. Започнах да чета всичко каквото ми попадне по темата във форума. Irini е сложила много полезни линкове на първа страница- виж те ги на всяка цена. В някои от тях има други линкове към теми, в тях още линкове.... Все още ще събирам материал и ще чета, но от това, което видях до момента най-нежно захранване е това с оризовата каша и постепенното включване на зеленчуци. Ако Хари продължи да наддава толкова много както до сега може да захраня само със зеленчуци, защото кашата помага за наддаване. Плодовете се водят най-дръзки за стомахчетата и перисталтиката и затова тях ще ги включа последни. Има и подробни списъци с всички зеленчуци и плодове- кои са по-силно и кои по-слабо алергизиращи. Така или иначе на бебчо трябва да му се даде всичко постепенно, но най-алергизиращите се въвеждат последни и много внимателно.
Друго интересно, което прочетох е, че всяка храна трябва да се въвежда внимателно, по 1 лъжичка, самостоятелно или в комбинация с вече опитана храна, така че при евентуална алергична реакция да е ясон от коя храна е. Нов зеленчук или плод се дава след кратка почивка от предишната храна и ако бебчо е болен трябва да се изчака.
Все още се колебая за това дали сама да приготвям храните (има ужасно много рецепти във форума за всички видове каши и пюрета) или да купувам готови. Прясно приготвените изискват време, с което не винаги разполагам и най-вече чистота на зеленчуците, а за съжаление такива май не се продават у нас. След наводненията в реколтата има освен нитрати вече и амоняк и всякакви други гадости. Готовите пюрета са улеснение, но аз поне не мисля, че някой би могъл да ми даде гаранция за чистотата на продуктите, особено когато говорим за масово производство. Незнам...
MrsG Хари е само на кърма. От самото раждане се храни през 3 часа. Понякога огладнява по-рано, но се стремя да давам не по-рано от 2,5 часа от последното хранене. Четох много за кърменето, за ЗА и ПРОТИВ храненето на поискване и реших да храня Хари категорично по схема. На поискване ми се струва хаотично и изнервящо както за детето, което се развива без режим, така и за мен. Първият месец беше на 8 хранения. Оказа се, че е качил 1,5 кг и педиатърката поиска да мине на 7, дори на 6 хранения. Махнах едното - това в 3.00 през ноща. Вторият месец Хари качи 1,2 кг и започна да си изпотява ръцете и крачетата и да е много възбуден и да се стряска, което е лека форма на рахит. Махнах и храненето в 24.00 часа. От тогава е на 6 хранения- последното в 21.00 часа и първото в 6.00 часа. Махането на храненията премина супер леко- просто 2-3 дни давах вода вместо кърма и Хари се отказа и почна да си спинка (така се било махало хранене- беше ми много чудно, но стана). Водата е без захар и той я мрази. Откакто се е родил е изпил общо максимум 500 мл вода. Заспива някъде към 22.00 часа и се буди в 5.30- 6.00 часа. Ако бебчето ти наддава нормално, няма опасения за рахит- т.е. с повече хранения няма да му навредиш, не виждам причина да махаш хранения. Лично за мен е добре да се махне нощно хранене, за да започне бебчето да спи по-продължително и да си изгражда режим за дълъг и дълбок нощен сън. Не е за подценяване факта, че и майката спи, наспива се и е много по-ведра и бодра през деня, когато от нея се очаква не само да отдаде цялата си любов, енергия и грижа за бебчето, но и да е спокойна, свежа и любяща за таткото, да оправи къщата, да сготви.....
Кърмя от една гърда на едно хранене. Ако кърмата е достатъчно не е добре да се кърми от 2-те гърди на едно хранене, защото така бебето поема само рядката кърма, която е в началото, а най-гъстата, маслена и хранителна остава неприета. Хари вече изяжда по 170- 200 грама кърма. Установих го по увеличеното количество, което цедя вечер в 24.00 часа, а и за Нова година пътувахме и Хари беше при баба си и дядо си и се наложи да се храни 7 пъти със замразена кърма. Така засякохме грамажа най-точно.
Проходилката- аз съм ЗА, но по-малко.

# 84
Ирини,

как правиш сока от сливи, че ние още сме си с проблема с неакането. аз му давам дуфалак и има ефект. отгоре на всичко давам и сок от ябълка, но ще спра, за да видя дали се запича още повече от него.

Весито,
как ви откриха лактозната непоносимост? интересно ми е какви са признаците и въобще всичко.

Mrs.G,

ние сме само на кърма все още. на поискване. понякога на 3 часа, понякога на 4-5часа. прави нощна пауза. НО суче около 40-50 мин. бавно и славно. суче от двете гърди по около 20мин. и то аз го откачам, той досега не се е пускал сам.

за веселбата по време на хапване и при нас е така - пуска се, смее ми се, гледа ме в очите, а аз се чудя как да не го гледам, за да не го разсейвам. а ако някай каже нещо - веднага трябва да се огледа и да разбере кой, какво, защо.

за оставянето сам - приказва си, забавлява се сам понякога доста дълго време - почти час, но с акт. гимнастика му става скучно вече след около 15мин. иначе лампата е много интересна и много и говори. от скоро е открил и друго интересно нещо - краката. вири ги нагоре и си хваща веселите чорапи. чакам момента, когато ще си набута палеца на крака в устата.

за проходилката - аз съм "за" обаче за кратко, за да не се учи да върви неправилно.

днес и аз случайно хванах Иван Звездев. хубаво е, че видях методиката на приготвяне.

за килограмите - аз още съм плюс около 8-9, но вече съм почнала да се вталявам. реших да се храня по-разумно - без сладко (е не съвсем), без бял хляб, месо плюс зеленчуци.

Тонита,

аз също изпитвам известен дискомфорт при секс. лека борка в началото и после сякаш се отпускат тъканите. особено неприятно ми е около мястото на епизиотомията.

Момичета,

един малко закъснял въпрос, но чак сега ми се наложи. след като родихте колко болнични ви дадоха. аз родих в шейново и ми дадоха един . за 45 дни. явно е трябвало да взема още един след това, но не съм знаела, а счетоводителката чак днес е видяла, че трябва да има още един. и къде да ходя да го търся. в шейново, при личната или при педиатърката. а и със задна дата (и то много задна - 12окт -1 дек.) кой ще ми даде. а парите са дръпнати от здр.каса, аз съм си ги взела и сега какво. ще трябва да ги връщам ли какво. въобще много съм ядосана.

Това е от мен. целувки на бебчетата.

# 85
Честита нова година момичета Нека тя ни донесе здраве радост и любов  Hug

Не съм писала отдавна защото нещо все нямам време
Малкото ми Алексче расте Аз още съм на тази убийствена диета но пием и антибиотик защото имаме някакви бактерии
Вече гледам по философски на нещата и се старая да не се ядосвам излишно

За захранването аз също съм се спряла на оризова каша но след 6-тия месец
Вода давам откакто пие антибиотик за да се пречиства чрез повече течности Не винаги я приема но понякога си пийва Смятам да продължа да му предлагам защото природата си знае Щом детето пие значи има нужда
За нощното хранене и на мен много ми се ще да го махна защото ме е страх да не си създаде вреден навик да си се буди без да е гладен но нека първо приключим с лечението пък ще го мисля

И аз съм за проходилка Опитът ми с Дари е следният на 6 месеца я сложих в проходилка Тя я обожаваше а аз иман поне малко свободно време а не нон стоп на ръце Дари проходи много рано На 11 месеца вече ходеше стабилно и на първия и РД и напрашхме прощъпалник /хвана 50 лв Laughing Laughing Laughing/ Така че на нас не ни е попречило има перфектни сводове / нали пообиколихме ортопеди, хирурзи и рехабилитатори покрай счупването на крачето и всички това ни казаха/ Така че смятам за свое улеснение да я палзвам пък си представям каква игра ще е с Дари  Laughing Как ще я опазя да не го обръща не знам каквото е диванееее #Crazy

Тя на 12 става на 5 и аз сега и подготвям парти Много се вълнува а на мен ми е мъчно че вече е толкова голяма Знам че така е нормално но малко ревнувам че вече не съм най важния човек в живота и Доста егоистично от моя страна но просто споделям как се чувствам

И аз съм +2кг  Дядо Коледа да не е специализирал по тематиката как най бързо и неусетно да кача 2 кг  Laughing Laughing Laughing
хайде лека нощ че стана късно

ПС Лилиша последният болничен се издава от педиатъра и няма проблем да ти го издаде с задна дата Моят беше от 3.11 пък ми го издадоха декември

# 86
Добро утро, момичета! Mr. Green Веси пак ме вдигна в 6.00ч. newsm09 Трудно ми е да издържам на този ритъм... Ама тя заспива още в 20-20.30 ч., и е нормално да се буди толкова рано. А аз си лягам много късно и ето ти проблем. Чудя се как да направя така, че да и поизместя малко режима. newsm78
Сега съм пред компютъра и както виждам съм самотна в темичката Simple Smile. Пред мен днес стои чаша чай с лимон, без захар. От днес съвсем официално съм на диета. Казвам ви го, за да ме е срам, ако не издържа и да не посягам към изкушаващата ме храна. Вие сте кърмачки и сте оправдани за килограмките отгоре, ама аз  Naughty
Чакам с нетърпение да стане обяд, че да изведа мъниците на разходка. Така и аз се разтоварвам.
lilisha, няма никакъв проблем болничния да ти бъде издаден със задна дата. Мисля, че това трябва да направи личният ти лекар.
Изживейте своя успешен и стремителен ден именно днес.  hahaha

# 87
добро утро сладурки! kaffeetrmker_2
Днес Спаси става на 4 месеца - как лети времето. Поздравявам връстниците ни Димтър и Габи и ви черпя с или според режима ви на хранене.  Wink
Марианка, аз от 2 дни се храня разделно. Вярвам, че ще свикна и ще удържа фронта. Ти също!  Hug
Тази нощ Спас се събуди в 4.30 за хапване, а после станахме в 7.30 - доста по-рано от обикновено, но здраве да е.
Весито, страшно мъчно ми стана след като прочетох за потвърдената диагноза  Cry smile3518 Нали и Спаси отказва всякакви биберони и шишета и като си представя през какво ще минете, но ще минете - няма начин! Дано по-бързо се адаптирате към новия режим, а за това, че ще се оправите - не се съмнявам зобщо! Прегръщам ви   action032
За проходилките - освен опасността бебето да се удари в някой ръб или да достигне вещи опасни за него, какво друго накланя везната против ползването?
Яни, за теб тези килца +2 са само бонус - сигерна съм, че ти стоят чудесно, а относно малката тъга и ревност при порастването на Дари - няма как да е по друг начин - нали сме мами-лъвици Mr. Green
Лилиша, сокът от сливи го купувам готов - купила съм сок на Хип и нектар на едн адруга френска /или шведска  newsm78/ марка. Болничният ти го дава педиатъра и не би трябвало д аима проблем да ти го издаде със задна дата.

АлексаЛ, на Спаси още през първия месец му бях купила лъжички на вук -3 броя в 1 пакет, като на всяка лъжичка има цифричка, съответстваща на месеца /1,2,3 - бях ги купила за да разреждм вигантола с кърма по препоръка на док/ Много съм доволна от тях  Peace
Тонита, аз не знам дали по време н асекс усещам шевове, но при мен е налице болка в началото на контакта, а на следващия ден имам нещо като течение /сълзене  newsm78/, което изчезва за около 12 часа... Не знам дали си внушавам, но допускам, че някой шев се дразни... Следващата седмица мисля да отида на преглед отново.

След малко ще оправям Спаси и ще тръгваме - първо до къщата /трябва да направя схемаз разпределението на контактите и осветителните тела, което е доста отговорна задача, а и доста времеемка предвид размерите на дома ни/, а после ще минем през родителите ми да обядваме заедно по повод на мини празника ни
 Забравих да попитам - значи както знаете по време на бременносттами се появиха доста нови бенки - особено в областта на деколтето и шията. Специалсти и козметици ми препоръчаха до 6ти месец да не предприемам нищо и да изчакаме дали ще изчезнат /опадат/ сами. Вече минаха 4 месеца от раждането и се чудя, дали вече може да посещавам солариум /винаги съм поддържала лек тен, че съм много белезникава, а сега и с тези килца.../

Последна редакция: чт, 04 яну 2007, 09:45 от irinii

# 88
  • Sofia
Благодаря ви за подкрепата момичета  bouquet След една тежка нощ, сега възстановявам и с притеснение чакам следващото хранене. Обнадеждена съм, че малкия сега в 9.00 хапна от шише цели 120 мл - може би милия се е отказал да моли за гърдата цяла нощ Cry

За установяването на диагнозата - цял месец бях на режим и изпълнявах задача след задача, и по метода на изключването се оказа това. Първо аз бях на диета, като ме предупредиха на хранене да давам само от едната гърда, понеже ако храня от двете може да давам само силно лактогенно мляко, което се обработва по- трудно и дълго от коремчето на кърмачето. После бяхме на дохранване с адаптирано мляко- хипоалергенно. После само на хипоалергенно. Ако беше с АБКМ, щеше поне малко да се пооправи. И накрая спрях да кърмя и давах само нисколактозното мляко Нестле АЛ 110 и нещата се оправиха за един ден. Спря и разстройството, детето вече беше по спокойно, червата му не къркореха, както преди постоянно. За по- сигурно започнах пак да кърмя след двата дни само на Нестле и отново имаше страхотно разстройство. Правиха му и изследвания за бактерии, акото, тиксо лепенка на ануса и кръвни изследвания. Излекувахме и гъбичките в дебелото черво....Та така, трудно беше да ви кажа честно, понеже малкия много се мъчи. Ту биберон, ту гърда. Той свикна да си суче и така се успокояваше да заспи...Сега плаче и търси, но за негово добро е да не се поддавам Confused
Но пък съм спокойна вече, че щом е ясно какво му е, ще е по- лесно да се справя с проблема. Това лутане почти 3 месеца ме подлуди.

Честита месечинка на Спаси, Димитър и Габи - растете здрави и щастливи дечица  bouquet

Ирини, за проходилката съм против, понеже детето ходи почти през цялото време седнало. Казват, че децата които проходят без, ходят по стабилно и уверено. Те преценяват кога да се изправят, когато мускулчетата са готови за това. Но то друга страна и аз и брат ми сме били в про ходилка - ей ни, нищо ни няма Wink Въпрос по скоро на избор.

Захранването - когато започна захранване, ще купувам пюрета. Избора на пюрета е огромен, има много качествени - аз например предпочитам Хип и едни пюрета Алнатура, които ми ги носеха от Германия. Има и чудесни сокове и плодови пюрета на Фрутек.

Яни, и аз вчера като гледах Марти, и като го виждам как бързо расте ми стана тъжно. И понеже не плануваме още деца Mr. Green сега се наслаждавам на момента. Пък и внуци дай Боже ще чакаме Wink

# 89
Добро утро на всички вече пораснали бебоци и на мамите!!!  bouquet

smile3525Честити 4 месеца на Спаси на Ирини; Димитър на Sesiliq; Деян на мама Das. Да бъдат най- прекрасните и щастливи бебета на света, много здраве и късмет. newsm59
 newsm18Честити 4 месеца и на малката госпожичка на walentin- Габриелка. Да и е здравичко и много веселко малкото момиченце и само хубави мигове.  baloni

За проходилките: Ние вече имаме една, подарък за Коледа от майка ми и баща ми за Даная. Не знам каква марка е, но много е хубавка. Има 6 мелодийки и 3 дрънкащи играчки, закачени на нея и светещи копчета. Разбрах, че от 6-ти месец може да се ползва. Сега като отидем при ортопеда да види как стоят нещата, за ортопедичните гащи които все още носим, ще го попитам от колко месеца е хубаво да сяда на дупе и от колко месеца да я слагам в проходилката и.Ще ви пиша какво ми е казал, но това ще е на 19-ти януари. Simple Smile
За храненето: Давам по 40мл. пюре и 100мл. мляко. По някога не го изяжда всичкото мляко. Но задължително първо и давам пюрето, че иначе после ако и го дам няма да си го изяде. Мисля , че и така може. Първо пюрето, а след това млякото.И, въпреки, че вече яде и пюре пак не пие много водичка, по мъничко си пийва.
Сега вече не и давам сок, като яде пюретата, а трябва ли да и давам??? newsm78
Ами, това е за сега от нас, лек и спокоен ден на всички!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт