Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 5

• 111 997
  • 2 222
  •   1
Отговори
# 1 050
Абе ние хубаво анализираме  поведение и ситуации на участниците в този сутляш, но самият факт, че са се навили да си играят ролите в него, е показателен. Още повече, че не е първи сезон и всички са наясно в какво се забъркват. Пък коя щяла да се обиди, коя се извинила, коя дава шансове и вярва, че бидейки в сянка ще стигне по- напред на тезгяха... сеирът си е сеир.
Не мога да харесам която и да било от марионетките в това шОО. Не за друго, а защото всичките са си продали задните части за известност.

За коя Виктор се е изказал, че е овърсайз?

# 1 051
За Теодора диджейката-стоматолог (не съм горда, че помня 😃)

# 1 052
  • София
Не мисля, че каза име? Питаха го, нещо от рода на, как възприема, че в неговия сезон не е имало +сайз, и той каза, че имало няколко. Всички предположиха Теодора, защото тя беше най-едрата.

# 1 053
Аз сега се замислих, като е толкова принципен, по какви критерии изгони най-първата, без две думи да си е обелил с нея, при наличието на Габи и Мони, та и Пам - наясно е, че никоя от тях не е негов тип и няма как да му се получи.

# 1 054
vermilion21, често го повтаряш това, че сякаш гледаш различни предавания с останалите, а на мен ми е чудно ти наистина ли не виждаш какво точно е нередното в ситуацията и последващото поведение на Евгени, или просто държиш все да си контра на всяка цена? Вижда се, че Елена не ти е любимка, на мен също не ми е, но няма и нужда да е такава, защото в случая тя изразява недоволството и възмущението си от несправедливостта в ситуация, в която повечето не посмяха, именно защото се усетиха, че Евгени не търпи никакви критики.
Наистина ли смяташ, че в едни нормални отношения, в които ти пука за другия, вместо да се опиташ да изясниш възникнал конфликт с диалог и да постигнеш някакъв консенсус - е по-правилно просто да се махнеш или да вземеш пример от паразитите във формата и толкоз?  Не се заяждам, искрено питам.
Иначе е ясно, че Евгени явно не я харесва достатъчно, че да ѝ позволи да се изкаже, и затова се получи толкова неловко и неприятно, когато Елена влезе в обяснителен режим - но именно това, че ѝ беше толкова трудно да си подбира думите, беше най-големия червен флаг за токсичността в отношението на Евгени.
Дори не е нужно да имаш кой знае какви чувства към някого, за да спазваш елементарна хигиена и етика на взаимоотношенията.

Изказването на Елена за това, че Пам била стълб като за двама - и мен леко ме озадачи. Дали имаше предвид, че е силен човек и ѝ оказва подкрепа, или направи някакъв нелеп намек за габаритите ѝ - не знам, но прозвуча малко странно. И изобщо...не искам да бъда гадна, но имам усещането, че Елена нямаше да е толкова близка приятелка с Пам, ако виждаше в нея някаква конкуренция. И ако бях на мястото на Пам, това прозрение щеше да ми е доста неприятно.

# 1 055
  • София
И като видя какъв грубиянин е Евгени, не виждам да спира да се опитва да му се натиска. Ами ей затова се оказват жените в токсични връзки - хем лош, хем чакаме той да се промени, вместо ние да го сменим.
Аз не я оправдавам за това, че продължава да му се натиска. Но може би има нужда от време, за да обмисли ситуацията, хората сме различни. Не всеки е в състояние да реши и да отреже на мига, независимо че не се чувства добре в дадени отношения. Още повече, че това се случва в някакво предаване, има условия и дебели договори.
Може и просто да се е амбицирала да го спечели, за да докаже, че тя е "правата" страна. Много често, когато има такива противопоставяния между хора, базирани на различни идеологии, възпитание, цели, гледни точки и каквото и да е друго, да искаш да победиш е начин да докажеш и да покажеш, че твоята теза е правилната. А може и само егото да я бута напред и да не й позволява да се откаже.
Ще поживеем и ще видим.

# 1 056
Танчитка, Лъвица, благодаря! Hug

Аз сега се замислих, като е толкова принципен, по какви критерии изгони най-първата, без две думи да си е обелил с нея, при наличието на Габи и Мони, та и Пам - наясно е, че никоя от тях не е негов тип и няма как да му се получи.

Според мен на нея много ѝ личеше възрастта и това е бил единственият критерий, за който да се хване.
Пам- ясно, че това е било политкоректноТО поведение.
Останалите все са му били интересни по някакъв начин.

# 1 057
  • София
Все някоя трябва да изгони, все пак, а той имаше доста голям избор. Мъжете попринцип доста бързо знаят дали някоя ще им допадне и моментално могат да отсеят едни 80%. Но се пак форматът е такъв и за да се докара докрай, трябва да се мине през определени стъпки.

# 1 058
За коя Виктор се е изказал, че е овърсайз?
Не го каза поименно, но като му казаха, че в неговия сезон не е имало, той каза "Нямаше ли? Според мен имаше".
Според мен се визираше Веси, която отпадна доста рано, но макар и по-едра, имаше много хубаво тяло.
--
Аз доколкото съм чувала, продуцентите решават кой да ходи на груповите срещи, индивидуалните ги избира Ергенът. Затова и Генчо нямаше нищо против, че макар и непоканена, Валя все пак отиде на срещата.

Вчера забравих да коментирам, че редът на раздаване на розите беше ясен.

Остават 3 рози - получава Пам, която по думите на другите участнички се е възмутила на постъпката му.
Остават 2 рози - получава Габриела, която предложи вечерта да е "Евгени кани" и леко изрази недоволството след груповата среща.
Последна роза - получава Елена, която ясно и нееднозначно изрази недоволството си от постъпката.
Не получава роза - Лия, която освен, че си беше изразила недоволството, е протестирала и срещу продукцията защо нейната идея да се появят всички на груповата среща е била отхвърлена, а на Валя е позволено.

Надявам се обаче тази тема да приключи и да не се повдига в следващи епизоди, защото е откровено неприятна.

# 1 059
Именно, че веднага знае, че Габи, Мони и Пам не са неговите хора. За възрастта не знам, Елисавета и тя не изглежда първа младост, да не се изказвам по-грубо.

# 1 060
  • София
И първа роза дава на Айлин, която ясно изрази недоволството си, въпреки че с думи каза друго.

# 1 061
Хитруша излезе Айлин. С тоя беден речник, така да го отвъртиш… В тоя ред на мисли, дали не е тя хитрушата, която ще се сети да му върне розата (ако изобщо има такава, де). Друга причина да не попада тя е топ 3 е да избухва нещо, ама не ми се вярва.
Чакам довечера с голям интерес целувката на Гената и Елена. Да видим струваше ли си цялото нещо… или продуцентити пак нещо ни будалкат.

# 1 062

Разбира се, доста от нещата в това предаване, включително концепцията да се състезаваш за вниманието на един мъж с още 20+ жени си е доста унизителна, та изначално са си хвърлили достойноството момите, след като са се навили. И все пак, някои в тази ситуация ще изплуват, други ще се удавят. Във всеки един контекст има достоен начин да подходиш, и за радост (но и както се оказа - нещастие) на момите, той всъщнсот не зависи от Евгени - достойнството им е само и единствено в техните ръце.

Така е. Но както важи за момите, важи и за ергена. И той има по-достойни начини да отиграе, че сега му се е паднало 20 жени да го искат. Не да капризничи като ощипана госпожица

# 1 063
  • София
Как видях снощния епизод на Кретенът, ъъъ пардон, Ергенът (всъщност, защо пардон?).

Ами съжалявам, но наистина трябва да си кретен, за да изгониш прекрасна и умна жена като Лиа пред разни чучела и травестити останали в къщата, но той си знае най-добре...
Значи той бил там за емоцията. Ауу, колко възвишено и романтично. То хубаво емоция, но не на гърба на останалите и то така нагло и демонстративно! И погазвайки всякакви правила. Този мъж няма капчица уважение и разбиране към жената като жена. Виждам само едно Его и Аз, Аз, Аз. Тежко и горко на неговата половинка, която и да е тя...
Браво на Лиа с какво презрение и превъзходство го погледна в края, хаха. Той изглеждаше много малък до нея.

Сега за другите неща.
Определено това бе епизодът на Елена! Според мен е хлътнала по Евгени, чак влюбена е малко силно, но се интересува истински от него и за това се унизи така в края. За нея това бе унижение и за да се подложи на него, явно е заради някакви чувствата към Кретенът. Но дори и от тази ситуация излезе в добра светлина и като победител. Струваше си дори само заради злобната забележка на травестит Елисавет. Браво на Елена! Дали е било изцяло нейно решение или е била натисната от продукцията не мога да кажа, няма как да знам, но не изключвам нищо вече. То целия епизод бе сякаш за нея. Все едно гледахме филм в главната роля Елена и всички останали бяха второстепенни герои. Нещо като ''Метармофозите на Елена'' Проследихме целия и ден, от началото до края и на другата сутрин. Едни пълни 24 часа.
На столчето пред малечко палечко, Елена бе пред много сложна ситуация рискувайки всичко, но с много точно подбрани думи успя да жегне Кретени, но без да прекрачи една тънка граница... Много деликатен момент. Хем да каже нещата така както са и така както ги усещат всички жени вътре (без другия егоист в къщата, Валерия), хем да не го засегне по такъв начин, че последния да не преглътне обидата и да я изгони. Много добре борави с думите Елена. Наистина е умна жена с богат речник. И не го казвам, защото я харесвам. Но след този епизод видях и друго. Генчо не е на нейното ниво!

Айлин също ми хареса на столчето. И тя си каза нещата, но по нейния начин. По-забавния за Евгени, но той пак не можа да я разбере истински и се омота. Айлин няма капацитета на Елена, но си е обиграна и също се представи на ниво с типични женски хитрости, като задаване на въпрос вместо тя да отговори, едно да казва, а изражението и да казва друго, честото премигване и т.н. И тя положи сериозни усилия, но отново срещна стена и неразбиране.

Речта на Кретенът пред дамите няма да я коментирам. Изложи се много. Да, той е там да търси любовта, но не за сметка на тяхната чест и достойнство!

Накратко за останалите неща, защото те бяха маловажни и периферия:

Ивелина бе първата поканена, но не се възползва по никакъв начин. Твърде неутрална и пресметлива.
-
С Ирина така и не чухме почти нищо. Каза му, че го гледа жадно и че му е простено, не може да се разсърди на тези очи и това беше. Яко е рязано. А ако беше само това, то бе разочароващо.
-
Нищо не се разбираше от мънкането на Валерия. Слагайте субтитри бе хора!
Валерия няма свои мисли, а повтаря като папагал чутото от Габи. Много е ограничена Валерия, а и много наивна. Ама много. И Джия и Айлин биха и забили нож в гърба, но тя се е фиксирала в Елена. И ако Валерия е мразена в къщата, вината си е нейна. Аз обаче видях и чух злобни подмятания само от нейна страна и кликата около нея, особено от чичо Елисавет.

Джия е прекалено добричка, прави са тук, че това не е нормално и не води до нищо добро... Джия колкото и липсва обща култура, толкова е нахална. Ужасна жена, как не и е неудобно от това все да се вре и да иска да разбере най-съкровените тайни на хората. Кажи ми това, ама кажи ми онова. Бляк.

Много гаден епизод, излишно натоварващ. Яд ме е за Лиа. Да, един ''статист'' си тръгна, но вътре има много други такива далеч по-безинтересни от нея. И Лиа падна косвена жертва също така заради дързостта на Елена. Елена най-демонстративно бе наказана от Кретени/Продукция, защото имаше дързостта да му/им се опълчи за правилата и погазването им! Тя много добре усеща каква играе играе и колко е опасно, но това е нейния начин. Щеше да е уникално ако бе отказала розата и да си тръгне. Направо щеше да се взриви интернета, а тя да стане истински герой, но явно че и пука за него и просто потъпка собственото си достойнство заради този ***** И да, Лиа бе наказана, защото не е тайна, че Пам, Ели и Лиа си бяха трио.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 14:18 от Diavolo

# 1 064
Иска ми се в името на автентичността и тази година да има върната роза. Нищо лично против Евгени, просто ще е доста по-достоверно ако някоя мома реши, че това не е нейния човек.

Надявам се на Виктория и/или Микаела. И двете са по-умерени, имат или поне имаха  интерес към Евгени, но не изглеждат от тези, които на всяка цена биха останали до края.

Общи условия

Активация на акаунт