Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 5

• 111 969
  • 2 222
  •   1
Отговори
# 945
Карабаджак наистина е самоуверена, премерена, обрана и центрирана жена с вътрешни ориентири. Само това  не ми харесва в Елена– амбицията и желанието за одобрение от Ергена, настървеността да спечели, да е в играта,  са по-силни от вътрешните устои. От скорпионството ли е, незрялост някаква ли е, не знам...
Понякога, губейки, печелим.
Ирина си играе, но не излиза от граници.

# 946
Благодаря, MariyaHris Purple Heart

Страхотен анализ. Но освен Елисавета, страшно грозно впечатление ми направиха Габи и Валерия. Валерия не спря да го играе жертвица, при положение, че на момичетата им беше толкова обидно и унизително, че просто я игнорираха, а тя се опияняваше чак от тяхната обида и от това, че бяха наранени от поведението на Генчо. А с извинението си беше точно предозиране с нарцистична дрога, унижението и смачкването на друг човек. Разцъфна! Гнус са и двамцата с ергенчо. Който е общувал с нарцистични хора, не може да го сбърка това.

Това, което ми направи впечатление И вътре в предаването и вън от него е одобрението на подхода на Айлин -- мяукащо цупене, спрямо Елена -- опит все пак да говори като възрастен човек и да изрази неодобрение.
Евгени, както и форумът, много добре и позитивно реагират на подобни "женски" видове комуникация, на неспособността и нежеланието директно да се общува като зрял човек, а страшно грозно агресивно и негативно спрямо опита на Елена все пак да бъде човек, а не котенце.
Не, не е мъжкарско да изразиш чувствата си директно и да ги облечеш с думи.

Омъжена съм за германец и той  цени по-директното и откровено поведение, а не кокетното мяукане и смятам, че е въпрос на разлики в културите, и може това също да влияе на Елена. Не мога да си представя в германка с комуникация в стил Айлин...
Явно в Генчо, въпреки заявките за космополитност, си казва думата ориенталският ген и възпитание. Майка му е необразована жена, има фризьорски салон, и явно човекът не е израснал в дом, в който жената говори като нормален човек, а не общува с цупни и фасони като 5 годишна принцеска.

А аз съм изключително щастлива, че има общества, в които подобни превземки са отживелици и не се приема за мъжкарско жените да сме хора.

Съгласна съм с всичко написано, в това число и относно подхода на Айлин. Просто с подобен на ергена човек нормални разговори не могат да се водят, която каквото и да направи е общо-взето обречено, но тя поне по-трудно клекна и се опита да го "омагьосва".

# 947
Елисавета е мноооого отблъскваща личност и визуално и поведенчески..
Такива грозни коментари и бълване на змии и гущери срещу Пам наистина не трябваше да бъдат излъчвани. Сигурна съм, че гледат и деца, които утре ще идат на училище и ще репликират същото към някой свой съученик.. Надявам се скоро да е аут и тя и ваканцията й да приключи. Определено не е там за сърцето на пут*о.

Габито е открито тъпо парче, но пък и си казва всичко в прав текст. Не знам забелязахте ли как при прегръдката между Валерия и Елена изкара доста жаловит и добронамерен поглед и в него липсваше, каквато и да е злоба и интрига.
Според мен някъде дълбоко в себе си е добър човек. Но ЕлкО със сигурност не е.

Пам определено не е за там и тук не визирам само външния й вид.
Доколкото видях наскоро съжителства със Симона, явно са се сдушили и след формата и може би тя е музата й да се стегне и да обърне внимание на външния си вид. Дано не вземе пример и за корекциите.. Grinning

# 948
Ама нито Евгени е германец, нито Елена е германка, а пък допира и до немската култура извън клубовете остава неизяснен, камо ли толкова да и е повлиял, че да не може да комуникира с българин. Ама и двамата много интернационални - единият се понемчил, другият станал бетер роден англичанин. Позьорщина.
Аз пък не съм срещала немец, който да приветства подобно държане на сметка. Откровен разговор и разкрити карти - да, ама подобно тропане с краче от човек, който никакъв не им е - абсурд. Не е случаен изразът за кокосовият орех и че трудно се пробива.

Продукцията наистина се гаври с Пламена, ужасно е. И на Елена подмятането вчера беше гадно, а на Габи и Елисавета изразните средства са направо отвратителна. Тя пък уж щеше да показва позитивност, а се оказа с ниско самочувствие, което кликата на "забавните" шегаджийки бързо-бързо пречупи. Най не ми харесва, че нито Ергени, нито Наум взимат отношение по този въпрос по време на церемониите, където хихикат, хилят се и побутват все едно са в пети клас и се подиграват на пълната съученичка. Много грозно.

# 949
  • София
Тази вечер ще броят хапките на Пам..*баси дребните души са тези сценаристи..Представям си как операторите дебнат Пам и я снимат как готви и яде.. И заради предният сезон, Валери ще раздаде справедливост сигурно- ще изгони Габи или бай Елисавет..Ще видим..Но да-грозно  е че въобще снощи пуснаха съскатнето на Елисавета по  Пам, ще има някаква развръзка  там..

И аз намирам за грозно и ненужно, че така излагат Пам. Уж искат да се покажат толератни към пълните, а я използват и унижават. Грозна работа, независимо дали после ще изгонят някой "агресор" - защото самата продукция е агресор. Не харесвам Пам, но не смятам, че заслужава това.

Между другото, вчера Ирина тотално се изложи. Заля Евгени с абсурдни комплименти до степен, до която изглеждаше, че той съжали, че не изгони нея. Не знам каква "школа" е тя, ама с такива методи, само шаранчета се хващат.

# 950
Леле, какви ергени!
Първият все не разбрал, все не чул и не видял.
Вторият пък ще си прави каквото си иска. Дошъл да си търси жена. Ами, да се беше обърнал към агенция за запознанства, по-добре щеше да е за нас зрителите.

Елена беше разочарованието на епизода.И се изложи, и се унижи, показа неувереност, отметна се от позицията си. Язък й за моралния компас, по който се водела.
Много ме дразни лукавата и самодоволна усмивка на Валерия.
Айлин е чудесна! Жена, която си знае цената. Изобщо не се интересува от Евгени, води се само от спортна злоба, сякаш е на състезание.
Джия е в играта заради сценария.
За Габи и Елисавета коментарът е излишен.

# 951
Велт, не смятам, че Елена му е държала сметка изобщо. Генчо я заразпитва и тя се опита да му обясни защо се е почувствала наранена от ситуацията. Демек отговаряше на неговите въпроси. Не възприемам това като държане на сметка.
Генчо е минал покрай англичанин, точно рязан турчин е по поведение.

# 952
По-скоро той й държеше сметка, отколкото тя на него.

# 953
Какви граници е поставил този недорасляк, ако иска да не се отлепя от Валерия, Валерия, Валерия, обаче демонстративното неуважение към другите не е поставяне на граници, а най-обикновено невъзпитание и простотия. Няма как да се оправдае, че се изниза без дума да обели. Ами кажи едно извинете ме момичета, но много се развълнувах от постъпката на Валерия и ще я последвам и дам розата...

# 954
Вчера гледахме епизода с голямата ми дъщеря и обсъдихме точно разликите в поведението на Елена и Айлин.
Разликите между тях си проличаха и в "изправянето им пред дъската". Елена е толкова неуверена, освен това е склонна към дълги анализи и самоанализи, по тази причина е склонна да търси в себе си постоянно вина. Айлин е уверена млада дама, с високо самочувствие и его.
Много ме зарадва разговора й с Ергени. Заяви позицията си(макар и с мяукане), попадна точно в същата ситуация на Елена(да бъде оставена да се оправдава до откат), спря, почеса му егото като му обясни, че го харесва и е почуствала нещо и после обърна напълно ситуацията и го остави той да отговаря на въпросите й. Гледаше го хем миличко, хем отвисоко и хайде обясни ми сега... Много добре усети и Ергени и разговора на къде отива.
Сега Елена можеше да ползва същата тактика, но нямаше да постигне същото, защото Евгени има силно привличане към Айлин и почти никакво към нея, та нямаше да падне в капана. Другата разлика е, че Елена беше изрично извикана, за да се оправдава и да бъде наказана. И все пак можеше да излезе по-добре от ситуацията. Жал ми е за нея, почти нямаше полезен ход.

# 955
Скрит текст:
Ахахахахахаха, водел се от емоцията Laughing
На нагона, егото/нарцисизма плюс продукцията така ли се казва вече? Unamused

Значи появява се зализан като бодрумския Елвис, веднага го пресреща Ивелина и се почват едни подшушквания и умилквания... После Бланко Бич с нескопосаните интриги и подливане на вода. 'Хитър' ход на сценаристите - да не би да са очаквали да си помислим, че той не е бил предварително осведомен за всичко (особено след наизустената реч насетне) и ако обвиняваме някой, то да е тя, а миличкия благоверен подведен от 'абсолютното си доверие' към жена (с която почти не е говорил). И двете - Ивелина и Габи дружно изразяват бурното си одобрение от ергенското поведение.

Елена бе единствената, която си каза как са се почувствали и бе откровена, макар и неубедителна. Нормален човек би оценил и благодарил за искреността, но не. Той не се извинявал, видиш ли. Откога е срамно и признак на слабост? Още един пирон в ковчега на теорията за нарцизисма му. Но ето как човек, когато е притеснен, може да започне да бърка думите, дори и на родния език и дори с тях да е свързана професията му. Елена трепереше цялата... Пък той едва-едва я поглежда, все гледа да засича, почти нищо не казва, никакъв предразполагащ жест или мимика дори.

Между другото, понеже съм имала съмнителното удоволствие да общувам с доооста нарцистичен човек, винаги когато съм била покрай него, съм си 'глътвала граматиката', 'търсела елементарни думи' и забравяла даже предварително мислени неща, които да кажа. Да го наречем страничен ефект със зловещи измерения...

И не, не е едно и също да прекъснеш среща, когато малко или много дори се предполага. Още повече че ако става дума за Елена, тя поне единия път тактично ги изчака. И съвсем друго да си домакин и да се отнесеш толкова неуважително с всички тези жени там, прекарвайки цялото си време с човек, който не само е дошъл неканен, а и преди това не е участвал в заниманията (т.е. мокрите сънища на Евгени) и остави всичко останало, но накрая да отнемеш засужената и очаквана от една от момичетата роза.     

Много лошо впечатление ми направиха останалите момичета от злополучната вечеринка, които не повдигнаха въпроса и не казаха как са се почувствали. За мен това е малодушно. Една Айлин все пак измяука, че не й е станало приятно. Впрочем хареса ми как вдигаше многозначително веждички и не му се даваше на Евгени, пръскайки чар. Интересна борба за контрол бе и на него му бе по-трудно да удържи нея, отколкото Елена. Колкото и да ми е неприятно да го кажа. Е, накрая и тя се пречупи, защото... каквото и да направи някоя, играта е предварително загубена. Няма нито да го трогне, нито впечатли.

А Елена със сигурност не трябваше да обвинява Валерия, особено пред него и особено когато той се предполага да си поеме отговорността за масрафа. Грешка.

На церемонията когато започна да декламира, ми идеше да повърна Confounded Очаквано, Елена бе демонстративно наказана, че си е позволила да бъде откровена и критикува поведението на султана. А интересната Лия бе изгонена. Предполагам е имало скандал между нея и продукцията, вече си обяснявам защо я бяха пратили в миманса, неизлъчвайки никакви синхрони с нея, дори и разговорите им с Евгени се излъчиха заглушени. Много дребнаво и бих казала, отвратително.

Извинението на Елена го одобрявам. Тя хубаво обясни, че не иска да съди, да има напрежение и че са дошли уж за друго. На мен ми хареса и смелостта да го направи пред всички. Хареса ми и че Валерия все пак я прегърна, макар да не счете за нужно на свой ред да се извини за каквото и да било. Ето това не осъзнава Елена - има хора, с които колкото и точно да се държиш, те не биха разбрали правилно нищо, нито оценили. Елисавета и Габи са точно от тях, а може би и Валерия. Голямо дъно бяха 'дитирамбите' на Елисавета. От продукцията решиха, че би било много по-рейтингово? да излъчат толкова пространно изливане на злоба, но не и нещо от останалите разговори, които се водеха на коктейла между другите момичета.

"Това е тази Елена, която харесвам". Бляк. В превод "Ще се държиш както искам, иначе..." Последвали целувки, за да не вземе рибата да изпусне кукичката. Ех, Елена... любовта е сляпа, но надявам се досега да си прогледнала. А и разбрала, че достойнството и самоуважението са по-важни. Не знам договори ли, любов ли, но аз на нейно място и с днешните разбирания, директно си тръгвам.

Страхотен анализ. Но освен Елисавета, страшно грозно впечатление ми направиха Габи и Валерия. Валерия не спря да го играе жертвица, при положение, че на момичетата им беше толкова обидно и унизително, че просто я игнорираха, а тя се опияняваше чак от тяхната обида и от това, че бяха наранени от поведението на Генчо. А с извинението си беше точно предозиране с нарцистична дрога, унижението и смачкването на друг човек. Разцъфна! Гнус са и двамцата с ергенчо. Който е общувал с нарцистични хора, не може да го сбърка това.

Това, което ми направи впечатление И вътре в предаването и вън от него е одобрението на подхода на Айлин -- мяукащо цупене, спрямо Елена -- опит все пак да говори като възрастен човек и да изрази неодобрение.
Евгени, както и форумът, много добре и позитивно реагират на подобни "женски" видове комуникация, на неспособността и нежеланието директно да се общува като зрял човек, а страшно грозно агресивно и негативно спрямо опита на Елена все пак да бъде човек, а не котенце.
Не, не е мъжкарско да изразиш чувствата си директно и да ги облечеш с думи.

Омъжена съм за германец и той  цени по-директното и откровено поведение, а не кокетното мяукане и смятам, че е въпрос на разлики в културите, и може това също да влияе на Елена. Не мога да си представя в германка с комуникация в стил Айлин...
Явно в Генчо, въпреки заявките за космополитност, си казва думата ориенталският ген и възпитание. Майка му е необразована жена, има фризьорски салон, и явно човекът не е израснал в дом, в който жената говори като нормален човек, а не общува с цупни и фасони като 5 годишна принцеска.

А аз съм изключително щастлива, че има общества, в които подобни превземки са отживелици и не се приема за мъжкарско жените да сме хора.
Абсолютно съм съгласна и с MariyaHris и ladonnae (изключая че поведението му е ориенталско. обществата наистина имат разлики в манталитета, но това, което показа Ергени, беше егоцентричност и инфантилност - това е интернационално). Момчето от малко не е научено да носи отговорност, не е чуло как се води зрял разговор и не е възпитан да е разсъдлив (а не да се прави на такъв с дълбокомисленото му за уж "двойния стандарт"). Ако беше казал "вижте, не ги прецених нещата, защото се водех от емоцията на момента, беше ми много приятно, но разбирам защо вие се чувствате така." щеше да е идеален компромис. Обаче той като първолак "аз си държа на решението". Е ок, ама решението от това не става по-правилно и учтиво. Само тропането  с крак и тръшкането липсваха.

# 956
Ахахахахахаха, водел се от емоцията Laughing
На нагона, егото/нарцисизма плюс продукцията така ли се казва вече? Unamused

Значи появява се зализан като бодрумския Елвис, веднага го пресреща Ивелина и се почват едни подшушквания и умилквания... После Бланко Бич с нескопосаните интриги и подливане на вода. 'Хитър' ход на сценаристите - да не би да са очаквали да си помислим, че той не е бил предварително осведомен за всичко (особено след наизустената реч насетне) и ако обвиняваме някой, то да е тя, а миличкия благоверен подведен от 'абсолютното си доверие' към жена (с която почти не е говорил). И двете - Ивелина и Габи дружно изразяват бурното си одобрение от ергенското поведение.

Елена бе единствената, която си каза как са се почувствали и бе откровена, макар и неубедителна. Нормален човек би оценил и благодарил за искреността, но не. Той не се извинявал, видиш ли. Откога е срамно и признак на слабост? Още един пирон в ковчега на теорията за нарцизисма му. Но ето как човек, когато е притеснен, може да започне да бърка думите, дори и на родния език и дори с тях да е свързана професията му. Елена трепереше цялата... Пък той едва-едва я поглежда, все гледа да засича, почти нищо не казва, никакъв предразполагащ жест или мимика дори.

Между другото, понеже съм имала съмнителното удоволствие да общувам с доооста нарцистичен човек, винаги когато съм била покрай него, съм си 'глътвала граматиката', 'търсела елементарни думи' и забравяла даже предварително мислени неща, които да кажа. Да го наречем страничен ефект със зловещи измерения...

И не, не е едно и също да прекъснеш среща, когато малко или много дори се предполага. Още повече че ако става дума за Елена, тя поне единия път тактично ги изчака. И съвсем друго да си домакин и да се отнесеш толкова неуважително с всички тези жени там, прекарвайки цялото си време с човек, който не само е дошъл неканен, а и преди това не е участвал в заниманията (т.е. мокрите сънища на Евгени) и остави всичко останало, но накрая да отнемеш засужената и очаквана от една от момичетата роза.    

Много лошо впечатление ми направиха останалите момичета от злополучната вечеринка, които не повдигнаха въпроса и не казаха как са се почувствали. За мен това е малодушно. Една Айлин все пак измяука, че не й е станало приятно. Впрочем хареса ми как вдигаше многозначително веждички и не му се даваше на Евгени, пръскайки чар. Интересна борба за контрол бе и на него му бе по-трудно да удържи нея, отколкото Елена. Колкото и да ми е неприятно да го кажа. Е, накрая и тя се пречупи, защото... каквото и да направи някоя, играта е предварително загубена. Няма нито да го трогне, нито впечатли.

А Елена със сигурност не трябваше да обвинява Валерия, особено пред него и особено когато той се предполага да си поеме отговорността за масрафа. Грешка.

На церемонията когато започна да декламира, ми идеше да повърна Confounded Очаквано, Елена бе демонстративно наказана, че си е позволила да бъде откровена и критикува поведението на султана. А интересната Лия бе изгонена. Предполагам е имало скандал между нея и продукцията, вече си обяснявам защо я бяха пратили в миманса, неизлъчвайки никакви синхрони с нея, дори и разговорите им с Евгени се излъчиха заглушени. Много дребнаво и бих казала, отвратително.

Извинението на Елена го одобрявам. Тя хубаво обясни, че не иска да съди, да има напрежение и че са дошли уж за друго. На мен ми хареса и смелостта да го направи пред всички. Хареса ми и че Валерия все пак я прегърна, макар да не счете за нужно на свой ред да се извини за каквото и да било. Ето това не осъзнава Елена - има хора, с които колкото и точно да се държиш, те не биха разбрали правилно нищо, нито оценили. Елисавета и Габи са точно от тях, а може би и Валерия. Голямо дъно бяха 'дитирамбите' на Елисавета. От продукцията решиха, че би било много по-рейтингово? да излъчат толкова пространно изливане на злоба, но не и нещо от останалите разговори, които се водеха на коктейла между другите момичета.

"Това е тази Елена, която харесвам". Бляк. В превод "Ще се държиш както искам, иначе..." Последвали целувки, за да не вземе рибата да изпусне кукичката. Ех, Елена... любовта е сляпа, но надявам се досега да си прогледнала. А и разбрала, че достойнството и самоуважението са по-важни. Не знам договори ли, любов ли, но аз на нейно място и с днешните разбирания, директно си тръгвам.

Подписвам се под това два пъти!

Извинението на Елена беше искрено. Първо си помислих, че го прави с типичната женска слабост, която цяло нощ мисли "къде сбърках" и после, разбира се, намира вината в себе си. Царици сме на това. Но сега си мисля, че си е дала сметка, че са там за да развиват отношенията си с ергена, а не за скандали помежду си.  Чест ѝ прави, защото групичката около Валерия както беше подгряла, можехме да гледаме серия грозни скандали като в първи сезон още поне 2 епизода. Изобщо не вярвам, че се извини за да трупа точки пред Евгени, не е толкова елементарна. Чудя ѝ се, че нито за миг в поглед или изражение не пролича да е критична към него - какво толкова му харесва...

Промото много грозно монтирано с кадри на Пам как яде, докато я обиждат за килограмите ѝ. Продукцията сама търси най-низкото, после сигурно за да ни покаже "справедливостта" Габи да си тръгне. Не ми харесва как експлоатират Пам.

# 957
Той се постресна от погледа на Айлин и не можа да отиграе там ситуацията, ама в синхроните пак измрънка, че му липсвала жизнеността, игривостта ѝ, нямало я вече... ми ти я зарежи още 5 пъти да чака като прани гащи, докато се целуваш с Валерия, може по-жизнерадостна да стане...

# 958
Тук както ги критикуваме, толкова ги и съжаляваме, а те дали заслужават? Гледали са сезон 1 и знаят какво е предаването. Пам като видя на какво правеха Александра, нима не е очаквала, че ще има гадни коментари към нея и продукцията ще се кефи на сеира?
Това да се включиш в това предаване говори повече за интелекта ти, от всичко показано на екрана.
Това не значи, че подкрепям коментарите срещу Пам или хващането за косите на други девойки. Обаче гледам на всичко като нещо режисирано с доброволното съгласие на всички. А булинга в реалността е много по-жесток, грозен, нямаш лукса да не си го причиняваш. И парадоксално 90% от тези, които сега се възмущават колко е гадно, не си мърдат пръста да помогнат на жертвата, понеже не искат да се набутват в лайната. От тази гледна точка ако повече хора си създадат правилно отношение към тормоза и искат да се борят с него, стимулирани от предаването, би било полезно. Ама доста се съмнявам.

# 959
Той се постресна от погледа на Айлин и не можа да отиграе там ситуацията, ама в синхроните пак измрънка, че му липсвала жизнеността, игривостта ѝ, нямало я вече... ми ти я зарежи още 5 пъти да чака като прани гащи, докато се целуваш с Валерия, може по-жизнерадостна да стане...
Бе липсвала му, обаче първата роза я даде на нея. Очевидно успя да го пребори.
Извън това просто е безумие (независимо че такава е идеята на предаването) човек да е щастлив да бъде използван, унижаван и наказван ако не е щастлив и игрив.

Общи условия

Активация на акаунт