Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 5

• 111 975
  • 2 222
  •   1
Отговори
# 975
Не трябва ли да се намесят регулаторни органи, когато е видно, че се упражнява видимо надмощие от страна на един от участниците?
По принцип трябва, но никога няма да го направят. Отигравано е вече... Безплодно. Тук е Ориента, дори и да им се иска на много хора да вярват, че е Европа.

# 976
  • Разпиляна във въображението
За мен най-отвратителното във вчерашния епизод беше начина, по който Евгени гледаше Елена през цялото време, докато говореше. Надменност и досада бяха изписани по лицето му и даже не опитваше да ги прикрие, а нарочно я зяпаше, за да я накара да се почувства още по-зле.

А може на него просто да не му е много приятна, особено като започна да дудне. Тя по принцип все нещо развива като теории, но сега пък и с оплаквания. Ако бе по-стегната и ясна, можеше и по друг начин да се развият нещата. Но тя все "демонстрира" нещо - "Евгени, знаеш ли какво харесват жените?" и хоп босите крака за масаж. Репликата на Евгени тази вечер, че тази Елена харесвал, може би е защото тя си е променила подхода, или върнала както е била в началото. С едното не става, пробва друго. Та наистина си е актриса нагаждаща се към него. А споменаването, че се е извинила отново е опит да го впечатли. Според мен е излишно, напълно. Решила си да го направиш - добре. Да е публично - добре. Ама и да се "похвалиш" като пред учител "Господине, аз се извиних" - ами тъпо е. Остави Валерия, бъди на момента само с него.

# 977
Иска ми се да се съглася с теб, Verbena и съм съгласна, че затворената среда създава ситуации, които навън може да не са същите за тези конкретни участнички. Но замислете се, колко ваши приятелки са изтърпели бая унижения от гаджета без да гъкнат, или ако гъкнат то е за малко и после с подвита опашка обратно при гадженцето. Така че колкото е фентъзи, толкова е и реалност това предаване.
Едно е сигурно - Ергени кога друг път ще се чувства толкова овластен над 20 жени.

# 978
Не мога да съжалявам Пам, както не съжалявах Александра миналия сезон. Знаела къде отива и в какво се забърква. Като има лабилна психика, да си е стояла в къщи пред телевизора. Не може да се защити, а се надявах да ги слага на мястото им. Това го показа още от еп.1, сега ще си носи последствията, аз от сълзи трудно се трогвам.

# 979
  • София
Айлин направи типичното женско - казвам ти, че няма проблем, ама всъщност има проблем. Евгени й се изнерви, особено на вечното връщане на думите му с въпрос. Ама му е много красива и не може да й устои. Поддатливи са мъжете на мяу, мяу, какво да ги правиш.

Иначе истината е, че нито една от обидените не можа да си дефинира проблема добре - даскалката пусна бомбата, но си изми ръцете - тя нямала проблем. Айлин мяука и прави женски номера, но и тя го подкрепяла. Елена го обърна към Валерия и нейния морал. Ами сори, ама като сте мишки, ще ви сдъвка котаракът. Евгени си гледа него, независимо дали на тях или на нас ни харесва. А и не си го избираме ние за гадже, та толкова да сме засегнати. Тяхното е малко по-различно, ама отишли двайсе жени да се излагат и унижават пред цяла България, пък после ревът, че нема феърплей... ми...ок Joy

# 980
Само да си дам "лептата" за снощния епизод и отивам да ви чета.
Айлин ми е безразлична.
Валерия дразни много и то умишлено.
Елена на срещата си с Евгени стоя на половин метър разстояние от него и дори оплакванията й бяха толкова объркани лексикално, че дори Евгени се затрудни да разбере какво иска да каже госпожицата. Иначе беше хубава в розовата рокля  и на церемонията изглеждаше емоционална. Но това е "Немската школа". Bowtie
Абе, не ми се иска да го казвам, но въпреки вулгарността си, Габи май има някакъв мозък.
Елисавета - бляк!
Другите момичета - Микаела, Крисия, Меган, Рая май не бяха изобщо на коктейла.
Оранжевокоската ми харесваше, жалко.

# 981
Не мога да съжалявам Пам, както не съжалявах Александра миналия сезон. Знаела къде отива и в какво се забърква. Като има лабилна психика, да си е стояла в къщи пред телевизора. Не може да се защити, а се надявах да ги слага на мястото им. Това го показа още от еп.1, сега ще си носи последствията, аз от сълзи трудно се трогвам.
И аз не съжалявам Пам. Знаела е къде влиза. И в реалния живот е така - конкуренция. Не харесвам хора, които разчитат на съжаление, за да напреднат и го изтъкват като "добродетел" - Пам, Милица, Александра. Крокодилските сълзи на момичета в риалити не ме трогват грам.
И Габи не харесвам. Простее и интриганства. Това отделна тема.

# 982
  • тук и там
Ами  малко е деликатно..Пам как да сложи на място Габа и компания, като за да го направи и да бъде разбрана  от тях, трябва да падне до тяхното ниво. В смисъл може да каже на Габа , колко е проста по интелигентен начин , ама как да го каже така че  Габа да схаване ?! Тя и Мони и рекна че е евтина, пък тя взе да разправя какво има в гардероба си..Другият вариант е да и каже направо че проста, ама тогава пък тя влиза в същата роля като на Габа и пада до нейното ниво..

# 983
  • София
Понеже някой се чудеше защо се предпочита поведението на Айлин, а не на Елена, да кажа за себе си. В конкретната ситуация, с точно този пън насреща, подходът на Айлин беше точният. Не се остави да я подлага на кръстосан разпит, не влезе в обяснителен режим, не се унижаваше, но достатъчно красноречиво показа, че е засегната. Елена се опита да разговаря като с емоционално интелигентен човек, но не се получи. Беше стъпкана - да, за мен това е думата - и наказана после с последна роза, а за Айлин беше първата. Айлин прояви воля и усет как да подходи, за които направо ѝ завидях. Simple Smile

# 984
Въпросът е защо в този формат трябва да има унижение на участничките?
И другият ми въпрос, какъв е смисълът на тези задачи и мисии и след този цирк на Генчо и Валерия коя нормална ще се прави на маймуна, за да отиде на срещи или да получи внимание от Генчо?
Надявам се, никоя...
Генчо нека си гледа себе си, то и серийните убийци и насилници гледат себе си... нормално е психически здрав човек да реагира, когато някой се държи несправедливо и гадно с друго човешко същество. Това ни е вградено. Нормално е и Генчо да има и елементарно възпитание и минимална емпатия, но явно няма.

# 985
Иска ми се да се съглася с теб, Verbena и съм съгласна, че затворената среда създава ситуации, които навън може да не са същите за тези конкретни участнички. Но замислете се, колко ваши приятелки са изтърпели бая унижения от гаджета без да гъкнат, или ако гъкнат то е за малко и после с подвита опашка обратно при гадженцето. Така че колкото е фентъзи, толкова е и реалност това предаване.
Едно е сигурно - Ергени кога друг път ще се чувства толкова овластен над 20 жени.

Така е, наистина има примери в живота на хора, които търпят унижения, но в повечето случаи имат някакъв избор на реакция или даже да се махнат. В шоуто е ужасно клаустрофобно, защото не могат да си тръгнат и тогава от такива като Габи и Евгени зависи да имат мяра колко да се възползват или да действат на принципа "сега ми се е паднало".

# 986
Ами  малко е деликатно..Пам как да сложи на място Габа и компания, като за да го направи и да бъде разбрана  от тях, трябва да падне до тяхното ниво. В смисъл може да каже на Габа , колко е проста по интелигентен начин , ама как да го каже така че  Габа да схаване ?! Тя и Мони и рекна че е евтина, пък тя взе да разправя какво има в гардероба си..Другият вариант е да и каже направо че проста, ама тогава пък тя влиза в същата роля като на Габа и пада до нейното ниво..
Така е. Затова е казано да не се спори с глупак, че имат повече опит и ще те смъкнат на тяхното ниво. Но и сълзливото "Нямаш право да ме унижаваш" е мрънкаща реплика без заряд.
А Габи отдавна стана за посмешище с нейното обяснение колко скъпи дрехи имала в гардероба... Мони беше права, че Габи е пример за това какво не трябва да са младите момичета.

# 987
Аз проблем с поведението на Евгени нямам. Ако нещо ме дразни, то е самото естество на играта. Няма какво друго да стане ако поставиш един мъж в позицията да избира измежду 25 жени. Миналата година Виктор в опита си да бъде джентълмен към всички ми беше доста нелеп.
Не съм жестоко изненадана от фактът, че Гената му е по-приятно с лежерни девойки и толерира по-ларж поведението. На кой мъж не му се иска жена му да не му дудне. Още повече в тази ситуация той не може да направи кой знае какво.
Направи ми впечатление, че самоволно се поинтересува от мнението на Айлин и Ирина. С Елена се почувства по-скоро длъжен да го “изговорят”, но той мнение си имаше и с досада я изслуша. Тя ме разочарова с огъването си. Спомена, че искала да му пожали чувствата и затова не го обвинила него. Много фейк благородство от нейна страна. Айлин за моя изненада много по-добре си комуникира чувствата по повода.
Другото на дневен ред е стратегията на продукцията с нулева толерантност към агресията. Затова Габи довечера ще си ходи. Затова може би и Валерия ще ѝ се обърне играта драматично в един момент.

# 988
Понеже някой се чудеше защо се предпочита поведението на Айлин, а не на Елена, да кажа за себе си. В конкретната ситуация, с точно този пън насреща, подходът на Айлин беше точният. Не се остави да я подлага на кръстосан разпит, не влезе в обяснителен режим, не се унижаваше, но достатъчно красноречиво показа, че е засегната. Елена се опита да разговаря като с емоционално интелигентен човек, но не се получи. Беше стъпкана - да, за мен това е думата - и наказана после с последна роза, а за Айлин беше първата. Айлин прояви воля и усет как да подходи, за които направо ѝ завидях. Simple Smile

С малкото уточнение, че според мен никакъв усет не е проявявала. На нея това й е номерът в живота, просто той перфектно пасна на тази ситуация.

# 989
  • София
Според мен Евгени реагира в случая като дете, което иска прищявката му да бъде изпълнена. Емоцията му да е уважена и явно иска да се съобразява само със себе си. Дали ще продължи да играе с "играчката", наречена Валерия, е съвсем друга работа. Според подсказките за следващи епизоди, на доста емоции ще се отдаде, не само към нея.
Аз по съвсем различен начин погледнах на промяната у Елена. Първо реших, че е искрена. После - че е добре премерена роля, която цели отново да го впечатли и да спечели войната по тих начин. А всъщност би могло и да се е опитала да намери у себе си това, което я кара да скача при всяко споменаване на Валерия, и да се опитва да го пребори. Може би е много по-емоционално интелигентна отколкото дава на пръв поглед впечатление. За мен беше обидно как се гърчеше да се обяснява на стената Евгени. И да, мъжете Рак са сръдливи и дребнави, но се водят от емоциите.
Като цяло е обидно за жените това предаване. Да чакат роза от някой си льольо, опаковани в грим, нелепи визии и роли. Мисля Ния-Косара беше казвала, че по сценарий трябвало да ръкопляскат като Той влиза, да се държат все едно е богче. Снощи си личеше физиономията на Лиа/я, знаеща какво я чака заради неизлъчено вероятно опълчване трещу кражбата на нейната идея. Кристина също литна и беше с окепазен образ заради несъобразяване с продукцията. Въобще - гнила работа ни се представя.

Общи условия

Активация на акаунт