Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 5

• 111 953
  • 2 222
  •   1
Отговори
# 1 020
Изскачащия от храстите водещ, за да си каже репликата от шест думички, снощи ме докара до неконтролируем смях. И после пак скочи там, брутално! Поразително ниво на хореография. А разтърсващата музика в целия снощен епизод беше покъртително неадекватна. Очаквах всеки момент от ъгъла да се зададе конницата на Сюлейман Великолепни  или поне Али Ръза да се яви и да се самоубие ритуално пред строя каки.

За останалото - гледаме отношения по сценарий. И Гената и каките действат според идеите на сценаристите. Смятам, че целия скандал около неканената Валерия, проваления коктейл, нападателната Елена и после извиняващата се и каеща се Елена е по идея на екипа, организиран от тях и режисиран от тях. Смятам, че униженията за участничките са отвъд границата на приемливото. Явно тази вечер ще бъде унижавана Пам - следват си миналогодишната логика с цел гледаемост - масата кълве на сеир. Не вЕрвам на нищо от това, което ни показват, сори. Продукцията бре, сменете сценаристите. Антон е дъно.

# 1 021
Чакам си обрата с Валерия. Неслучайно ни я показаха как грозничко си изтърва нервите. Пушката си виси на стената и ще гръмне в лицето на Гената.

# 1 022
Той се постресна от погледа на Айлин и не можа да отиграе там ситуацията, ама в синхроните пак измрънка, че му липсвала жизнеността, игривостта ѝ, нямало я вече... ми ти я зарежи още 5 пъти да чака като прани гащи, докато се целуваш с Валерия, може по-жизнерадостна да стане...
Бе липсвала му, обаче първата роза я даде на нея. Очевидно успя да го пребори.
Извън това просто е безумие (независимо че такава е идеята на предаването) човек да е щастлив да бъде използван, унижаван и наказван ако не е щастлив и игрив.

Именно, защото явно представата на Евгени в този формат е, че той е султан Ерген-Великолепни, изгрял като слънце сред наложниците от харема, които са ДЛЪЖНИ винаги да бъдат ведри, закачливи, благодарни, че изобщо се докосват до неговото великолепие - макар и само с откъслечен поглед и жест (за повечето). Да се благодарят, че дишат същия въздух и поне са в едно помещение, а вечер цяла нощ да го сънуват, после да се събудят и да се направят възможно най-красиви, пък цял ден да тръпнат в очакване коя от тях ще бъде привикана с жест от султана или неговия евнух.

А ако някоя заблудена душа има неблагоразумието да се самозабрави до степен, в която да реши, че ТОЙ на нея трябва да ѝ заслужи също симпатията...или пък да си помисли, че (Боже, опази!) той им дължи някакво обяснение за поведението си, че техните чувства и достойнство имат някаква стойност за него?? Анатема!

Ще свъси веждите строго, ще погледне студено и отвисоко (доколкото позволява пейката), пък след това с ироничен и хаплив коментар ще ги накаже за своеволието, ще смачка тази ерес - никой няма право да оспорва решенията на султана!
Валерия-ханъм е първа одалиска, никой няма право да я гледа лошо.
А той ще си придърпва която си иска - я да я нацелува, я да я разходи, докато тя му сипе влюбени слова на ушенце...
Това е негово право, бе! Та той затова е влязъл там.. Така, де.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 20:15 от ♛𝐵𝑒𝒶 𝒮𝓃𝑜𝓌♛

# 1 023
И аз преди малко доизгледах епизода от снощи. Речта, която им дръпна назидателно, беше ужасна за гледане и слушане. Разочарована съм от Ергени - арогантен, отмъстителен, злобен и дребен буквално мъж. С такава надменност ги гледа някои и толкова нагло се държа на коктейла. Извинението на Елена също беше неприятно за нея. Смятам, че са й се скарали сценаристите или да замазва положението, или излиза. Аз не съм от нейните фенки, но не бих казала, че ми е неприятна или изключителна неженствена, както се коментира тук. За мен анти-женственост излъчват Валерия, Елисавет, Габибг, дори и Джия. Елена я намирам за интересен образ засега и изпитах съчувствие, гледайки вчерашното й унижение, защото беше точно това.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 13:06 от Fortissimo__

# 1 024
Ако противоречиш на султан Къдролепни, ще ти клъцнат цвета на розата.

# 1 025
Ох, Bea Snow, благодаря много! Smiley
Винаги много са ми харесвали коментарите ти и колко  цветущи са в най-положителния смисъл на думата. Винаги успяваш да ги онагледиш с идеални гифчета.
Усмихна ми следобеда. Smiley Благодаря!

И отделно от горното аз също се подписвам под мнение ти.

# 1 026
  • София
Ами след като е Султан, за какво им е да им дава роза? Даже чудесно, имат бърз изход от ситуацията Wink А не после да реват колко несправедливо били изгонени.

# 1 027
  • София
Чувствам се омерзена от видяното снощи. Въпреки че много се разочаровах от Евгени още преди няколко епизода, това тотално безумие изобщо не го очаквах. Показа още по-грозни черти у себе си от това, което бяхме видели до момента.
Според него е съвсем в реда на нещата хората да се държат непростимо грубо и да прегазват всички, само защото са във властта на някакви емоции? Колко удобно и практично - държа се като хванат от гората нерез, а после не само си изми ръцете с тези емоции, но и успешно успя да накара обидените момичета да се почувстват виновни. Браво, Евгени!
Моят прочит на ситуацията е, че Елена просто не събра смелост да го обвини в очите и прехвърли вината върху Валерия. Затова пелтечеше и търсеше думите, просто в погледа му прочете неразбиране и неприемане. Той вече имаше мнение под давлението на Габи.
Вярвам и че Елена се извини искрено. Каквато и да е, тя не е глупава жена. Притежава емоционална интелигентност и респективно поглед навътре. Мисли и анализира. Наясно е, че не е нужно да си приятел с всички, за да може да запазите приличие и да си размените по няколко думи с нормален тон.
И тя поне прояви смелостта да обясни защо е обидена, докато останалите момичета от злополучната среща проявиха малодушие и си замълчаха. Особено жалка ми се стори Ирина. Аз нея изобщо не я харесвам, но имаше адекватни включвания на синхроните и съм учудена колко тъпо се държи с Евгени. Създава впечатлението на ужасно нийди, държи се като някаква загоряла лелка. Явно визитката й не е била преувеличена.
А Валерия за пореден път показа колко глупаво същество е. "Нали ще е много яко, ако избере мен?", попита тя с усмивка съперницата си за сърцето на ергена. Rolling Eyes

# 1 028
  • София
Елена не обясни защо е обидена - търсеше полит-коректните думи, за да не изгуби позиции пред Евгени, но не ги намери. Наблегна колко принципна жена е, но той я хвана в лицемерие, защото тя също е прекъсвала срещи, че и го брои за смелост, когато е тя. И като видя какъв грубиянин е Евгени, не виждам да спира да се опитва да му се натиска. Ами ей затова се оказват жените в токсични връзки - хем лош, хем чакаме той да се промени, вместо ние да го сменим.

Скрит текст:
Чувствам се омерзена от видяното снощи. Въпреки че много се разочаровах от Евгени още преди няколко епизода, това тотално безумие изобщо не го очаквах. Показа още по-грозни черти у себе си от това, което бяхме видели до момента.
Според него е съвсем в реда на нещата хората да се държат непростимо грубо и да прегазват всички, само защото са във властта на някакви емоции? Колко удобно и практично - държа се като хванат от гората нерез, а после не само си изми ръцете с тези емоции, но и успешно успя да накара обидените момичета да се почувстват виновни. Браво, Евгени!
Моят прочит на ситуацията е, че Елена просто не събра смелост да го обвини в очите и прехвърли вината върху Валерия. Затова пелтечеше и търсеше думите, просто в погледа му прочете неразбиране и неприемане. Той вече имаше мнение под давлението на Габи.
Вярвам и че Елена се извини искрено. Каквато и да е, тя не е глупава жена. Притежава емоционална интелигентност и респективно поглед навътре. Мисли и анализира. Наясно е, че не е нужно да си приятел с всички, за да може да запазите приличие и да си размените по няколко думи с нормален тон.
И тя поне прояви смелостта да обясни защо е обидена, докато останалите момичета от злополучната среща проявиха малодушие и си замълчаха. Особено жалка ми се стори Ирина. Аз нея изобщо не я харесвам, но имаше адекватни включвания на синхроните и съм учудена колко тъпо се държи с Евгени. Създава впечатлението на ужасно нийди, държи се като някаква загоряла лелка. Явно визитката й не е била преувеличена.
А Валерия за пореден път показа колко глупаво същество е. "Нали ще е много яко, ако избере мен?", попита тя с усмивка съперницата си за сърцето на ергена. Rolling Eyes

# 1 029
Ако Елена играе, както и всички останали, то тогава са по-добри актьори от официалните ни такива.

Тя си омота езика вчера, определено не иска да изпадне в немилост, но и Евгени беше отвратителен с начина, по който я гледаше все едно е някое влечуго, което иска да смачка всеки момент. Изкара си ги на нея, защото му е антипатична. Не давал обяснения, не се оправдавал и не се извинявал, еми....

Евгени разбуни духовете с поведението си, защото мисля, че повечето сме се срещали с екземпляри, които не разбират концепцията на взаимоотношенията и не могат да се справят, когато предизвикат негативни емоции в другите. За мен това са хора, с които комуникация и близост са невъзможни. Трябва след една определена възраст човек да умее да се замисля, да преценява и своето, и чуждото поведение, да се научи да меле брашно с другите. Като си обидил и дори наранил някого, пък ако ще и егото му да си накърнил, хора сме, всички имаме его, еми извини се за причиненото и пак застани зад действията си, които под влиянието на емоциите, може да са обслужвали изцяло теб, но поеми отговорност, че не си си впрегнал мозъчните клетки да постъпиш максимално коректно и адекватно, вземи си бележка и давай напред. А не да се правиш на три годишен льольо с нацупени устенца и ококорени оченца, който защитава правото си да е егоист.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 13:17 от kakx

# 1 030
Александра преди да се превърне в светица доста време се правеше на ощипана. И тя стоя на доста по-кофти ситуация като подметка.

# 1 031
  • София
Минавам, за да отбележа, че Валерия, Валерия, Валерия не излъга за писмото.

Не го прочете докрай, но то гласеше:

Моля те, хулиганке, не прави повече бели! И ги прави винаги, когато това ще те доближи до мен!

Тоест, Гени много държи на правилата, но няма преблем те да се нарушават, когато е за да се "свети името Му".

Не виждам как ще стане обрат тук, освен ако Валерия не се издъни здраво пред него.

Внимание, разсъждение на база спойлер:
Скрит текст:
Но пък тогава как е на финала?

Ето от промото за утре резултати от битката в слуз (каквото и да означават те).

Наистина е жалко, че договорите им не позволяват да връщат розите, когато си решат.

# 1 032
  • Варна
Елена не обясни защо е обидена - търсеше полит-коректните думи, за да не изгуби позиции пред Евгени, но не ги намери.
Аз не съм сигурна дали не е успяла да ги намери, но просто да са ги изрязали при монтажа. Мисля, че момичетата и в  частност Лия са недоволствали и затова една среща и коктейл са в два епизода... Просто същата вечер след появяването на Валерия на груповата среща е нямало коктейл, защото е имало протест.
Лия е писателка и едва ли не е намерила думи да опише как се чувства, но ни показаха едно изречение, а розораздаването беше на следващия ден. Няма как да не е имало сътресение.

Така че не обвинявам момичетата че не са казали нищо, със сигурност са казали, но не са го излъчили..

# 1 033
Понеже в живота често се случва да харесваме някой много, но след няколко срещи да го опознаем и да се разочароваме от него, ми се иска да видя ясно изразено това и в шоуто. Защото съм сигурна, че някои от момичетата ВЕЧЕ не харесват Евгени, но продължават да играят по свирката му.

# 1 034
“Казва ти, че всъщност всичко е наред, а пък всъщност погледът и казва друго”. Гена, брат, ти за първи път ли общуваш с жени?
Със сигурност. Коя жена ще му върже на тоз мухльо?! Никоя, или поне не българка.
Този път не само ме унасяха, а направо съм заспала и се събудих по време на церемонията на розата. Екстра! Не съм пропусанлана "уникалният епизод". Да попитам нещо. Тоз глупав формат докога ще ни отнема от ефирното време? Кога трябва да приключи, че вече не ги издържам? От довечера ще си гледам сериалът по БТВ лейди, не мога повече. То бива нефелно предаване, ама тази година са се уср....ли яко. Щерева в някакво предаване спомена, че дори цялата компания приятели се събирали у тях да гледат заедно и да коментират. Много било забавно. Мхм, то футболен мач на някой наши отбори - некъдрници да беше, щеще да има повече емоции. Обаче вероятно събира народ в тях да й слушат великите мисли в любовните писма. Ленчето и тя се изложи. Дори беше по-добре да не й даде роза и да си ходи, а да не се мъчи повече там.

Общи условия

Активация на акаунт