Бракът ми се разпада пред очите ми

• 10 864
  • 164
  •   1
Отговори
# 60
Алекс, всичко това е много разумно, но като човек, който редовно е пътувал до село през уикендите като дете, знам какво костваше това на майка ми. Тя също работеше на пълен работен ден и цялото домакинство беше на нейните ръце. В неделя вместо да си почине, като се върнем чистеше, переше и готвеше ударно. А на село баба и дядо си поддръжаха двор и т.н. При тях като никой не живее, смятай какво ще е. Чистене на 2 къщи, пътуване и никаква почивка. Ще има и работа по градината. Тя сега едва успява, не я виждам да се справи с още задачи.
Всеки преценява докъде му стигат силите...

# 61
А защо е нужно жена му да ходи с него на вилата? Това може да си е неговото хоби - да стяга къщата, да бута тук и там. Ако децата искат - може да ходят и с него. Не е нужно всички да са постоянно заедно.

Отрасла съм на село. Ако мъжа ми сега каже, че иска къща на село  лягам на черджтето пред апартамента и ще трябва да ме влачи до там Simple Smile Никак, никак, ама никак не ги харесвам тези селски ходенки.
Та пак питам, защо е нужно и тя да ходи?

Малко са им тегави отношенията - така си имат и малко дни на почивка един от друг. Даже си е супер. Неговата липса - няма да е проблем, защото така и така тя не разчита на него за нищо от гледна точка на семейството.

# 62
Почивните дни не са точно, за да си почиват влюбените един от друг, ама карай... Satisfied

# 63
Защо трябва да се ходи всяка събота и неделя на село? Свекърите имат вила от поне 25 години. Направили са си морава там + дръвчета, не 2 декара градина. Ходят, когато могат - 1 до 2 пъти в месеца като работеха. Част от отпуските караха там, не всички. Вилата се затваря през ноември и до март- април никой не ходи. Да има си  работа, но не е нужно всяка събота и неделя.
По-добре авторката да използва енергията си да убеди мъжа си като е почивен ден, той да слага масата в 18 часа и да върши нещо в домакинството, а не да се карат нон-стоп за къщата.

# 64
Нали три години трае влюбеното, после хомот казват  и знам.
 Все влюбени не са хората. Може един да остане влюбен ,тоест да си иска забавленията,  двамата рядко са. Повечето си почиват един от друг.

# 65
Почивните дни не са точно, за да си почиват влюбените един от друг, ама карай... Satisfied

За влюбените правилата са едни, за женените - други ... Wink

# 66
Нали три години трае влюбеното, после хомот казват  и знам.
 Все влюбени не са хората. Може един да остане влюбен ,тоест да си иска забавленията,  двамата рядко са. Повечето си почиват един от друг.
Ми не я знам тази статистика за хомота.
Но при тях яко тегне. То си е направо "под игото".
За какво и на кого помага това, да се питаш.

# 67
При подобни отношения "почивките" един от друг в свободното време отдалечават още повече.
Не е нужно да ти пърхат пеперуди в корема, за да искаш да прекарваш уикендите със семейството си. Това са съвсем различни неща. Ако мъжът ми има нужда да си почива от мен в единственото време, в което сме свободни и двамата, бих му дала пълна почивка и през другото време. Няма нужда да се насилваме като не става.

Защо трябва да се ходи всяка събота и неделя на село? ...
По-добре авторката да използва енергията си да убеди мъжа си като е почивен ден, той да слага масата в 18 часа и да върши нещо в домакинството, а не да се карат нон-стоп за къщата.
Пише, че всяка свободна минута е там. Явно му харесва. Като си я направи ще му е още по-кеф да ходи. Ако въобще са заедно, защото плановете му са други.
Няма как да слага масата в почивните дни, няма го.

# 68
Да бе! Драматизирате! Мъж, който иска в 18 часа да му е сложена масата и тропа за това, не помага и вероятно не се справя с домакински задължения знаете ли точно кога ще иде сам на село? Никога!

За него събота и неделя не са единствените почивни дни - той е на смени 2:2. Така, че ...

# 69
  • Бургас
Да бе! Драматизирате! Мъж, който иска в 18 часа да му е сложена масата и тропа за това, не помага и вероятно не се справя с домакински задължения знаете ли точно кога ще иде сам на село? Никога!

За него събота и неделя не са единствените почивни дни - той е на смени 2:2. Така, че ...
Реално когато единия в семейството е на смени, а другия е редовна почивките много рядко събвадат. През април аз и мъжа ще имаме общи 3 дни и 2 следобеда Simple Smile
Какво ще прави докато аз работя ми е все едно. Дали ще е лодка, дали ще е вилата, колите...Не очаквам да е заврян вкъщи и да шета. Шета си достатъчно. Simple Smile Хубавото е, че имам същата свобода като него. Ако искам ще мета моловете, ще ходя на плаж с другите кокошки /като мен/...

Мъжа на авторката не е цвете. Не казвам това. Обаче и тя не е права да го мачка, че слушал баща си. Реално той може да не слуша баща си, а просто да мислят сходно. Може би просто вижданията на авторката и мъжа и изначално са различни.
Това не се решава с ултиматуми и натискане. С много разговои, ако изобщо е възможно.
Като нищо он вече да е завъдил някоя слушателка и разбирателка и затова рязко да намира кусури на жена си. /което ще е гига тъпо/

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 15:44 от MeMyselfI

# 70
Добре де и като е завъдил какво? ХАЛАЛ ДА И Е! И с къщата на село, и с патриархалните изисквания, и с вечерята в 18, и с тъпите шеги и безумни увертюри преди секс! И какво ако е завъдил?

Ами и жената ще си завъди някой дето може пък и повече да и пасне. Като почнете да плашите как едва ли не човек трябва да е божакравичка, че да не кръшне лЮбимУтУ! Който кръшва си кръшва без значение у дома калинка, колорадски бръмбар или божа крава има! Няма нищо общо с това дали жена му е налагаща се и ходи ли на село.

# 71
Какво ще прави докато аз работя ми е все едно. Дали ще е лодка, дали ще е вилата, колите...Не очаквам да е заврян вкъщи и да шета. Шета си достатъчно. Simple Smile Хубавото е, че имам същата свобода като него. Ако искам ще мета моловете, ще ходя на плаж с другите кокошки /като мен/...
Е, точно тази свобода липсва при авторката. Такава има само той. Тя трябва да се завре вкъщи, да шета и да му принася, дори когато той не е на работа.

Не виждам мачкане в това семейството да е на първо място. Решенията се вземат от двамата, не от единия + майка му/баща му.

# 72
  • Бургас
Не мисля, че ме разбираш правилно за любовницата.
Ако е завъдил вече някоя да му ръкопляска, шансовете за ремонт са още по - малки. Като това ми е само предположение, защото се зачетох, че рязко е започнал да намира кусури и то за глупости.

Никой, никого не плаши. Аз лично не го намирам за правилно. Да имаш проблем, да не го изговориш. Да не се опиташ да го решиш, ами да бягаш. Ама е факт, че много хора точно това правят. Хващат леката пътека.

С какво точно завъждането на трети, пети и осми лица помага на семейството ми е инетерсно. И чесно казано дали жената ще завъди любовник или не, ако мъжа и е завъдил любовница е точно все тая. Батака, по - батак няма да стане.

Не се сърди, човече , мачкат се един, друг и дърпат кой както може. Диалог няма. Броят се компромиси. Ако не виждаш мачкане в това, то вероятно представите ни за общуване са различни.

# 73
Именно, то това си им е ежедневието ( визирам писаното от MeMyself). Това за вечеря в точен ранен час!?!, е явно умишлен опит от него да и намери някакви кусури и да я мачка. В друг момент ще е пък друго нещо. Тя също се опитва да се бори с всичко ( и всички там? ) но и идва нанагорно. И сега стигаме дотук. Бих казал и повече, но не виждам смисъл да натягам обстановката. Семеен живот изпълнен с трудности. Добавяме и родата със съответното мислене. Ежедневие за много жени в този регион...лошо.
Голямо влияние имат околните и манталитета попит от детството. Абсолютно го виждам пред очите ми същото. Рецепта за оправяне нямам.

# 74
Съвсем нормално е да вечеряш в определен час, ако в друг определен час почва любимия ти сериал 🤨

Общи условия

Активация на акаунт