Постоянно ни искат пари

• 10 785
  • 254
  •   1
Отговори
# 135
  • София

Перфектно се разбира с дъщеря ми, наистина се грижи дори прекалено много за нея.
Хубаво, че се разбира с нея, но как се грижи, че и прекалено много за нея, като твоите пари плащат неговите сметки, т.е. вместо за детето отиват за него? Сигурна съм, че е тежко като не си милионерка да осъзнаеш, че те използват финансово, не си го очаквала, но сама каза, че си добра с математиката. Тегли чертата и виж колко пари ти струва този мъж. Освен нервите, което е достатъчно неприятно и без парите.
И ако сте се оженили, заедно със справката за кредити намери един адвокат да ви състави брачен договор, за да не се озовеш после в положение да му връщаш новите заеми, с които ще покрива старите или кой знае какво.

А иначе сама жена с дете е подложена на страшна преса от обществото да се омъжи повторно. Това няма значение от населеното място, явно такива са изискванията и през 21-ви век Simple Smile

# 136
Аз някак не си го представям мъж на тия години с добре платена работа и с кредит, който предполага, че не напуска често работа, да не си ползва обезщетението, а да рови из вестниците отчаяно за каквато и да е работа със заплащане, близо до МРЗ, за да не бъдеш в тежест. Че то обезщетението му трябва да е по-голямо.

# 137
Човека не е манипулатор, до някъде изглежда свестен, ся квото и да си говорим не са толкова много мъжете без деца, които ще приемат и ще се грижат за чужди дете като свое. То ясно, че тук всичките са ги взели с по 2-3-5 деца все топ ергени, ама реалността е различна.
Проблема е друг, че е мека Мария, че го доят най безогледно, че е учен и му е втълпявано да се жертва за родители и вероятно брат и сестра. Звучи невероятно, но както казах моята майка е манипулирана от малка по този начин до потресващи размери. И се откъсна след 20 години брак когато съвсем директно и се казваше, че трябва да подпомага финансово и по всякакъв начин брат си ( който си беше съвсем нормален и работоспособен, с образование и т.н.(, да не търси никво наследство и да ги гледа дъртите. Така че този манталитет не е много рядко срещан.
Вече дали той ще се откъсне от това влияние не се наемам да казвам, но не си струва вкарването на прекалено много усилия

# 138
Каква му е диагнозата, той какво казва по този въпрос, как вижда да разрешите проблема с инвитрото?
Правихме опити няколко месеца-без резултат.
Отидох на лекар, проследихме овулацията с фоликулометрия, пуснах щитовидни хормони, уж всичко ок-резултат нямаше.
Преди два месеца отидохме в репродуктивна клиника и аз правих там цветна снимка+полови хормони, а той-спермограма. При влизането, доктора каза, че проблема е в спермограмата, има около 1% нормални сперматозоиди, това е, което разбрах. Според доктора, спасението с този резултат е инвитро, но тъй като при мъжете спермогенезата била на възходи и падения и се обновява на всеки 72 дни, изписа добавки, мисля, за подобряване на качеството и ако следваща спермограма е без промяна, решението е ин витро.
Дано добре обясних, а не крайно лаишки, до сега не съм се сблъсквала с подобен вид проблеми Sad

# 139
Той как реагира, какво е решението му за ин витро, как ще го финансирате?

# 140
Rf22
Този манталитет за едните грижата за родителите, а наследството за другите деца, е характерен за отношението към дъщерите, не към синовете.
За цкр той сам трябва да подаде молба, лично, тя не може.

# 141
В подобни втори бракове обикновено жените искат да родят дете и на новия мъж за да го обвържат по-силно. При вас чия беше идеята? да не би той да иска да те обвърже по-силно?

# 142
Доктора каза, че ще ни помогнат с документите за фонда. И да ни одобрят, ясно е, че ще ни трябват доста средства поне за първоначалния пакет с изследвания. Не е невъзможно да заделяме, невъзможно е, когато всичко, което можем да заделим изтича към роднините му..

# 143
Rf22
Този манталитет за едните грижата за родителите, а наследството за другите деца, е характерен за отношението към дъщерите, не към синовете.
За цкр той сам трябва да подаде молба, лично, тя не може.

Така е, но и обратните случаи не са малко. А и тук имаме и друг син, който вероятно е галеника

# 144
А ако се появи още едно дете, 2 деца ще са лишени, за да имат бабата и чичото ли?
Доктора каза, че ще ни помогнат с документите за фонда. И да ни одобрят, ясно е, че ще ни трябват доста средства поне за първоначалния пакет с изследвания. Не е невъзможно да заделяме, невъзможно е, когато всичко, което можем да заделим изтича към роднините му..

# 145
  • София
Да не забравяме, че фамилната къща не е само негова, не е дори и на трите деца. Утре родителите може да решат да я продадат и да профукат парите. Ей тъй на, както е ремонтирана, нали не те изплащат кредита.

Авторке, против съм конспиративните теории и че мъж без достатъчно пари не струва, но все пак помисли - дали тези мир и любов не са свързани с това, че живее при теб и май предимно ти издържаш семейството, докато изплаща чужди разходи. Не става дума само за пари, искаш другарче в живота и баща на дъщеря си, но малко се притеснявам за истинските му подбуди.
Направи както са те посъветвали - настоявай за делене на разходите поравно. Ако му  останат пари - да си плаща кредита. Тогава гледай как ще реагира.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 14:55 от Cuckoo

# 146
  • София
С 1% трудно ще стане от раз, а и фондът покрива само 5000 и то ограничен брой пъти. Всичко над тази сума е за вас.

# 147
Човека не е манипулатор, до някъде изглежда свестен, ся квото и да си говорим не са толкова много мъжете без деца, които ще приемат и ще се грижат за чужди дете като свое. То ясно, че тук всичките са ги взели с по 2-3-5 деца все топ ергени, ама реалността е различна.
Проблема е друг, че е мека Мария, че го доят най безогледно, че е учен и му е втълпявано да се жертва за родители и вероятно брат и сестра. Звучи невероятно, но както казах моята майка е манипулирана от малка по този начин до потресващи размери. И се откъсна след 20 години брак когато съвсем директно и се казваше, че трябва да подпомага финансово и по всякакъв начин брат си ( който си беше съвсем нормален и работоспособен, с образование и т.н.(, да не търси никво наследство и да ги гледа дъртите. Така че този манталитет не е много рядко срещан.
Вече дали той ще се откъсне от това влияние не се наемам да казвам, но не си струва вкарването на прекалено много усилия
Значи, аз не знам защо тотално изключваш варианта човекът да е манипулатор.
Но приемаме, че не е манипулатор.
Аз знам за случаи, когато едното дете има някакъв проблем като малко - здравословен, с растежа, седмаче или нещо подобно. И другото става подбутваното дете, което "може", семейството се разглежда като едно цяло и съответно ресурсът се преразпределя равномерно, от можещото към останалите.
В случая единият син явно е "неможещото дете". Дъщерята - единствена със свое дете, единственото златно внуче. Следователно, след като семейството е една единица, "можещото" прелива по скачените съдове нататък.
До тук го разбирам.

Но как става така, че "можещото дете" прелива блага и към родителите с големите доходи? Чисто психологически нямам обяснение.

# 148
При влизането, доктора каза, че проблема е в спермограмата, има около 1% нормални сперматозоиди, това е, което разбрах.

Авторке, вероятно се касае за тератозооспермия - това означава, че всички сперматозоиди над този 1% са дефектни, т.е. или не могат да оплодят яйцеклетка, или ако го направят са възможни спонтанни аборти, генетични дефекти и други такива опасни нещица.
Аз хич не съм толкова убедена, че този мъж не е манипулатор - държи се точно като такъв.

# 149
  • София
Всичко може, приемаме, че го манипулират родителите, но в момента, в който лежи финансово и емоционално на гърба на авторката, която е самотна майка, той спира да бъде дори потенциално добър човек. Каквито и извинения да му търсим.

Ама играел си с детето, ама приемал го като свое. Тогава и със своето ще е така, всичко ще осигурява майката, а в свободното си време ще му съчувства и ще му се възхищава на какво е готов, ама теоретично.

Общи условия

Активация на акаунт