Постоянно ни искат пари

• 10 776
  • 254
  •   1
Отговори
# 150
  • Сф
Интересно. Откога сте женени? Кредита от кога е? Ти изобщо виждала ли си документите? Мисля, че спомена че не знаеш дори докъде точно е изплатен с точност. Как е обезпечен този кредит? С каква лихва е? Изобщо.. много въпроси. 400 лв не е малка вноска ..за какъв период? Интересно,че го е изтеглил той пък го е раздал на всички роднини, само не за себе си, пък си е направо като бездомен.  Както разбирам , че варианта ви е или при теб или на квартира. Колко време сте заедно, колко го познаваш че и брак..който доколкото прочетох той предложил...с 5 лв в джоба .. ( добавката е моя)
Брат му по чужбина и не връща нищо..защо? Трябва вече да се е устроил като че ли ..Майка му и баща му защо държат той да връща?, Не са зле финансово и трябва да знаят къде са отишли парите  - освен ако не са изхарчени от него и прикриват нещо всичко заедно. Има такива случаи- комар например. Също вноска се предоговаря. Абсолютно нелепо е да имаш доход 1000 и да връщаш 400. Пък и на семейството да играеш. Иначе много ларж господина, много добър,  но не прочетох план реален за излизане от ситуацията чрез някакви усилия от негова страна. Това е несериозно.
Опичай си главата момиче и разбери точно за какво иде реч. Тази история с лошите и алчни роднини, лично за мен е много нереална и като че ли се прикрива някакъв сериозвн проблем. Всички срещу него, а? А как не му хрумна да замине навън, при брат си и кой там още беше , където знаем заплащането е по- добро и да си оправи бакиите по- бързо? Точно обратното, лепнал се е за теб да го отглеждаш и не си дава много зор. Само да те увъртоли повече. Как ще гледа 2 деца и жена с 300-500 лв в бъдеще? Че и сега? Не вярвам да е малоумен , напротив...има нещо ненормално в цялата ситуация. Разбери какво е!

# 151
Първо - щом плаща и ЩЕ продължава да изплаща кредит за фактически документално чужда къща, да му се прехвърли моментално дял от собствеността на тоя имот. Пари влага, значи трябва да притежава. Точка.

Второ - докато не се изпълни първото, ти не искаш дете. Не си ли обичаш твоето достатъчно? Ще ти хареса ли да нямаш пари за това дете? Или не, то е от миналото, само обикаля край вас, сега светлото бъдеще ти е по-важно?? Да нямаш пари за учебници, за курсове, да го оставиш това дете да се мъчи, това ли искаш?

Щом ще се вкарват пари, насреща да се даде собственост. Аман от използвачи!

И абсурд да се накисваш в недоимъци и да си заробиш с теб и детето, дето вече го имаш. То лесно - дай да си родим още. Пък господ ще ни нахрани.

# 152
Доктора каза, че ще ни помогнат с документите за фонда. И да ни одобрят, ясно е, че ще ни трябват доста средства поне за първоначалния пакет с изследвания. Не е невъзможно да заделяме, невъзможно е, когато всичко, което можем да заделим изтича към роднините му..

Той въобще иска ли да правите ин витро, или се съгласява, защото ти искаш.

Нали разбираш, че във вашата ситуация би трябвало той да е силно мотивирания, а не ти.

# 153
Мир и любов, ама защото авторката заобикаля някои тежки разговори, а когато постави адекватен въпрос на масата се чувства, как го беше написала по-горе - "като мрънкало". Загубила е перспектива авторката...
И да, ако не знаете точните условия по задълженията му, просто няма шанс да си планирате бюджета и управлявате семейните финанси. Много непрозрачно е всичко от негова страна и подобен живот в неяснота какво влиза и какво излиза от джоба ви е по-често срещано при хората, за които тези вариращи разходи не са от решаващо значение за целите им.
Остави ги на този етап роднините на заден план, няма да им изправиш кривините, ами с такт и отдалече го подхвани по темата с финансите, ако трябва уж с намек, че търсите решение да угодите на всички, за да свали най-накрая картите какви са му борчовете и има ли въобще някакви активи. Тази финансова мъгла, в която си правите планове за бъдещето, благоприятства единствено него.

# 154
  • София
Сега се сетих за втория мъж на една бивша колежка и приятелка.
Иначе свестен и мекушав мъж, но абсолютен мунчо за елементарни неща от живота, на 30+ години. Все той не може, все той не знае.
Нейните родители - леко досадни и месещи се, но поне осигурили гарсониера. Е, тоя мъж не можа да скъса с брат си и майка си, за него все не се намираше свестна работа. Деца нямаха, колежката твърдеше, че той не искал да се изследва. Впоследствие и двамата имаха деца от други хора, та имам някои съмнения. И след нея все си е мунчо, вече над 40 годишен.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 15:11 от Cuckoo

# 155
Манипулация е измама, въвеждане в лъжа и подтикване на манипулирания към някакви действия в негов ущърб и в полза на манипулирания или трети лица, от които действия манипулирания има някакви косвени ползи. Така го дефинирам аз, ако греша, така да бъде. В случая мъжът прави всичко в полза на родата си и до тук може да се каже, че е манипулатор според първата част на дефиницията ми, след като изсмуква средства от авторката за собствената си издръжка. Обаче той реално полза няма от дундуркането на родата си, за това той самият е жертва на манипулация.
Освен ако това не е цялата истина и с кредита са му оправили хазартни дългове или нещо друго, в което се е забъркал. И пак нямат основание да му искат кеш, че другия син си идвал или периодично по други причини, при положение че имат високи доходи, а мъжът и авторката не. Така че изключвам варианта да прави умишлени манипулации, просто щото той е най нае***ан в случая, много жени биха го зарязали директно заради всичките тези фактори

# 156
Препрочетох пак първия пост, тази част с кредита 15 000 евро: той го изтеглил и дал 5 000 на брат си, ей така безвъзмездно и на доверие и 10 000 евро за ремонт на семейната къща, в която живеят родителите, и тези родители не само, че имат собствени доходи, но и на бащата доходите са в пъти по-големи, отколкото на сина-дарител.

WTF? Какви са тия сметки, какви са тия неща... Но това не предизвиква у него гняв, нито усещане за несправедливост, не - само и единствено желание за втора работа, за да дава още и още...

Ето затова казвам, че човекът може да е манипулатор - защото не си представям реален човек, който да забърка точно такава манджа, при положение, че доходът му е 1000 лева. Е не си го представям и това е. Единствено мога да си представя, че ситуацията изобщо не е, каквато той я описва.

# 157
  • София
Манипулация е измама, въвеждане в лъжа и подтикване на манипулирания към някакви действия в негов ущърб и в полза на манипулирания или трети лица, от които действия манипулирания има някакви косвени ползи. Така го дефинирам аз, ако греша, така да бъде. В случая мъжът прави всичко в полза на родата си и до тук може да се каже, че е манипулатор според първата част на дефиницията ми, след като изсмуква средства от авторката за собствената си издръжка. Обаче той реално полза няма от дундуркането на родата си, за това той самият е жертва на манипулация.
Нима той няма ползи? Дава 300 лв на месец и живее като бей, докато разиграва театър на какво е готов, но не прави кой знае какво реално и цялото внимание и ресурси са за него, неговите драми, неговото семейство, неговите кредити? Това какво е? Добър човек, който паразитира върху новата си жена и детето и? Ми не му ли е неудобно? Или понеже родителите му са лоши хора изключваме възможността и той да е като тях? Защо не си стои с проблемите в неговия град и да си отглежда родата, а се натресъл другаде да се прави на жертва на гърба на жена с дете?

# 158
  • София
Манипулиращият има ползата да живее при нея и да го издържат, докато изплаща чужди разходи. А и не е ясно дали не е знаел за физическия си проблем, как пък не се прегледаха с първата си жена.

Авторке, къде се запознахте с този безценен мъж и чак при предложението за брак ли ти каза за кредита?

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 15:22 от Cuckoo

# 159
rf22, не бих била толкова убедена, че неговата версия е вярна.
Да му звъни мама в 6 сутринта за пари, съвсем възможно е тия пари да са, за да плати неговите дългове.
Да не стане накрая, че не той е теглил кредит за семейството си, а те за него.
Много са ми подозрителни такива хора, дето са вечната жертва и все някой друг трябва да им плаща масрафа. Виждала съм достатъчно такива наживо и до последния човек все бяха паразити.

# 160
Манипулаторите са много изобретателни в прехвърлянето на вина - родители, роднини, бивши, жените като цяло, светът, все някой друг ги е докарал до това.

# 161
Здравейте, мили дами!
Първо искам да уточня, че не съм тук да пързалям никой, регистрирах се единствено за да споделя проблема си и да получа адекватни мнения, защото смятам, че от странични наблюдатели биха били най-трезви и адекватни.

В резюме: Омъжена съм, за двамата е втори брак. Аз имам дете, той-не.
Съпруга ми е изключително добър и разбран човек, прие детето ми като свое и в момента живеем в мир и съгласие.
Съпруга ми в миналото е теглил кредит в размер на 15 хиляди евро, 5 хиляди от които е дал на брат си, за преместването му в Германия със съпругата му и 10 е вложил в основен ремонт на семейната им къща.
Още когато той ми предложи брак ме информира, че има този кредит и аз предложих да се премести при мен, тъй като аз имам собствено жилище и поне няма да плащаме наем, а той е от друг град, който е доста далеч, майка ми е вдовица, не исках да иставям и нея, както и да местя и детето.
Дотук ОК.
При преместването на съпруга ми при мен, разбрира се, началото беше трудно, той намери работа, но не платена както предишната и съответно вноската от 200 € на месец се чувстваше.
Още два месеца след преместването му майка му звънна, с молба да им помогнем финансово с някаква сума. Отделихме 300 лева, след което последва цупене и сръдня, продължаваща 3 седмици, тъй като очевидно парите им се видяха малко. Последваха още няколко такива финансови инжекции, за които замълчах и проявих разбиране,  защото все пак са родители, ок, може да се случи и на майка ми, въпреки, че заплатата на баща му е по-голяма от нашите две, взети заедно и те са двама човека, а ние-три.
Тъй като правим опити за дете, оказахме се с мъжки фактор и със сигурни стъпки вървим към астистирана репродукция, наложиха ни се допълнителни разходи за добавки и прегледи през изминалите два месеца, в момента сме изпланирали средствата си до най-малък детайл.
Миналия петък, майка му звънна и първото, което чух, че пита е:"Взе ли заплата" Стори ми се доста грозно.
На другия ден, в събота, звънна в 6 сутринта да извести, че тъй като брат му се върнал от Германия да ги види, изтъняли с парите а и му дали 200 евро за из път, поиска пак супа пари от нас.
Съпруга ми видимо се подразни, но този път се подразних и аз.
Помолих да и обясни, че имам много разходи този месец. По-късно той звънна, но тя се развика и не прие никакви обяснения. Обясни, че имам високи сметки за парно, че ни предстоят още премеждия по лекари, но тя отвърна:"А нас някой пита ли ни как сме?!" Те имат дъщеря в Австрия и друг син в Германия, а искат само от нас и очевидно не приемат "не" за отговор.
Крещейки чух да му казва:"Ти имаш кредит".
Ок, но този кредит е взет за цялото им семейство  и изначале са се разбрали всеки да се включва с кой каквото може, но тък като е на негово име, сега се третира като само наш.
Наистина се чувствам леко огорчено, за кредит и пари за тях сме дали 700 лева този месец, заплатата му е 1000 чисто.
Наистина не искам да си разваляме отношенията за такива битовизми, но честно казано ме жегна най-много факта, че майка му побесня от отказа да пратим пари този месец и при неговото обяснение, че ни трябват за нови изследвания и пр. реагира все едно не и пука ако останем на нула.

Моля за мнение, как бихте постъпили.

Благодаря предварително за отговорите,
Желая хубава и успешна седмица на всички Flowers Four Leaf Clover
Имам подобна история, но вече с дете.. И токова ли си заслужава този човек, че плануваш бъдеще и семейството с него? Според мен ако с диалог не се разберете няма смисъл, защото хората трудно променят навиците си. Ще имаш дете и от него и ще е още по-трудно.

# 162
Божеее, поредната прибрала един Мунчо и влязла в ролята на героинята, която ще му подреди живота и ще се пребори със злата ламя - а.к.а родното му семейство Grinning
Наистина ли си толкова наивна или имаш страшни комплекси, които те карат да мижиш силно и да отказваш да видиш истинската ситуация.

Мъжът ти няма да скъса връзка с роднините си, няма да почне да изкарва повече пари и няма да бъде силният човек във вашите отношения. Ти ще продължиш да теглиш каруцата и с времето ще почнеш да не го понасяш, но ще имаш още едно дете за гледане. А той ще кърши пръсти ще върти очи, защото няма късмет в живота,  другите са лоши, а той така се старае.

Идилия!

# 163

Нима той няма ползи? Дава 300 лв на месец и живее като бей, докато разиграва театър на какво е готов, но не прави кой знае какво реално и цялото внимание и ресурси са за него, неговите драми, неговото семейство, неговите кредити? Това какво е? Добър човек, който паразитира върху новата си жена и детето и? Ми не му ли е неудобно? Или понеже родителите му са лоши хора изключваме възможността и той да е като тях? Защо не си стои с проблемите в неговия град и да си отглежда родата, а се натресъл другаде да се прави на жертва на гърба на жена с дете?
Не останах с впечатление, че си живее като бей, тя авторката едва ли вади големи пари, освен това гледа дете и поддържа жилище. Продължавам да не разбирам каква точно му е ползата да си дава парите на родата, които очевидно живеят по добре от него, без да получава нищо насреща?
Не е манипулатор, а обикновен глупак. Има голяма разлика между двете, но за авторката няма голямо значение като резултат.

# 164
  • София

Не останах с впечатление, че си живее като бей, тя авторката едва ли вади големи пари, освен това гледа дете и поддържа жилище. Продължавам да не разбирам каква точно му е ползата да си дава парите на родата, които очевидно живеят по добре от него, без да получава нищо насреща?
Не е манипулатор, а обикновен глупак. Има голяма разлика между двете, но за авторката няма голямо значение като резултат.
Глупак щеше да бъде ако си стои в родния град и си дава парите на роднините. Сега глупачка е авторката, защото той реално дава на роднините си нейните пари. С хипотетичните 300 лв не покрива, дори собствените си разходи, т.е. авторката го издържа. Това му е ползата, издържат го и му съчувстват. Авторката затъва в неговите проблеми, в неговите дългове, щом имат и брак, в един момент може да и ги остави тия дългове и да се омете.

Общи условия

Активация на акаунт