Постоянно ни искат пари

• 10 734
  • 254
  •   1
Отговори
# 30
Да обобщим - мъжът има 15 000 евро кредит и 500 евро доход, от който плаща кредита, дава пари на родители и роднини и т.н. И се пита как да променим роднините, а не мъжа, понеже той явно не вижда проблем.

# 31
  • София
И двамата сте добряци и неговите родители се възползват от това. Не очаквай някой ден да се трогнат, ако той е около 40те и им дава пари откакто изкарва ( грубо да кажем 15-20 години) това е неизкоренимо. Те никога няма да спрат да искат пари, а той трябва да ги отреже. Маминка със сигурност има начини да го манипулира и върти на шиш, ако не ѝ даде. А той ако е добряк, ще се измъчва, че не е дал. И така ще си карат цял живот. Мъжете изключително трудно се променят, хеле пък ергените без деца. На 90% съм сигурна, че се е развел с първата си жена, заради пари.

# 32
Той просто се чувства част от родното си семейство. Не знае как да се откъсне, за да застане като скала зад новото си семейство.
Ще трябва да му обясниш туй-онуй, включително и идеята за глава на семейство. Стожер. Опора. Такива едни думи, които не включват да е Димитър Общи за цялата рода.

# 33
На мен не ми трябват роднините, че да ми светят лампи.
Нов в града с нищожни доходи и бебе иска…. не знам, не знам.
Аз бих отложила въпроса с бебето, докато той не се стабилизира финансово и не отреже техните. В крайна сметка аз дете си имам. Той с 1000 лева заплата да дава всеки месец по 700 на техните, а те още искат, че и инвитро тръгнал да прави, при положение, че себе си не може да храни.. Айде, моля ви се.
Авторке, ти сигурна ли си, че този кроткия ти мъж, няма и други борчове, за които ти не знаеш и които са повод техните постоянно да му искат пари...
Щото това за мен не е нормално, баща му да взима повече от вас двамата и да има претенции към него. И то за кредит, който иначе уж бил за тяхната къща и за брат му. Ти имаш ли финансово дупе да гледаш две деца, мъж, и цялата му рода?

# 34
Аз вчера го попитах в прав текст какво правим, ако нямаме наистина грам стотинка, а тя го върти на шиш, и не приеме че наистина нямаме. Но тя знае на коя дата взима заплата и иска. В петък вчерта се обади и без да попита как сме, пита взел ли е заплата. Това не е нормално. Както, че се раззвъня в 6 сутринта на другия  да иска пари.
Излязохме вчера и той отново ми спомена, че кредита е взет като общо семейно решение и брат му е обещал да помага, но сега скатава и се изкарва закъсал. Виждам, че му е обидно как роднините му го доят, но опитва да остане уважителен към тях.
За миг вчера се почувствах като мрънкало, защото за пръв път изразих ясна и категорична позиция, но имах нужда и някой да погледне отстрани ситуацията.

# 35
  • София
Мъж със заплата 1000 лева и кредит 15 000, майка, която го третира като собственост, мъж, който не може да отреже хрантутните си роднини... яко си се прецакала.

# 36
Мъж със заплата 1000 лева и кредит 15 000, майка, която го третира като собственост, мъж, който не може да отреже хрантутните си роднини... яко си се прецакала.
Тъжно, но истинно звучи Sad

# 37
Аз вчера го попитах в прав текст какво правим, ако нямаме наистина грам стотинка, а тя го върти на шиш, и не приеме че наистина нямаме. Но тя знае на коя дата взима заплата и иска. В петък вчерта се обади и без да попита как сме, пита взел ли е заплата. Това не е нормално. Както, че се раззвъня в 6 сутринта на другия  да иска пари.
Излязохме вчера и той отново ми спомена, че кредита е взет като общо семейно решение и брат му е обещал да помага, но сега скатава и се изкарва закъсал. Виждам, че му е обидно как роднините му го доят, но опитва да остане уважителен към тях.
За миг вчера се почувствах като мрънкало, защото за пръв път изразих ясна и категорична позиция, но имах нужда и някой да погледне отстрани ситуацията.

Еха.....как се опитваш да го извиниш. Не знам наистина ли си вярваш ти самата, остави него....
Аз пак да попитам - той какво казва? Казва ли че ще спре да дава? Не чета такива неща понеже..мрън, мрън, мда, Миме, лошо е положението, ма така ще си карам - това виждам.

# 38
Аз вчера го попитах в прав текст какво правим, ако нямаме наистина грам стотинка, а тя го върти на шиш, и не приеме че наистина нямаме. Но тя знае на коя дата взима заплата и иска. ...
Ама чакай сега, защо така си се почувствала? Аз бих се почувствала бясна! Какво значи - ако нямаме грам стотинка, а тя иска? От къде накъде ще иска и каква й е работата имаш или нямаш стотинка?
Човек, само като те чета, и съм готова да правя скандал, от големите. Как така сте длъжни, защо?
Материалистка ли... Абе хора, вие изобщо ли не си знаете интереса? Нямате ли лични граници? Осмоза ли, дифузия ли, какви физични процеси протичат между едно отделно семейство с дете и някакви други хора, които са също отделни семейства?

# 39
Събирай си партакешите и се махай от там! Веднага!
Айде бе... ще си лишвам семейството заради търтеите му там майка, баща, брат... как ли пък не!
Че и дете си тръгнала да имаш с такъв?
Сериозно?!

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 11:20 от Arielle

# 40
Незнам, дами,

Опитах да съм толерантна и разбираща, но в един момент се изчерпах. Наистина, добър човек е, уважителен, честен, детето ми го обожава, но както казваше моя учител по литература, думата "добър" има четири степени-добър, по-добър, добряк и глупак.
Може би и преди са процедирали с него така и е било нормално, но сега с оформено семейство и с бонус репродуктивен проблем, мисля да затворя дарителския фонд, каквото ще да става.

# 41
  • София
Незнам, дами,

Опитах да съм толерантна и разбираща, но в един момент се изчерпах. Наистина, добър човек е, уважителен, честен, детето ми го обожава, но както казваше моя учител по литература, думата "добър" има четири степени-добър, по-добър, добряк и глупак.
Може би и преди са процедирали с него така и е било нормално, но сега с оформено семейство и с бонус репродуктивен проблем, мисля да затворя дарителския фонд, каквото ще да става.
Кой е в четирите степени? На мен ми се струва, че си ти, не е той. Той е намерил жена да го издържа, защото е мил, че и да го съжалява.

# 42
За какво отиват парите на свекърите ти? Спомена, че свекър ти взима голяма заплата, малки деца нямат, кредит не изплащат? Тогава къде изтича всичко, финансират другите си две деца отишли у чужбина уж за по добър живот ли? Често срещано е, мама и тате се хвалят с успешните чеда у чужбинско, докато финансовите потоци натам не спират.
Мъжът ти да реже навреме, да не се наложи ти да го режеш него

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 11:34 от rf22

# 43
Не, този лирически герой не е добър.
Друго е добър.

# 44
За какво отиват парите на свекървите ти? Спомена, че свекър ти взима голяма заплата, малки деца нямат, кредит не изплащат? Тогава къде изтича всичко, финансират другите си две деца отишли у чужбина уж за по добър живот ли? Често срещано е, мама и тате се хвалят с успешните чеда у чужбинско, докато финансовите потоци натам не спират.
Мъжът ти да реже навреме, да не се наложи ти да го режеш него
Oплакват се със здравословни проблеми.
Плюс това е поохарчили, че брат му бил на гости.
Не, че майка ми няма болежки, плюс това е по-възрастна, но на жената и през ум не и минава да прави подобни фиести. Една стотинка не ни е искала, а е вдовица на една пенсия.

Общи условия

Активация на акаунт