Постоянно ни искат пари

• 10 762
  • 254
  •   1
Отговори
# 60
Дори да имам по-добри финансови възможности, бих инвестирала в дома си, в образованието на дъщеря ми и за нашето семейство (в случай, че го бъде), а не за хора, които пушат по 2 кутии цигари на ден, не си правят сметката и си искат най-безпардонно.

# 61
А защо не поставиш въпроса ребром, страх те е от отговора ли?

# 62
Този кредит вчера ли е изтеглени  колко остава да връща?
Че някак звучи всичко.
Защо не ги пита като искат пари той какво да яде? Всичко дава.

# 63
И аз това се чудя? Аз на твое място до сега да му бях събрала багажа и да го бях изхвърлила през входната врата.
Защо си мълчиш? Вдигни му един скандал и виж как ще реагира.

# 64
Дори да имам по-добри финансови възможности, бих инвестирала в дома си, в образованието на дъщеря ми и за нашето семейство (в случай, че го бъде), а не за хора, които пушат по 2 кутии цигари на ден, не си правят сметката и си искат най-безпардонно.

Хайде пак. Не се ли усещаш колко е глупаво да се задълбаваш в такива подробности, кой колко пуши и какви сметки си прави, което изобщо не е твоя грижа. Проблемът ти не е, че родителите му искат пари, а че той им дава. Темата ти е нерационално поставена, ти искаш те да спрат да искат, а не той да спре да им дава.

Последен опит - значи ти се сърдиш на тях, че си искат, а не на него, че им дава, така ли да го разбираме?

# 65
Че някак звучи всичко.
Мисля, че остава около половината, тъй като е теглен преди брака ни.
А за останалото за пръв път аз повдигнах тон и го попитах-какво правим ако следващ път наистина сме до стената.
Той и се обади с категоричен тон пред мен, обясни, че ходим по клиники, че гледаме дете, че зимните ни сметки са високи. Тя взе да повишава тон, тях питал ли ги някой как били.
След това аз му обясних, че следващия път искам да ги информира, че поемаме кредит, от който аз и дъщеря ми няма да видим нищо черно на бяло, така, че имат и други деца и да не очакват всичко от една мандра в бъдеще.

# 66
Това добре, да се надяваме, че наистина ще го направи.

# 67
  • София
Адела, ама и брак ли сключихте набързо?
Ако е така - много лошо за тебе.

# 68
  • София
Сериозно ли жена с дете си сключила брак с мъж, който хем има репродуктивни проблеми, хем има дояща го рода. Поне за детето си не помисли ли, че някой ден може да дели твоите имоти и пари с брата и сестрата на мъжа ти?

# 69
Сериозно ли жена с дете си сключила брак с мъж, който хем има репродуктивни проблеми, хем има дояща го рода. Поне за детето си не помисли ли, че някой ден може да дели твоите имоти и пари с брата и сестрата на мъжа ти?
Е те нейните неща от преди брака са си нейни, новия съпруг няма общо.

Родителите на мъжа принципно не би трябвало да очакват да цицат, което и да е от децата си. Настоявай да им се опълчи, иначе ще си карате така... цял живот. А ако вземеш и да забременнеш съвсем ще се наредите.

# 70
Че някак звучи всичко.
Мисля, че остава около половината, тъй като е теглен преди брака ни.
А за останалото за пръв път аз повдигнах тон и го попитах-какво правим ако следващ път наистина сме до стената.
Той и се обади с категоричен тон пред мен, обясни, че ходим по клиники, че гледаме дете, че зимните ни сметки са високи. Тя взе да повишава тон, тях питал ли ги някой как били.
След това аз му обясних, че следващия път искам да ги информира, че поемаме кредит, от който аз и дъщеря ми няма да видим нищо черно на бяло, така, че имат и други деца и да не очакват всичко от една мандра в бъдеще.
Твърде много им се обяснявате. Подхващате нещата много отдалеч  и заобиколно, даже и тук като пишете, е малко неразбираемо, защото не е конкретно, точно и ясно. Ако и с тях комуникирате така, ми е ясно защо не ви оставят намира. Значи казвате просто НЕ и това е. Без повече обяснения, без "ама ние имаме кредит, ама вие имате други деца, ама ние имаме дете, ама ние искаме още едно...". Така излиза все едно им се молите. Аз в тези изрази не видях нито едно НЕ.  Видях само излишни словоизлияния. Докато се обяснявате така, но не заставате на твърда позиция, промяна няма да има.
Казвате уж "с категоричен тон заяви" и човек тъкмо си помисли, че най-накрая е казал НЕ, и се продължава с обясненията "че ходим по клиники, че гледаме дете, че зимните ни сметки са високи". Еми това не е категоричен тон.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 17:30 от Мила Атова

# 71
  • София
Е те нейните неща от преди брака са си нейни, новия съпруг няма общо.

Нямам предвид развод. Тогава е ясно, че са нейни. "Другото" имах предвид.

# 72
  • София
Не са си нейни, мъжа я наследява. И ако нямат дете, баш с брата и сестрата ще дели нейното дете.

Не знам, човека може да си е много читав, но и за мен е на гол тумбак чифте пищови цялата работа.

# 73
  • София
На тоз му трябва милионерка Joy Между другото, и аз бих била изключително притеснена, че има някакви други борчове, за които не знам Wink Да не говорим, че той е солидарен към евентуални борчове на другите от родата.

# 74
Авторке, продължаваш да очакваш разбиране, да се засрамят и да ви оставят.
Толкова добре ти се каза: Отговор НЕ! и толкова, на каквито и да е искания. Никакви обяснения, нищо. Няма повече финансови потоци, край, пресъхна кранчето. Само едно НЕ! и толкова. И в 4 часа сутринта да му звъни майка му за пари - този отговор, без коментар. Дано успееш да го убедиш.

Лъвица, на какво е солидарен длъжник според теб? Аз не разбрах какво имаш предвид. Той ще е солидарен длъжник, ако е подписал нещо. Ако наследи дългове, може да откаже наследството.

Рф, това, че не става дума за колосални суми, не прави хипотезата за манипулация съвсем изключена. Просто такова му е нивото, може да е играч на дребно.

Общи условия

Активация на акаунт