Barefoot shoes/ Минималистични "боси" обувки

• 30 099
  • 340
  •   2
Отговори
# 255
Здравейте, детето и всички вкъщи сме само с боси обувки последните 2 години. Аз  имам черни и горчица Корал и само ги редувам лятото, много си ги харесвам като модел и вървят на всичко.
Започнах да търся пролетни обувки за хлапето, че всичко му е малко вече. Подносва едни виво сафари от есента, но май са му малки, а не можем да се разберем с него и май ще ги скрия утре. Взела съм кемпери от набук и съм в търсене на текстилен кец, който да е подходящ за по-нисък свод, разперени пръсти. Минали години все ходи с фродо канвас, но се заглеждам по виво примус, някой може ли да даде отзив за детските?
С квмперите малко сгреших, защото му се изхлузват, доста луфт има в горната част, а са със завързани ластични връзки и няма как да коригирам..

# 256
  • София
Фродо са си супер, моите са с крака като парчета пица-триъгълни. С много тесни глезени и пети. Не много високи сводове.
Носят Фродо, Беленка, Виво.
Примуси от онези с лепката май са имали…може би само малкия всъщност. Повечето пъти им купувам с trail подметката и ластика за стягане. Сега са с буутита и точно гледах и аз един примус за големия, малкият може и да има някакви обувки от батко си.
Много съм доволна от Виво, издържат на тормоз. Едни имаше малкият-той беше трети собственик и после го подарих, не знам кой ги носи сега.
Ритат и футбол лятото, карат колела и се представят добре.
Големият ми син вече ще е за 37 номер и пак виво ще гледам, само не съм решила с обикновената подметка или пак trail. Резервни варианти са Рейма(въпреки, че са по-прави сякаш), като сандалите им са задължителни при нас последните години. Други не искат. Bisgaard и Froddo са резервен вариант. Но при моите повече издържат функционални материи, кожата в завалват и изтъркват.

# 257
С лепките са примус, да. Аз имам джуниър модела, че съм с малък крак и съм много доволна. Доволна съм и от цената, има няма 100лв разлика с модела за възрастни Head Band

Реймата ги гледах аз лятото, но не им ли потят? Едни найкове имаше бфф и миришеха на умряла катерица след третото обуване, после нон-стоп пране и като ги гледах реймата много ми приличат на подобна спарвация..
 Додо му взимам, но той пази много по необясними за мен причини и начин(на 3), после всички обувки продавам като нови.. рядко задържа и номер на сезон де, та няма време да ги захаби.

# 258
  • София
Е, на 3 и моите пазеха 😅 В яслите и градините, дори да ги извеждат, не правят нищо особено. Събота и неделя като се изведат, пак е под голям контрол на родителя.
В училище като излязат в междучасието да ритат футбол, да се влачат по настилката, обувките заминават. Или поне отпред са обелени целите.
Малкият има есенни виво от кафява кожа-отпред ги е ошлайфал. Докато на баткото есенните са от рециклиран материал и са си съвсем добре.
Не съм забелязала да им се спарват краката, но те на Рейма са носили сандалите. Аз не ги душа, не им ги гледам-ако ми се оплачат, ок.

# 259
Хора, дайте акъл, моля!
Казуса:
- прохождащо дете
- дължина на стъпало 12см
- ширина 6см
- висок свод

Насочете ме какво да гледам като марки, всички, които знам не са подходящи. И достатъчно ли ще е на ширина обувката да бъди 2мм по- широка?

# 260
Аз взимам на моето дете обувки от Зизу, то също е с висок свод. Правилото за босите обувки е от 0,5-1 см по-големи от стъпалото и аз го спазвам

# 261
Е, чак 1см на ширина? В повечето случаи стелката и пространството в обувката не са еднакви, за мен 2мм са си супер аванс, те и бебешките са меки. Аз препоръчвам да погледнете ботес, точно за прохождане имат супер кецки.
Да кажа, че вивотата са супер, прежалих се и ги поръчах, направо му заспаха.
Дези, не са им мирисали сандалите, щом не си усетила. Целия коридор беше вмирисан, а с други обувки не ми се е случвало, само тези неопреновите найкове.

# 262
Ох, не чета …, аз за дължина си мисля, извинявам се Simple Smile 2 мм за ширината е Ок за прохождащо бебе..
Вивото понякога не е много по-скъпо от Зизу…, особено ако не се поръчва до БГ, защото забелязах на официалния сайт, че има разлика в цените за БГ и за Испания (примерно)…

# 263
  • Пловдив
Препоръчайте ми "боси" сандали за туризъм, моля.
Лятото на доста преходи съм по сандали. Вече, обаче, нося боси обувки, сандали досега съм нямала. Има ли изобщо такива, които мога да ползвам за туризъм?

# 264
Здравейте!

Изчетох темата, но не видях коментари за Fleeters, а имат някакви яки модели, които ми допадат. Подметката им изглежда нормална и това ме притеснява като цяло. Досега не съм носила боси обувки, но малката ще проходи скоро и покрай нея, се реших и аз да пробвам. Виждам за Бе Ленка много отзиви и реклами, за Groundies се чудя също понеже и те ми допадат, Froddo също, но първо ме грабват Fleeters-а. За малката май ще поръчам Зизу, защото видях най-много отзиви. 12 см е крачето и около 5,2 см широко. Нормално, чак пухкаво или пък някакво супер слабичко не  е. Ако имате и други предложения и за нея, ще съм благодарна!

Поздрави на всички! Simple Smile

# 265
За малката май ще поръчам Зизу, защото видях най-много отзиви. 12 см е крачето и около 5,2 см широко. Нормално, чак пухкаво или пък някакво супер слабичко не  е. Ако имате и други предложения и за нея, ще съм благодарна!

Поздрави на всички! Simple Smile
[/quote]

Погледни Botess за малката госпожица. Аз поръчвам вече 3ти чифт и съм доволна. Плепоръчвам обаче, да влезеш в контакт с тях, защото освен това на сайта им предлагат и други моделчета, цветове по твое желание.

# 266
Аз съм се установила в една марка за мен-диваци. Дребният (4) - Зизу и Афензани.

# 267
По-долните ги намерих съвсем нови в един чарити магазин, за еквивалента на няколко лева.
Кожата е изключително мека. Намерих същите (снимката е оттам) в от някакъв сайт Etsy, където пише че са телешка кожа отвън и отвътре.
Ще ги поразходя из къщи докато "заемат" добре формата на ходилата ми
Подметката не е най-велико качество, но се надявам да ми служат добре

# 268
Здравейте, издирвам обувки с широка и висока предна част. Подметката предпочитам да не е много тънка, че ако стъпя на камъче или крива плочка, да не се усеща, все едно ходя по блокчета лего.
Имам едни на Be Lenka и едни на Hobibear, но моите палци малко стърчат нагоре и се опират в горната част, и не ми е комфортно. Та, ако сте срещали някой модел, който има повече пространство за пръстите и нагоре, ще съм благодарна да споделите. Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 22:33 от nevenski

# 269
  • София
Алтра се сещам. Barebarics имат модели с повече обем отпред

Общи условия

Активация на акаунт