Barefoot shoes/ Минималистични "боси" обувки

• 30 095
  • 340
  •   1
Отговори
# 285
Много добре изглеждат, даже не я бях чувала тази марка, сега ще ги разгледам Simple Smile)

# 286
Много добре изглеждат, даже не я бях чувала тази марка, сега ще ги разгледам Simple Smile)

Наистина са много хубави, цветът е прекрасен. Изключително мека кожа, но дано свикна с това ужасно чувство за ,,вакуум".

# 287
Нямам такива усещания с моите боси обувки, по-скоро не чувствам почти нищо на крака си. Ако по някакъв начин ви притиска пръстите, може би не са подходящи за вас. Моят скромен опит с босото ходене е, че усещането трябва да е точно такова - все едно е босо, без стискане и вакуум.

# 288
  • София
Не съм усещала вакумм, даже трудно си представям какво тряба да се усеща.
Имат повдигане новите найк сандали. Петата е по-високо и се забелязва по вътрешни борд.

# 289
  • София, България
По-скоро това хлътване в горната част на обувката си е от самото ушиване на обувката, калъпа и т.н. Вероятно конкретната обувка на всички крака ще го прави това хлътване при ходене. Simple Smile може да има леко значение от походката, но повече си мисля, че е от самата обувка.

# 290
  • Пловдив
Мисля да си поръчам Altra torin 8 , но се чудя кой номер да избера.
В момента има 38 и 39 . Аз нося 38 от Адидас , пума , саломон , брукс и асикс. Вие какво мислите?

# 291
  • София
При Алтра знам, че всеки модел има различни мерки.
Марките имат различни калъпи, съответни и таблици с размери. Това какъв номер носите от други марки е ориентировъчно в какъв диапазон да мерите, но не е показателно какво ще ви стане. Аз с крак 24.4 имам обувки от 37 до 40.

# 292
Дайте съвет за широки конвенционални, нещо с дебела подметка? Търча по голямото дете с малкото в раница, но от 2м съм си набила жестоко краката. Прибрах сандалите, имам граундис и анатомик, но ме болят петите и с тях, към момента няма как да оправя причината за болката, та търся временни обувки да доизбутам докато проходи девойката. Поръчвах и връщах вече няколко конвенционални, защото от 2г съм с боси и много съм свикнала, не съм с широк крак, но много ме дразни стягането от всякъде, подметката не ми е толкова проблем..

# 293
Може би Алтра, споменавани са горе. Маратонка, широка при пръстите )не всички нови модели), нулев дроп и все пак има омекотяване. За конвенционални широки,не знам

# 294
  • София
Lems знам, че са с по-дебели подмерки. Те май имаха и небоси с повдигане.
Иначе Camper е възможно да имат разширени с някакво повдигане. И разните маратончести.
Китайските обувки са с плътни подметки. Тези безименните, които се купуват, не на Хобибеър или Сагуаро. Иначе Хобибеър нали има маратонки за бягане, преходи…възможно в да са им плътни подметките.

# 295
Не се бях сетила за китайците, благодаря!
Не ми се дават 200+лв за алтра, която след 2-3 месеца да захвърля.

# 296
  • Бургас
Мили дами, моля препоръчайте и на мен за тесен крак маратонка и с не много тънка подметка.
Постоянно ми изскачат разни сайтове, обърквам се. Вие откъде пазарувате предимно? Къде има най-голям избор?
Кого наричате "китайците"?

Пробвах Merrell от обувки.бг. Широки са ми.

# 297
Не мога да съм ти съвсем полезна, защото само 4-годишният носи боси обувки. Той е с нормален крак и висок гребен. Camper и Affenzahn от неговите са за нормален /тесен крак и тясна пета.
Китайчета основно казват май на Хобибеър,ама има и други. Майка е с Китайчета от Тему, на малкия също взехме, макар че бях леко скептична. Влюбен е в тях. Отделно всички вкъщи имаме от акваобувките от Тему, които някои носят и като боси обувки и за тях мога да кажа, че наистина са много удобни.

# 298
Merrell само изглеждат тесни. Моят нормален към широк крак се чувства чудесно в тях.
На Vivobarefoot някои модели са тесни. Имах модел Primus за тичане, исках да си взема пак такива, но новите ми бяха ужасно тесни. Взех си от мъжките, те са точно като старите ми женски на ширина. Rolling Eyes
Може да разгледате тук например, в описанието на всеки модел е посочена и ширината.
С тесен крак ми се струва по-сложно отколкото с широк. Confused
Моят син е с висок свод, също е ужасно трудно с обувките. Sad Поне вече се появиха доста производители...

# 299
Имайте напредвид, че Виво са с доста тънка подметка. Други за тесен крак са groundies. Аз гледам little whale, barefootyshoes.bg, bosi.bg - има голям избор на обувки и на почти всички пише за какъв тип крак са подходящи. Може и да се пробва на място, ако сте от София.

Синьо, аз като човек с широк крак все не мога да намеря перфектната боса обувка. Освен БеЛенка всичко ми е супер тясно 😅

Общи условия

Активация на акаунт