🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 61]

• 41 537
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Да са цветни дните ви! Усмивките да греят на лицата ви! Да е светлина в душите ви и благоденствие в дома ви! Да е здраве, щастие и пътешествия безкрай  ! Да бъде!
Честит празник!

# 271
Здравейте,

Опитвам се да купя онлайн билети за Аквариума (Истанбул аквариум), но при плащането ми изписва, че цените са валидни само за турски граждани. Не за работници, хора с постоянно местожителство и туристи.
Някой купувал ли е онлайн?
Нали избирате билетите, които са по 360 лири?

Да, тях избирам, но после към плащането излизат условията, в които изрично пише, че са за турски граждани, които трябва да представят документ.

# 272
Честит празник с пресни истанбулски лалета (от една прЕАтелка 😉 😜)! 🌷🌷🌷

Малко постно ми се вижда като за Емиргян, но все пак е нещо, че поне дружката да е доволна. 😂

Приятно прекарване на всички, които са там, а аз пак ще гледам да избягвам месеца на фестивала. 😂
Никакви опашки пред важните места, никакви тълпи в ГТ(с изкл. на Т1) , никакви хора по магазините, изобщо кеф.

Но с любопитство очаквам разказите ви и кажете каква е била тази злополука с Т1.

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 11:39 от pepel_ot_rozi

# 273
  • Варна и...духом на Босфора

Via д-р Йълдъръм❤️🌷🌷❤️

Честита Цветница на всички 🌷🌷🌷Именници,здраве,късмет и цветни и мирни дни!🌷🌷🌷
Честити да са Белята и Пина,и Добруджанка🐥🐥🍄🍄🍄🌷🌷🌷🍄🍄,Пинето,един от доайените на тази тема ,още преди много години ❤️😃🍄,здрави,щастливи и децата много да ги слушат❤️

Беличке,ще ти пиша лично по- късно❤️
Ами ,на,се нещо трябва 🐱🐱🐱😁
К.бързо да оздравява!❤️

# 274
  • София
Беличке, върна ме с 20-25 години назад. Тогава тези десертчета се внасяха в България. И шоколадовите вафли бяха много вкусни. Редовно купувах от складовете на едро цели кутии. То и сега е възможно да ги продават, но се научих да ходя само в големите вериги супермаркети и изобщо не знам какво има извън тях. Joy

Честит празник на всички, които носят имена на цветя! Flowers Hibiscus

# 275
  • Някъде в Европа...

Никакви опашки пред важните места, никакви тълпи в ГТ(с изкл. на Т1) , никакви хора по магазините, изобщо кеф.

Абсолютно на същото мнение съм..след няколко пъти април и лалета, повече не си го причинявам..Опитах се да убедя и приятели, ама никой не слуша 😀...
За мен най-хубавото време за Истанбул е  края на май - юни и края на март (тогава на късмет)..По принцип не обичам твърде есента, защото тя е край на хубавото (демек лятото) и ми е по-скоро депресивен сезон, не ми е до екскурзии и почивки тогава...
Честита Цветница със снимка на "килима"от 2019 г (тогава на нашия Великден бях там - последен уикенд на април):

# 276

За тези, които празнуват по католическия календар,Buona Pasqua,Frohe Ostern,Happy Easter🌷🌷🌷.

Роже, ❤️💜❤️,либя та майка!🌷🌷🌷

Taка.
Ето,как възникват Чрезвичайни обстоятелства,и тъй стават михминджюците😃😁,ходи чакай на трафика,че гони Емиргян,😁,туй за тези дето не четат тука
Пък вапурчика,- ей го,чака,тъй де ,амчи как

Петерки,Некоя по- тлъста швайне прижолка не излапа ли тъдява😃😃😃?!

Така.
Сега няколко варианта с Азия,подходящи за тези,които имат повече дни в Истанбул,но и комбинация нещо с техни програми.

По за ранобудните са ми предложенията😁😃,Ами!
Закуска в хотела,,или в мястото за настаняване.
1.Придвижване до Кабаташ.
- С Трамвайчика.
- С метрото до Таксим и Фуникуляр,надоле.
Разходка по Галатапорт .
Направление Кабаташ - Бостанджъ в 12..00
Пристигане в Бостанджъ,разходка по крайбрежната,и при ясно време се виждат и част от Адалар- Принцовите острови.
Пресичане оживеното кръстовище
От автобусната спирка,Тургут Йозал,или Бостанджъ  на бул.Багдад,вземаме автобус 16D по булеварда,посока Кадъкьой.
Това е готин рейс,в 90% от случаите е на два етажа,и на децата им е интересно.
Слизаме на спирка Гьозтепе-парка се пада отляво на движението.
Тоалетните са,като влезете,пак вляво,ползване с Истанбул карта,има и тоалетни за деца и инвалиди, специални.
Разходка в парка, наслада,почивка,през април има и тематични изложби,щандове с ръчно изработени бижута,лаленца от стъкло,сувенири.
Преди имаше и стрелбище,и клоуни.
Сега,след Корона,може би пак да са възстановили.
Във всички случаи,това е един прекрасен,прекрасен парк.
Можете да продължите до долния му край, където е Розариума,не знам сега ,може пък и да има цъфнали рози...и от долния вход да излезете на крайбрежната,на Мраморно море.
Или, да се върнете на Багдад,давземете автобуса и да слезете на Кадъкьой.
-Тук подвариант-,може да слезете преди пристанището,да обиколите Мода,района около бика,,пазара,да си напазарувате,да хапнете,да починете,и да се спуснете към пристанището -посока Еминюню,или Каракьой, където искате
Или,по моят план.
Слизате на пристанището,и посоката е Юскюдар-Кузгунджук,разходка в Кузгунджук,отмора,чаша ароматен чай в цветните кафенета,и вечеря долу на морето в Социалния ресторант,Socialtesisleri,или в Pasa Limani Restorant Beltur.
До Юскюдар придвижване с-
-автобус 12,12 А
- кораблика.- 16.35,18.05- в работни дни, или в17.05,18.35 уикенда и празнични дни, направление Кадъкьой - Юскюдар - Ортакьой.,удобни часове са за този вариант на програмата.
И от Юскюдар до Кузгунджук -
Може с
- корабче- Новата линия на Шехир-/Юскюдар -А.каваъ./,слизане на Бейлербей.
- пеша.
- с автобус -15,15 С,15Т,15 SN,15 H,15B...
- ,,с маршрутка- сини на цвят,стоят до цветарките 🌷,но не важи Истанбул кард за долмушите,плаща се на шофьора.
Но,За една спирка,може и договорка за 5-10 лири,ще питате,"Кузгумджуа гидийор му?,като кажат Евет и договорите цена,мятайте се.
Танчето е споменавала,с и аз ,и други от опит знаем,че автобуса тръгва га се напълни😃
Следващ вариант 2.Азия и пътуване с корабче само близо до Азиатската част и спиране само на азиатски искелесита.
Програма.

Имам още варианти
Плюс комбинация Европа с Азия,- на 85 процента с кораб само/ и Азия - Европа
Ще пиша и тях,за който иска.

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 15:36 от redemi

# 277
redemi, благодаря за предложенията!

Ние по принцип сме ранобудни, но в отзивите за хотела, който сме резервирали, пишеше, че закуската започва в 8,30, което ми се струва доста късно. Добре, че сега денят е по-дълъг, да има време за всичко.

Ще включа и парка Гьозтепе към нашата програма, щом казваш, че е хубав, ще го посетим.
А пък Кузгунджук аз си го бях набелязала за разходка, сега само ще следваме твоите стъпки.
Много ме привличат и Принцовите острови, но ще ги оставим за друг път.

# 278
При вас , Медунче
Една седмица,ок.
Обаче,Фронта🥴😞😬,а,нали...
Сега,не е болка за умиралка,ама ни мой са ходи в дъжда..

Убачи сега Варненско нашествие в Стамбула🌷🌷🌷🌷
Ут Сякой сакам армаган!😃😃😃

Сега,да кажа за фронта,туй,закон спрямо варненската УпсТанофка.
В понеделник следобед вали ли на Варната,сряда сутрин вечека дъжда й слязъл къде Босфора,това е.

2 Вариант Азия.
Както виждате ,не предлагам пътуване с Мармарай за една спирка,дори и хотела да е до станцията близо, защото таксуването е 22 лири близо,няма веке Ангебот,утидИ Индирима у рЯката..
Е,който иска- ок.

Закусвате,купувате си гевреци за из път,или каквото искате.
И пристанището.
Еминюню- Юскюдар.
Качете се на кораба по направление-
Юскюдар - Анадолу Каваъ в 11.45.
Корабчето плава покрай Азиатския бряг.
_Подварианти-
1/ Пътувайте до крайната цел,Анадолу каваъ.
Пристигане около 13.25.Изкачете се до крепостта  Йорос,Йорос Калеси,тук има изкачвания,и някъде наклона дига много градуси/ личен опит/😃,от високо отправете взор към третият мост и Черно море. Горе има ресторанти и заведения,по желание може и там да хапнете,но препоръчвам връщане на пристанището и вземане на обратното корабче в 16.00 посока Юскюдар.
Тук вече още много възможности-
Да слезете на Анадолу хисаръ и да разгледате крепостта и реката,където се предлагат лодки и кану- каяк,да отидете до парка Отаатепе,да отидете до Учителското/Sabanci Ogretmenevi/,да хапнете,чай,коктейл,да се насладите на Босфора и Румели Хисар.
-да слезете на Ченгелкьой и да вечеряте в някое от заведенията на брега
- да слезете на Бейлербей, около 17.25да свиете към Кузгунджук,да се качите нагоре в квартала,да хапнете от известните големи целувки,да разгледате цветните къщи,Бостана,галериите,да се потопите в атмосферата на квартала.
- да слезете на Бейлербей и нагоре от пристанището,по стълби да отидете до къщата от "Листопад"това го давам само за баш любителите на този сериал
- Кораблика не спира на Кючюксу,иначе би било добре,и удобно,хем за двореца,хем за Учителското.
Връщане вече може и с автобус до Юскюдар,оттам пак с корабче връщане в Европа.
-

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 17:07 от redemi

# 279

Via д-р Йълдъръм❤️🌷🌷❤️

Честита Цветница на всички 🌷🌷🌷Именници,здраве,късмет и цветни и мирни дни!🌷🌷🌷
Честити да са Белята и Пина,и Добруджанка🐥🐥🍄🍄🍄🌷🌷🌷🍄🍄,Пинето,един от доайените на тази тема ,още преди много години ❤️😃🍄,здрави,щастливи и децата много да ги слушат❤️

Беличке,ще ти пиша лично по- късно❤️
Ами ,на,се нещо трябва 🐱🐱🐱😁
К.бързо да оздравява!❤️
Мене къде ме пропусна. Не, че е аспиринов ден, ама ми пише името в скоби.  Какво е станало с Т1?

# 280
  • София
Абсолютно на същото мнение съм..след няколко пъти април и лалета, повече не си го причинявам..Опитах се да убедя и приятели, ама никой не слуша 😀...
За мен най-хубавото време за Истанбул е  края на май - юни и края на март (тогава на късмет)...
И аз съм на същото мнение, но мъжът ми само за лалета говори. Чак ми се разсърди, че не искам да ходя през април. Сигурно пак ще надделее накрая.

Честит празник на всички, носещи имена на цветя! Flowers Hibiscus  Redemi, специални поздрави на твоята Розичка! Animal Kissing Cat

# 281
А,Еджзанеханъм,бива ли така?
Да ти е честито името и все така бойна,телевизионна,и Отговорна!🌷🌷🌷🌷
Писала съм на всички Именници 🌷🌷🌷🌷

Ах ,Танче,днес с батко си са именници, благодаря ти!🌷💜🌷

Зла Вещичке,накъде си?
При лаленцата ли?

# 282
Здравейте може ли малко помощ със проверка на баланса на HGS стикер и знаете ли паркинги в района на султан Ахмет на които да оставим колата 4 дни.Благодаря предварително

# 283
Честита Цветница и от мен😃. Да са ви цветни дните, като Истанбулски парк през Април и Май🌷🌷🌷🌷

Трафика в града е много олекнал, определено се усеща. Заради Т1 (И днес няма след моста Галата) ферибота до Каракьой и моста Галата са доста натоварени. Пред Йеребатан днес имаше около40-50 човека опашка, Султан Ахмед и Гюльхане бяха доста оживени.
Ходихме до Улус, Бебек и Емирган... неделен ден, пълно спокойствие.

Ето малко лаленца и от мен

Имам да разкажа моята кратка одисея за едно объркано пътуване и  две леко объркани жени🤣🤭 но ще е малко по-късно, за да мога да го формулирам правилно и всички да се посмеете 🤣🤣

# 284
  • Варна
И аз като Петерки да си кажа, че даже и пилешките им дюрюми и дьонери ми миришат на овнешко. 😂
Дали от подправки някакви, дали от това, че ги въртят на онези шишове един до друг и с един нож и в една тава ги кълцат, но всеки път се заричам да не си купувам.
Но като няма друго наблизо, после се изяждам от яд. 😂
Може да ви се стори каприз, но за човек, който не близва агнешко дори, това си е драма. 😂 😀 😀

А днес пак ми се яде  някакъв чийзкейк, но не къде да е, а в Истанбул. 😂
И нещо в тази връзка, което слагам тук, за да си го прочета и аз следобед. 😂
https://turkser.wordpress.com/2020/11/11/%d1%81%d0%b5%d0%ba%d1%8 … 3%d0%bb%d0%b5-na/

Както винаги в ИГ всичко е бая по-цветно, на живо си е поизбеляло. 😂
Но нищо, нека рекламираме любимия град. 😂

Пепелче, би ли споделила къде се намира  това стълбище ?

Общи условия

Активация на акаунт