🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 61]

• 41 329
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Някой знае ли хотел, който има паркинг и е на нормална цена?
Ние отсядаме в хубав хотел, с безплатен паркинг, като стаята е тип суит, но изобщо не е в туристическата част и за да стигнете до някъде е винаги с градския транспорт.

Миналата седмица за двойна стая, там всички стаи са с кухненски кът (кафемашина, котлони, фурна, пералня) платих 190 лв, като 2 седмици след като направих резервацията, цената за помещението беше паднала на 136 лв.

Предлагат закуска, но не ползвахме услугата.

Има сешоар в банята. Аз обичам такива удобства.
Ще споделите ли кой е?
https://www.booking.com/Share-sqv2sg

# 646
И аз искам да знам за пазара😀Ще заведа моите девойки,да видят що е то пазар.
Предполагам става въпрос за този пазар, който е във вторник и петък. Покрит пазар на две нива и подземен паркинг за 1350 автомобила. Уникално място за пазаруване на риба, зеленчуци, много дрехи, килими и какво ли не.

# 647
  • Sofia
Големият ремонт на Синята джамия явно е приключил. Не видяхме скелета и покрити части нито отвън, нито вътре. Излъскана и красива е.  
Девичата кула май също е готова или почти. Ако утре я видя по-отблизо, ще потвърдя.
Цените са доста нагоре.

# 648
  • София
Здравейте! Поздрави от Истанбул! В момента се возим на корабче към Бююкада и искам да видим къщата от Мелодията на сърцето, кьошка на пашата. Никъде не намирам конкретния адрес обаче. Някой може ли да помогне? Благодаря от този така любим любим град.

# 649
Големият ремонт на Синята джамия явно е приключил. Не видяхме скелета и покрити части нито отвън, нито вътре. Излъскана и красива е.  
Девичата кула май също е готова или почти. Ако утре я видя по-отблизо, ще потвърдя.
Цените са доста нагоре.

Много ти благодаря за информацията.
Горе-долу как вървят цените на кафето, уличната храна можеш ли да ни ориентираш?

# 650
  • София
Здравейте! Поздрави от Истанбул! В момента се возим на корабче към Бююкада и искам да видим къщата от Мелодията на сърцето, кьошка на пашата. Никъде не намирам конкретния адрес обаче. Някой може ли да помогне? Благодаря от този така любим любим град.
Шебек беше ходила в някаква къща, но не знам дали е тази, която търсиш. От първи пост на темата намирам това - https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=649201.msg21583983#msg21583983  Обсъждали са и в постовете наоколо (преди и след коментара от линка). На предната страница има писано и за друга къща, която е станала хотел.

Дано ти е от полза!

# 651
  • sofia
Винаги имаме офлайн навигация. Ако на място има интернет е просто бонус. Не говоря само за Турция, а за навсякъде.

Подскок-скок, никога не обръщам внимание на информацията за пазари. Просто това не е моето място. Обаче ме заинтригува. Това не е постоянния пазар в Мода, нали? Някакъв друг е, щом казваш, че е огромен. newsm78 

И къде са тези балък дюрюми? На Еминьоню? Случвало се е да има колички, но все са с обикновен хляб. Simple Smile

Пазара в Кадькой, след като вземем корабчето и спрем на спирката от там взимаме рейс 8 или 8А и той спира на пазара. Само вторник мисля че е.

Балък Дюрюмите бяха на Каракьой от страната на Галата порт имаше и от другата страна на рибния пазар.

# 652
  • Варна и...духом на Босфора
Сменят ли Евромонети на бюрата.
Не съм обърнала внимание,
По 1 и 2 Евро,и на какъв курс?

Къщата на Пашата,нагоре към манастира била,освен Шебечето/ която не се е обаждала скоро🍀/,и друг беше ходил?,галиба

# 653
  • София

Paşazade köşk
Yılmaz Türk Caddesi No: 46, Büyükada, 34970 Maden Mahallesi, 34970 Adalar, İstanbul, Türkiye
40.866449, 29.134803
Hüseyin Kenan Gün köşk
Kadıyoran Caddesi No: 39/39A, Büyükada, 34970 Nizam Mahallesi, 34970 Adalar, İstanbul, Türkiye
40.868747, 29.125169

# 654
  • София
Сменят ли Евромонети на бюрата.
Не съм обърнала внимание,
По 1 и 2 Евро,и на какъв курс?

...
Сменят на някои места, но с около 20% надолу.

# 655
  • София
Само аз ли се затруднявам да се оправя с Moovit? Изтеглих картите на различните видове транспорт и като задам маршрут от до плаче за Интернет 🙄
Скрит текст:

# 656
Ползвам maps.me, но исках да мина на moovit и не можах да си сваля карти. 😂
Като задам регион, в "офлайн карти" не ми предлага нищо за изтегляне.
Онлайн работи (тествам го за Италия в момента), пробвам все пак в самолетен режим - иска интернет.
Може би някой тук ще ни даде съвет . 😂
Вичи 😍 май ползва това приложение.

# 657
Някой може ли да ли даде локация на имението на Коч , моля ?! Някъде над Босфора е , но не го намирам . Имам спомен , че срещу него имаше някакво военно  поделение  . А горе , на върха на хълма има невероятна гледка към Бофсфора . И едно заведение с име Yeditepe .

# 658
  • Пловдив
Цените са доста нагоре.

Много ти благодаря за информацията.
Горе-долу как вървят цените на кафето, уличната храна можеш ли да ни ориентираш?
Балъкекмека е 75 лири, на места видях по 45 също, гевреците са по 7.5 лири, бюрека не помня точно, ядохме веднъж, за двамата дойде около 7 лева ( но не по много), баклавата е от 300 до 600 лири, еспресото идва около 3 лева, турското кафе горе-долу също,  бяхме в една страхотна джамия бившя църква с прекрасен двор, там ни направи един дядо много хубаво турско кафе , мисля беше и то в този диапазон.
Не мога да кажа ,че е по-евтино от България, но не е по-скъпо. Този уикенд бяхме в Италия и обикаляме напред-назад, и па едно време мъжо вика -Ех, сега как щеше да ми дойде добре един балък екмек. Хихихи. А той иначе е много предубеден ,преди 10 години бяхме за 1 път в Истанбул и тогава не поиска да седне в нито едно заведение. Сега вече се пречупи, слава богу. А, печения картоф идва 10 лева . Бях си го навила на пръста ,че го помнех много хубав преди 10 години. Е, за това време вкуса ми се е променил и вече не го намирам за нещо кой знае какво. Та, другото ми ходене няма да се напйвам и това да ям. Че сега карах по списък.
Ядохме и пидета в една заведение , непретенциозно, бяха в порядъка на 13-14 лева.

# 659
Има ли някой от вас,който да е ползвал роуминг на Теленор ,пакет Балкани? Има един за 4.99 с 400 ме интернет...аз съм много скарана с тази параметри и нямам идея за какво биха стигнали

Общи условия

Активация на акаунт