🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 61]

• 41 432
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Мили пътешественици, искрено се надявам при вас да намеря помощ за едно пътуване до Истанбул.
На 5 май синът ми става на 18г и е решил, че иска за подарък да го заведа в истанбулският аквариум. Разгледахме различни варианти и решихме сами да се опитаме да отидем до там.
И тук идва проблемът. Как е най-добре да пътуваме (нямаме кола), къде да се настаним там, какво да видим и как да се оправяме като не знаем езика и никога не сме ходили.
Най-старателно прочетох последните три теми, но въпреки това все още не мога да си го представя как ще е. Датите ни са 6, 7 и 8 май.
Предварително благодаря на всички, които биха ни съдействали.
Пътуване от Варна - с автобус.
Настаняване - около Аксарай-Йеникапъ бих избрала аз. Тази район избирам, защото е с възможен подход към два аквариума.
Език - янглийски сигурно знае младежа, все ще се намери кой да помага, ако има нужда.
Организацията е лесна - трябва само малко смелост, за да се впуснете.
Какво да видите освен аквариума - можете да обиколите много места - изберете си от първа страница нещо.

# 106
Здравейте!

Автобус EL2, който е до парк Емирган, дали още върви? Влизах да проверя за часовете в които върви, но нещо не виждам в колко тръгва от спирка Levent4. Ако някой може да ми съдейства ще бъда много благодарна!

# 107
Много благодаря за подробния отговор!
Много ме е яд за хотела, който са избрали...
Самолетните билети и 3 нощувки за 2мата са 877лв. И отделно по 180Е на човек е доплащането за посещенията на забележителностите. Иначе ваучера е за 600лв, останалото доплащаме.

Недалеч от хотела ви има спирка на метрото - Mahmutbey İstasyonu.
От нея можете да хванете две линии - 3 и 7.
С М3 отивате до спирка - Kirazlı Bağcılar и хващате М1А към историческия център.
Пътуването не е малко, но не бих дала 180 евро за екскурзии.

Щом имате опит със самостоятелно организиране не се колебайте и сега. Имате достатъчно време да се подготвите къде с какво се ходи и да отидете сами, а тези 360 евро да ги вложите в още едно пътуване.

Здравейте, дали знаете какви са цените на такситата в Истанбул?
Аз също се замислям за тази екскурзия на Емералд заради самолета, но също не ми харесва, че хотела е далеч.

# 108
  • София
Скрит текст:
Самолетните билети и 3 нощувки за 2мата са 877лв. И отделно по 180Е на човек е доплащането за посещенията на забележителностите. Иначе ваучера е за 600лв, останалото доплащаме.

С М3 отивате до спирка - Kirazlı Bağcılar и хващате М1А към историческия център.

Щом имате опит със самостоятелно организиране не се колебайте и сега. Имате достатъчно време да се подготвите къде с какво се ходи и да отидете сами, а тези 360 евро да ги вложите в още едно пътуване.
Аз също се замислям за тази екскурзия на Емералд заради самолета, но също не ми харесва, че хотела е далеч.

8,51 лири на километър, начална сума 12,65 лири. Имат минимална сума за превоз такситата и сега е 40 лири.

# 109
  • Някъде в Европа...
Айде и аз тук, завърнала се 😀
redemi, благодаря за вниманието! 😀...

По традиция (зла 😈), пак съм болна след завръщане от Истанбул и се лекувам 😈...Така е то - зверски да настинеш от топло (съблечи, облечи яке, блузи) и от много скиторене, до степен, че съм вече на АБ...😀
Иначе планът, който бях начертала заради дружката, е преизпълнен; тя е очарована 😀, говори за следващото пътуване вече😀. Случихме чудно, сухо време, въпреки прогнозата от 80% дъжд за първия ден. Много скиторехме, доволен шопинг също, абе две жени, излизащи сутрин в 9 ч и прибиращи се вечер след 22 ч в хотела 😀
Заведох я на аквариума Форум - него си избра заради тунела, Сапфир, джамията Чамлъджа...Поразходихме се доволно и пазарувахме от Кадъкьой, Истиклал, Египетския пазар и разстоянието между него и Капалъто, не пропуснах и "моя" 😀магазин CapOne, но този път, обувките бяха основно от Кадъкьой ...Хапвахме по заведенията, аз - видовете кебапи и патладжан; не пропуснахме и компирите, балък-екмека, пълнените миди...Случихме мъглата, която затвори Босфора за фериботите в събота (беше много интересно явление - мъгла само над водата, като стена, отделяща Европа от Азия) и буквално препълни Мармарай; на сп. Сиркеджи беше някаква "човешка супа", никога на живо не бях виждала толкова много народ - човек до човек до степен блъсканица навсякъде, дори по 4-те ескалатора, които бяха умишлено спрени...
Въобще, беше прекрасна екскурзия, разтоварваща, забавна, по женски...Никога, никога няма да се наситя на Истанбул...

И за да е полезен поста ми - като цяло, мое мнение е, че всичко доста е поскъпнало (неприятно ме изненадаха лекарствата), но пак е една идея по-евтино от Бг, а цените в Азия (Кадъкьой) са осезаемо по-ниски и на дрехи, обувки и хранене..Туристическите обекти и входа им въобще не ги коментирам...Много евтин си остава всякакъв вид транспорт, дори и с пълното плащане и невъзстановяването на Мармарай...

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 20:32 от AIR

# 110
Скрит текст:

8,51 лири на километър, начална сума 12,65 лири. Имат минимална сума за превоз такситата и сега е 40 лири.

Много благодаря за информацията, утре запазвам екскурзията и ще се придвижваме до центъра с такси.

# 111

По традиция (зла 😈), пак съм болна след завръщане от Истанбул и се лекувам 😈...Така е то - зверски да настинеш от топло (съблечи, облечи яке, блузи) и от много скиторене, до степен, че съм вече на АБ...😀
Иначе планът, който бях начертала заради дружката, е преизпълнен; тя е очарована 😀, говори за следващото пътуване вече😀. Случихме чудно, сухо време, въпреки прогнозата от 80% дъжд за първия ден. Много скиторехме, доволен шопинг също, абе две жени, излизащи сутрин в 9 ч и прибиращи се вечер след 22 ч в хотела 😀
Заведох я на аквариума Форум - него си избра заради тунела, Сапфир, джамията Чамлъджа...Поразходихме се доволно и пазарувахме от Кадъкьой, Истиклал, Египетския пазар и разстоянието между него и Капалъто, не пропуснах и "моя" 😀магазин CapOne, но този път, обувките бяха основно от Кадъкьой ...Хапвахме по заведенията, аз - видовете кебапи и патладжан; не пропуснахме и компирите, балък-екмека, пълнените миди...Случихме мъглата, която затвори Босфора за фериботите в събота (беше много интересно явление - мъгла само над водата, като стена, отделяща Европа от Азия) и буквално препълни Мармарай; на сп. Сиркеджи беше някаква "човешка супа", никога на живо не бях виждала толкова много народ - човек до човек до степен блъсканица навсякъде, дори по 4-те ескалатора, които бяха умишлено спрени...
Въобще, беше прекрасна екскурзия, разтоварваща, забавна, по женски...Никога, никога няма да се наситя на Истанбул...

И за да е полезен поста ми - като цяло, мое мнение е, че всичко доста е поскъпнало (неприятно ме изненадаха лекарствата), но пак е една идея по-евтино от Бг, а цените в Азия (Кадъкьой) са осезаемо по-ниски и на дрехи, обувки и хранене..Туристическите обекти и входа им въобще не ги коментирам...Много евтин си остава всякакъв вид транспорт, дори и с пълното плащане и невъзстановяването на Мармарай...
Може ли да споделите конкретни места, от който сте пазарували и сте доволни от съотношение качество -цени ?

# 112
  • Варна
Автобус EL2, който е до парк Емирган, дали още върви? Влизах да проверя за часовете в които върви, но нещо не виждам в колко тръгва от спирка Levent4. Ако някой може да ми съдейства ще бъда много благодарна!

по добре с корабче от Еминьоню или Каракьой

# 113
  • Варна
1. Това не може да се предвиди. Около Великден със сигурност ще има опашки на гранците и за коли и за автобуси. Миналата година едни приятели чакаха 3 часа, ние само 1:30 /Капитан Андреево/. Предполагам и на другите граници ще е фраш. За мен лично през КА става най бързо, защото има най-много гишета.
Ние 7 часа , по думи на ТА имало е 150 буса от БГ. , на самия Великден около желязната църква бяха поне 70 - 80 автобуса , сложи ги по 50 човека = ...........................

# 114
  • Някъде в Европа...

Може ли да споделите конкретни места, от който сте пазарували и сте доволни от съотношение качество -цени ?
Обувки пазарувах от Кадъкьой, по главната улица, малко преди Бика; другият магазин, който възхвалявах тук преди време и стана като форумски, е CapOne в Лалели, по главната - горе-долу срещу Капалъчарши, посока Лалели университе..Дрехите по моловете са почти наши цени, не турските марки - и по-високи...Не сме търсили специално дрехи, още по-малко за поводи, та забърсахме някой друг спортен "парцал" от пазара между Египетския и Капалъ-то...

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 15:33 от AIR

# 115
Air-че, аз се нареждам за препоръка на местенце за пълнени миди, особено в района на Сиркеджи ако някой знае...
Нямам търпение вече и нашият момент да дойде,  живот и здраве на 8.04 потегляме

# 116
Аз винаги си взимам от човек на улицата пълнени миди. Аз бих могла да да дам препоръка за балък екмек Heart Eyes На пристанището Каръкьой има малка будка между ресторантите, баща и двама сина работят и това е най-най-вкусния балък екмек, който съм яла там.

# 117
  • София
Air-че, аз се нареждам за препоръка на местенце за пълнени миди, особено в района на Сиркеджи ако някой знае...
Нямам търпение вече и нашият момент да дойде,  живот и здраве на 8.04 потегляме
Ние опитахме мидите в Гала кокореч, нищо особено не бяха честно казано. Но ви е точно в района, срещу голямата поща на партера на една сграда с направо зловеща фасада. Назад в темата имаше пусната и локация.

# 118
  • Русе
Само да кажа, че плуване с делфини в Делфинариума на Истанбул е 3250 лири, за 10 мин. + 900 лири вход на възрастен.

# 119
Нелка, благодаря, сега си спомних, че се обсъждаше, да.
Ариа, от човек на улицата не ми е държало досега. А балъкекмек хапваме на лодките,  но може да пробваме и твоите хора.
Цените за входове  поскъпнаха много. Но за делфините  и преди си беше скъпичко.

Общи условия

Активация на акаунт