🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 61]

• 41 462
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,

Опитвам се да купя онлайн билети за Аквариума (Истанбул аквариум), но при плащането ми изписва, че цените са валидни само за турски граждани. Не за работници, хора с постоянно местожителство и туристи.
Някой купувал ли е онлайн?

# 241
Здравейте, ако паркираме на ispark - доколкото рабрах това е тяхната синя зона как се заплаща, някой запознат ли е?

# 242
  • Варна и...духом на Босфора

И така!❤️❤️❤️❤️
След няколко пропуска,
Tour of Turkey отново идва с последния,8- ми финален етап в Истанбул!

За тези, които ще бъдат на 17.04, Понеделник в Истанбул,да предвидят и премислят своята програма,в зависимост от това,че,Този път етапа ще бъде и в Азия,и в Европа,а не както много пъти е било,старт в Европа,и осем пъти обиколка на Бъдат джадеси🐱🐱🐱😃😃!
Сега,премия за спринт на булеварда,старт долу на Бешикташ,широко е около Галатасарай колеж,може би оттам ще потеглят,премия за изкачване в Мачка Маслак, и финал,долу под прехода към Таксим,макар,че там е тясно..не мога да отворя от тук,от Германия интерактивната карта.
Така ,че ще бъдат затворени бая участъци в Европейската част,в Азия,също.
136 км.
От картата може да се ориентирате.
Обаче,Аз,като абсолютен фен на колоезденето,препоръчвам да си изберете отсечка и да се насладите на пъстро преминаващата колона❤️❤️❤️❤️!

# 243
  • София
Здравейте,

Опитвам се да купя онлайн билети за Аквариума (Истанбул аквариум), но при плащането ми изписва, че цените са валидни само за турски граждани. Не за работници, хора с постоянно местожителство и туристи.
Някой купувал ли е онлайн?
Нали избирате билетите, които са по 360 лири?

# 244
няма дъжд , към 15 и малко слънчице се показа
10тина годишната ми Истанбулкард била олд и невалидна та сменях с нова пластика.

Утре няма да вали😃 Днес нас дъжда ни хвана в Бешикташ, а слънчицето ни настигна в Юскюдар

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 23:39 от Веве

# 245
  • София
И така!❤️❤️❤️❤️
След няколко пропуска,
Tour of Turkey отново идва с последния,8- ми финален етап в Истанбул!
Обаче,Аз,като абсолютен фен на колоезденето,препоръчвам да си изберете отсечка и да се насладите на пъстро преминаващата колона❤️❤️❤️❤️!
Редеми, ама как може, майка, да имаме толкова много общи неща, които да обичаме. Ашкъм, майка Heart мислех че само аз гледам колоездене и като има Тур де Франс забравям всичксо друго, пък то виж, майка, как и ти ги ашкъм HeartHeart

# 246
  • Варна
Утре няма да вали😃 Днес нас дъжда ни хвана в Бешикташ, а слънчицето ни настигна в Юскюдар
[/quote]

ТАКА , ТАКа , даже 6 гр. слънце се показа
както мн. пъти съм писал  хич не съмабсолютен  фен на турската кухня както повечето тук в темата. Снощи хапнахме в ресторанта до хотела , съвсем сносно беше и лахмаджуна и пържените картофи бяха много ок , а месото от дюнер беше по скоро от родителите на агнето и понамирисваше на овче. Затуй и предпочитам пилешки дюнер. От разните прехвалени адана , искендер и т.н. кебапи ,  кюфтета и колбаси и подобни от кайма- мусаки , пълнени чушки и домати , лазаня , сосове за паста и ориз никога не съм възхитен , щото мн. често не са от агнешко , а овче и понамирисват , ако пък са телешки ми са сухи , абе аз съм фен на прасешкото . Никога не ми се даже доближава турската кухня в областа на скарата и месото особено на фона на майсторите сърби , че дори и на румънци , гърци и унгарци . АЗ КАТО АБСОЛЮТЕН ПРОТИВНИК на всичко дето не е расло на кокал резонно не съм фен на безбройните им вариации в тави по ресторантите с много зеленчуци пък хеле патладжан  ( айде малко бонус за тава  джигера и НЯКОЙ  кокореци , че някой ми понамирисват ) .
 Виж чорбите (най обичам пилешка и шкембе) никога не са ме разочаровали , а също и всичко тестено и баклавено ,  снощи и кюнефето си беше съвсем наред  . Заредих и малко кафе Мехмед ефенди ама току що смляно и сабалям цялата стая ухае на турско кафе.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 08:04 от peterky2002

# 247
  • Пловдив
Здравейте, утре тръгваме за Кападокия с ТА и първата спирка е Истанбул. Нямам търпение да го видя, надявам се времето да е с нас, както го дава последната прогноза. Тръгваме в 6, очаква се там да сме в ранния следобед. По план имаме пешеходна разходка, но на мен ми се иска да отидем до Емирган. Планът на Роже е чудесен, само че не съм сигурна, че ще се оправим с транспорта. Какви са цените на такситата и дали ще се разорим ако отидем с такива. ТА предлага ако се съберем хора да ни закарат за по 15 евро, но все си мисля, че таксито ще е по-евтино, ползваме редовно в Одрин и сме доволни от цената, още повече, че при престой апаратът не отчита. Някой от вас придвиждал ли се е с такси или има представа как е в Истанбул?

# 248
Защо да не се справите? Стига да знаете къде отивате и на какво трябва да се качите. Транспорта им е прекрасно уреден.

# 249
И аз като Петерки да си кажа, че даже и пилешките им дюрюми и дьонери ми миришат на овнешко. 😂
Дали от подправки някакви, дали от това, че ги въртят на онези шишове един до друг и с един нож и в една тава ги кълцат, но всеки път се заричам да не си купувам.
Но като няма друго наблизо, после се изяждам от яд. 😂
Може да ви се стори каприз, но за човек, който не близва агнешко дори, това си е драма. 😂 😀 😀

А днес пак ми се яде  някакъв чийзкейк, но не къде да е, а в Истанбул. 😂
И нещо в тази връзка, което слагам тук, за да си го прочета и аз следобед. 😂
https://turkser.wordpress.com/2020/11/11/%d1%81%d0%b5%d0%ba%d1%8 … 3%d0%bb%d0%b5-na/

Както винаги в ИГ всичко е бая по-цветно, на живо си е поизбеляло. 😂
Но нищо, нека рекламираме любимия град. 😂

# 250
  • Варна и...духом на Босфора
Вещичке,Зла!
Ха,ни стигъ чи бая пара,амчи група да са събере,ейййй,-15 Евро!

Слушай сега!
Имате нощувка в Истанбул ли?
Глей ся/ по Аптекарско Драгмирски🐱/
Два варианта!
1/ Взимате трамвая от Султанахмет.Където ще ви бъде пешеходната,га вървите ти одма ще се ориентирВаш.Тъй.
Слизате на Еминюню.
Надясно излизате от трамвайната и пресичате един чок оживен светофарчик😃,
Отсреща ви е морето,отзад остава Египетски пазар и Йениджами.
И отивате на пристанището!
Просто пресичате.
Не първата,втората къщичка,ще видите,
То си има ел.табло с направленията.
Ако нямате карта.
Преди качването на трамвая си вземете билети,обикновени по 20 лири,после на пристанището пак за корабчето.
Така по море ще ви излезе отиване и връщане до Емиргян по 80 Лири ! На човек.
Може и да си купите карта,но вие продължавате към Кападокия.
Ама после пак може да си ползвате .
Ранния следобед казваш,
Кораби удобни за вас днес  и утре има в 15.10,16.10,17.25.
Така
2/ След пешеходната,ако искате да видите лаленца,пеша се спускате по трамвайната до парка Гюлхане и там си гледате на воля лаленца.

Абсолютно Не препоръчвам днес и утре такси!
Има трафик,видях на камерите, освен многобройните български групи има и други туристи,чиято цел е Емиргян!
I m so exited❤️,един път си отвися на крайбрежната по път за Емиргян къде три часа!
Не!
Ще се оправите!
Кой ти е хотела?

Пътувала съм с кола до Емиргян ,месец април!С такси съм пътувала в Истанбул,също и в Азия,и в Европа,като съм водила близки по клиниките!
Не са огромни суми,но трафика в момента е....ела Вълчо,изяж ме!
Но,ваша воля.
И без пазарлък,Не!

15 Евро🥴😬😏🤫
Я тихо, малко!

250- 280 кинти до Емиргян с такси,
Ако каже 300 може да сваляте.
Отиване и връщане около 550-600.
Ето,сама си прецени.😃

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 11:48 от redemi

# 251
Здравейте, предстои ми ходене в Истанбул (никога не съм била). Моля за съдействие. Ще заведем детето в аквариума , доколкото разбрах реално се намира в мол, нали? Обаче в същото време желанието е да сме до Босфора. Твърде далеч ли е? Какво друго можем да видим набързо?

# 252
  • Пловдив
redemi, голямо благодаря!!!

Ще видим колко човека ще са желаещите и ще преценим на момента. Ще видим и колко е часа де.

Ние доста пътуваме и тъй като знаят, че аз най-често ходя в Турция, то повечето Едирнето, ама и Истанбул не пропущам поне веднъж годишно, ми се закачат много хора да идват с мен. Аз гледам да избягам, но е много трудно и обикновено все имам нежелани придружители Grinning

# 253
  • София
Зла Вещице, ако времето ви притиска има и други варианти, макар за мен с корабчето да е най-приятно. Ако се качите на метрото М2 от Йеникапъ или  Везнеджилер/Vezneciler, които са до хотелите, в които настаняват агенциите, можете много бързо да стигнете близо до горната страна на парка.
 1. Първи вариант е да слезете на станция 4Левент (внимавай, че има и само Левент). Това е станцията с небостъргача Сапфир. От там можете да се качите на автобус EL2 до последната му спирка пред парка. Този автобус много бързо стига до крайбрежната, където е задръстването, но пък ако попадне в задръстване и вече се вижда Босфора, слизате и вървите 10-15 минути пеша до входа на парка откъм крайбрежната улица. Този вариант съм го минавала и затова го пиша, но имай предвид, че този автобус беше с доста разреден график. Според Гугъл от 4Левент има и някакъв автобус за Тарабя SRY14, който спира на 4 минути от горния вход на парка, но спирките са доста - 15 спирки (22 минути). Автобусната спирка за парка е Tokmak Burnu.
 2. Втори вариант е да слезете 2 станции след 4Левент. Станцията се казва İTÜ - Ayazağa. Там се хващат 3 автобуса 29Ş, 40B, 41C за 7 спирки (10 минути) до горния вход на парка. Отново спирката за парка е Tokmak Burnu.
 3. А може би най-добрият вариант е да стигнете бързо с метрото до станция İTÜ - Ayazağa, която е сравнително близо до парка и да си хванете такси. Надявам се, че задръстванията от тази страна на парка са по-малки отколкото по тясната крайбрежна улица.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 13:00 от Тaня67

# 254
Здравейте! Моя близка след два дни ще пътува до Истанбул и иска да се разходи в Кадъкьой. С какъв номер автобус може да отиде до Баадат от пристанището?

Общи условия

Активация на акаунт