Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 61

• 28 743
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Долче, вчера за целия ден -2 консерви. Днес, досега -3. Ще хапна още една на вечеря.
Ти колко хапваш, и колко дни планираш да го правиш? Замислях го за 7 дена, ама май няма да издържа.

# 46
Здравейте! Днес изгледах лекция от самоизлекувал се от болест на Крон, за всички видове колити и храносмилателни гадости. Еми... същият режим общо взето! Само че дава съвети за периодите на обостряне, също и за проблеми с жлъчка. Сега, решила съм да си сваря костен телешки бульон от пасищно гледано говедо. Вие пазарувате ли от био месарници и как да знае човек, дали наистина животното е пасищно гледано... то пише на сайта им, ама кое гарантира?

# 47
Спринг, пънчета за костен бульон купувам от Бредас и Чифлик Ливади(когато имат).
Съвет: запечи ги във фурната преди да ги вариш. Става доста по-вкусен. Ако слагаш зеленчуци- само за един час накрая(целина,морков, лук).
При варенето сипваш и ябълков оцет.

# 48
Чудно! Много благодаря!

# 49
Cygnus, по 2-4 консерви на ден ям (понеже съм имала досега "сардинен ден"). Вчера бяха 4 (макар че можех да мина и с 3), но съм взела сега консерви, които са някак по-воднисти, не знам как да го обясня. Любимите ми обаче са едни люти, от тях ми стигат и 2 консерви. Плюс две кафета със сол (правя си ги почти винаги в голяма чаша), много вода, чай- ако ми се пие. Принципно, аз ги отцеждам сардините и им добавям допълнително зехтин, защото не купувам сардини в зехтин (а и държа да е екстравърджин) и мога да кажа, че се чувствам доста сита и като цяло чудесно. Обмислях по едно време и аз седем дни, обаче после реших, че може би това ще е по-нататък.🙂 От друга страна, иска ми се да направя тридневен или седемдневен воден фаст (толкова добре се чувствах по време на предишния тридневен фаст, че чак не ми стигна😁- колкото и на много хора това да им звучи странно). Но гледам да си слушам тялото и психиката и ще планирам добре. По пълнолуние са ми най-любимите фастове по принцип. Седем дни на сардини не ми се струват особено трудни физически (на мен като техен любител), даже ги считам за лесни, но психиката трябва да е в синхрон с тялото. А за седем дни има вероятност на човек да му омръзне и най-любимата храна...🤔 Едно време, след "плодолечението" с ябълки и чай с мед, с години бях намразила ябълките и ги избягвах всячески и също минах оттогава на чай без подслаждане с нищо...😃

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 17:06 от dolce miele

# 50
Здравейте. Не знам дали помните моя случай, но и аз съм с ИР отскоро. Но сега ходих при втора лекарка, тъй като от първата нищо не разбрах. Този път жената доста повече ми обясни, но общо взето повечето неща вече ги знаех от тук. Няма значение, но ми направи впечатлени колко много се разминават в дадените им насоки към мен, двете лекарки. Според първата явно щом ми е изписала Глюкофаж и то по две хапчета на ден е искала да отслабна бързо. Но според новата, е добре да пия само по едно хапче и ми каза, че е по-добре да отслабвам бавно. Например, в продължение на година. Каза ми по 1-2 кг на месец. И сега аз съм в голяма чуденка, тъй като по принцип най-добрия вариант според мен е колкото се може по-бързо. Но пък ако от здравословна гледна точка не е, то бих забавила темпото. Вече съм отслабнала с няколко кг, а съм на Глюкофаж от близо 20 дни. Тя ми каза, че е и добре да го пия поне година. Докато другата ми каза 3 месеца. Отделно че и според новата мога да си хапвам картофи, хляб и плодове (докато другата забрани). Но разбира се подчерта малко. Според вас, по-добре е бавно слабеене или по бързата процедура?
Глюкофажът не е това, което ще те доведе до бързо сваляне. Както и в даден момент спираш да сваляш, независимо дали го пиеш. Аз пия 2х850 от година и съм свалила само 2 кг за този период. Аз бих разчитала на режимна храна, без картофи, ориз и хляб, били те и малко.

# 51
Здравейте!Писала съм и аз тук,вече не помня кога и по какъв повод конкретно.Видях,че сте споделили някои мерките си и реших и аз да го направя.И аз съм на 41 години,172 см и 75 кг.Пия глюкофаж 750 хр вече втора година и по това , което прочетох по назад,ям почти същите неща като вас.Обаче вече пет месеца съм в хирургическа менопауза и каквото и да правя, килограмите не мърдат.Имам слой тлъстина по корема и малко целулит.И чайове пия,и тинктура зелено кафе взех,и ябълков оцет всеки ден,е не става и не става.....Отчайвам се вече😔 Просто не знам какво да правя!

# 52
Cygnus, по колко консерви сардини ядеш на ден (приблизително)?🙂
........но ще допълня, че клековете трябва да се изпълняват правилно, за да няма травми. А за планка е донякъде индивидуално
Да допълня и аз като един истински гуру в клековете Trollface
Не само, за да няма травми, а за да имат нужният ефект. Мен често са ме питали приятелки как при мен краката веднага сле дизпълнение на клекове се "напомпват" в бедрата, а при тях не. Веднага им казвам - клекни 3 пъти да те видя. И... отговорът е ясен. Просто не клякат правилно, правят там нещо, колкото да си кажат, че клякат, ама всъщност нищо не правят. Аз в началото много клипчета съм изгледала, за да знам как да клякам правилно.

# 53
И аз потвърждавам, че хапчетата с метформин (поне в масовия случай) НЕ са "магически хапчета" и няма да доведат само те до отслабване. По-важно е какво се яде, как се спи, да има движение, по-малко стрес и куп други неща. Щитовидната е важна също, другите хормони...
Шарпи, теб сме те признали за клековете!😃 То за всяко упражнение е важно как точно се изпълнява, но за клековете може и травма да си докара някой (освен че и като упражнение няма да са ефективни, ако се спазват как да е).🙂 Ти по колко клека правиш сега?😁

# 54
Хаповете до отслабване и излекуване не водят.
Водят до загуба на важни витамини в организма.
Тялото привиква и хапа спира да действа. Има си и други странични ефекти. Кофти.
Не съм чула някой на глюкофаж да е оздравял.
Чула съм за много хора, че със смяна на храната са оздравели.
Но не знам за ни един на хапче и да е оздрявал, да е спрял хаповете и да е продължил да яде В.

Шарпи, я кажи как се правят правилно клек, да видим дали нещо не греша.
Иначе и аз съм гледала клипчета.

# 55
При втората ми бременност развих гестационен диабет. Започнаха да ме болят бъбреците и се оказа, че заради покачена КЗ са се покачили и околоплодните води, които притискат съответно и травмират бъбреците. Сложиха ме на НВХ диета+Метформин. Трябваше да си меря КЗ с глюкомер постоянно. От качените 7кг. до 8-ми месец свалих 4 в рамките на 1 седмица. След като родих продължих да пия Метформин и мога да потвърдя, че въобще не се свалят килограми от него. Не е до медикаменти и дори до спорт, а до начин на хранене. 80% храна и 20% спорт- следвам този принцип.

# 56
  • София

Koralche, ето тук https://fitnesinstruktor.com/6-sedmici-nachinaesti/ Руми Илиева има хубави упражнения за начинаещи, които са щадящи коленете. Започни постепенно и ще има резултат още на втората седмица. Бях качила 20кг. след първата ми бременност и благодарение на упражненията на Руми и нейн режим, ги свалих за има/няма 6 месеца.
nani_net, и аз си бях взела нейн режим след първата бремнност - ами не можах да го спазвам. Готвенето беше страшно ангажиращо, от време на време преди правех упражненията за начинаещи, ама и тях не ги долюбвам. Стила и ,не е моето. А аз преди да надебелея ходех на различни неща - аеробики, гимнастики, йога, калантика, тае бо, все ходех на нещо, за тонус. Знам доста упражнния, така че мога и без нея.
natka , на мен в момента килограмите много ми тежат. Имам тънки глезени и не много масивно стъпало (36 номер) и като походя повечко или особно ако седя права, на едно място, после имам ужасна болка в стъпалата. Карам мъжа ми да ги масажира. А имах и кростренажор, който продадох преди 4 месеца, използвах го за закачалка и преди да забременея и само ми заемаше място. Като цяло усещам, че първо трябва да сваля 7-8-10 кг, преди да започна със спорта. Имам болки в тазобедрените стави, това май е от бременността все още. За сега ще се разтягам и ще ходя.
И аз потвърждавам, че от метформина не се отслабва, а и за 2-та месеца, в които го пих не видях дори да побутва процеса. Но може би ми свърши работа, да ми се оправи цикъла, което всъщност беше и причината да започна да го пия.

# 57
Ух, тогава още по-важно да са ти удобни маратонките с които се разхождаш. Ако съм с някакви смотани, моите стъпала също протестират, а съм свикнала на ходене пеша редовно. Виж примерно в Декатлон и търси нещо изрично да се води за спортно ходене - обикновено са лекички и подметките са направени така че да не ти се подбиват краката. Харесва ми и че на някои модели изрично си пишат че не са удачни за над еди колко си кила, а не да си взема нещо и да го смачкам за нула време щото не е правено за тежък човек. Евентуално и някакви ортопедични стелки може да пробваш, за по-добра опора на свода, абе обърни внимание на обувките с които се разхождаш със сигурност.
А за из къщи съм си взела масажиращи чехли, в топло време краката ми се изморяват повече денем на работа и като се прибера ми идват много добре да съм с тях. Със сигурност си виждала такива, с едни като бодлички отдолу на ходилото. Само зимата ги оставям, когато вече търся топлите пантофи. За ходене навън не са ми удобни, те са с дебела подметка дето не се огъва, но за вкъщи са ми екстра в края на деня.
Ти ще имаш да се разхождаш с малкото човече така или иначе, щом те мъчат килограмите в това отношение, ходенето пак е добре за начало а пък по-нататък и повече ще включиш.
Метформинът го водят че подобрява и яйцеклетките, при СПКЯ също съм срещала да го предписват. Но то много често това е свързано с висок инсулин, така че не е изненада. Но метформин при репродуктивни проблеми не е рядкост де.

# 58
  • София
Ух, тогава още по-важно да са ти удобни маратонките с които се разхождаш. .........
Взех сега едни скечърс, лекички са, стават. И да, причината да си изследвам инсулина беше цикъла, който рязко се измени и започна да ми идва през 45- 50 дни. Но предполагам, че "проблема" е бил от много по отдавна - още от предишната ми бременност. Въпреки многото диети, които започвах не успях да сваля качените килогрми. Най голям ефект видях ( около 8-9кг) , като бях на Дюкан, като аз през цялото време си ядях мазно месо и пълномаслено мляко, т.е. бях на Дюкан ама не се пазех от мазнините. Ама тези дни само на месо накрая бяха ужасни и ми се сгаждаше...

# 59
Коралче, разходка, йога и петте тибетци.
Пък като се топят килата идва още муза, вярвай ми.
Ех, защо си продала кроса? Уникален уред.
Можеше и него да ползваш.

Нати, какви са тия масажиращи чехли? Я сподели, че ми стана интересно.

Общи условия

Активация на акаунт