Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 61

• 28 745
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Елора, съвсем проста джапанка с шипчета по цялото ходило да ти масажират крачето, много си ги уважавам аз. Не може да не си виждала ами вероятно и по друг начин ги наричат, аз ги знам като масажиращи.
Скрит текст:
Тая снимка ми попадна първа, моите са с две каишки отгоре а не с една. Имала съм и такива, но са ми по-нестабилни за ходене, две отделни са нагласят по ширината на стъпалото по-добре.
Голям кеф ми е при изморени крака да си ги обуя, особено лятно време при седяща работа, не ми харесваше как си ги усещах в края на деня. Прибирането пеша помагаше до някъде, ама пак си търсех чехличките като вляза вкъщи.
Не са ми удобни за истинско ходене навън обаче, подметката не е гъвкава и са сравнително тежки, та само из къщи.

# 61
Шарпи, я кажи как се правят правилно клек, да видим дали нещо не греша.
Иначе и аз съм гледала клипчета.
Правиш разкрач с краката толкова, колкото са ти широки ременете. На тяхното ниво. Заставаш права, с абсолютно прав гръб, ръцете изпънати напред, успоредни на пода. Клякаш, позицията на бедрата при клека трябва да е също успоредна на пода. Не да правят остър ъгъл, спрямо пода, абсолютно успоредни да са. И не отлепяш пети от пода! Това е много важно.
За задник същото упражнение, но със събрани крака /по-трудно е/, също с неотлепящи пети от пода.

Ти по колко клека правиш сега?😁
Откакто имам велото, ги намалих наполовина т.е. по 150 на ден. Преди правих по 300. Сега 150 и другото за кълки на велото.
И за финал да споделя днешната кльопачка. Не, това не са кюфтета. това е "кълцано свинско месо в було" от Лидл. Много вкусно. Салата днес от марулка + печени чушки. Взех си и малко ягодки за десерт Yum
Скрит текст:

# 62
Ааа, мерси.
Значи явно в последно време малко неправилно го правя. Не са ми много успоредни.
Ще коригирам. Пети не отлепям.
Но правя и друг вид клек. Сумо клек, широк разкрач, за вътрешната страна на бедрата.
Там  някакви съвети?
Иначе съм гледала де клипове, ама са някои досадни.
А ти с две изречения го обясни и разбрах.
Иначе пак си имам убави бедра.

# 63
Иначе пак си имам убави бедра.
Не се и съмнявам в това Smirk
За сумо клека разликата е в разкрача, но ти си знаеш. Широк разкрач, пак изправен гръб и при клека - успоредни бедра на пода. Много хора не спазват две елементарни неща при клека - НЕотлепянето на петите и позицията на бедрото при клека, и затова няма никакъв ефект. и гърба като е превит, още повече.
Клипове и аз понякога се нервя да гледам, че като почнат едно точене на локуми с 38546 думи да обяснят как да си повдигнеш крака. Направо хикса. Trollface

# 64
Моят фаворит при клековете е сумо клекът с пудовка или гири. Важно е при клякането петите да сочат една към друга и коленете да не се прибират едно към друго, а да се разтварят навън.

# 65
Моят фаворит при клековете е сумо клекът с пудовка или гири. Важно е при клякането петите да сочат една към друга и коленете да не се прибират едно към друго, а да се разтварят навън.
Гирите на мен много ми липсват, но аз съм с проблем в сърцето и категорично ми забраниха да ги ползвам. Пробвах се на своя глава преди няколко месеца и направих голяма беля. Споделих и тук, оттогава ги прибрах. Всичко правя само със собствено тегло.

# 66
Да, един клек примерно 9 минути го обяснява.
Луди хора. Хахо, дето обича да се снима и да плямпа.
Иначе горната част на много места малко е напред при клякане.
И ти ли така правиш. То само си отива де.

# 67
Много хора си мислят и че като клякат по-ниско всеки път, ще има по-голям ефект. А то вече става съвсем друго усулие да се изправиш от много дълбок клек и фокусът се измества, освен че по-трудно се поддържа прав гърбът тогава.
Трицифрен брой всеки ден ми звучат много, много респектиращо на мен... и то не защото сега правя малко и нередовно, преди да си контузя коляното така грозно, пак си ми звучаха много Grinning Но мен не ме гледайте, аз съм си шматка дето никога през живота си не е имала спортни навици.

# 68
Много хора си мислят и че като клякат по-ниско всеки път, ще има по-голям ефект. А то вече става съвсем друго усулие да се изправиш от много дълбок клек и фокусът се измества, освен че по-трудно се поддържа прав гърбът тогава.
Клякането ниско е нищоправене. Точно с това падане ниско, няма напражение в бедрата, което е търсеният ефект. Много по голямо усилие е да се вдигнеш от поза успоредно бедро, отколкото от " кукнал на кенефа" И като казах това се сетих за много подходящ пример: Когато посетите обществена тоалетна, която е със седалка, надупвате се едно хубууу над седалката, за да не седнете на нея, нали? А точно след 20 секунди усещате ли напрежението в бедрата, което се появява от усилието да се задържите да не седнете на тоалетната седалка? Ей тва трябва да се усеща при правилен клек. Ако клекнеш до долу, по добре се изкендзай и бегай 😁

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 11:17 от sharpy

# 69

Здравейте.
Безкрайно се извинявам,че се включвам така в темата ви ,може ли да ми дадете мнение, относно тези изследвания, тъй като часа ми за ендокринолог е началото на април.
Благодаря ви .
Хубава вечер на всички.

# 70

Здравейте.
Безкрайно се извинявам,че се включвам така в темата ви ,може ли да ми дадете мнение, относно тези изследвания, тъй като часа ми за ендокринолог е началото на април.
Благодаря ви .
Хубава вечер на всички.
Ясно изразена инсулинова резистентност. Висок инсулин, захарта също е височка, гликиран хемоглобин висок също.
Промяна в храненето, ограничаване на въглехидратите, повече движение/ тренировки. Добавки требва да пиеш също. Витамин Д като начало, че ти е поднормен.

# 71
Значи бива ли така?😂 Разхождах се доста днес и в мига, в който се докоснах до спортните уреди навън, започна да вали.😆 Малки капки дъжд, та на инат се задържах 15 минути на уредите (използвам два от тях, любими са ми). Обаче нищо че само 15 минути, направих си упражненията много ефективни. Дупя се там и заемам сигурно много смешни пози на единия уред, но не ми пука, така е много по-ефективно и после дори при обикновено ходене си усещах напрежение в бедрата и в цялата средна част.😃 На втория традиционно прекарвам по-малко време, че там е голям зор (нещо като степер е, ама там си повдигаш всеки крак със собствената тежест, та се усеща😁)- на него си правя нещо като HIIT тренировки, стискам зъби, докато не мога повече+ още няколко повторения.😁 И като се прибирах се възползвах да се кача по стълбите до нас.
Стана ми приятно, но и се изненадах доста, когато на уредите дойде един дядо с бели коси /мислех, че просто съкращава пътя през уредите/ и започна да прави упражнения на единия уред. Изглеждаше на 80-85+ г...😃 Никога нямаше да предположа, че ще използва уреда само по вида му, браво на него!🙂
Вечерята днес беше много свежа- любимите ми люти сардини, зехтин, резнах и малко сърцевина от селъри и малко парче червен лук за вкус. Че сардините се оказаха с бонус още две люти чушлета.😁 Хубаво се подлютих!🙂

Шарпи, това було усеща ли се в сготвения продукт? Скоро четох много негативен отзив точно за него, а и открай време ме гложди това було яде ли се, маха ли се...🤔🤔 Все не смея да купя за проба. Докъде стигна с книгата на Фънг?🙂

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 23:10 от dolce miele

# 72
Ако клекнеш до долу, по добре се изкендзай и бегай 😁

Хи хи, де да беше толкова лесно Joy

# 73
Тук за клека няма как да се съглася. Всъщност дълбокия клек е най-натоварващия за глутеуса и квадрицепса, и с най-голяма мускулна активация.
Изисква много добра мобилност, и ско не се усеща напрежение в г*за, означава, че не се прави правилно и кръста и колената поемат товара.
Погледнете как клякат децата-до долу. И не им пречи да седят така по 20-30 минути. Това е физиологично нормална(дори почиваща поза) при хората. Способност, която сме загубили със седенето на стол часове наред.
Между другото има такъв тест(оценяващ мобилността)- почиващ нисък клек. Клякаш до долу, прехвърляш тежестта леко от крак на крак, без да отлепяш ходилата, и стоиш така 5-10 мин.

# 74
И аз така знам, че от много дълбок клек много файда няма. Ама край мен има хора се впечатляват... то май те просто не са достатъчно гъвкави че да клекнат до долу дори и да искат, та им се вижда че това е за напреднали.
Примерът с обществените тоалетни си го знам като "клозетна йога", ще ме прощавате за френския израз Grinning
Много малко хора могат да направят правилен клек ако е много дълбок до долу. Ако трябва да се избира между добре изпълнен и това, по-добре до хоризонтално бедро само.
За клякането до долу - мога да клекна, мога и да "седя" така, точно като малките деца, ама за упражняване ми е трудно да го правя правилно и по много пъти ако слизам толкова ниско. Иначе си е точно почиваща поза, отпусната а не натоварваща. Е, сега леко осторожно че това коляно ми писна от него вече, още не е на 100%, ама пак мога, особено изправянето от такъв клек точно там го усещам.

PamelaKK, не са красиви тия стойности, ама никак не са. Вземи си някаква добавка витамин Д и почвай по най-бързия начин, бавно се наваксва а ти имаш да наваксваш много. Според мен магнезиев цитрат също - на нас с ИР поначало ни трябва повече магнезий, повече цитрат, а и магнезият е ко-суплемент за витамин Д също.
Като го отметнеш това че си почнала, превърти тая тема до първата страница и почвай да четеш. Ще ти се изяснят доста неща, а което има нужда вече след това - питай тук. ИР си имаш и то вероятно от доста време, ще отнеме време и да се вкараш в норми но стига да искаш - ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт